Despre acumulatori auto

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Merci,am comandat un BOSCH de 45 ah,sper sa fie bun,masina nu o pot porni si urmeaza sa ajunga bateria si apoi merg la o verificare,sper sa nu fie ceva la partea electrica,revin cu rezultatul dupa montaj,sper sa nu am surprize.Bateria veche o dau la schimb pentu ce-a veche si are o vechime,nu cred ca mai trebuie sa verific.

    Comment


    • De unde trebuie sa ajunga bateria...?
      Nu era mai simplu sa mergi la magazin auto (si de reprezentanta) lasai asta veche (ca sa ai reducere)si luai un Rombat sau Caranda nou?

      Comment


      • Bateria am montat-o vineri seara,pret 180 ron,afacere nu,de ce sa merg la reprezentanta sa ma jupoaie aia de bani ca sunt cu gramada.Pret baterie 180 ron,pret montaj 0 lei.

        Comment


        • Originally posted by fusi View Post
          pret 180 ron,afacere nu,de ce sa merg la reprezentanta sa ma jupoaie aia de bani ca sunt cu gramada.
          Te-ai umplut de bani...

          Comment


          • Buna seara , am si eu o nelamurire in legatura cu acumulatorii auto si alternatorul de pe un Logan 1.4 versiunea neechipata , "chel".Astazi am avut surpriza neplacuta sa ma lase bateria , am ascultat , ce-i drept foarte mult timp muzica, stationat fiind.Ore...Bateria e batrana , 4 ani aproximativ .(Rombat , nu stiu modelul, ce au pus ei din fabrica).M-a ajutat un vecin cu 2 cabluri si , yupiii, a pornit, si-a revenit.Doresc sa o schimb cat mai curand cu putinta , cred ca voi ramane tot la Rombat, sincer nu prea stiu ce model , Premier poate?

            Luand in considerare ca pe viitor doresc sa-mi montez si un subwoofer , pot cumpara o baterie de 70 Ah?Ar trebui sa fie deajuns ca intensitate, dar acum urmeaza partea a II -a ; face fata alternatorul? Sa ma rezum la 60 Ah - 65 Ah?Si ca model daca aveti o idee ce mi-ati recomanda (Rombat pare ok totusi).Am citit in mare prin topic , dar am devenit un pic confuz.Daca poate sa-mi ofere cineva cu experienta un sfat pertinent i-as fi etern recunoscator .Multumesc.

            Comment


            • Poti monta cea mai mare baterie pe care o gasesti. Ma refer la capacitate. Alternatorul face fata. Atentie la dimensiune: max. 278 mm (lungime)! O baterie care are capacitate mare nu are obligatoriu o durata de viata mai mare decat o baterie care are capacitate mica. Singurul avantaj este ca are o rezerva de energie mai mare, adica, spre exemplu, poti sa folosesti mai mult timp aparatul de radio cu motorul oprit dupa care sa pornesti fara probleme.
              Recomand, in ordine, Rombat, Caranda, Varta. Observatie: dintre doua baterii care au capacitate identica (Ah) cea mai "puternica" este cea care are curentul de pornire (A) mai mare.
              Last edited by abc; 1 April 2014, 07:33.

              Comment


              • O "ecografie" a baterie mele, Premier 65Ah- 640 A, cu un tester profesional, care poate oferi date despre curentul de pornire, disponibil in momentul testarii.
                Attached Files
                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                Comment


                • La cateva luni de la primele semne , masina porneste tot mai greu...
                  Luni a pornit doar la a doua cheie(vreo 20-22 grade afara) si de atunci caraie putin pana sa porneasca... Bateria are 2 ani si ceva, Bosch s5 63. Pe mine m-a dezamagit bateria asta, aveam asteptari mai mari de la ei...
                  Pe voltmetru imi arata doar 14,2 cu motorul pornit si majoritatea consumatorilor opriti si vreo 12, 1 cu motorul oprit si consumatorii opriti.
                  P.S Subwooferul si amplificatorul l-am dat jos inainte de Paste, deci a scauzt cu mult consumul de atunci si totusi........!!!
                  MY CLA

                  Comment


                  • Daca ai 12,1v, atunci cu siguranta la pornire tensiune ajunge la 9,5-10v, ceea ce explica pornirea greoaie, din cauza starii precare a bateriei.
                    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                    Comment


                    • Dupa 8 ani de zile, m-a lasat si a mea baterie de pe al meu 1.4mpi.

                      Ce recomandati? Ce putere?
                      Cea originala, care am avut-o nu mai este insemnata si nu stiu ce putere avea si ce firma a fost.

                      Comment


                      • Rombat Ca sau Cyclon 50 Ah.
                        Celelalte - exemplu Rombat Premier nu-si justifica diferenta de pret la aceeasi capacitate, mult mai scumpa decat Cyclon si la benzinarele noastre nu avem nevoie de curent asa mare la pornire.
                        Eu am schimbat-o in reprezentanta Dacia (cu bateria veche la schimb) 168 lei (sau 170) totul lui tot.

                        Iti recomand sa nu pici in plasa celor care spun "mai mare=mai bun" si sa pui o baterie de 65-70 Ah , pt ca dai bani in plus degeaba si cari kg in plus total aiurea.

                        Comment


                        • Multumesc de recomandare. O sa tin cont.
                          Varta 55Ah, ce parere ai?

                          Comment


                          • Cea de 55Ah dar cu EN 540A (NU 420A).
                            Avand in vedere ca o schimbi la 8 ani iar diferenta dintre cea de mai sus si VARTA Silver Dynamic 61Ah-EN600 este relativ mica (50 Ron) eu p-asta as merge.

                            Comment


                            • varta si bosch sunt fabricate la noi de caranda.

                              2014 2013 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2001 2000 1999 1998 1997 1995 1994 1992 1991 In vederea diversificarii portofoliului de produse si pentru satisfacerea unui

                              Comment


                              • Eu zic sa mai citesti odata, ei doar vand varta si bosch.
                                Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google