Asigurare RCA

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Asigurare RCA

    Avand in vedere ca trebuie sa imi reinoiesc Asigurarea vreau sa aud si parerile voastre care unde avetzi Si ce reduceri se fac
    LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
    Enter the Matrix

  • #2
    Originally posted by KeanuRev View Post
    Avand in vedere ca trebuie sa imi reinoiesc Asigurarea vreau sa aud si parerile voastre care unde avetzi Si ce reduceri se fac
    eu mi-am facut la BCR asigurari si am dat cam 280 de lei, la motor de 1.5. am facut-o inainte de sarbatori (la inceputul lui decembrie) si aici am gasit cel mai ieftin. daca o fi mai ieftin in alta parte, asta e!
    1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

    Comment


    • #3
      Poate aici gasesti raspunsul la intrebarea ta.

      Comment


      • #4
        La RCA nu prea se fac reduceri dar difera preturile de la firma la firma.
        Acum stiam ca cel mai ieftin e la BT Asigurari.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

        Comment


        • #5
          se fac reduceri...pentru pensionari...
          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

          Comment


          • #6
            Asta e norocul celor cu masini trecute pe numele unor pensionari.
            Cel mai nou proiect auto din România!
            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

            Comment


            • #7
              Ardaf 96 ron,6 luni, motor 1,4.

              Comment


              • #8
                Alecs55 aici poti discuta de asigurare...
                Last edited by Ionut; 8 November 2008, 23:41.

                Comment


                • #9
                  Mi-am facut rca-ul la otp garanti cu 202 lei pe un an de zile.Avantajul meu ca am nitei ani si am de ceva timp permis.Ptr cei peste 30 de ani merita!!
                  CT-97-VIPsigpic

                  Comment


                  • #10
                    Informatii privind asigurarea obligatorie RCA

                    Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este o asigurare prin care tertii prejudiciati în urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite.
                    Asigurarea de raspundere civila auto este fundamental diferita de asigurarea tip Casco, aceasta din urma fiind o asigurare facultativa prin care persoana care primeste despagubiri pentru daunele produse autovehicului sau este asiguratul, si nu un tert.
                    Prin urmare, asigurarea RCA este foarte importanta si în cazul când proprietarul unui autovehicul a încheiat o asigurare tip Casco pentru avarii din propria vina si furt.

                    * De ce este obligatoriu?

                    Toti proprietarii de autovehicule trebuie obligatoriu sa încheie o asigurare de raspundere civila auto (RCA) si sa plateasca toate primele de asigurare aferente.
                    Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba (cu alte cuvinte chiar daca cel care a produs paguba ar putea sau nu sa plateasca despagubiri.)
                    În acest fel, asigurarea de raspundere civila auto este în interesul tertului pagubit, dar si în interesul celui care a produs paguba.
                    Trebuie remarcat ca s-ar putea întâmpla ca, doar dintr-o mica neatentie, un conducator auto sa produca pagube celui pe care l-a accidentat evaluate la o suma considerabila, suma care i-ar afecta considerabil bugetul.

                    * Cum se poate încheia asigurarea RCA?

                    Daca dumneavoastra cumparati un autovehicul nou, asigurarea RCA se poate încheia chiar la vânzator, cu reprezentantul asiguratorului autorizat, si este chiar recomandabil sa faceti asa pentru ca asigurarea intra în vigoare imediat, dumneavoastra fiind asigurat chiar si pe parcursul primului drum efectuat.
                    Daca autovehiculul este dobandit în regim de leasing, caz în care proprietarul este societatea de leasing, obligatia încheierii RCA revine acestuia din urma.
                    Daca achizitionati un autovehicul second hand, nu uitati ca asigurarea RCA a proprietarului initial (vânzator) înceteaza în momentul intrarii în vigoare a contractului de vânzare-cumparare. Cu alte cuvinte asigurarea RCA anterioara nu se mosteneste de catre noul proprietar (cumparator). Din aceasta cauza este recomandabil sa încheiati imediat asigurarea RCA proprie, astfel încât sa fiti asigurat din prima clipa de când ati dobândit noul autovehicul. Politia nu elibereaza numar provizoriu pâna când noul proprietar nu dovedeste ca are asigurare RCA.

