Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat astazi la Guvern ca Ministerul Justitiei a realizat un proiect de Ordonanta de Urgenta privind gratierea unor infractiuni si a spus ca "estimarile ministerului" arata ca "2.300-2.500 de persoane pot beneficia de gratiere
    Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat astazi la Guvern ca Ministerul Justitiei a realizat un proiect de Ordonanta de Urgenta privind gratierea unor infractiuni si a spus ca "estimarile ministerului" arata ca "peste 2.000 de persoane pot beneficia de gratiere".


    Iordache: gradul de incarcare a penitenciarelor este de peste 150%. o decizie CEDO ne poate obliga, din cauza condamnarii Romaniei... Nu putem construi peste noapte cele 9.000 de locuri care ne trebuie. Din estimarile pe care le-a facut MJ peste 2.000 de persoane pot beneficia de gratiere. Este clar ca in Romania este nevoie de o lege a gratierii
    Premierul Sorin Grindeanu a facut declaratii dupa sedinta de guvern prezidata de Klaus Iohannis. Grindeanu a spus ca pe ordinea de zi de azi a sedintei de guvern nu erau puse proiectul privind gratierea unor infractori si nici proiectul pentru modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, dar a adaugat ca e dreptul guvernului sa dea amnistie si gratiere.
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

    Comment


    • Pe principiul ca nu mai avem loc in puscarii, zic sa mai inchidem vreo 2-3 dintre ele pe motiv ca nu corespund standardelor UE (motiv real), si asa o sa avem si motiv sa gratiem si mai multi.
      Cine se va mai teme sa comita infractiuni usoare? Nimeni!

      Comment


      • Ca sa vorbim in cunostinta de cauza, aveti proiectul de ordonanta si nota de fundamentare.
        Ministerul Justitiei a publicat proiectul ordonantei de urgenta pentru gratierea unor persoane
        Ministerul Justitiei a publicat astazi pe site proiectul ordonantei de urgenta pentru gratierea unor persoane. Potrivit proiectului de OUG, se graÅ£iază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv precum È™i pedepsele cu amendă aplicate de instanÅ£a de judecată, cu exceptia recidivistilor si a celor care au savarsit o serie de infractiuni cu violenta, infractiuni sexuale, infractiuni de coruptie (vezi lista completa mai jos sau in documentul atasat). IMPORTANT: Se gratiaza cu jumatate pedepsele aplicate celor care au implinit 60 de ani, femeilor gravide si celor care au in intretinere minori cu varsta pana la 5 ani, indiferent de infractiunea pentru care au fost condamnati. De remarcat e ca vor fi gratiate si unele pedepse cu suspendare, desi motivatia principala a gratierii e nevoia de golire a penitenciarelor.
        Last edited by IancuMIC; 18 January 2017, 14:20.
        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

        Comment


        • Gratiere, Amnistie, ascuns sub pres...dar vad ca nimeni nu vb de preventie si descurajare. Poate-i prea primitv conceptul...mai bine gratiem toti infractorii...

          P.S. Ma uitam pe legislatie...buei...dar este rentabil...pentru 1 mil euro as sta si eu 1-2 ani in puscarie.

          Comment


          • Se aplica numai infractiunilor comise pana azi, deci trebuie sa te grabesti.

            Comment


            • Ah...dam...iar am ratat ocazia...nu ma pricep sa comit infractiuni...asa se explica si de ce nu sunt in parlament

              Comment


              • A scapat/va scapa (nu am nicio indoiala ca se guvernul va adopta ordonanata) Dragnea de cercetarea pentru abuz in serviciu.
                Asta era de fapt scopul principal al aministiei.
                Restul, si ma refer la ceilalti politicieni corupti inchisi-beneficiari secundari.
                Ceilalti "studenti" de prin puscarii-beneficiari de conjuctura.
                Trist.

