Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pentru aceeasi fapta cu aceeasi gravitate sa se dea pedepse diferite in functie de cine le infaptuieste?

    Comment


    • Discutii despre orice va trece prin cap

      Originally posted by aris86 View Post
      intreaba-l pe Ghise de la ALDE.


      Ghise a ajuns la Alde?! Habar n-aveam. Nu ma asteptam sa se bage la pupat picioare de fesenisti.
      Keep walking...

      Comment


      • Daca esti demnitar (parlament, presedinte, judecator, ministru samd) sa puna un spor de pedeapsa, pt "motivare", doar este un simbol, un mentor pt "hoti", cred ca + sapte ani ajunge, plus confiscarea averii nejustificate a rudelor de gr. I, II, III. De fapt sa-i bage toata familia in puscarie, incepand cu mama si sugaciul de la ţâţă.
        Daca recunoaste fapta si returneaza toata averea nejustificata, plus paguba, plus amenzi..sa se red pedeapsa la jumatate.
        Last edited by Oti; 11 February 2017, 22:05.
        „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

        Comment


        • Nu o sa vezi prea curand la noi asa ceva , Romania la ora actuala este condusa de multinationale , cum a vrut PSD(sunt mai toti patati in frunte cu Dragnea dar daca poporul asta a ales - no comment) sa faca si ceva bun cu marirea salariului minim pe economie etc etc ,cum au sarit in sus multinationalele , de scot profit mai mic pentru bosii din strainatate .Trist!
          sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

          Comment


          • prometheus intrebare...daca multinationalele constata ca nu mai este rentabila romania...si pleaca...ce crezi ca o sa se intample?

            Comment


            • Pai nu pleaca !! vor sa fie cum vor ei ! da uite ca nu stiu cat de mult le mai merge treaba asta cu slugaritul , nu vreau sa ma gandesc cand chiar vor fi revolte in adevaratul sens al cuvantului , nu stiu cine-i mai scapa.

              Romanii vor un trai mai bun este si normal , nu-ti mai convine ca multinationala acest lucru...pleaca in alta tara si cu asta basta !

              Nu este normal ca hrana sa fie la fel de scumpa ca in Italia(si la noi este de calitate inferioara) de exemplu , pai comparam nivelul lor de trai cu al nostru ?? repet nu stiu cat mai poate acest popor sa suporte treaba asta.

              Asta se intampla cand tu ca tara nu mai dispui de capital propriu esti nevoit sa ceri ajutor si atunci , reversul medaliei!

              Aproape toata tara este vanduta strainilor!! am ajuns marionetele lor.
              Last edited by prometheus; 11 February 2017, 22:26.
              sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

              Comment


              • Nu au nicaieri in lume conditii cel putin la fel de bune ca la noi, dar s-au invatat sa duca profitul 100% la ei acasa, daca le iei 1% s-au oparit imediat.
                Ia da-i unui director 1000 de lei 3 luni si apoi da-i doar 900 sa vezi cum te ameninta cu demisia chiar daca in alta parte nu gaseste nici cu 900.
                Last edited by Fanez; 11 February 2017, 22:32.

                Comment


                • prometheus faptul ca produsele la noi sunt mai scumpe decat in alta parte...este vina clientiilor:
                  A) Nu fac reclamatii. Sa vezi ce reclamagii sunt nemtii, italieni...etc.
                  B) Continua sa cumpere, chiar daca produsul este scump si prost. In tariile civilizate...daca ai un produs relativ prost...in 90% din cazuri dispari de pe piata. La noi nu.
                  AI ramane uimit...dar sunt tari si cu conditii mai bune decat la noi (vezi bulgaria, turcia etc). Fiecare vine cu avantaje si dezavantaje.
                  Ai sa ramai uimit, dar de exmeplu, ca salarii...nu suntem departe de Italia de exemplu (bine...suntem foarte departe de DE etc)...dar in italia...sunt multe salarii comparabile cu cele de la noi.
                  Faptul ca scot profitul din tara? Este evident vina guvernantiilor...pentru ca nu stiu sa profite...domnule, faci export de X, reinvestesti X - ceva acolo...te scutesc de impozit.
                  Vezi cum este cu IT-ul. Au oferit niste avantaje firmelor de IT...pai au venit masiv in RO....ca rezultat...au adus 10% din bugetul romaniei...si au adus bugetul in mod gratuit...Adica, ca sa ma explic: Firma X produce sa zicem periute de dinti si le exporta, importa tehnica, importa materiale, importa materiale secundare. Putee sunt luate de pe piata interna...produce si le exporta. Prin urmare...balanta de exporturi la in situatia asta este Incasari-Cheltuieli=>banii introdusi in ro (asta inseamna ca face cheltuieli cu taxe in RO, cheltuieli cu personal in RO etc). Firmele de IT...aduc bani in ro, platesc serios IT'stii...platesc taxe (si nu sunt putine)...si fac export. Import de materii prime/secundare sunt de multe ori 0. Adica injecteaza in economia romaniei o suma mare de bani...si scoate din ea o suma nesemnificativa de bani. Cand chestia asta devine nerentabila...se muta (de exemplu, in india)

                  Comment


                  • Eu vad situatia in felul urmator :

                    Pentru cei care sunt dotati (oameni inteligenti -performanti) in multinationale de ex. din domeniul IT , acesti indivizi tot timpul vor avea un salariu mare, decent si asa este si normal pentru ca daca vrei sa-l pastrezi in firma ta ii oferi salariul cel mai mare din companie.
                    Problema este pentru "patura de mijloc"vorba lui Trump , pentru ca sunt cei mai multi , reprezinta masa cea mai mare din populatie , pentru ei trebuie ridicat nivelul de trai si aici nu le convine lor(multinationale cu boss strain mai ales).