                    * Încheierea contractului

                    Puteti încheia contractul de asigurare RCA cu oricare din societatile de asigurare autorizate în acest sens. La încheierea contractului si plata primei de asigurare – pe o perioada de 6 sau 12 luni în functie de optiunea dvs. - vi se va elibera o polita de asigurare care atesta plata primei si perioada de valabilitate. Raspunderea asiguratorului înceteaza la ora 24 a ultimei zile înscrise pe polita, deci aveti în vedere faptul ca polita de asigurare trebuie reînnoita la expirare, prin plata primei aferente perioadei urmatoare pentru care optati. În caz contrar, retineti faptul ca deveniti neasigurat, iar daca produceti un accident în perioada în care asigurarea RCA si-a pierdut valabilitatea sunteti direct raspunzator pentru consecintele legale si materiale produse.
                    Contractul RCA înceteaza si în situatia când autovehiculul a fost înstrainat si ar fi de dorit ca cel care vinde sa atraga atentia cumparatorului ca valabilitatea asigurarii RCA vechi a încetat si este necesara încheierea unei asigurari RCA noi de catre noul proprietar. Proprietarul vânzator are dreptul sa primeasca înapoi de la asiguratorul RCA partea din prima platita în avans aferenta perioadei ramase pâna la expirarea valabilitatii asigurarii. Pentru a recupera aceasta suma, el trebuie sa se adreseze asiguratorului si sa prezinte contractul de vânzare-cumparare.

                    * Limitele de raspundere ale asiguratorului RCA

                    Despagubirile platite de o societate de asigurare unui tert pagubit într-un accident auto, în baza asigurarii RCA încheiata pentru autovehiculul care a produs accidentul, nu vor depasi valoarea prejudiciilor cauzate si nici limitele maxime (limitele de raspundere) la care s-a angajat asiguratorul. Aceasta înseamna ca, în situatia în care valoarea daunei depaseste limitele la care asiguratorul s-a angajat în schimbul primei de asigurare platite, diferenta nu este acoperita de catre societatea de asigurare.

                    Limitele maxime de despagubire prin RCA sunt de:

                    1. Daca dauna este produsa în cursul anului 2006 si este acoperita printr-o polita RCA valabila la data producerii accidentului:
                    o de la 1.000.000 lei vechi pâna la maximum 4.000.000.000 lei vechi, indiferent de numarul persoanelor pagubite, în caz de avariere ori de distrugere a bunurilor, pentru pagube materiale directe si indirecte de peste 1.000.000 lei vechi;
                    o pâna la 2.000.000.000 lei vechi pentru fiecare persoana, dar nu mai mult de 10.000.000.000 lei vechi, indiferent de numarul persoanelor accidentate, în caz de vatamari corporale sau de deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial.

                    2. Cu începere de la 1 ianuarie 2007, limitele de raspundere se aliniaza la cele prevazute în legislatia Uniunii Europene, neputând fi mai mici de:
                    o echivalentul a 100.000 euro pentru daune materiale;
                    o echivalentul a 350.000 euro/persoana pentru vatamari corporale.

                    Retineti doua aspecte: tarifele valabile pentru 2007, publicate la acest moment, au fost stabilite de catre societatile de asigurare având în vedere limite maxime de despagubire la nivelul celor precizate imediat mai sus, respectiv de echivalentul a 100.000 euro pentru daune materiale si echivalentul a 350.000 euro/persoana în caz de vatamari corporale.

                    Societatile de asigurare îsi pot stabili propriile limite de raspundere dupa 2007, peste aceste niveluri, situatie în care protectia tertului pagubit va creste, dar posibil si ca tarifele de prime sa fie diferentiate.

                    Prin urmare, atunci cand comparati ofertele de tarife disponibile pe piata, tineti cont si de limitele în care asiguratorii RCA raspund în caz de accident.

                    * Plata primelor de asigurare

                    Tarifele de prime practicate pentru asigurarea obligatorie RCA difera de la societate la societate si, în mod obligatoriu, sunt publicate în paginile acestora de Internet.

                    Analizati cu atentie ofertele de pret pentru a lua în calcul toate datele existente, pentru ca în cazul politelor de asigurare cu valabilitate dupa 1 ianuarie 2007, tarifele de prime sunt stabilite exclusiv de catre societatile autorizate în functie de propriile criterii, incluzând propriile limite de raspundere practicate.

                    Tabelele publicate contin preturile practicate de societatile de asigurare pentru RCA pentru un an calendaristic începând cu 1 ianuarie pâna la 31 decembrie. În paginile de Internet ale societatilor de asigurare veti gasi tarifele valabile pentru doi ani consecutivi, având în vedere faptul ca, în situatia în care asigurarea se încheie în cursul primului an (exemplu: în februarie) si asiguratul opteaza pentru o polita de 12 luni, asigurarea va acoperi si o perioada din cel de-al doilea an (în exemplul luat: asigurarea va fi valabila pâna în februarie anul urmator celui în care a fost încheiata).

                    Plata se poate efectua cu OP sau numerar.

                    * Neasigurat ....

                    Daca sunteti proprietar de autovehicul si nu încheiati asigurarea obligatorie RCA sau nu o mentineti în valabilitate în mod continuu, prin plata primelor de asigurare, savârsiti o contraventie si, prin urmare, sunteti pasibil de amenda de la 1000 RON la 2000 RON si retinerea certificatului de înmatriculare, pâna la prezentarea documentului privind încheierea asigurarii – contraventie care se constata de catre personalul Politiei.