                Cum zicea Kovesi, de acum inainte parchetele trebuie sa faca pauza 2 ani, sa nu mai trimita pe nimeni in judecata, ca se aglomereaza iarasi puscariile.

                Un guvern de penali, trebuie sa tina cu penalii, logic.

                Este necesar si avizul Consiliului Superior al Magistraturii, poate nu va trece.

                Golanii au vrut sa adopte ordonanta in sedinta de guvern de azi, dar n-au reusit.

                La foc automat.

                Cum vrea Guvernul sa schimbe Codul Penal in favoarea lui Dragnea: Parchetul nu se mai poate sesiza din oficiu, denuntul se poate face in maxim 6 luni



                Astfel, Ministerul Justitiei redefineste abuzul in serviciu ca fiind "fapta functionarului public care, in exercitarea serviciului, nu indeplineste un act sau indeplineste un act contrar legii si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 lei unei persoane fizice sau unei persoane juridice", pedeapsa fiind inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

                Reamintim ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, este trimis in judecata de DNA alaturi de fosta sa sotie intr-un dosar in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu, iar prejudiciul a fost calculat la 108.612 lei.
                Sursa? Nu e corect sa pui un citat, fara sa precizezi sursa.

                Deci daca tu furi si in 6 luni nu sesizeaza nimeni, gata.
                Cum ar veni, hotul neprins e negustor cinstit!
                Last edited by IancuMIC; 18 January 2017, 17:56. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • Asta e fata adevărată a PSD-ului, sa mai zică careva ca țin cu rumanii.

                  Comment


                  • Asta era de fapt scopul principal al aministiei.
                    Restul, si ma refer la ceilalti politicieni corupti inchisi-beneficiari secundari
                    Gresit.
                    1.
                    ...GRATIEREA SI AMNISTIA SUNT OBLIGATORII ... ...Romania este fruntasa Uniunii Europene la numarul de condamnari incasate la CEDO din cauza tratamentelor inumane aplicate detinutilor, sistemul penitenciar este subfinantat, in puscarii se moare pe capete in special din cauza bolilor, media de varsta a celor decedati in inchisori este suspect de scazuta...
                    sursa
                    2. Faptele de coruptie nu sunt incluse.
                    Golanii au vrut sa adopte ordonanta in sedinta de guvern de azi, dar n-au reusit.
                    Gresit. Esti victima dezinformarii. Asa a "impachetat" propaganda stirea. Ordonanta se aplica faptelor savarsite pana azi, adica inainte de 18 ianuarie 2017. Nu poti sa zici: ordonanta se aplica de la 1 iunie pentru ca ar insemna ca multi sa se apuce de facut una si alta considerand ca la 1 iunie vor fi gratiati.
                    denuntul se poate face in maxim 6 luni
                    Deci daca tu furi si in 6 luni nu sesizeaza nimeni, gata.
                    Cum ar veni, hotul neprins e negustor cinstit!
                    Ca sa nu mai apara, dupa cum am vazut, denuntatori pentru fapte comise acum 7-10-15 ani pentru ca "nu avem cu ce altceva sa-l agatam". Unde erati in astia 7-10-15 ani? Cati ani iti trebuie sa constati ca ti s-a furat o roata de la masina? Ma trezesc eu acum sa zic despre dumneata ca te-am vazut in 2007 ca mi-ai furat capacul de la ventil sau facand nu stiu ce, prin urmare trebuie sa fii cercetat...
                    The prezident minte din nou: a zis ca a fost invitat la sedinta de guvern de premier, premierul zice ca nu, ca el a aflat de la SPP ca va veni si prezidentul. Exact ca profesorul care se duce la toaleta elevilor ca sa vada cine fumeaza pe acolo.
                    Last edited by Fanez; 18 January 2017, 17:03.

