Antrenamente La Scoala Lui Titi Aur

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Antrenamente La Scoala Lui Titi Aur

    Azi am filmat antrenamentul din filmulet............un fel de drifturi cu Loganul.
    Cred ca este un antrenament pentru scoala de raliu sau ceva de genul.




    sau AICI
    real power..... diesel power by

  • #2
    loganul are sub rotile de pe spate role, si deci este prea putin controlabil, am vazut la promotor parca chestia asta...

    Comment


    • #3
      Ai zis bine un fel de...Au spus-o si altii: e o prostie si nu are nicio treaba cu drifturile. Bani aruncati aiurea, mai bine bagi benzina si te plimbi.
      sigpic

      Comment


      • #4
        Da, mare prostie sa inveti ce sa faci cu gazul si volanul cand iti fuge spatele, complet inutil la Logan.
        Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

        Comment


        • #5
          Ce se face acolo, e valabil poate iarna, atat. Niciodata nu o sa iti faca tie spatele asa cand e uscat pe jos, chiar si ploaie.

          @einstein1984: chestia aia de sus este absolut incontrolabila. Daca vii cu 20 km/h si tragi brusc de volan faci 15 piruete si nu poti redresa nimic, pentru ca aderenta pe spate = 0 (ceea ce in situatie reala nu prea exista).
          Ce se face acolo, e valabil, poate, iarna. Niciodata nu o sa iti faca tie spatele asa cand e uscat pe jos, chiar si ploaie (pic de aderenta pe spate, situatie intalnita cand e doar gheata jos)
          Si, din punctul meu de vedere, orice sofer ar trebui sa stie, macar in teorie, ce are de facut cand pierde controlul masinii: volanul in directia in care masina derapeaza, fara bruscari. Daca masina nu are ABS (instinctul este oricum de a frana), va trebui franat putin, incet. O franare violenta va face o pirueta frumoasa de tot, sau mai rau. Si oricum, lucrurile astea nu le afla acolo. Mai bine asteapta iarna, si de banii aia baga benzina si se duce intr-o parcare goala si invata mult mai multe. Si, nu mereu trebuie sa apesi acceleratia ca sa redresezi o masina. Sunt cazuri si cazuri.
          Last edited by Pacco; 29 August 2013, 10:55. Reason: Automerged Doublepost
          sigpic

          Comment


          • #6
            ...nu trebui sa faca si Titi bani
            http://www.loganclub.ro/forum/album.php?albumid=910

            Comment


            • #7
              Da, e valabil doar iarna, am zis eu ca merge si vara undeva? Insa iarna in Romania poate insemna 4 luni de zapada sau polei.
              Acolo nu te duci de distractie, nu e pista de karting (desi mai sunt unii care cred ca si acolo mergi pentru drifting)te duci sa deprinzi niste reflexe care daca ai noroc nu le vei folosi. Insa daca apaare o situatie ansoala ai sanse mai mari sa scapi cu masina nesifonata decat fara. Utilajul de mai sus exact asta simuleaza vara, ca sa nu te duca sa conduci zamboniul pe patinoar.
              Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

              Comment


              • #8
                Am mai vazut astfel de antrenamente in care era implicat un Audy si o tipa la volan si faceau aceeasi chestie. Pe spate sunt prinse niste role care seamana cu cele de la carucuiorul de cumparaturi din magazine . Ideea este ca ard gazul printre jaloane si daca o calci nitel mai tare si virezi fuge spatele destul de grav. Se urcase si instructorul la volan.....si i-a aratat cursantului cum sa mearga. A parcurs traseul cu 15 km/h si masina nu a mai fugit.
                Personal consider ca nici iarna nu fuge masina in halul asta....nici daca ai frana de mana trasa..........sau este posibil cand pe jos este gheata precum ''sticla'' .
                Totusi cred ca aceste cursuri se fac pentru dezvoltarea abilitatiilor de a controla masina intr-un derapaj.
                real power..... diesel power by

                Comment


                • #9
                  Daca e sticla pe jos nu mai ai nimic.
                  Nici directie, nici frane, nimic.
                  Daca mai tineti minte a fost pe la inceputul anului o zi de asta in bucuresti. Prin oras era ok, se circula si era data zeama pe jos. Gheata era maruntita si inmuiata.
                  Dar cand am ajuns in parcare la munca mi-am dat seama cat de grav este totul. Cei care coborau din masini cadeau instant. O soferita a sarit direct din masina cu avant sa traverseze aleea. Mergea ca pisica pe varfuri si am vazut-o de la 10-15 m la o viteza de maxim 10km/h ca sunt limitatoare din 10 in 10 metri. Doar am luat piciorul din acceleratie usor si spatele a luat-o in lateral. Am tras de volan si doar, dar numai DOAR am atins frana si a pornit ABS pentru o secunda. Dupa secunda aia a tacut si masina aluneca usooooor-usooooor in dreapta cu toate 4 rotile odata ca la drifturi. Atat de incet incat atunci cand s-a oprit in bordura cu rotile de pe dreapta abia s-a simtit.
                  Am gandit putin si am ajuns la concluzia ca la un moment dat s-au nimerit toate 4 rotile blocate in acelasi timp si abs-ul a crezut ca ne-am oprit. Oricum cu el sau fara el tot aia ar fi fost daca numai din acceleratia taiata si a fugit de spate.
                  anvelope michelin alpin
                  Last edited by skd_ozenel; 31 August 2013, 08:23.

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google