Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Toader vrea ordonanta pe Codurile Penale, daca legea nu intra in vigoare la timp
    "Avem termen aprilie 2018, sunt convins ca Parlamentul o va transpune. Daca nu, cunoasteti foarte bine ca se justifica urgenta adoptarii unei ordonante de urgenta pentru transpunerea unei directive, in masura in care Parlamentul nu o face.
    Zici ca se dezintegreaza planeta daca nu adopta Todirica asta legile lu' Livake.
    Si zici ca saptamana viitoare e 28 aprilie.

    Dar...

    UPDATE Tudose nu e de acord
    Comisia Europeana ia o masura fara precedent pentru apararea statului de drept: Declanseaza Articolul 7 al Tratatului UE impotriva Poloniei.
    Comisia Europeana (CE), gardianul legislatiei europene, a adoptat o masura fara precedent si a impus sanctiuni Poloniei pe care o acuza ca incalca prin reforme judiciare valorile democratice de baza ale Uniunii Europene.
    Urmeaza statia Romania, cu peron pe partea stanga.

    Deputatul PSD Eugen Nicolicea, presedintele comisiei juridice si unul dintre cei care modifica Legile Justitiei si Codurile penale, a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de "Invatamant la Distanta", au declarat surse care au prezentat si dovezi cotidianului Adevarul
    "In acelasi timp facea aceeasi facultate si nevasta, si fiica lui", a mai sustinut profesorul, informatia fiind sustinuta de un document obtinut de la o alta sursa de catre cotidianul citat.
    3 la pret de 2.
    Astia-s prosti in familie.

    Comisia Ciordache: o adunatură de impostori agramati si analfabeti, latratori la ordin.

    In Romania e democratie frate, analfabetii are permis de conducere, facultate, faca legi, sunt in parlament.
    Asta democratie ,nu USA, Canada si alte bullshit-uro d'astea.....
    Stai sa vezi cand or descoperi ca Serban Nicolae a facut o profesionala de mecanici auto la Tichilestii de Vale, echivalata la facultatea penticostala Bioextera din comuna Jilava, vin toti americanii sa faca studii de inalte standarde la noi.
    Se duc dreaqului Harvard, Yale, Stanford, Columbia, MIT...
    Last edited by mr.K; 20 December 2017, 20:16. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • Cu ocazia sarbatorilor de iarna...doresc sa urez celor din PSD si ALDE, si in special tovarasului securist-stalinist Liviu Dragnea...un calduros LA MULTI ANI...cu executare.

      Comment


      • Ce știți despre reformele legislației juridice din Polonia? Ați citit măcar ceva, un rând, o literă? Asta ca să știți ce comparați sau la ce vă referiți. Nu există niciun grad de comparație intre ce au făcut polonezii și ce se face acum in România. Dar există temei pentru a compara cele două țări dacă ne referim la modul neconstituțional in care funcționa justiția pe vremea lui Băsescu. Da, polonezii din partidul de la putere vor să facă ce a făcut Băsescu de prin 2009-2010. Doar că Băsescu le-a făcut pe ascuns, prin protocoale secrete. Polonezii au dat legi in care scriu negru pe alb acele lucruri.

        Comment


        • Nu, maimutele astea stalinist-securiste de la putere au facut mult mai rau. Sper sa putrezeasca in puscarie. PCR-ul de la putere acum nu sunt decat o adunatura de Securisti, Infractori, scursuri, inculti si cu un grad extrem de redus de inteligenta.

          Comment


          • Tu, ca de obicei, vorbești despre tot ce au făcut comuniștii după 1950 și securiștii post-revoluționari care au infectat toate partidele. Eu vorbesc punctual despre legislația juridică modificată recent din Polonia și din România unde am dreptate.

            Comment


            • Eu de obicei vb ce ma arte cel mai tare, momentan in Romania la putere sunt tot comunistii din 50. Si nu, n-ai dreptate Sorry...pe langa ca nu esti bine documentat, mai scoti si din context...si daca nu vine "opinia" pe linie de partid...si vine de la cineva autorizat (vezi procurori, avocati, judecatori, juristi si nu facuti cu spaga la spiru haret)...arunci cu noroi in el...pentru ca n-ai alte argumente.
              Sorry...nu vreau sa consider un atac la persoana ta. Dar din discutiile cu tine...cam asta am dedus eu.

