Despre acumulatori auto

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • O SCHIMB DOaR IN CAZUL IN CARE INCEPE SA FACA FIGURI
    In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
    sigpic

    Comment


    • e o baterie de un amperaj mai mare neaparat mai buna?adica pt loganul de 1.4 care ar fi idealul,mai ales ca am si ceva muzica...subwoofer de la jbl,boxe sony explod de 16...deci?

      Comment


      • Originally posted by gmv97 View Post
        O SCHIMB DOaR IN CAZUL IN CARE INCEPE SA FACA FIGURI
        Asa am zis si eu, pana cand ma lasat in drum, adica eram oprit intr-o parcare,cand am oprit masina mergea foarte ok, dupa ce mi-am facut treaba si am revenit inapoi la masina, nu a mai vrut sa porneasca de fel!Abia am reusit cu ajutorul unui prieten sa o pornim, si asta prin impingerea ei.(bine ca nu am fost in mijlocu' campului sau mai stiu eu pe unde, am avut noroc ca ma lasat in oras)
        Deci nici a mea nu a dat nici un semn de slabiciune, pur si simplu nu a mai vrut sa porneasca masina cu ea, a cedat!
        Acum am baterie de 77Ah, pt ca am amplif si subwoofer pe ea,iar ce-l de la care am cumparat bateria, a zis ca e mai bine asa daca am "lautari" in portbagaj!Sunt curios cat o sa ma tina,pt ca aia cu , care a venit masina,(60Ah) ma tinut exact 3ani jumate!
        sigpic

        Comment


        • ramane sa aflam,dar cred ca o sa mai dureze ceva,asa ca pana una alta ma poate ajuta si pe mine cineva cu intrebarea mea?

          Comment


          • Chiar,poate cineva sa ne spuna cam cat duce alternatorul la Logan benzina?cam cat de mare poate fi bateria ca sa o si incarce?
            sigpic

            Comment


            • Recomandabil, pentru motor benzina:Tornado 12v 60 Ah sau Cyclon 12v 66Ah, dar poti folosi fara probleme, pana la 77 Ah Diesel (Pilot)

              Uite un link util de la Rombat, unde iti poti alege singur tipul de baterie, dorit
              http://www.rombatt.ro/index.php

              Bafta multa si bani in punga!
              Last edited by angel; 14 August 2009, 12:36.


              sigpic

              Comment


              • multumesc pt lamuriri,cred ca o sa o incerc dupa ce se descarca asta pe cea pt diesel de 77 ah

                Comment


                • @stefannt: Daca ne raportam la diferentele de pret, cred ca alegerea celei PILOT de 12v 77Ah, e cea mai avantajoasa alegere si cu siguranta, duce si alternatorul!

                  Succes si mult noroc in a nimeri, bateria vietii tale!


                  sigpic

                  Comment


                  • Eu am pe masina Rombat Pilot de 77Ah, merge impecabil pana acuma!Nu mi-a facut nici o figura!Recomand!Am dat pe ea(daca imi aduc bine aminte) 260ron!
                    sigpic

                    Comment


                    • Originally posted by angel View Post
                      In momentul care tensiunea bateriei ajunge la 10,5 V, fii convins ca nu mai ai pornire iar cu motorul pornit, inseamna ca ai avut baterie buna la pornire, cu tensiune de cel putin 11,5 V si putin probabil sa scada asa din senin tensiunea...doar daca nu incarca alternatorul si ai multi consumatori in functiune.
                      Daca se intampla sa scada capacitatea de incarcare a bateriei in timpul functionarii motorului, primul simptom este aparitia fluctuatiilor de intensitate a luminilor de drum, precum si o iluminare mai puternica a bordului...pagubele in asfel de cazuri pot destul de mari si incep cu arderea becurilor, aparatelor de bord, calculator de bord, player-ul, sistemul audio, statia radio, GPS si orice consumator aflat in functiune in acel moment.
                      Nu se intampla prea des asa ceva dar nu inseamna, ca nu ar fi posibil!
                      nu spuneam nimic de pornire, era doar o precizare la ce spuneai mai sus

                      "Totusi, nu va lacomiti la o baterie de o capacitate mai mare decat poate incarca alternatorul, deoarece dupa fiecare pornire, bateria va ramane permanent cu o incarcare insuficienta. Fata de necesarul la incarcare, daca ne raportam la o lunga perioada de timp, totul se aduna cu minus, ceea ce va conduce la o cadere prematura a bateriei datorita incarcarii insuficiente...si ajungem sa ne miram, cum de a picat asa repede bateria! "

                      legat de o buna intretinere a bateriei care se poate descarca daca masina nu este utilizata o perioada mare de timp, daca ascult muzica o perioada mai lunga la un sistem audiode mare putere, au aparut invertoare pt diversi consumatori de mai mica putere, etc.
                      sigpic

                      Comment


                      • Cred ca cel mai bine este ca atunci cand facem unele afirmatii sa scriem ca este o parere personala si trebuie luata ca atare, nu de alta dar se mai strecoara si unele informatii eronate. Deci nu vorbesc neaparat de ultimul post, in general.
                        Last edited by marisan; 14 August 2009, 22:20.

                        Comment


                        • scuze daca am spus ceva gresit, este foarte bine daca corectati pt ca ceilalti membri ai forumului sa obtina informatii corecte. informatiile mele legate de baterii sunt de pe niste forumuri despre generatoare eoliene (off asa am ajuns aici cautand un alternator de putere mai mare sa il transform). acolo sunt dezbatute in amanunt toate tipurile de acumulatori (teste, masuratori, randamente, etc.)
                          sigpic

                          Comment


                          • Eu am pe masina rombat de 40 de amperi cam micutza (1,4 PH2 ) asa ca nu cred ca o sa dobor recordul de longevitate cu ea

                            Comment


                            • Alternatoarele de pe LOGAN, au si ele plaja de putere calculata incat sa permita o buna incarcare a bateriilor destinate gamei respective de motorizari, inclusiv cele de 12v 77Ah.
                              Deci, nu va faceti probleme din acest punct de vedere.

                              Scuze pentru...
                              @marisan: In general, referitor la precizarile privind parerile personale(daca intamplator te referi la post-ul meu), consider ca atat timp cat nu am precizat o alta sursa, se poate concluziona ca este vorba de o parere personala...de regula, am grija sa precizez si sursa, folosind textul doar in forma originala(copy-paste)!
                              Last edited by angel; 15 August 2009, 01:02.


                              sigpic

                              Comment


                              • Vara asta bateria a implinit 3 ani si vad ca a inceput sa dea semne de oboseala. Am lasat masina pe avarie cam 15-20 de min. iar cand sa-i dau cheie porneste-o daca poti - liniste totala. Si-a revenit doar dupa ce am impins masina. Stie careva dintre voi cat costa o baterie noua Rombat pt. un 1,6 8v?

                                http://img82.imageshack.us/img82/67/4744hy3.gif

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google