Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by kklaus View Post
    Daca tot discutam despre anvelope de iarna,ce parere ati avea de Firststop winter 2 ?
    O atitudine înțeleaptă!
    Discuția ar trebui să fie, nu dacă ne punem cauciucuri de iarnă, ci ce fel de cauciucuri ne punem!

    Comment


    • Eu mi-am luat 4 bucati de Debica Frigo 2 de la Carrefour (188 lei bucata, sunati inainte sa vedeti daca au in depozit, ca nu sunt numai la raft - eu am fost la Carrefour Militari) si le-am montat la autowuz. As fi luat direct de la ei, costa 200 lei bucata dar cu montaj gratuit (ajungeam cam la aceiasi bani).
      Tot de la autowuz am luat si niste saci pentru anvelopele de vara.

      Relativ la cauciucuri, m-am uitat pe tyretest.com (recomand site-ul, are cam toate modelele de cauciucuri). Poate nu le-as fi cumparat atat de devreme, pentru ca nu merg foarte mult cu masina in oras, dar m-a cam speriat gandul ca, daca se aproba legea, pretul cauciucurilor va creste foarte mult. Am sesizat o crestere a zgomotului la rulare dar asta poate fi si din cauza ca sunt cauciucurile noi si au profilul intreg...

      Vad ca s-a pus problema unde tinem cauciucurile normale - eu le-am dus la parintii mei, au o boxa la subsol, dar pentru cei care nu au, exista cateva posibilitati:
      1. Inchiriati un spatiu de depozitare, unde se pot tine tot felul de chestii nu doar cauciucuri. Au aparut si la noi firme care ofera asa ceva, una dintre ele este euroministorage, poate mai exista si altele dar nu stiu
      2. Mergeti la un service de roti mai mare, au serviciu de depozitare de roti pentru clientii lor, contra cost, evident, dar cred ca e mai ieftin decat prima varianta si stiti ca sunt depozitate in conditii bune
      3. In balcon, daca aveti (si daca aveti loc). Nu stiu daca e o problema cu temperaturile joase de iarna (ca ninge pe ele) dar daca sunt puse in niste saci n-ar trebui sa fie o problema prea mare.

      Comment


      • Legea cu privire la obligativitatea cauciucurilor de iarna trebuia dicutata in primavara, votata in vara, iar toata lumea trebuia sa stie cu cateva luni inainte, prin publicitate, materiale informative, etc, etc..........
        Nu mai faceti comparatie cu Germania sau alte state. Acolo s-ar fi intamplat asa cum am precizat mai sus. Cee ce este la noi este o golaneala la nivel inalt, si din pacate multi din oamenii simpli intra intr-un joc in care vor pierde oricum. Timp mai ales.

        Comment


        • @paulino Anul asta e cumva primul in care vine iarna? Noua ne trebuie legi doar ca sa nu le respectam. Dar avem idei despre cum ar trebui date. Dupa cum zici tu, asta vara trebuia data initial o lege ca o sa vina iarna. Si apoi, inca o lege care sa ne oblige, sa ne luam gume de iarna. vad ca esti din Bacau, ai mers vreodata iarna spre Onesti cu gume de vara si sa fie alunecos drumul pe pante, in curbe? Cred ca iti plac senzatiile tari. Mai ales cele pricinuite de altii incaltati cu gume de iarna si care derapeaza in fata ta si blocheaza drumurile. Sunt satul de supersoferi care au patit-o sub ochii mei.

          Comment


          • as adauga ca aceste cauciucuri de iarna pot fi obligatorii doar iarna, ca de-aia le si spune cauciucuri de iarna. nu de la 1 noiembrie , aici ar trebui sa avem cauciucurile de toamna. si pentru specialistii in cauciucuri si grade celsius, neaparat ar trebui caucuiucuri de vara care sa nu se mai topeasca dupa 30 de grade celsius. pentru primavara merg si alea de toamna, treaca de la mine.
            politistii o sa-si dea singuri amenzi? ca bani de cauciucuri sigur n-o sa aiba.cred ca nici bani de amenzi, deci nici asta nu e valabil.

