Conducerea preventiva si omenia la volan

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Conducerea preventiva si omenia la volan

    Poate s-a mai discutat asa ceva, dar am tot rasfoit prin forum si n-am gasit nimic. Daca s-a mai discutat va rog sa ma dirijati catre topicurile respective si un moderator sa stearga topicul asta.

    Sa incep eu cu cateva chestii privind omenia si conducerea preventiva:
    1. Reguli privind depasirea
      Prima regula privind depasirea ar fi urmatoarea: daca un vehicul din sens opus se angajeaza in depasire, e mai cu minte sa reduci viteza si eventual sa-i asiguri spatiu pentru a-si finaliza actiunea (nu de alta, dar vei fi si tu afectat daca nu faci asta). Nu-l stresa cu flash-uri, claxoane sau cu semnul victoriei facut cu degetul mijlociu.
      Daca cel din spatele tau incearca sa te depaseasca, nu-l obstructiona! Se poate speria si poate pierde controlul masinii. Sa ma explic: nu reduci viteza, dar nici nu accelerezi, iar daca nu exista vizibilitate pentru el informeaza-l cu semnalul daca poate depasi sau nu (semnal stanga daca nu poate depasi sau semnal dreapta daca poate)
      Daca depasesti si cel din fata ta se incadreaza la paragraful anterior, multumeste-i (dupa ce ai efectuat depasirea) prin aprinderea semnalului de avarie timp de 2-3 sec.
      Pastreaza o distanta de siguranta de cel putin 10-15m (la 60km/h, mareste distanta daca ai viteza mai mare) fata de cel pe care vrei sa-l depasesti.
      Anunta-ti intentia depasi cu cel putin 100m in afara localitatilor si 50 m in localitate prin actionarea semnalului stanga.
      Daca ai viteza foarte mare, anuntati intentia de a depasi de la cel putin 300m prin flash-uri iar de la 150m semnal si claxon.


    Ce ziceti? v-am provocat?

  • #2
    da, ne-ai provocat, pe mine, cel putin...
    as mai completa la ce-a zis spike:
    - cand e intuneric sau se lasa seara, sau e ceata, foloseste becurile fara sa faci economie la filament (fara suparare, dar zona prahova-buzau e "dezastru" la capitolul "lasa-te vazut si de altii, chiar daca tu vezi bine"...)
    - la o franare violenta, daca poti, aprinde si avariile, sa-si dea seama cel din spatele tau ca nu te joci cu frana (asta in afara localitatiilor)
    - la semafoarele de "drum in lucru", sau bariere, sau coloane oprite din cauza unui accident (in afara localitatiilor), pune avariile pana ajunge alta masina sa opreasca in spatele tau si sa puna respectivul avariile (chiar ajuta sa nu fii lovit din spate)
    -daca nu e ceata sau ploaie deasa, de preferat foloseste faza scurta, nu proiectoarele de ceata si farurile (e mai deranjant decat ar zice unii)
    - la urcarea unei pante sau inainte de o curba fara vizibilitate, fa un :flash" scurt daca cel de pe contrasens vine cu faza lunga; in acest fel nu va veti intalni in varful dealului sau in mijlocul curbei amandoi cu faza scurta. important: raspunde la indemnul de mai inainte trecand la randul tau pe faza lunga
    -daca nu e explicitat prin semne, e o regula de bun-simt: cei care urca un deal au prioritate fata de cei care coboara, deci abtine-te de la depasiri, daca prin asta incomodezi pe cineva care urca...

    mai ziceti si voi daca ne-a scapat ceva....
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • #3
      daca vedeti un incepator, aveti bun simt si nu il clacsonati...daca este timid intr-o intersectie nu-l stresati..este si asa destul de stresat cand se urca la volan (NU ESTE CAZUL MEU)

      Comment


      • #4
        pe ceata folositi stopul de ceata !!! ... vezi dn1 intre bucuresti si brasov unde ai de toate: ceata+drumuri nemarcate etc... chiar ajuta sa vezi pe unde merge cel din fata ta

        Comment


        • #5
          @CAnnabYS, perfect deacord cu tine dar cand nu e ceata, NU MAI FOLOSITI CEATA ca le rupeti ochii celor din spateeee. VA rog muuuult!

