A Avut Sau Nu Dreptate?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • A Avut Sau Nu Dreptate?

    Localizare: Intersecția Arcul de Triumf, București, Veneam de pe Kisseleff, urmând să fac stânga spre piața Charles de Gaulle, pe bd. Constantin Prezan. Era verde de ceva timp, dar eu am pătruns în intersecție pe culoarea verde a acestuia.

    Când am ajuns în dreptul Arcului de Triumf, în dreapta mea se afla un camion de la Romprest care îmi acoperea întreg câmpul vizual. Între timp se face verde celor din dreapta, dinspre Cașin (de pe Constantin Alexandru) Îmi face semn poliția să trag pe dreapta, că cică nu am dat prioritate de dreapta. Până la urmă am scăpat mai ușor (a se vedea în film) dar aș vrea să știu dacă are sau nu d-l agent dreptate.
    Eu consider că nu are dreptate pentru că eu deja intrasem în intersecție, pe drum prioritar, nu aveam semn sau marcaj de de cedează.Foto:

    În plus, știu că cei care intră într-o intersecție trebuie să permită celor din interior să o părăsească:
    Art. 101, Paragraful (1), Alin. 7: Constituie contraventii si se sanctioneaza [...] nerespectarea obligatiei de a permite parasirea intersectiei conducatorului vehiculului ramas în interiorul acesteia
    Voi ce părere aveți?


    Link video http://www.youtube.com/watch?v=HGxYkY53yI4
    Last edited by vladk2k; 11 March 2011, 13:22. Reason: Automerged Doublepost

  • #2
    daca esti pe banda 4 in intersectie la Arcul de Triumf si ai pus semnal dreapta in timp ce camionul de pe banda 2 sau 3 este cu semnal stanga are dreptate politistul ca nu ai acordat prioritate deoarece camionul este pe directia drumului cu prioritate in timp ce tu semnalizezi intentia de a iesi. neacordarea de prioritate de dreapta este fata de camion si nu fata de cei care intra in intersectie. este o greseala pe care o fac frecvent cei care vin pe breteaua din mijloc si vor sa se incadreze catre Piata Victoriei pe Kiseleff
    sigpic
    Ambition 1.5 dc

    Comment


    • #3
      Ai citit ce am scris? Urma să fac stânga și am și semnalul pus (se aude în fundal)

      Comment


      • #4
        Macar sterge filmul de pe youtube...ca nu e bine pentru cel care te-a ieratat...parerea mea.
        Nu cunosc intersectia sa imi dau cu parerea...cunosc doar ca traficul in Bucuresti e "la japca".
        Drumuri bune sa ai.
        sigpic

        Comment


        • #5
          nu pot sa vad filmul ca n-am acces de la serviciu. daca tinea neaparat sa te taxeze avea imagini suficiente incazul in care depuneai contestatie, pentru ca in intersectie sunt camere din care una exact cand intri in intersectie dinspre Constantin Prezan care este orientata pe directia catre Casin si care prinde si trecerea de pietoni de pe Kiseleff si cea de pe Averescu. daca spui ca deja se pusese verde pentru cei care vin dinspre Casin ai intrat in intersectie pe "portocaliu" nu pe verde pentru ca acolo galbenul tine cam 5 secunde (daca ai curiozitatea poti chiar sa verifici). in cazul in care chiar era hotarat sa te lase pieton iti arunca direct ca ai intrat pe rosu in intersectie. mai bine o lasi asa cum a cazut
          Last edited by dani030669; 11 March 2011, 16:10.
          sigpic
          Ambition 1.5 dc

          Comment


          • #6
            pai ce dreptate sa ai cu astia? spagari la maxim, tari in gura si incompetenti, astia sunt militienii nostri de azi si de maine oricum din ce am vazut pe filmare, mai erau si altii, nu erai singur pe strada si totusi te-a ales pe tine. prea mi se pare cusuta cu ata alba. parca la sfarsitul filmuletului s-a auzit un schimb de bancnote
            lasand gluma la o parte, poti sa intri in intersectie pe ce culoare vrei, chiar nu conteaza, acolo e un sens giratoriu tampit in care trebuie sa acorzi prioritate de dreapta, ei mizeaza pe chestia asta si te agata. de fapt e o porcarie, nu poti sa-i zici sens giratoriu daca esti obligat sa dai prioritate de dreapta in el. asta e problema.
            Last edited by mcornel; 11 March 2011, 17:23.

            Comment


            • #7
              Originally posted by vladk2k View Post
              Localizare: Intersecția Arcul de Triumf, București, Veneam de pe Kisseleff, urmând să fac stânga spre piața Charles de Gaulle, pe bd. Constantin Prezan.

              Ai vrut sa zici DREAPTA,,,deci tu paraseai intersectia spre dreapta,,,ca daca o tineai tot stanga insemna sa intri iar pe Kiss si sa o iei spre Herastrau....
              Deci politaiul ala a avut dreptate.
              Cu alte cuvinte,,dupa cum vezi din poza modificata de mine,,tu trebuia sa urmezi sageata roz,,adica sa faci DREAPTA....ca daca faceai stanga trebuia sa o iei dupa sageata albastra,,,adica te intorceai de unde ai intrat in intersectie....Ai inteles acum???

