Ce Tip De Ulei Folositi?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • cred ca s-a inteles prost, nu m-am mirat; era o mai veche discutie pe aici in care era pusa la indoiala capacitatea unui ulei cu norma c3 de a lucra bine in motoarele renault benzina de generatie mai veche, 8v, pe motive de low saps, uzura axa came datorita aliajelor etc

    acum, dintr-o intamplare cu colegul cu lukoil, am vazut ca un ulei modern din toate punctele de vedere (sn, c3) e recomandat si pt benzinarele renault aspirate, rn0700, a.i acum nu mai planeaza nici o urma de incertitudine asupra acestui lucru
    Last edited by cristi....; 28 March 2015, 17:19.

    Comment


    • Ideea e ca imi trebe cam 14 litri pt toate cele trei utilaje. La 3-4 litri nu e diferenta prea mare fata de un oloi de incredere, dar la cantitatea asta iti scoti si filtrele ulei+aer la toate trei.
      Probabil ca o sa iau numai 6 litri pt Mercedes si la astealalte ramanem pe ce am folosit pana acum.

      Comment


      • LIQUI MOLY 5w40 sintetic

        Comment


        • Ce parere aveti despre Castrol EDGE 5w40 FST pentru un motor 1.5 dCi de 65 Cp euro 4 ? Rulaj 20.000 aproximativ. Masina a fost a unor batrani si am luat-o eu de cateva luni, de aceea nu este rulata mult. Ma gandesc sa merg pe Castrol..initial ma gandeam la ELF 5w40 SXR. Castrol sau Elf ?

          Comment


          • de 8 ani de cand am masina am pus numai elf 5w40 si am ajuns la 168000km

            Comment


            • La Elf ma gandeam si eu + ca masina la fiecare revizie a primit ulei Elf. Inca o treaba, masina a fost "invatata" pe 10w40 de la Elf , si ma gandesc ca e prea gros 10w , dasta am hotarat sa-i bag 5w , este ok acum pe timp de vara ? Nu se subtiaza prea rau ? Sunt incepator, nu prea ma pricep asa tare, invat si eu. Multumesc.

              Comment


              • baga elf sxr 5w40. e mult mai bun decat 10w40.
                nu inteleg de ce credeti ca ar fi ma bun 10w40.

                Comment


                • Originally posted by RaduWra View Post
                  La Elf ma gandeam si eu + ca masina la fiecare revizie a primit ulei Elf. Inca o treaba, masina a fost "invatata" pe 10w40 de la Elf , si ma gandesc ca e prea gros 10w , dasta am hotarat sa-i bag 5w , este ok acum pe timp de vara ? Nu se subtiaza prea rau ? Sunt incepator, nu prea ma pricep asa tare, invat si eu. Multumesc.
                  Baga linistit elf 5w40, are un raport bun calitate pret. Unii au avut probleme cu Castrol, altii il lauda. Ideea e ca iei 5 litri de elf 5w40 la un pret decent si este un ulei bun cu care dci-ul merge foarte bine.

                  Originally posted by Octavian View Post
                  Ideea e ca imi trebe cam 14 litri pt toate cele trei utilaje. La 3-4 litri nu e diferenta prea mare fata de un oloi de incredere, dar la cantitatea asta iti scoti si filtrele ulei+aer la toate trei.
                  Probabil ca o sa iau numai 6 litri pt Mercedes si la astealalte ramanem pe ce am folosit pana acum.
                  De ce nu pui Dacia oil la Logan, daca tot nu mai circula asa mult? La Merc sigur gasesti tu vre-o promotie la vre-un oloi, ca totusi de lukoil nu stiu ce sa spun, poti sa il incerci ca motorul ala merge cu aproape orice... In schimb la VW eu zic sa pui ceva bun ca acolo ai turbo, o fi el un motor bun si rezistent da nu merita sa faci teste pe el. Baga un 5w40 bun si aia e.

