Ce Tip De Ulei Folositi?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Folosit 10w40 pus de ăia de la Dacia (pe rând Elf TD, Mobil Super 2000 TD și apoi iar Elf TD) până la 85k km. Acum am Castrol Edge Titanium TD 5w40 și la pornirea la rece nu se compară (pornește net mai ușor).
    Ultimul schimb înainte de ăsta a fost tocmai pe la vreo 24k km. Motorul meu oricum e uzat prematur. Bănuiesc că și asta e o cauză pentru care în ture este mai zgomotos acum, deși clasa de vâscozitate la cald s-a păstrat (tot 40). Oricum, deocamdată nu-ți recomand uleiul, să mai treacă ceva timp.

    Dacă ar fi să îți recomand altceva, dar strict pentru vară și schimbat la 10k km este Elf TD 10w40. Dacă faci km ăștia din martie și până în octombrie, este excelent.

    Comment


    • Originally posted by portocala611 View Post
      Ma apropii de revizie si ca ulei sunt pornit pe Mobil 1 5w30 esp formula sau Valvoline syn power 5w30.Am citit zeci de posturi si sunt c-am nehotarat.Vreau 5w30 deoarece si la vechiul benzinar nu am avut probleme de tacanit,zgomote,spuma la capac,depuneri etc.si as vrea sa stiu care ar fi mai potrivit dintre cele doua de sus pt.logan benzina 1,6 16v euro 5,masina are 17000km,s-a folosit doar Dacia oil 5w30 de care nu pot sa ma plang dar as vrea totusi un ulei mai bun.Va multumesc!
      Dintre cele doua, as merge pe valvoline, desi mie personal mi s-a parut un ulei slab. Mie cu 5w40 in diesel imi dadea zgomote infricosatoare la turatii inalte. Banuiesc ca, daca ar merge pe aceeasi idee, vascozitatile alea scise in fisa cam au de suferit in realitate. Cert ca nu mai am acele zgomote cu alt 5w40. De aceea, la agregatul tau merge pe alta marca 5w30 ACEA A3/B4 pe care l-ai gasi pe piata sau, de ce nu, un 0w30, tot A3/B4, evident, mai scump, dar incomparabil calitativ, chiar acum la pornirile sub zero grade, si mai gros (atentie !!!) decat 5w30-ul DaciaOil. Mobil 1 ESP, ala exclus...

      Comment


      • Originally posted by guido View Post
        ....... De aceea, la agregatul tau merge pe alta marca 5w30 ACEA A3/B4 pe care l-ai gasi pe piata sau, de ce nu, un 0w30, tot A3/B4, evident, mai scump, dar incomparabil calitativ, chiar acum la pornirile sub zero grade, si mai gros (atentie !!!) decat 5w30-ul DaciaOil. Mobil 1 ESP, ala exclus...
        adica acel 0w-30 este mai gros ca Dacia Oil ?? sau am inteles gresit ?!
        sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

        Comment


        • guido, l-ai bagat in ceata pe om mai rau decat era.
          din ce a scris, s-a hotarat pe 2 variante: "sunt pornit pe Mobil 1 5w30 esp formula sau Valvoline syn power 5w30"

          Comment


          • Originally posted by prometheus View Post
            adica acel 0w-30 este mai gros ca Dacia Oil ?? sau am inteles gresit ?!
            Da. Cu o mica adaugire: "la temperatura de functionare".

            kojak, omul s-a hotarat la doua uleiuri care n-au legatura unul cu celalalt. Am incercat sa dau "directia" Iar ceata nu cred ca i-am dat, deoarece 5w30-ul de la valvoline amintit de el este tot ACEA A3/B4.
            Last edited by guido; 17 February 2015, 22:53.

            Comment


            • Va multumesc pt.promtitudinea raspunsului,eu am fost multumit de valvoline la vechiul logan,dar nu stiam daca se preteaza bine si la acesta de 16v,chestia cu zgomotele in special la pornire la multi se datorau de la filtrul de ulei,cu un filtru mai de calitate au scapat de zgomote.O sa-mi clatesc ochii si la alte 5w30,dar pana ma hotarasc o sa mai citesc ceva posturi.

              Comment


              • Ia Castrol sport 0w40.
                Enjoy!

