Despre acumulatori auto

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • S-ar putea sa ai probleme pe partea de incarcare sau ai subwoofer si mergi preponderent prin oras (porniri dese trasee scurte).
    Tensiunea electrica a bateriei la borne trebuie sa fie 14,4 - 14,8 V cu motorul pornit si farururile pe faza lunga (cu consumatori), iar cu masa deconectata (motor oprit evident), pe borne bateria trebuie sa aibe 12,8 - 14 V pentru o baterie buna.
    Bateria trebuie sa fie tot timpul incarcata peste 75%, si nu trebuie niciodata lasata sa "moara" adica grad de incarcare sub 25%.
    La temperaturi sub 0 grade celsius si mai mult de 3 zile pauza, bateria se va aduce in casa la temperaturi pozitive.
    O data la 6 luni se recomanda incarcarea pe un redresor auto, chiar daca nu a fost descarcata, si chiar daca este "fara intretinere"... bateriile auto nu sunt de tip "sealed" deci se fac completarile cu apa distilata (niciodata cu solutie de acid sulfuric, niciodata).
    Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...

    Comment


    • Originally posted by grecu george View Post
      si mie mia murit azi bateria si nu are decat 9 luni si am inteles ca la masina noua garantia este de doar 6 luni pentru baterie cred ca este ghinion la celalalt logan a mers 3,5 ani fara probleme
      Eu zic sa suni la un service, nu cred ca garantia pentru baterie este decat 6 luni, ar fi o prostie, orice magazin iti da cel putin 1 an garantie. Daca totusi asa este, adica 6 luni, pune-o la incarcat pe un redresor, s-a intamplat ceva, este prea putin 9 luni. Nu ai scris cati amperi are dar se poate calcula, daca este de ex 50Ah, se incarca cu cel mult 10% adica 5Ah x 10 h, asta inseamna 50 Ah. O poti incarca cu 2,5Ah x 20 h = 50A, incarci 1Ah x 50 h = 50 Ah. Daca ai un redresor improvizat, verifici si tensiunea, sa nu depaseasca 15 V.

      Comment


      • Pe bateria loganului meu scrie ROMBAT CALCIU 12V 40Ah
        Masina e din decembrie 2006 si bateria e fara intretinere. Stie cineva ce autonomie are prevazuta cu sa zic doar mp3-ul pornit?

        Comment


        • 4 ani de chinuri...si nu am dat pana acum a doua cheie niciodata nici daca mergea muzica 1 ora minim..
          sigpic

          Nu te pune cu idiotii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta.

          Comment


          • Pe mine ma lasat bateria dupa 2 ani si 7 luni, acu o saptamana, a fost gata............cred ca garantia la baterie, la masina noua este de 1 an\; a mea este la 1,6 16 valve, 12 V si 60Ah si mi-am luat una ''super calciu'' Rombat, sper sa ma tina macar 3 ani..Doamne ajuta !
            sigpic
            Maică, ce mafioți de treabă !!!

            Comment


            • In legatura cu garantiile, da, la baterie si cauciuce e de 6 luni (asa scrie in carte). In principiu, sa moara bateria la un an e cam repede. Magazinele de piese auto dau in medie 2 ani garantie. Pusa pe redresor, ajuta un timp, dar tot se va arata de una noua, fiindca de murit va muri brusc si exact unde nu vrei. In principiu, daca o baterie tine in jur de 3 ani, avand in vedere regimul de mers majoritar de oras (si nu de putine ori cu consumatori, unii chiar seriosi), e chiar bine, iar Rombatul are un raport calitate/pret OK. In ceea ce priveste alte marci de baterii, toate "moare" la fel.
              The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

              Comment


              • Nu mor toate la fel, prima baterie de pe dacia 1310 era de productie coreeana si ma tinut sapte ani si jumatate, fara sa o incarc o singura data si oricum a fost mult mai chinuita decat este actuala pe sandero. Totusi grecu george pana sa cumpere o baterie noua sa verifice cum este incarcata, nivelul electrolitului si sa o incarce cu redresorul, este prea putin 9 luni, posibil sa fi uitat un consumator pornit sau pur si simplu un defect al bateriei, orice este posibil.

                Comment


                • bateria mea tine di martie 2005,sper sa mai tina pana la iarna [e fara intretinere si culmea e romaneasca]

                  Comment


                  • La dacia casata m-a tinut bateria 8 ani jumate, mi-am oprit-o si am dat alta cand mi-am schimbat-o pe una noua, iar asta de o aveam are 3 ani, si mi-am oprit-o. O duc la testare la baterii, sa verifice electrolitul si incarcarea la 1 an de functionare, te costa mai nimica, 5 roni de o bere pt baieti, si nu ai griji multi ani. Sa nu sece bateria, asta e grav la ele, si sa fie incarcate pe redresor o data la 1 an macar, formatate.

                    Comment


                    • Ce operatii fac baietii pt formatat bateria ?

                      Comment


                      • Salut. Eu am Loganul meu (1.6 mpi) din 15 septembrie 2004 si are pe ea Rombat Calciu 60Ah . Niciodata nu am dat-o jos, nici nu am pus mana pe ea si totusi merge foarte bine pina acuma. Sper sa ma tina pina la iarna, cand oricum o sa-l schimb fiindca am drumuri pe la Miercurea Ciuc si nu vreau sa am surprize la -30 de grade....
                        Logan 1.6mpi-2004 septembrie si Skoda Octavia 1.4TSI-122CP-Business-2010 iulie

                        Comment


                        • 4 ani si inca duce
                          (\__/)
                          (='.'=)
                          (")_(")

                          Comment


                          • Salut.Eu am observat ca bateriile sau cam dus la cei cu instalatie de sonorizare pe masina(cei care asculta muzica fara sa porneasca motorul,asculti si asa dar nu mai mult de 1ora,)asta-i parerea mea.
                            A mea are 2 ani si merge brici.
                            Numai bine.
                            Un Logan----YNG-----
                            Numai bine.

                            Comment


                            • Ai dreptate, bateria daca este incarcata bine tine mai mult, cu cat scade mai mult curentul cu atat acidul intra in placi si le distruge.

                              Comment


                              • sa nu ajunga bateria la un grad de incarcare sub 75%. Daca asculti muzica tare fara motor atunci ajunge sub.
                                Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google