Despre acumulatori auto

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • te costa cat un plin de motorina o baterie noua decenta....mai mult dai pe bere si tabac lunar

    masoar-o cand incep noptile mai reci (sub 5-10gr), vezi cum iti pornest la prima cheie dimineata si in fct. de asta te decizi: castigator sa necastigator!

    chiar si-asa, o schimbare "preventiva" o data la 5 ani nu e cine-stie-ce gaura-n buzunar, repet, e cca. un plin de motorina / benzina.
    Last edited by Kojak; 27 August 2014, 22:33.

    Comment


    • crezi ca mai vede plinul ?! normal ca berea e trecuta la "esentiale", sub tigari. stiu, dar acum nu-mi vine sa dau banii cand vad ca porneste frumos.
      iar cand mi-o "veni", o iau intr-o sacosa de rafie si ma duc la Cora cu "troleul",
      de unde ma intorc cu bateria si cu doua peturi de bere, ca sa nu se decarce pe drum.

      Comment


      • Originally posted by Drogas View Post
        ...@NDL- ai prea multe prejudecati ...acum doar nu crezi ca noaptea firmele din autovit se apuca sa faca baterii printr-un garaj la Zetari, Zabrauti,...
        Da asta e exclus. Din pacate mai pot fi si alte motive dubioase pentru care unii pot avea preturi asa de mici.
        Am avut pe aici, imediat dupa '90, un magazin, care avea cele mai ieftine piese pentru Dacia. Toata lumea lua de la ei. Problema era ca nu erau bune de nimic. Le schimbau si de trei ori fara comentarii. Se pare ca lua rebuturi direct din fabrica. La ora actuala bateriile Rombat la ei sunt cu 40 de lei mai ieftine decat in toate magazinele de profil. Le aduc direct din fabrica. Nu am luat de la ei, din cauza antecedentelor si m-am gandit ca e suficient sa aduca baterii din stoc, luate din fabrica mai ieftin si tot nu e in regula.
        Asa ca ar fi bine ca cei din Autovit si altii ca ei sa vanda baterii si piese mai ieftin ca sa ruleze mai multa marfa, ca sa nu tina marfa pe stoc etc..., dar te poti gandi si la alte lucruri.

        Originally posted by Drogas View Post
        ...Nenea NDL- capitalismul nu e pentru toata lumea, am ajuns sa ne fie frica sa cumparam ieftin pentru ca pshihologic gandim ca ieftin inseamna prost si scump e automat si bun...
        Din pacate ce e la noi nu prea e capitalism veritabil. Si nu ne e frica doar "psihologic vorbind", ci la concret. De prea multe ori am patit-o toti, de am luat "ieftin si prost", ba mai mult, se intampla de tot atatea ori sa iei si scump si prost.
        Last edited by Rouge de Feu; 27 August 2014, 23:48. Reason: Automerged Doublepost
        sigpic

        Comment


        • Am o problema cu tensiunea din baterie. Am observat dupa ce dimineata invarte ceva mai mult si mi-am zis sa verific tensiunea din baterie. Ochiul magic e verde. Acumulatorul are 3,5 ani, cel original al masinii Renault Megane 3 1.5 dci.

          Cu motorul oprit imi arata 12,4 volti daca vin dupa o cursa lunga sau 12,2 volti dupa ore bune de stationare. Cu motorul pornit, indiferent de turatie imi sta undeva intre 13,15 volti si 13,3 volti. Am lasat si la ralanti si imi arata 13,18 iar pe la 3000 ture imi arata 13,30 volti.

          Mi se pare ca in cazul acesta alternatorul ( sau releul de incarcare al lui ) nu permite tensiunea normala 14,2-14,4 volti si eu am baterie descarcata tot timpul. Nu stiu daca releul are vreun reglaj si daca s-ar putea regla sau trebuie inlocuit releul.

          Am incercat sa masor tensiunea inainte de releu sau diode dar nu vad nicio posibilitate cu alternatorul montat pe masina din lipsa de spatiu.Cu toti consumatorii porniti ( AC, faza lunga, radio ) la ralanti imi indica 12,9 volti. Fara consumatori, la ralanti vad 13,18 volti.