                ABBIAMO EFFETTUATO QUESTO TEST ESTREMO SU QUESTI OLI SUPER PERFORMANTITRA I MIGLIORI IN COMMERCIO -- SENZA NULLA TOGLIERE A NESSUNO E SENZADENIGRARE I PRODOT...

                Comment


                • Salut, am un Renault Symbol 1.5 dCi. Masina a mers numai pe ulei 10w40 de la Elf, un singur schimb s-a facut cu Mobil 10w40. Acum cand am cumparat-o eu, ma gandesc sa-i bag un 5w40 posibil tot Elf, dar nu se stie, ma bate gandu sa-i iau Castrol. Ce parere aveti e ok ? Masina nu-i rulata mult, aproximativ 20.000 km.
                  Multumesc.
                  @EDIT: Motor 1.5 dCi euro 4.

                  Comment


                  • Salut, am un Renault Symbol 1.5 dCi. ma gandesc sa-i bag un 5w40 posibil tot Elf,
                    Incearca un 5w30 A3B4.
                    Daca totusi vrei 5w40, Elf este uleiul potrivit.
                    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                    Comment


                    • Pacat de motorasul ala sa-i pui 10w40
                      Pune macar un 5w40, eu daca as fi avut dci as fi mers pe 0w40 ca la benzinarul din semnatura.
                      Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                      Comment


                      • da-i elf evo sxr 5w40, daca e euro 3-4.

                        Comment


                        • Salut. Puteti sa imi dati o parere despre uleiul Motul 8100 X-cess 5W40 ? Eu am auzit numai lucruri bune despre el, dar voi ce parere aveti ?

                          P.S: Imi cer scuze daca s-a mai discutat dar eu nu am gasit.

                          Comment


                          • cica face depuneri, baga altceva.

                            Comment


                            • Daca nu are DPF, nu are de ce sa-i puna 5w30. In anumite carti de intretinere (printre care si a mea) este interzis 5w30-ul la 1.5-urile fara DPF. Explicatia ? As dori s-o stiu si eu... Poate s-or baza pe faptul ca 5w30-ul poate fi atat A3/B4, cat si A5/B5 si nu vor sa lase loc de confuzii... Dar asta e doar o presupunere, explicatia reala ar fi interesanta.

                              Cert e ca Renault foloseste doua game destul de nefericite in reprezentante 10w40 A3/B4 pentru diesel si 5w30 A5/B5 pentru benzinare.

                              0w40-ul este orientat mai mult catre benzinar, chiar daca are aprobari de diesel, are mai putini dispersanti de cenusa decat un 5w40. Asta este concluzia mea dintr-o vasta discutie purtata cu un PR al unui mare producator american de lubrifianti. Evident, exista si variante care au specificat clar "0w40 turbo-diesel" pe eticheta, caz in care nu mai exista astfel de probleme.

                              Cat despre Elf, este destul de hazardata afirmatia ca este uleiul potrivit. As merge pe Divinol/Wolf/Mannol oricand in detrimentul unui Elf, care culmea, sunt pe alocuri chiar mai ieftine.

                              ************************************************** ************************************************** ************************************************** **********************
                              Iar celor care recomanda Elf, as dori sa-i intreb ceva: topicul asta este despre lubrifianti. Nu credeti ca dati o informatie redundanta recomandand Elf ? Adica daca omul este interesat sa citeasca aici ceva, inseamna ca nu tine neaparat sa puna Elf. Altfel, se ducea cu masina direct la reprezentanta, punea exact Elf (orice reprezentanta Renault are asa ceva in portofoliul de vanzare) si nu-l mai durea capul. Intreb doar asa, fara chef de contradictoriu... Si imi asum orice report pe care-l vor primi moderatorii (inclusiv d-l Cristi Streulea) daca mi se raspunde tendentios.

                              Titlul este asa: "Ce Tip De Ulei Folositi?" completare: reprezentanta pune Elf, altii ce mai pun ?.... ?
                              Last edited by guido; 19 February 2015, 22:30.

                              Comment


                              • Multumesc de sfaturi, am sa merg pe Elf 5w40. Daca era de noua pe mana mea, cu siguranta numai pe 5w40 mergea. La fostul proprietar a mers de cand a luat-o cu 10w40.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google