-Asigurare RCA Asigurari si daune auto Discutii despre asigurari si daune auto dacia logan si nu numai. Unde reparam masinile, cine plateste si cum sa alegi o asigurare Asigurare RCA - Dacia Logan Forum
Dacia Logan Forum

Inapoi   Dacia Logan Forum > Lucruri generale > Asigurari si daune auto

Asigurari si daune auto Discutii despre asigurari si daune auto dacia logan si nu numai. Unde reparam masinile, cine plateste si cum sa alegi o asigurare

Atentie ::
Bine ai venit pe forumul LoganClub.ro Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie aici

Asigurare RCA

Asigurari si daune auto


Raspunde
 
Thread Tools
Vechi 20th January 2008   #1
KeanuRev
Organizator Special
 
KeanuRev's Avatar
 
Data inscrierii: 10-11-2007
Locatie: Cluj
Motorizare : 1.5 DCI 90 HP
Posturi: 2,908
Membru :
[Organizator Special]
[LoganClub Cluj]
Implicit Asigurare RCA

Avand in vedere ca trebuie sa imi reinoiesc Asigurarea vreau sa aud si parerile voastre care unde avetzi Si ce reduceri se fac
__________________
LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
Click the image to open in full size.
Enter the Matrix
KeanuRev e offline   Reply With Quote
Vechi 20th January 2008   #2
huzzy1981
Loganist de 5 stele
 
huzzy1981's Avatar
 
Data inscrierii: 22-06-2007
Locatie: Iasi
Motorizare : 1.5 DCi
Varsta: 36
Posturi: 658
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Citat:
Original a fost postat de KeanuRev Vezi Post
Avand in vedere ca trebuie sa imi reinoiesc Asigurarea vreau sa aud si parerile voastre care unde avetzi Si ce reduceri se fac
eu mi-am facut la BCR asigurari si am dat cam 280 de lei, la motor de 1.5. am facut-o inainte de sarbatori (la inceputul lui decembrie) si aici am gasit cel mai ieftin. daca o fi mai ieftin in alta parte, asta e!
__________________
1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!
huzzy1981 e offline   Reply With Quote
Vechi 20th January 2008   #3
Sp!ke
Banned
 
Data inscrierii: 15-09-2007
Locatie: www.**********.ro
Motorizare : www.**********.ro
Posturi: 1,408
Membru :
[Banned]
Implicit

Poate aici gasesti raspunsul la intrebarea ta.
Sp!ke e offline   Reply With Quote
Vechi 20th January 2008   #4
andrei
Loganist de 5 stele
 
andrei's Avatar
 
Data inscrierii: 19-11-2006
Locatie: Bucuresti
Motorizare : MPI
Posturi: 12,467
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

La RCA nu prea se fac reduceri dar difera preturile de la firma la firma.
Acum stiam ca cel mai ieftin e la BT Asigurari.
andrei e offline   Reply With Quote
Vechi 20th January 2008   #5
Cristi_Xp
Administrator
 
Cristi_Xp's Avatar
 
Data inscrierii: 19-11-2006
Locatie: Timisoara
Motorizare : 3.0TDI quattro
Posturi: 10,260
Membru :
[Administrator]
[LoganClub Timisoara]
Implicit

se fac reduceri...pentru pensionari...
Cristi_Xp e offline   Reply With Quote
Vechi 20th January 2008   #6
andrei
Loganist de 5 stele
 
andrei's Avatar
 
Data inscrierii: 19-11-2006
Locatie: Bucuresti
Motorizare : MPI
Posturi: 12,467
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Asta e norocul celor cu masini trecute pe numele unor pensionari.
andrei e offline   Reply With Quote
Vechi 20th January 2008   #7
NCDHD
Co-Organizator de Intalniri
 
NCDHD's Avatar
 
Data inscrierii: 19-08-2007
Locatie: Deva
Motorizare : 1.4 MPY
Varsta: 48
Posturi: 2,582
Membru :
[Co-Organizator de Intalniri]
[LoganClub Deva]
Implicit

Ardaf 96 ron,6 luni, motor 1,4.
__________________
NCDHD e offline   Reply With Quote
Vechi 8th November 2008   #8
Ionut
Loganist de 5 stele
 
Ionut's Avatar
 
Data inscrierii: 29-02-2008
Locatie: Arges
Motorizare : 1,2
Varsta: 36
Posturi: 3,027
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Alecs55 aici poti discuta de asigurare...