          Daca nu e vreo dioda arsa pare sigur regulatorul de incarcare. Are o pozitie asa greoaie de desfacut alternatorul asta...pfff, nici nu stiu cum il voi demonta printre atatea conducte.
          Last edited by cro84; 30 August 2014, 10:07. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • am vazut, la dedeman militari, varta black 64 Ah cu 219 lei. mi se pare convenabil.

            Comment


            • Nu exista Varta Black cu 64 Ah. Poate 70 Ah si 640A.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

              Comment


              • cred ca asa... oricum, pret bun. ar trebui sa iau, ca nu stiu daca ies din iarna cu asta, 5 ani si ceva...

                Comment


                • La banii aia e pomana.

                  Eu am schimbat o baterie buna, care avea 5 ani si 11 luni, pentru ca aveam nevoie de masina in fiecare zi si nu-mi permiteam sa stau sa umblu dupa baterie intr-o dimineata, mai ales ca venea iarna iar cererea de baterii crestea. Baietii care fac livrari si montari acasa te programau chiar si dupa 2 zile, iar eu nu puteam sa stau fara masina doua zile.

                  In cazul tau - spui ca nu prea iesi iarna - poti sa stai linistit. Cand te-a lasat, ii suni, iar ei vin cu bateria, ti-o monteaza si iti dau garantie. Tu nu trebuie sa faci nimic.
                  sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                  Comment


                  • da, uitasem de cei care asigura transportul si montarea.
                    nu ies cu ea fiindca lumea nu iese in general iarna, si parcari... oha.
                    dar sa ma mai tina bateria pe dci ? ce-i drept, n-am statie, sub... etc

                    Comment


                    • Cro ai o problema cu alternatorul sau cu vreun cablu care fura curent sau cu vreun contact imperfect. Mergi la electrician nu mai caut pe forum. Cu cat stai cu bateria descarcata mai mult risti sa.se.sulfateze

                      Comment


                      • Eu am gasit la Selgros o oferta interesanta. Baterie Foton, fara intretinere, 45ah, redusa de la 190 la 145 lei. Pt un Logan Laureate 1.4, benzina + gpl oare ar fi o achizitie buna? Conditiile financiare nu sunt grozave momentan si ieri m-am trezit din senin ca nu mai porneste. Dupa ce am chinuit-o vreo 5 min, a luat-o dar e clar ca e cazul sa o inlocuiesc.

                        Comment


                        • am luat asta iarna in decembrie de la dedeman o baterie varta black tot de 45ah, pentru un preferance de 1.4mpi, totul ok pana acum.
                          a costat 170 lei.
                          oricum, tu decizi :-)

                          Sent from my Vodafone 975 using Forum Runner
                          a good plan today is better than a perfect plan tomorrow

                          Comment


                          • De obicei, "ofertele" apar abia dupa ce bateriile stau in raft mai mult de o anumita perioada (stabilita de vanzator). Producatorul bateriei zice ca, dupa 6 luni de repaus de la data fabricatiei, ea trebuie pusa din nou la incarcare. S-ar putea ca intre cele doua aspecte sa existe si o corelatie.

                            Oricine care stie cu ce se mananca problematica bateriilor pb-acid, iti poate spune ca o baterie auto incepe sa se degradeze din momentul in care este produsa.

                            Asa ca, pana nu vezi tu cu ochii tai data de fabricatiei, aia este doar o "oferta"...
                            Last edited by guido; 31 August 2014, 11:43.

                            Comment


                            • Am sucit-o pe toate partile. Nu am reusit sa descifrez data fabricatiei. Era stantata cu doua coduri foarte lungi din care nu se intelegea nimic. Intre timp am observat pe net in catalogul online ca cei de la Carrefour au si ei reducere la toata gama de acumulatori auto ZAP. Ma gandesc sa-mi incerc norocul si acolo. Fiind reducere in tot lantul de magazine, ma gandesc ca sansele sa nimeresc vreun acumulator uitat pe raft de care incearca sa scape vanzatorul sunt mai mici.
                              Attached Files

                              Comment


                              • Decat sa te uiti dupa toate "balariile" la oferte mai bine mai pui 20-30-40 lei in plus si iei ceva mai bun si de care, intr-o oarecare masura esti sigur, varta de ex.
                                Cativa lei in plus pentru un acumulator care te tine ~5 ani sau mai mult....nu cu asta faci economie.
                                sigpic
                                !

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google