          Comment


          • #6
            Completare:
            - pe autostrada cand vreti sa depasiti incercati sa folositi semnalizarea pe stanga, nu flash-uri cum fac unii, sau chiar daca folositi flash-uri nu dati de la distanta de 500m-1 km flash;
            - pe autostrada nu semnalizati sau dati flash daca omul e in depasirea a unei sau mai multe masini de pe banda 1.
            Cel mai nou proiect auto din România!
            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

            Comment


            • #7
              Am si eu o observatie(dupa o faza de ieri). Cand o masina se opreste ca sa faca stanga pe o strada, nu te duci pana in fundul ei si faci coada. Te asiguri, semnalizezi si depasesti prin dreapata. Legea permite. Ieri se facuse o coada mare pentru ca doi destepti asteptau sa faca un om stanga si stateau in spatele lui. Iar de la a 3 masina incolo nu se mai putea depsi prin dreapta ca erau masini parcate. dar primii doi aveau loc berechet iar ei stateau ca timpitii in spatele celui ce facea stanga.
              Cel mai lent 1,6 8v

              Comment


              • #8
                De acord cu tot ce s-a scris pana acum, dar, pentru ca intotdeauna exista un dar faza pe autostrada cand o masina depaseste sa nu-l stresam cu flash-uri. Eu sunt de acord sa nu-i dam flash-uri, dar ce te faci cand vii tare din spate cu 160 km/h si se baga un nene sa depasheasca cu 70 km/h?
                Ce faci in cazul asta? Nu-i dai flash-uri si il injuri pana te descarci?
                E totusi o treaba de bun simt. Pana una alta trebuie sa ne respectam si sa nu ne bagam bete in roate unul altuia.

                -Asa ca stimati conducatori auto atunci cand depasiti pe autostrada stati cu ochii mai mult in oglinda retrovizoare ca sa puteti estima viteza cu care vine cel din spate si sa nu il obligati sa franeze doar ca vreti dvs sa depasiti. ;)
                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                Comment


                • #9
                  Cand drumul are 2 benzi pe sens e obligatoriu sa folositi prima banda in afara cazului in care depasiti o alta masina! Daca s-ar respecta chestia asta nu ar mai fi nevoie de flash-uri etc. Ce rau e cand mai prinzi care pe Bucuresti-Urziceni merge pe banda a 2a cu 80-90 si, pana la urma, dupa insistente, tot pe banda din dreapta depasesti.

                  Cand cineva va lasa sa intrati in coloana, mai multumiti si voi ca face foarte bine! In Slobozia nici nu s-a auzit de asa ceva. )

                  Pt. cei din Bucuresti, nu mai mergeti fratilor pe trotuar ca puteti sa o patiti rau de tot.:p
                  numar secundele

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by vitriol
                    Eu sunt de acord sa nu-i dam flash-uri, dar ce te faci cand vii tare din spate cu 160 km/h si se baga un nene sa depasheasca cu 70 km/h?
                    Ce faci in cazul asta? Nu-i dai flash-uri si il injuri pana te descarci?
                    Nu la asta ma refeream. Daca e asa poti sa dai un flash, dar indicat ar fi ca nici in situatia asta sa nu dai flash-uri.
                    Eu ma refeream la urmatoarea situatie: pe banda 1 merg 3-4 masini cu 100-110 km/h. Eu vreau sa il depasesc, ma uit in oglinda si nu vine nimic, dau semnal, intru pe banda 2, ajung pe la 130 km/h si mai am putin de depasit si vine un smecher din spate si da flash-uri. Asta e dovada de nesimtire.
                    Cel mai nou proiect auto din România!
                    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

                    Comment


                    • #11
                      Da andrei, in cazul asta sunt perfect de acord cu tine. Nici eu nu pot sa sufar faze de genu' asta.
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                      Comment


                      • #12
                        Mai eu in situatii de genu asta nu dau flash-uri dar ma lipesc de fundul aluia cu semnalizare stanga pornita.
                        numar secundele

                        Comment


                        • #13
                          Si ce te faci in cazul in care cel din fata ta franeaza brusc la 130 km/h ca ii apare un caine in fata?
                          Last edited by Marius; 1 December 2007, 14:12.
                          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                          Comment


                          • #14
                            1. Nu mai da te rog quote la ultimul mesaj din topic pt. ca se intelege cui te adresezi.

                            2. Suport consecintele actiunii mele.:p
                            numar secundele

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by bluee
                              daca vedeti un incepator, aveti bun simt si nu il clacsonati...daca este timid intr-o intersectie nu-l stresati..este si asa destul de stresat cand se urca la volan (NU ESTE CAZUL MEU)
                              eu stau in spatele lor si turez masina ! )
                              on topic...
                              Pe sensul giratoriu grija mare,ca mai sunt de astia care se incadreaza pe banda dinspre exterior si fac tot sensul,desi tu ai semnalizarea ca iesi din sens,nu se opresc,nici macar nu incetinesc...grija mare!
                              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google