              Comment


              • Originally posted by bolovan View Post
                Asta-i judecatoarea aia care a venit beata la tribunal?
                Da...un judecator cu mare credibilitate....mai ales cand este beat manga...
                si daca tot discutam de tanti judecator...
                Tu ești cel care aruncă noroi, uite mai sus. Si minți sistematic. Uite, eu iți garantez că tu nu ai citit absolut nimic despre modificările legislației din Polonia. Absolut nimic și nu ești in stare să spui o singură modificare adusă de polonezi. Dar ești gata să mă contrazici și să mă faci mincinos. Tu ești mincinosul constant de pe acest forum. Inclusiv atunci când spui despre mine că ascult de ceea ce vine de la partid. Ce afli de pe acest thread de la mine, nu afli de la purtătorii de cuvânt ai PSD, PNL USR sau Iohannis, niște nătângi care se adresează prostimii.

                Iar despre magistrați, ei bine sunt unul care l-a contrat pe Danileț cu argumente juridice la care a preferat să tacă atunci când a scris un articol prost in "Juridice".

                Și cel puțin intr-o ocazie am avut o dispută cu avocatul Piperea care susținea niște aberații pe tema datornicilor CHF pe un forum al unei publicații unde mai scrie câte un editorial.
                Last edited by gecmc94; 21 December 2017, 15:29. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • Iar despre magistrați, ei bine sunt unul care l-a contrat pe Danileț cu argumente juridice la care a preferat să tacă atunci când a scris un articol prost in "Juridice".
                  Si a tacut pentru ca nu avea argumente sau pentru ca a considerat irelevant ce ai scris si nu avea de ce sa comenteze? Doar intreb ...

                  ~~~~

                  @gecmc94, ti se pare normal ca la pachet cu anumite modificari, sa zicem, bune introduci alte zeci modificari ce sunt evidente a fi date in favoarea infractorilor? (cu precadere a celor ce sunt acum in politica)

                  Sa fim seriosi cand esti de buna credinta ca vrei sa schimbi niste legi importante pentru interesul comun nu le faci pe branci si nu pui sef de comisie pe Iordache sau pe Nicolicea sau pe Nicolae. Ma indoiesc ca PSD nu are oameni cu pregatire juridica solida in partid.
                  I have no special talent. I am only passionately curious.

                  Comment


                  • Intrebarea este justificată. Eu sunt un nimeni și prefer să fiu așa, prin urmare părerile personale lui gecmc nu contează. Danileț și-a exprimat o opinie (nu o demonstrație juridică) pe care eu am contrat-o folosind o altă opinie care mi s-a părut mai argumentată juridic, aparținând unui Lord Chief Justice, dintr-o publicație britanică. Măcar atât imi aduc aminte că a fost mai demult, nu mai țin minte nici numele său dar era "venerabil". Am pus in paralel tinerețea și imaturitatea lui Danileț cu opinia unui om in vârstă, cu mare experiență juridică și prestigiu. Era despre ceva dincolo de diferențele aparente dintre sistemul anglo-saxon și cel continental.

                    Normal nu este, dar era de așteptat. Se profită de efervescența legislativă și se strecoară mici schimbări țintite. Să fie atacate punctual la CCR. Sunt cred că peste 1000 de amendamente disponibile spre a fi citite pe net, pe site-ul CDEP, comisia comună specială a Parlamentului. Foarte multe dintre ele vin de la asociații de magistrați, CSM, USR, PNL dar și multe de la PSD și ALDE. Aș vrea să am o statistică exactă. Este impresionant acest lucru și mie imi arată că era nevoie de acest val de modificări dar pentru care nu exista voința politică. Din aceste aproape 1000 de modificări, sunt 10-20 despre care vorbește presa și din păcate decredibilizează procesul. La un moment dat chiar m-am gândit dacă nu sunt plantate explicit pentru a-l discredita dar mai aștept să caut informații. Este evident că există și grupuri "rău famate" care acționează in interes propriu pentru schimbări legislative.

                    Comment


                    • Originally posted by gecmc94 View Post
                      Din aceste aproape 1000 de modificări, sunt 10-20 despre care vorbește presa și din păcate decredibilizează procesul.
                      Cred ca sunt mai mult de 10-20, acestea cu tinta exacta. Dar nu conteaza numarul. Este suficient sa existe una singura si intreg pachetul deja este sub semnul intrebarii in ochii opiniei publice.

                      Mai mult, eu am o problema cu comisia "minune": sunt acolo o gramada de nulitati, unele cu probleme evidente (de exemplu Catiniciu) ce vin in fata mea si-mi garanteaza ca ceea ce fac acolo este corect.

                      Ca sa nu mai vorbesc de viteza cu care vor sa le adopte. Asta imi spune ca intr-adevar exista anumite prevederi tinta ce vor sa le aiba adoptate urgent.

                      La un moment dat chiar m-am gândit dacă nu sunt plantate explicit pentru a-l discredita dar mai aștept să caut informații. Este evident că există și grupuri "rău famate" care acționează in interes propriu pentru schimbări legislative.
                      Sunt plantate cu scop direct: scaparea lor de anumite probleme ce le au cu legea. Este fara urma de indoiala ca asta e scopul principal.