                    În scurt timp, calitatea de neasigurat RCA a unui proprietar de autovehicule va putea fi identificata si din baza de date la nivel national. În aceasta situatie, veti primi o înstiintare prin care vi se va aduce la cunostinta calitatea de neasigurat si, daca în termenul prevazut de reglementarile în vigoare, nu faceti dovada încheierii asigurarii RCA, înmatricularea autovehicului pe care îl detineti va fi suspendata din oficiu. Din punct de vedere legal, un autovehicul a carui înmatriculare este suspendata nu poate fi utilizat pe drumurile publice, în caz contrar proprietarul acestuia fiind pasibil de o amenda cuprinsa între 3000 si 5000 RON.

                    În plus, în situatia în care provocati un accident si nu detineti o asigurare RCA valabila, persoana pe care ati prejudiciat-o este îndreptatita sa solicite despagubiri fie direct de la dvs. (pe cale amiabila sau urmare a unei decizii judecatoresti), fie indirect, începând din 2005, apelând la Fondul de protectie a victimelor strazii (care are dreptul sa recupereze de la dvs. Despagubirea platita tertului pe care l-ati pagubit)

                    Stiti si dumneavoastra ca paguba produsa poate ajunge la sume foarte mari a caror plata poate depasi bugetul unei familii. Având în vedere acest aspect cel care circula fara a avea o asigurare de raspundere civila auto valabila îsi asuma un risc enorm.

                    * Controlul

                    Dovedirea faptului ca aveti o asigurare RCA se face cu polita de asigurare si ultimul document de plata (chitanta sau OP vizat de banca), care dovedeste ca ati achitat primele de asigurare scadente. Aceste documente trebuie sa le aveti în permanenta asupra dumneavoastra pentru ca autoritatile competente pot sa le ceara. În plus, pentru politele emise cu începere din acest an, asiguratorul va va elibera si o vigneta, care va fi aplicata pe parbrizul autovehicului pe care îl detineti si care va indica perioada de valabilitate a asigurarii RCA.

                    Aceste documente (polita si chitanta/OP) va sunt necesare si la înscrierea autovehiculului în circulatie, la schimbarea numarului de înmatriculare a autovehiculului si la inspectia tehnica periodica a autovehiculului.

                    Prin înfiintarea sistemului informatic unic de evidenta a tuturor asigurarilor RCA, asiguratorii transmit situatia exacta a tuturor contractelor de asigurare si a platilor primelor de asigurare care va fi comparata cu situatia la zi a autovehiculelor înmatriculate, si va exista lista completa a autovehiculelor neasigurate RCA.

                    * Ce trebuie facut dupa producerea daunei?

                    Ambii participanti la producerea accidentului trebuie sa completeze formularul de constatare al accidentului la politie.

                    La completarea acestui formular se recomanda mare atentie la înregistrarea exacta a faptelor petrecute. Vinovatia se stabileste de organul de politie, pe baza descrierii exacte a evenimentului.

                    Daca dvs. Sunteti cel pagubit trebuie sa va adresati asiguratorului celui care este vinovat de producerea daunei, cu procesul verbal de constatare de la politie si cu copia dupa asigurarea RCA a vinovatului de producerea daunei.

                    În situatia în care cel vinovat de producerea daunei nu detine o asigurare obligatorie RCA valabila la data producerii accidentului, va recomandam sa va adresati Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, Fond care este administrat de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (www.Baar.Ro). Din acest fond se acorda despagubiri tertului prejudiciat printr-un accident auto în care autovehiculul, respectiv tramvaiul, nu este asigurat RCA (caz în care se acopera atât daunele materiale, cât si vatamarile corporale, urmând ca Fondul sa îsi recupereze banii de la persoana vinovata) sau în cazul în care autorul a ramas neidentificat (caz în care fondul acopera numai vatamarile corporale).
                    Sursa:-
                    Centrul de informare CEDAM

                    Comment


                    • #11
                      Am facut asigurarea obligatorie pe intreg anul 2009...M-a costa 124 ron (cu reducerea pentru pensionari) ...Problema este ca am primit un stiker de lipit pe parbriz care nu coincide cu seria de pe polita...E belea sau nu e belea?
                      sigpic

                      Comment


                      • #12
                        Seriile trebuie sa coincida....Sau macar sa aiba aceasi terminatie.
                        124 ron? Da ce? Tu esti deja pensionar?

                        Comment


                        • #13
                          Merci Mike...Azi o sa dau o fuga pe la ei sa vad ce zic...
                          Nu sunt pensionar (arat a pensionar ) caleasca e pe numele tatalui
                          sigpic

                          Comment


                          • #14
                            La euroins e mai ieftin, e fosta asitrans

                            Comment


                            • #15
                              Sa nu aiba aceeasi soarta cu a celor de la EUROASIG, adica sa intre in incapacitate de plata datorita daunelor.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google