Last edited by Ionut; 8th November 2008 at 23:41.
Ionut e offline   Reply With Quote
Vechi 21st November 2008   #9
shogwn
Loganist de 5 stele
 
shogwn's Avatar
 
Data inscrierii: 06-09-2007
Locatie: Harsova-Constanta
Motorizare : 1,4
Varsta: 45
Posturi: 288
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Mi-am facut rca-ul la otp garanti cu 202 lei pe un an de zile.Avantajul meu ca am nitei ani si am de ceva timp permis.Ptr cei peste 30 de ani merita!!
__________________
CT-97-VIP
Cine intreaba e prost pentru 5 minute, dar cine nu intreaba ramane prost pentru totdeauna...
shogwn e offline   Reply With Quote
Vechi 22nd November 2008   #10
ady62
Banned
 
ady62's Avatar
 
Data inscrierii: 26-02-2008
Locatie: GALATI
Motorizare : 1,6MPI
Posturi: 3,394
Membru :
[Banned]
[LoganClub Galati]
Icon6 Informatii privind asigurarea obligatorie RCA

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este o asigurare prin care tertii prejudiciati în urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite.
Asigurarea de raspundere civila auto este fundamental diferita de asigurarea tip Casco, aceasta din urma fiind o asigurare facultativa prin care persoana care primeste despagubiri pentru daunele produse autovehicului sau este asiguratul, si nu un tert.
Prin urmare, asigurarea RCA este foarte importanta si în cazul când proprietarul unui autovehicul a încheiat o asigurare tip Casco pentru avarii din propria vina si furt.

* De ce este obligatoriu?

Toti proprietarii de autovehicule trebuie obligatoriu sa încheie o asigurare de raspundere civila auto (RCA) si sa plateasca toate primele de asigurare aferente.
Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba (cu alte cuvinte chiar daca cel care a produs paguba ar putea sau nu sa plateasca despagubiri.)
În acest fel, asigurarea de raspundere civila auto este în interesul tertului pagubit, dar si în interesul celui care a produs paguba.
Trebuie remarcat ca s-ar putea întâmpla ca, doar dintr-o mica neatentie, un conducator auto sa produca pagube celui pe care l-a accidentat evaluate la o suma considerabila, suma care i-ar afecta considerabil bugetul.

* Cum se poate încheia asigurarea RCA?

Daca dumneavoastra cumparati un autovehicul nou, asigurarea RCA se poate încheia chiar la vânzator, cu reprezentantul asiguratorului autorizat, si este chiar recomandabil sa faceti asa pentru ca asigurarea intra în vigoare imediat, dumneavoastra fiind asigurat chiar si pe parcursul primului drum efectuat.
Daca autovehiculul este dobandit în regim de leasing, caz în care proprietarul este societatea de leasing, obligatia încheierii RCA revine acestuia din urma.
Daca achizitionati un autovehicul second hand, nu uitati ca asigurarea RCA a proprietarului initial (vânzator) înceteaza în momentul intrarii în vigoare a contractului de vânzare-cumparare. Cu alte cuvinte asigurarea RCA anterioara nu se mosteneste de catre noul proprietar (cumparator). Din aceasta cauza este recomandabil sa încheiati imediat asigurarea RCA proprie, astfel încât sa fiti asigurat din prima clipa de când ati dobândit noul autovehicul. Politia nu elibereaza numar provizoriu pâna când noul proprietar nu dovedeste ca are asigurare RCA.