                      Dar partial iti dau si tie dreptate: unele modificari sunt atat de evidente incat un om normal care un plan (fie el si malefic) nu le-ar pune chiar asa negru pe alb intr-un text de lege ca sa se poata lega toti de ele.

                      Ori cineva a fost luat peste picior, dandu-i-se impresia ca se respecta planul initial, dar defapt acesta va fi anulat (la CCR cel mai probabil), ori sunt efectiv prea disperati si prea prosti si vor cu orice pret aceste modificari. Sau ultima varianta: este un plan de a da inapoi, strategic, cu impact minimal asupra imaginii; toate astea din cauza reactiei strazii si a factorilor externi.

                      Ramane de vazut ce se va intampla.
                      I have no special talent. I am only passionately curious.

                      Comment


                      • Nu cred ca exista substrat. Exista o motivatie simpla: sa scape infractorii din parlament (in special PSD si ALDE cu dragnea si compania lui)...indiferent de costuri. Nu sunt curiosi nici de imagine, nici de situatia tarii...sa cape...punct. Dupa care mai vedem daca mai putem face ceva...daca nu...d-zeu cu mila (ma rog...in cazul lor...stalin cu mila)

                        Comment


                        • Originally posted by gecmc94 View Post
                          Ce știți despre reformele legislației juridice din Polonia? Ați citit măcar ceva, un rând, o literă? Asta ca să știți ce comparați sau la ce vă referiți. Nu există niciun grad de comparație intre ce au făcut polonezii și ce se face acum in România. Dar există temei pentru a compara cele două țări dacă ne referim la modul neconstituțional in care funcționa justiția pe vremea lui Băsescu. Da, polonezii din partidul de la putere vor să facă ce a făcut Băsescu de prin 2009-2010. Doar că Băsescu le-a făcut pe ascuns, prin protocoale secrete. Polonezii au dat legi in care scriu negru pe alb acele lucruri.
                          Astia, oare au citit ce au facut polonezii? Nu stiu, dar sigur au aflat ce vor sa faca pezedistii.

                          Sapte ambasade ale unor tari din Uniunea Europeana au emis joi un comunicat comun in care isi exprima ingrijorarea cu privire la modificarea Legilor Justitiei si sustin necesitatea obtinerii unui aviz din partea Comisiei de la Venetia. Semnatarii sunt ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Frantei, Germaniei, Olandei si Suediei.
                          Pezedistule! Care-s progresele Romaniei? Aceeasi coruptie din 1990 si pana acum. Eu personal nu cred ca aveam ce cauta in UE si NATO, dar ma bucur ca am intrat.
                          Last edited by mr.K; 21 December 2017, 22:10.

                          Comment


                          • Singurul lucru care contează este declarația Comisiei Europene, nu a ambasadelor, unele dintre ele trebuind să aibă ambasadorii în pușcărie pentru trafic de influență potrivit autodenunțului fostului ministru Gabriel Sandu.
                            Scandalul Microsoft în care DNA este acuzată că a acționat cu jumătăți de măsură trece Oceanul. [...]

                            Comment


                            • Daca facea si el autodenuntul inainte sa fie anchetat (si ulterior condamnat) ar fi avut putina credibilitate. Dar asa ...
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

                              Comment


                              • @gecmc84: vara-mea plateste rate la o casa de 165mp 260euro/luna, in Siegen. eu, pe ap 3 cam 68mp, platesc rate 250euro/luna. In Werne, 20km de Dortmund, un ap de 60mp are cam 400euro/luna chiria. in Tm, un ap ca al meu se inchiriaza cu 350euro/luna. diferenta de salarii cred c-o banuiesti, nemtii nu castiga "decat" cu 20-25% mai mult decat mine. eu banii pt un jaf de logan ii strang in cativa ani, ei in cam 6 luni, cu tot cu chirii si cheltuieli mai mari. surprinzator, nu noi avem mercedesuri noi si ei loganuri, ma gandesc ca daca la ei ar fi costul vietii mult mai mare decat la noi, nu le-ar ajunge banii sa-si ia o masina noua anual, ca sa nu zic doua/an...
                                @Fane: probabil te invarti in cercuri destul de "inalte", eu nu cunosc nici macar prin corporatiile alea care sug binele poporului vreun inginer care sa aibe 3500 de euro salariul net si sa n-aibe habar de ecuatii. cunosc in schimb multi care la mai putin de juma'te din banii astia proiecteaza, industrializeaza, testeaza ecu-uri, instrumente de bord, senzori, pedale, etc. daca tot veni vorba de ingineri de gips cu pretentii, poate-mi spui fara sa cauti pe "goagale", daca stii sincer ce-i ala steradian.
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google