                  Comment


                  • DaciaOil din cate am vazut in magazinele Dacia a devenit cam scump (cam 30 lei litrul).
                    Mai degraba un Q8 5W40, bun la pret (20-22 lei litrul) si e folosit cu brio de multi.

                    Comment


                    • Se pare că doar eu fac experimente cu A.Z. Meister. Am căutat pe forum şi nu am găsit nicio discuţie. Am luat un 5w30 sintetic pt ford ka. Uleiul e produs recent, acum vreo 2 luni. Mă gândesc că nu ar sta nimeni să copieze acest ulei, să fie contrafăcut, mai ales că l-am luat direct de la unix. A costat 118 lei bidon de 4L. Mai mulţi bani nu am vrut să dau , mai ales că circul destul de puţin, vreo 12.000 km pe an, nu fac naveta cu maşina, nu stau mult în trafic, urăsc traficul, munca mea nu e în oraş, deci nu am această problemă. Mai era de luat cam la aceiaşi bani uleiul de la Ford, dar culmea e că am auzit ceva păreri contra.
                      http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

                      Comment


                      • @ Octavian:
                        La logan cu 150 de lei faci schimbu de ulei si filtre, mai pui un 25-30 de lei filtrul de polen. Gasesti pachet de schimb ulei la banii astia peste tot inclusiv pe net. Cred ca si in reprezentanta cam tot pe acolo ajungi... Ca daca iei oloiu de la ei ai schimbu gratis, asa parca tin minte.
                        Despre Q8 stiu ca e un ulei destul de ok, n-am prea auzit despre el mare lucru. Dar suna mai bine ca lukoil... cred ca poti sa-l bagi la merc, poate chiar si la VW.

                        @ionescu liviu De ce te complici cu AZ-blabla, cand puteai lua frumusel de la unix Ulei dedicat Ford, si n-aveai stres. Stai linistit ca nu iei ulei contrafacut de la unix. Nu cred ca era mult mai scump oloiu ford... 12k pe an nu e chiar asa de putin sa stii dar nici mult nu e. Te incadrezi in media majoritatii. Acum daca tot ai luat oloiu baga-l si revino cu pareri.

                        Comment


                        • Originally posted by ionescu liviu View Post
                          Se pare că doar eu fac experimente cu A.Z. Meister. Am căutat pe forum şi nu am găsit nicio discuţie. Am luat un 5w30 sintetic pt ford ka. Uleiul e produs recent, acum vreo 2 luni. Mă gândesc că nu ar sta nimeni să copieze acest ulei, să fie contrafăcut, mai ales că l-am luat direct de la unix. A costat 118 lei bidon de 4L. Mai mulţi bani nu am vrut să dau , mai ales că circul destul de puţin, vreo 12.000 km pe an, nu fac naveta cu maşina, nu stau mult în trafic, urăsc traficul, munca mea nu e în oraş, deci nu am această problemă. Mai era de luat cam la aceiaşi bani uleiul de la Ford, dar culmea e că am auzit ceva păreri contra.
                          uite aici


                          unix sunt scumpi ca naiba. discuri brembo ventilate la epiesa 92 lei/buc. la unix vreo 170 lei/buc. n-as lua nimic de la ei desi sunt f aproape de mine.

                          Comment


                          • confirm preturile uriase de la unix pe persoana fizica... care este. singurul avantaj e cu punctele ca mai scazi din costuri dar nu mare lucru.

                            Comment


                            • eu am pus numai elf 5w40 indiferent de anotimp si fac cam doua schimburi de ulei pe an. il recomand.

                              Comment


                              • Ne pregatim de schimb ulei+filtre, asa ca am cumparat Elf 900 Evolution SXR 5w40 (105 lei/4litri, ca mai avem rezerva), filtru ulei de origine (17 lei, Purflux, made in France), filtru de aer Mann (31 lei, made in Germany). In asteptare filtrul de polen de la colegul axscu.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google