* Încheierea contractului

Puteti încheia contractul de asigurare RCA cu oricare din societatile de asigurare autorizate în acest sens. La încheierea contractului si plata primei de asigurare – pe o perioada de 6 sau 12 luni în functie de optiunea dvs. - vi se va elibera o polita de asigurare care atesta plata primei si perioada de valabilitate. Raspunderea asiguratorului înceteaza la ora 24 a ultimei zile înscrise pe polita, deci aveti în vedere faptul ca polita de asigurare trebuie reînnoita la expirare, prin plata primei aferente perioadei urmatoare pentru care optati. În caz contrar, retineti faptul ca deveniti neasigurat, iar daca produceti un accident în perioada în care asigurarea RCA si-a pierdut valabilitatea sunteti direct raspunzator pentru consecintele legale si materiale produse.
Contractul RCA înceteaza si în situatia când autovehiculul a fost înstrainat si ar fi de dorit ca cel care vinde sa atraga atentia cumparatorului ca valabilitatea asigurarii RCA vechi a încetat si este necesara încheierea unei asigurari RCA noi de catre noul proprietar. Proprietarul vânzator are dreptul sa primeasca înapoi de la asiguratorul RCA partea din prima platita în avans aferenta perioadei ramase pâna la expirarea valabilitatii asigurarii. Pentru a recupera aceasta suma, el trebuie sa se adreseze asiguratorului si sa prezinte contractul de vânzare-cumparare.

* Limitele de raspundere ale asiguratorului RCA

Despagubirile platite de o societate de asigurare unui tert pagubit într-un accident auto, în baza asigurarii RCA încheiata pentru autovehiculul care a produs accidentul, nu vor depasi valoarea prejudiciilor cauzate si nici limitele maxime (limitele de raspundere) la care s-a angajat asiguratorul. Aceasta înseamna ca, în situatia în care valoarea daunei depaseste limitele la care asiguratorul s-a angajat în schimbul primei de asigurare platite, diferenta nu este acoperita de catre societatea de asigurare.

Limitele maxime de despagubire prin RCA sunt de:

1. Daca dauna este produsa în cursul anului 2006 si este acoperita printr-o polita RCA valabila la data producerii accidentului:
o de la 1.000.000 lei vechi pâna la maximum 4.000.000.000 lei vechi, indiferent de numarul persoanelor pagubite, în caz de avariere ori de distrugere a bunurilor, pentru pagube materiale directe si indirecte de peste 1.000.000 lei vechi;
o pâna la 2.000.000.000 lei vechi pentru fiecare persoana, dar nu mai mult de 10.000.000.000 lei vechi, indiferent de numarul persoanelor accidentate, în caz de vatamari corporale sau de deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial.

2. Cu începere de la 1 ianuarie 2007, limitele de raspundere se aliniaza la cele prevazute în legislatia Uniunii Europene, neputând fi mai mici de:
o echivalentul a 100.000 euro pentru daune materiale;
o echivalentul a 350.000 euro/persoana pentru vatamari corporale.

Retineti doua aspecte: tarifele valabile pentru 2007, publicate la acest moment, au fost stabilite de catre societatile de asigurare având în vedere limite maxime de despagubire la nivelul celor precizate imediat mai sus, respectiv de echivalentul a 100.000 euro pentru daune materiale si echivalentul a 350.000 euro/persoana în caz de vatamari corporale.

Societatile de asigurare îsi pot stabili propriile limite de raspundere dupa 2007, peste aceste niveluri, situatie în care protectia tertului pagubit va creste, dar posibil si ca tarifele de prime sa fie diferentiate.

Prin urmare, atunci cand comparati ofertele de tarife disponibile pe piata, tineti cont si de limitele în care asiguratorii RCA raspund în caz de accident.

* Plata primelor de asigurare

Tarifele de prime practicate pentru asigurarea obligatorie RCA difera de la societate la societate si, în mod obligatoriu, sunt publicate în paginile acestora de Internet.

Analizati cu atentie ofertele de pret pentru a lua în calcul toate datele existente, pentru ca în cazul politelor de asigurare cu valabilitate dupa 1 ianuarie 2007, tarifele de prime sunt stabilite exclusiv de catre societatile autorizate în functie de propriile criterii, incluzând propriile limite de raspundere practicate.

Tabelele publicate contin preturile practicate de societatile de asigurare pentru RCA pentru un an calendaristic începând cu 1 ianuarie pâna la 31 decembrie. În paginile de Internet ale societatilor de asigurare veti gasi tarifele valabile pentru doi ani consecutivi, având în vedere faptul ca, în situatia în care asigurarea se încheie în cursul primului an (exemplu: în februarie) si asiguratul opteaza pentru o polita de 12 luni, asigurarea va acoperi si o perioada din cel de-al doilea an (în exemplul luat: asigurarea va fi valabila pâna în februarie anul urmator celui în care a fost încheiata).