              Ps,,tu erai cam pe unde este dubita aia incercuita de mine!
              Attached Files

              Comment


              • #8
                Bine ca ai scapat doar cu doua puncte pentru semnal.
                sigpic
                Ambition 1.5 dc

                Comment


                • #9
                  El avea semnal stanga cand a intrat in intersectie,,,ca si WW negru din fata lui,,dar la parasirea intersectiei spre dreapta trebuia sa dea semnal dreapta.
                  Daca sunteti atenti la WW, lui ala ia sarit semnanalul (( de fapt a dat dreapta scurt,,o singura clipire a semnalizarii))..cand a facut dreapta,,dar ala a si calcat pedala si sa dus,,fara a incurca pe nimeni.
                  Vlad a ramas cu semnalul stanga ,,a vrut sa faca dreapta ,,dar l-au prins ceilalti din urma si sa blocat in intersectie.
                  Politaiul la vazut cu semnal stanga,,el vroia dreapta si din cauza aia la intrebat ala,,de ce a ramas acolo si in felul asta a atras atentia asupra lui.
                  Normal trebuia sa mai faci inca odata rondul si sa te incadrezi corect.
                  Mai pun o poza si pt cei care nu cunosc intersectia cu sensul de mers ,,de unde venea si unde se ducea...linia roz...

                  Amenda ai luat-o pe bune,,,nu ai dat semnal corespunzator,,,si politaiul ala a fost finut ca nu ti-a luat si carnetul pe o luna pt neacordare de dreapta..iar intersectia aia nu o poti numi SENS GIRATORIU..pt ca nu este unul normal,,,,DOAR ARE 4 BENZI!
                  Attached Files
                  Last edited by Ivan Marian; 11 March 2011, 20:47.

                  Comment


                  • #10
                    daca va uitati mai clar pe filmare ... banda pe care se afla avea semnul obligatoriu la stanga pe ea )
                    deci mai degraba il amenda pentru ca nu s-a incadrat bine pe banda. Aia cu neacordare de prioritate e cam ciudata , pentru ca nu a taiat calea la nimeni ci doar statea acolo si astepta sa poata sa se bage fara sa incurce pe nimeni .
                    Eu asta inteleg prin neacordare de prioritate , nu faptul ca semnalizezi aiurea si ca te gandesti ca ii vei taia calea la unu ) , deci politistul a fost un fel de mama omida la faza asta ) ,a vazut totul inainte sa se intample .
                    Last edited by Cristi_Xp; 11 March 2011, 20:58.
                    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                    Comment


                    • #11
                      Am luat-o si eu de multe ori pe acolo,,dar ori o calci si te duci daca ai loc,,,daca nu mai faci odata rondul.
                      Marcajele alea de stanga sunt "aiurea" puse acolo pe asfalt,,ca multi vin pe sensul ala de mers ca si Vlad si fac dreapta spre televiziune(TVR),,,dar sa ai loc ca sa te bagi,,ca daca nu ai loc,,patesti ce a patit Vlad,,adica vin altii peste tine care vor sa faca stanga in timp ce tu vrei sa o iei la dreapta.

                      pentru ca nu a taiat calea la nimeni ci doar statea acolo si astepta sa poata sa se bage fara sa incurce pe nimeni .
                      Da ,,nu a taiat calea la nimeni,,dar si politaiul a zis ca acel camion de gunoi care facea stanga (( in film nu se vede deloc)),,a oprit sa il lase pe Vlad sa o ia la dreapta,,,deci deja incurcase circulatia pt cei care o luau la stanga.
                      Last edited by Ivan Marian; 11 March 2011, 21:06.

                      Comment


                      • #12
                        pai daca cedezi trecerea cuiva desi ai prioritate inseamna ca ala nu ti-a acordat prioritatea ? sau ai renuntat tu la ea )
                        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                        Comment


                        • #13
                          dupa ce am vizionat mai bine filmuletul......daca semnalizai stanga, pe filmulet erai incadrat corect...al din fata la fel.....numa ca domnul polititist,,,,,s-a gandit sa faca putin exces de zel...
                          Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

                          Comment


                          • #14
                            Acu ,,CristiXP,,daca ala intra peste Vlad era mai bine??
                            Cu alte cuvinte ala chiar daca a avut prioritate,,a evitat un accident..Corect?
                            Deci nu trebuia ca Vlad sa ii taie calea,,,sau ala cu camionul sa se suie peste el,,,ca sa declari asa ceva...Pur si simplu se penalizeaza si intentia,,intentie care a incurcat pe alti participanti la trafic,,chiar daca nu sa soldat cu vreun accident.

                            Ps..Cristi3775,,era incadrat pt stanga cu semnal stanga,,dar vroia sa faca dreapta,,fapt ce a dus la "incurcarea" camionului de gunoi!
                            Deci unde e excesul de zel?
                            Vlad in loc sa mearga mai departe la stanga,,a oprit masina pe loc ca sa faca dreapta,,de asta a sarit in ochii politaiului,,ca statea pe loc sa faca dreapta,,in timp ce altii stateau dupa el din spate si lateral.
                            Last edited by Ivan Marian; 11 March 2011, 21:36.

                            Comment


                            • #15
                              politia este politie. zi mersi ca nu te-a facut pieton prin abuz si grija in continuare !
                              Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google