            Comment


            • @cris_iasi si eu sunt de acord cu aceasta lege. Am postat pe acest forum pentru ca eram amuzat de situatia pe care am vazut-o. Cu 2-3 zile inainte de 1 noiembrie, nimeni, habar nu avea de ce o sa se intample. Asa ceva nu este normal.
              Referitor la siguranta pe drumuri, eu crec ca in mica masura aceasta depinde de cauciucuri. Mai mult conteaza intretinerea drumurilor. Cred ca esti din iasi. Acum 2 ani, am avut un accident cu un opel, cauciucuri de iarna, tot ce trebuie, la vreao 3o km de roman, mergand spre iasi. Era sticla pe jos. Am sunat la 112, a venit politia, dar masinile care imprastiau material antiderapant au venit dupa vreo 4 ore, timp in care am mai vazut vreo 5 masini in sant si inca una rasturnata. Iar daca este zapada pe drum, cum de obicei se intampla, eficienta cauciucurilor de iarna scade foarte mult. Cred ca soferii ar trebui informati despre acest lucru. Multi se gandesc ca aceste cauciucuri fac minuni, si cresc viteza de deplasare, gandindu-se ca sunt in siguranta. Lucru gresit dupa parerea mea.

              Comment


              • Sticla cum zici tu e mai rar pe jos, dar asfalt umed e zilnic iarna. Sa vezi la o franare cu opinci de vara bocna, unde se opreste soferul meserias. Cine vrea minuni de la o guma, pe polei, sa sune la organizatorii WRC, poate Loeb n-a folosit vreun rand de pneuri cu tinte.
                Situatia descrisa de tine cu masinile cu antiderapant se datoreaza grijii excesive a guvernului pentru a umple conturile smecherilor, prin contracte multianuale. Pe portiunea aia unde ai iesit tu, UMB face deszapezirea ( al lui Umbrarescu). Aia stau in baze la drumuri nationale si fac economie la carburant.
                Deci cei de la drumuri nationale sunt pusi in imposibilitatea sa asigure un drum cum trebuie, ca au contract cu UMB, PA@CO, Euroconstruct etc. Cu baietii destepti. Asta ti-o spun din sursa sigura.
                Last edited by mr.K; 4 November 2010, 16:34.

                Comment


                • Asta este tara pe care o avem. Cred ca daca am iesi toti soferii in strada, am putea schimba guvernul, sistemul intr-o zi. Sau sa facem un Partid al Soferilor, cum a mai fost cu vreo 10 ani in urma, pe sistemul Partidul Pensionarilor. Radem noi, glumim, dar acus vine iarna si o sa plangem.

                  Comment


                  • cel putin 50% din masinile care circula in mod frecvent iarna sunt masini de firma. ei bine nici un patron (sau foarte putini)nu investeste in anvelope de iarna. nici nu isi permit, de ex la firma unde lucrez eu exista un parc auto de 240 de masini. 12 masini sunt ale directorilor de zona , ei au gume de iarna . restul..masini de marfa , utilitare, masini ale agentilor pentru oras samd nici gand cumva, vreodata sa fie dotate cu gume de iarna, unde mai pun la socoteala ca si gumele de vara sunt uzate (70-80-100mii de km)
                    cred ca e al 10-lea an in care am mers iarna fara gume , nu am facut accident, se poate merge cu greu dar se poate. pe masina personala am pus gume de iarna de anul trecut .

                    Comment


                    • in loc sa vb despre anvelope..vb despre lege..

                      Comment


                      • ce sa vorbesti mai nene despre anvelope ? toate sunt bune daca sunt de iarna ! preferabil profil V.
                        ca sa va fac in ciuda eu am si tinte la anvelope , na , sac !
                        Attached Files

                        Comment


                        • Dar sunt legale astea Cata?
                          If it ain't broke, don't fix it!

                          Comment


                          • nu , nu sunt legale
                            cum au zis si colegii , noi stim doar sa incalcam legi

                            Comment


                            • Asa stiam si eu. Ca nu sunt omologate pt. drumurile publice.

                              Oricum, pe zapada o sa fii sherif!
                              If it ain't broke, don't fix it!

                              Comment


                              • Originally posted by CataFOF View Post
                                nu , nu sunt legale
                                cum au zis si colegii , noi stim doar sa incalcam legi
                                Cand o sa cada cuiele pe asfalt, ti le adun eu si le pun la gumele mele.
                                Glumeam. Sa le porti sanatos. Asa de curiozitate, cat bucata?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google