Plata se poate efectua cu OP sau numerar.

* Neasigurat ....

Daca sunteti proprietar de autovehicul si nu încheiati asigurarea obligatorie RCA sau nu o mentineti în valabilitate în mod continuu, prin plata primelor de asigurare, savârsiti o contraventie si, prin urmare, sunteti pasibil de amenda de la 1000 RON la 2000 RON si retinerea certificatului de înmatriculare, pâna la prezentarea documentului privind încheierea asigurarii – contraventie care se constata de catre personalul Politiei.

În scurt timp, calitatea de neasigurat RCA a unui proprietar de autovehicule va putea fi identificata si din baza de date la nivel national. În aceasta situatie, veti primi o înstiintare prin care vi se va aduce la cunostinta calitatea de neasigurat si, daca în termenul prevazut de reglementarile în vigoare, nu faceti dovada încheierii asigurarii RCA, înmatricularea autovehicului pe care îl detineti va fi suspendata din oficiu. Din punct de vedere legal, un autovehicul a carui înmatriculare este suspendata nu poate fi utilizat pe drumurile publice, în caz contrar proprietarul acestuia fiind pasibil de o amenda cuprinsa între 3000 si 5000 RON.

În plus, în situatia în care provocati un accident si nu detineti o asigurare RCA valabila, persoana pe care ati prejudiciat-o este îndreptatita sa solicite despagubiri fie direct de la dvs. (pe cale amiabila sau urmare a unei decizii judecatoresti), fie indirect, începând din 2005, apelând la Fondul de protectie a victimelor strazii (care are dreptul sa recupereze de la dvs. Despagubirea platita tertului pe care l-ati pagubit)

Stiti si dumneavoastra ca paguba produsa poate ajunge la sume foarte mari a caror plata poate depasi bugetul unei familii. Având în vedere acest aspect cel care circula fara a avea o asigurare de raspundere civila auto valabila îsi asuma un risc enorm.

* Controlul

Dovedirea faptului ca aveti o asigurare RCA se face cu polita de asigurare si ultimul document de plata (chitanta sau OP vizat de banca), care dovedeste ca ati achitat primele de asigurare scadente. Aceste documente trebuie sa le aveti în permanenta asupra dumneavoastra pentru ca autoritatile competente pot sa le ceara. În plus, pentru politele emise cu începere din acest an, asiguratorul va va elibera si o vigneta, care va fi aplicata pe parbrizul autovehicului pe care îl detineti si care va indica perioada de valabilitate a asigurarii RCA.

Aceste documente (polita si chitanta/OP) va sunt necesare si la înscrierea autovehiculului în circulatie, la schimbarea numarului de înmatriculare a autovehiculului si la inspectia tehnica periodica a autovehiculului.

Prin înfiintarea sistemului informatic unic de evidenta a tuturor asigurarilor RCA, asiguratorii transmit situatia exacta a tuturor contractelor de asigurare si a platilor primelor de asigurare care va fi comparata cu situatia la zi a autovehiculelor înmatriculate, si va exista lista completa a autovehiculelor neasigurate RCA.

* Ce trebuie facut dupa producerea daunei?

Ambii participanti la producerea accidentului trebuie sa completeze formularul de constatare al accidentului la politie.

La completarea acestui formular se recomanda mare atentie la înregistrarea exacta a faptelor petrecute. Vinovatia se stabileste de organul de politie, pe baza descrierii exacte a evenimentului.

Daca dvs. Sunteti cel pagubit trebuie sa va adresati asiguratorului celui care este vinovat de producerea daunei, cu procesul verbal de constatare de la politie si cu copia dupa asigurarea RCA a vinovatului de producerea daunei.