                    Comment


                    • Originally posted by Fanez View Post
                      Ala cu pensie de 450 n-a muncit ca ala cu pensie de 1900. Aia 450 de lei dupa unii "de dreapta", si anti psd n-ar trebui data deloc. Aia e pensia "minim garantata".
                      N-ai gandit-o prea profund, asa-i? Maica-mea, dupa 40 de ani de munca grupa 1 (laborant toxicologie, analiza chimica si protectia muncii intr-o intreprindere de constructii metalice care-a ridicat cacatul asta de tara), cu schimburi duble si triple, cu week-end-uri la servici, ca trebuia realizat planul de macarale, barajele si podurile de pe dunare, olt, jiu (numeste un rau din tara la intamplare si gasesti cel putin o lucrare facuta de CMB pe ea), centrala de la cernavoda, astea trebuiau facute conform directivelor de partid si acum are 900 de lei pensie, iar un functionar la ghiseu, cu spor de antena, spor de lucru cu publicul, spor de mama dracu are 1200 lei. e echitabil al dracului, nu? trebuia marita pensia aluia cu 1900 cu acelasi procent ca pensia maica-mii de 900? ca doar au lucrat la fel de mult si la fel de greu. poate in imaginatia ta...
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • dupa 40 de ani de munca grupa 1...cu schimburi duble si triple, cu week-end-uri la servici,
                        Precis e o eroare la calculul pensiei. Nu s-a calculat corect pensia.

                        Comment


                        • tata are 690 lei pensie.
                          A fost responsabil de gestiune de aproape 10 mil lei (echivalentul a aprox 1 mil euro in anii 80). A organizat munca a peste 250 persoane. timp de 45 ani (deh...avea doar diversele prime mai mari decat salarul...aproape dublu erau sporuriile...de toxicitate, raspundere etc).
                          Cunosc o tanti pensionara, functionar public ce a iesit la pensie cu 3000 lei salar. Toata lumea a tinut chef cand a iesit la pensie (de bucurie ca iesit). Nu a fost intr-un serviciu cu responsabilitate, a frecat menta toata viata ei. S-a certat cu toata lumea, a fost mutata disciplinar inclusiv pe timpul lu' raspsatul. Noroc cu ceva pile. Hmmm...
                          Si da, la tata exista o mica eraore de calcul...n-au luat in calcul orele suplimentare si diversele sporuri (ceva ordin a tovarasului Nastase)

                          Comment


                          • Casa de pensii data in judecata, recalculare etc. Se acorda si banii din urma.
                            Dosarele de pensie au fost facute gresit.

                            Comment


                            • Asta e rezultatul a doua procese si recalcularile de rigoare. Sah-mat
                              Ar trebui ai mei sa se judece cu statul pana pe la 283 de ani, cand probabil li se va acorda o pensie corecta? Ca isi si permit si au si timp si sanatatea mecesara sa isi petreaca pensia prin tribunale...
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                              Comment


                              • In legatura cu proiectul de ordonanta privind gratierea, nu ma pronunt in mod direct; ar trebui sa fac o expunere in care sa arat unde-i partea buna si unde-i partea rea, ceea ce nu sunt dispus sa fac acum.
                                As dori totusi sa amintesc grupului care vede in aceasta ordonanta doar o portita in albirea lui Dragnea.
                                Aceasta gratiere il scuteste pe Dragnea de pedeapsa dar nu-i albeste cazierul; in doasar ii ramane condamnarea penala, deci fapta si conform legii 90/2001, nu poate fi membru al guvernului;
                                Art. 2.
                                Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 4 alin. (1).
                                Sursa.
                                Doar amnistia, care e altceva decat gratierea, ii stergea toate pacatele. Prin urmare Dragnea, ramane in continuare in imposibiltatea de a a face parte din guvern. Ceea ce mi se pare corect..
                                Sa nu incepeti acum cu texte de genu, da el o alta lege, sau va da si o amnistie, va face, va drege.
                                V-am spus parerea mea; nu-mi plac prezicatorii nici ghicitoarele de ocazie de pe forum.
                                Last edited by IancuMIC; 18 January 2017, 18:37.
                                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google