Cateva Probleme La Dci 85 Cp ??? Pareri ???

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cateva Probleme La Dci 85 Cp ??? Pareri ???

    salutare tuturor, am un dci de 85cp din 2008, masina are 33000km (ultimii 9000 facuti in 2 luni jumate) curierat si de aici au inceput zgomotele ciudate si anume ... nu stiu daca in mers face deoarece nu o aud insa la semafor se aude un bazait in fata la motor sacadat nui tine la fel ca timp, fara un anunit tempou si nu intotdeauna, zgomot foarte asemanator cu cel care se aude cand pui contactul fara a porni masina mini bazaitu ala sau carait, si al 2 lea zgomot care ma diospera si care nu ai dau de cap adica habar nu am de unde vine, oricum pe fata si mai pe jos dar unde anume si de la ce nu stiu, ideea e ca sa aude un huruit destul de mare ca si cum s-ar freca tare janta de un fier de ceva dar nu pe toata circumferinta adica nu e continuu si asta se intampla cel mai des cand posrnesc de pe loc si in general tras putin de volan dar cum am spus nu mereu ! si anume m-am dus la benzinarie si incepuse sa huruie si l-am rugat pe baiat sa stea cu urechea in fata masinii macar sa-mi dau sema pe ce parte e si nu a mai facut asa (treaba asta sa intamplat de vreo 10 ori fara a mai face a doua oara acel huruit macar sa imi dau sema din ce parte vine) ... partea ce mai interesanta e ca am si un megane 1 pe benzina care si ala a inceput de 3 -4 zile sa mai scoata scoata un huruit de acelasi tip dar ce-i drept (in 200km mersi pe si sa zic ca face de 5 -7x) pe cand loganul de mai multe ori la megane nu ma deranjeaza ca are 13 ani si 200k la logan ma dispera ca are 33k !!! am fost si la mecanic si mi-a spus ca nu-i nimic in neregula poate doar o bieleta de pe stanga ! ce ar putea fi stimabilor ???
    logan 1,5'DCI /85cp.

  • #2
    posibil sa ai vre-o piatra intre aparatoarea de tabla si discul de frina. da roata jos si verifica.

    Comment


    • #3
      meggeo82- cum zice si colegu'..dar nu este exclus sa te fi lasat un rulment
      My turbo lag, give your MPI, a chance

      Comment


      • #4
        stiu cum hurue un rulment si nu e de la rulment plus ca atuci cand ies cu ea din oras (bucuresti - pitesti slatina) pe autostrada viteza maxima (130 km/h la mine e minima) si nu face absolut nimic, nu barae nu trocane nu huruie doar in viteza mica pana in 20 km/k si in general cand am luat de volan st sau dr, mai scartaie si placutele insa aia e alceva si cand se aude acel huruit am calact si frana iar huruitu nu sa oprit a aparut doar eventual scartul placutelor dar atat ! m-am gandit si eu la piatra insa sare din schema deoarece am desfacut etrierii si nu e nimic iar discurile sunt ca noi respectiv placutele aproape de jumate !
        logan 1,5'DCI /85cp.

        Comment


        • #5
          boss zgomotu la relanti la semafor e de la elctrovana pilot turbo .... schimb-o ca n-ai ce-i face (doar daca te deranjeaza zgomotu ea fiind functionala) .... cu huruitu incearca si la serviceuri ....









          Fara limbaj mirc, te rog!
          Last edited by vitriol; 3 October 2012, 23:41.

          Comment


          • #6
            o sa ma duc cu ea la service dar deocamdata sta pe bara !
            logan 1,5'DCI /85cp.

            Comment


            • #7
              Daca masina isi face treaba nu stiu de ce cauti defectiuni?

              Comment


              • #8
                Isi face treba insa la 30k nu trebuie sa faca ca una de 200 k
                logan 1,5'DCI /85cp.

                Comment


                • #9
                  Verifica si suruburile la scutul motor. Nu dureaza decat 5 min.
                  Last edited by lau; 21 October 2012, 00:02.

                  Comment


                  • #10
                    km putini km...

                    Comment


                    • #11
                      oricum masina sta si va sta o perioada mai lunga pe bara deoarece mi-am rupt piciorul (tije, suruburi si altele ) adica minim 3 luni voi sta pe bara !!! multumesc pt pareri !
                      logan 1,5'DCI /85cp.

                      Comment


                      • #12
                        am revenit ... in forta ... sunt ok ! insa acum am o mare dilema ... masina are fix 5 ani si 3 luni de la fabricatie si 4 ani si 9 luni de cand o am eu + 34000 km intrebarea mea e: sa-i schimb distributia sau nu ??? sa mai meg 1 an sau sa o schimb acum ??? astept pareri !
                        logan 1,5'DCI /85cp.

                        Comment


                        • #13
                          Sincer, as zice sa mergi la o verficare sa nu ai surprize neplacute in privinta asta. De obicei materialul din care e facuta cureaua de distributie iti schimba din propietati chiar daca nu a fost asa solicitata intre timp.

                          Comment


                          • #14
                            acel zgomot suspect la megane venea de la discuri si placute deci aceasi buba sigur si la logan, probabil va trebui se curat etrierii calumea ! multumesc pt sfaturi si pareri si mai am o intrebare SA SCHIMB SI POMPA DE APA ? masina are doar 34k din care 15k in bucuresti restu afara si multa talpa in ea ??? ??? ???
                            logan 1,5'DCI /85cp.

                            Comment


                            • #15
                              Dacă nu are joc, lasă pompa de apă în pace !

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google