În situatia în care cel vinovat de producerea daunei nu detine o asigurare obligatorie RCA valabila la data producerii accidentului, va recomandam sa va adresati Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, Fond care este administrat de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (www.Baar.Ro). Din acest fond se acorda despagubiri tertului prejudiciat printr-un accident auto în care autovehiculul, respectiv tramvaiul, nu este asigurat RCA (caz în care se acopera atât daunele materiale, cât si vatamarile corporale, urmând ca Fondul sa îsi recupereze banii de la persoana vinovata) sau în cazul în care autorul a ramas neidentificat (caz în care fondul acopera numai vatamarile corporale).
Sursa:-
Centrul de informare CEDAM
ady62 e offline   Reply With Quote
Vechi 2nd December 2008   #11
valeriuciprian
Super Moderator
 
valeriuciprian's Avatar
 
Data inscrierii: 09-06-2007
Locatie: Galati
Motorizare : 1.5 dci
Varsta: 41
Posturi: 9,315
Membru :
[Super Moderator]
[LoganClub Galati]
Implicit

Am facut asigurarea obligatorie pe intreg anul 2009...M-a costa 124 ron (cu reducerea pentru pensionari) ...Problema este ca am primit un stiker de lipit pe parbriz care nu coincide cu seria de pe polita...E belea sau nu e belea?
__________________
valeriuciprian e offline   Reply With Quote
Vechi 3rd December 2008   #12
mike26ro
Loganist de 5 stele
 
mike26ro's Avatar
 
Data inscrierii: 19-05-2008
Locatie: Piatra Neamt
Motorizare : 1,6 Remapat
Varsta: 42
Posturi: 1,854
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Seriile trebuie sa coincida....Sau macar sa aiba aceasi terminatie.
124 ron? Da ce? Tu esti deja pensionar?
mike26ro e offline   Reply With Quote
Vechi 3rd December 2008   #13
valeriuciprian
Super Moderator
 
valeriuciprian's Avatar
 
Data inscrierii: 09-06-2007
Locatie: Galati
Motorizare : 1.5 dci
Varsta: 41
Posturi: 9,315
Membru :
[Super Moderator]
[LoganClub Galati]
Implicit

Merci Mike...Azi o sa dau o fuga pe la ei sa vad ce zic...
Nu sunt pensionar (arat a pensionar ) caleasca e pe numele tatalui
__________________
valeriuciprian e offline   Reply With Quote
Vechi 3rd December 2008   #14
gigiman
Loganist de 5 stele
 
gigiman's Avatar
 
Data inscrierii: 05-03-2008
Locatie: Suceava
Motorizare : 1.5 DCI 65CP
Posturi: 729
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

La euroins e mai ieftin, e fosta asitrans
gigiman e offline   Reply With Quote
Vechi 3rd December 2008   #15
vali007
FSM
 
vali007's Avatar
 
Data inscrierii: 11-10-2007
Locatie: Now Iasi, old locations Sibiu, Timisoara
Motorizare : 1.5 dCI
Posturi: 1,706
Membru :
[FSM]
[LoganClub Iasi, LoganClub Brasov ]
Implicit

Sa nu aiba aceeasi soarta cu a celor de la EUROASIG, adica sa intre in incapacitate de plata datorita daunelor.
__________________
Click the image to open in full size.
vali007 e offline   Reply With Quote
Vechi 3rd December 2008   #16
georgeand21
Loganist de 5 stele
 
Data inscrierii: 22-10-2008
Locatie: Iasi
Motorizare : 1,4 l
Posturi: 293
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Eu mi-am facut la BCR,pt 1.4 ma costat 260 de lei.Eu zic ca suma e ok,oricum mult mai ieftin fata de alte firme.......
georgeand21 e offline   Reply With Quote
Vechi 3rd December 2008   #17
valeriuciprian
Super Moderator
 
valeriuciprian's Avatar
 
Data inscrierii: 09-06-2007
Locatie: Galati
Motorizare : 1.5 dci
Varsta: 41
Posturi: 9,315
Membru :
[Super Moderator]
[LoganClub Galati]
Implicit

Citat:
Original a fost postat de gigiman Vezi Post
La euroins e mai ieftin, e fosta asitrans
Tot la ei am facut si eu asigurarea...

Citat:
Original a fost postat de vali007 Vezi Post
Sa nu aiba aceeasi soarta cu a celor de la EUROASIG, adica sa intre in incapacitate de plata datorita daunelor.
Si daca va intra in incapacitate de plata ce se va intampla cu cei care au facut RCA-ul la ei?
__________________
valeriuciprian e offline   Reply With Quote
Vechi 3rd December 2008   #18
mihaitanica
Avansat
 
mihaitanica's Avatar
 
Data inscrierii: 10-11-2008
Locatie: vaslui
Motorizare : 1,4
Varsta: 41
Posturi: 138
Membru :
[Avansat]
Implicit

Mi-am facut la Aliantz si am da 155Ron pe un an de zile.
mihaitanica e offline   Reply With Quote
Vechi 4th December 2008   #19
mike26ro
Loganist de 5 stele
 
mike26ro's Avatar
 
Data inscrierii: 19-05-2008
Locatie: Piatra Neamt
Motorizare : 1,6 Remapat
Varsta: 42
Posturi: 1,854
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Citat:
Original a fost postat de valeriuciprian Vezi Post
Tot la ei am facut si eu asigurarea...


Si daca va intra in incapacitate de plata ce se va intampla cu cei care au facut RCA-ul la ei?
ce sa se intample? Nimic. RCA-ul e pentru cei care tii accidentezi nu pentru tine.
mike26ro e offline   Reply With Quote
Vechi 4th December 2008   #20
dani030669
Loganist de 5 stele
 
Data inscrierii: 06-11-2007
Locatie: Bucuresti
Motorizare : 1.5 dci E4 85hp
Posturi: 628
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Inainte de a da banii pe asigurare vedeti care au dreptul sa le emita ca UNITA are interdictie:


Activitatea societatii de asigurare UNITA, interzisa temporar
26.11.2008

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), reunit în ședință în data de 25 noiembrie 2008, a decis sancționarea societății de asigurare S.C. Unita Vienna Insurance Group S.A., cu interzicerea temporară a exercitării activităţii de asigurare şi/sau de reasigurare.

Această decizie a fost luată în urma constatării faptului că noii acționari ai societății (Uniqa International Beteiligungs – Verwaltungs GmbH şi Uniqa International Versicherungs Holding GmbH) nu au solicitat și obținut aprobarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, conform legislației în vigoare.

Totodată, s-a constatat că în data de 3 noiembrie a.C., noii acționari au numit noi membri ai Consiliului de Supraveghere și au revocat pe cei existenți, iar în data de 17 noiembrie a.C., noul Consiliu de Supraveghere, neaprobat de CSA, a numit noi membri ai Directoratului societății și a revocat pe cei existenți.

Modificarea statutului şi/sau a actului constitutiv al S.C. Unita Vienna Insurance Group S.A. Fără avizul ori aprobarea prealabilă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor – cu privire la noua structură a acţionariatului, noii membri ai Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului – reprezintă o încălcare a prevederilor Legii nr.32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, precum și a Normelor privind autorizarea asigurătorilor, puse în aplicare prin Ordinul CSA nr.6/2007.

Conform deciziei Consiliului CSA, atât societăţii, cât şi sucursalelor, filialelor, agențiilor, precum și tuturor altor puncte de lucru ale acesteia, li se interzice temporar desfăşurarea activităţii de asigurare şi/sau de reasigurare, subscrierea de noi riscuri şi încasarea de prime aferente acestora, până la data aprobării de către CSA a noii structuri a acţionariatului, a membrilor Consiliului de Supraveghere şi a membrilor Directoratului.

Societatea are totodată obligația ca în termen de 3 zile de la data comunicării deciziei, să notifice toți intermediarii în asigurări cu care colaborează cu privire la interzicerea temporară a desfăşurării activităţii de asigurare şi la faptul că aceştia nu mai pot subscrie riscuri noi în numele şi pe seama S.C. Unita Vienna Insurance Group S.A. şi nu mai pot încasa primele de asigurare aferente acestora.

Sancțiunea aplicată S.C. Unita Vienna Insurance Group S.A. Nu are implicații asupra contractelor de asigurare deja încheiate, fiind prevăzut expres faptul că societatea va îndeplini toate obligațiile asumate prin acestea față de persoanele asigurate, beneficiare sau păgubite.
__________________

Ambition 1.5 dci
dani030669 e offline   Reply With Quote

Raspunde


Sari la Forum

Tags
asigurare, rca

Thread Tools

Reguli de Postare
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off


Fus orar: GMT +3. Acum este 22:01.


Rulează cu: vBulletin Versiune 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
Anulare DPF

Politica de Securitate Google