                    In legatura cu hrana, foarte bine fac strainii ca reclama un produs care este cu probleme , noi inca nu suntem obisnuiti sa ne cerem drepturile de consumatori.
                    sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

                    Comment


                    • Originally posted by bolovan View Post
                      prometheus intrebare...daca multinationalele constata ca nu mai este rentabila romania...si pleaca...ce crezi ca o sa se intample?
                      Gata, s-a mai aruncat o soparla; vai ne pleaca multinationalele si n-or sa mai aiba timp angajatii de feisbuc.
                      Stati drepti si nu puneti botu' la toate; nu pleaca nimeni.
                      Ajutoarele guvernamentale, multe alte avantaje fiscale, forta de munca ieftina si calificata, piata de desfacere, stat membru NATO si UE; autostrazi nu prea avem, da' avem Dunarea si Marea Neagra.
                      Sa fim intelesi; nu neg importanta multinationalelor in sfera serviciilor, salariilor a locurilor de munca, dar sa nu uitam de firmele autohtone care platesc cca 55 mld lei fata de doua mld ale multinationalelor, impozit pe profit. Cati bani din ajutoarele guvernamentale primite de multinationale, credeti ca se intorc in economia nationala? Mai nimic; profitul este directionat spre patria mama a acestora.
                      Sa nu ne punem totusi cenusa in cap, ca sa facem pe plac investitorilor straini.
                      Respectam investitia lor sa fim respectati pe masura.
                      Last edited by IancuMIC; 11 February 2017, 23:04.
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                      Comment


                      • inseamna ca face cheltuieli cu taxe in RO,
                        pai nu prea, aici ii doare ca urmeaza sa plateasca niste taxe (un exemplu: cas fara limita de 5 salarii medii).
                        Cand chestia asta devine nerentabila...se muta (de exemplu, in india)
                        daca aveau conditii mai bune in india sau in alta parte se duceau acolo din prima.
                        Faptul ca scot profitul din tara? Este evident vina guvernantiilor
                        Asa e, asta vrea sa indrepte psd, iar multinationalelor nu le convine. Bine, nici celor care vor "guvernul meu" in locul celui actual nu le convine.
                        Cati bani din ajutoarele guvernamentale primite de multinationale, credeti ca se intorc in economia nationala? Mai nimic; profitul este directionat spre patria mama a acestora.
                        e ca si cum noi ii platim ca sa face ei bani multi la noi in tara.
                        Last edited by Fanez; 11 February 2017, 23:16.

                        Comment


                        • Nea bolovane, ia de citeste dacilea.
                          Șase companii străine care activează în România au fost selectate de către Ministerul Finanțelor pentru a primi ajutoare de stat în valoare de 621 milioane de lei (peste 138 de milioane de euro), au anunțat reprezentanții Ministerului Finanțelor.


                          Acordarea ajutoarelor de stat companiilor cu acţionariat străin este un subiect controversat, oamenii de afaceri români susţinând că statul, în timp ce finanţează multinaţionalele, nu îi sprijină pe antreprenorii autohtoni. Este cunoscut faptul că firmele străine ocolesc legea, transferându-şi profiturile în afara ţării, pentru a nu plăti în România impozite pe profit.
                          *Cristian Pârvan, preşedintele PIAROM: "Anul trecut, valoarea ajutoarelor de stat pentru companiile cu capital străin a fost de 146 milioane euro, în timp ce susţinerea societăţilor româneşti a constat în finanţarea a zece proiecte ale Ministerului Economiei, cu circa 36 milioane de euro"*Blănculescu: "Ajutorul de stat - una dintre măsurile cu cele mai bune rezultate"Acordarea ajutoarelor de stat companiilor cu acţionariat străin este un subiect controversat, oamenii de afaceri români susţinând că statul, în timp ce finanţează multinaţionalele, nu îi sprijină pe antreprenorii autohtoni. Este cunoscut faptul că firmele străine ocolesc legea, transferându-şi profiturile în afara ţării, pentru a nu plăti în România impozite pe profit.
                          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                          Comment


                          • Nenea Iancu, "n-are conteaza", important e: "jos guvernu' " si "Dragnea la puscarie", altceva nu ne intereseaza.

                            Comment


                            • @Iancu, a mai luat o multinațională ajutor de la stat și a fugit mâncând pământul (Aka Nokia) cu sprijinul tacit al lui Boc.
                              Când au vrut sa plece din Ungaria s-a dus Orban la ei, le-a cerut ajutorul înapoi și nu au mai plecat.
                              Este posibil sa plece multinaționalele și băncile, asta din cauza ca politicieni au stat preș în fata lor, mi-as dori sa le impoziteze careva impozitul în tara, dar găsesc soluții, trec firma pe pierdere, deci nicio sfaraiala.
                              @ furatul din bani publici, părerea mea este ca omul trebuie sa intre la puscarie indiferent de valoarea banilor furati, eventual sa le taie și vreo mana ca prin Asia, ca data viitoare sa nu mai aibe curajul sa fure nici măcar 1 leu. Sunt pro pușcărie, indiferent de suma furata, altfel ajungem la vorba: "azi furi un ou, mâine un bou".
                              @Fanez, dacă Nicușor Dan se dovedește ca a furat/finantat ilegal cu bani campania USR sa intre la puscarie, din partea mea, dacă l-am votat nu înseamnă că trebuie să-l susțin pana în pânzele albe.
                              @Fanez, Iancu voi ați fost condamnați de CP pentru neglijenta în munca, sau abuz cum susțineți voi pe aici? Nu ați greșit niciodată neintentionat?
                              Dacă ar fi fost condamnați toți funcționarii publici la linie după CP, tara s-ar fi curățat deja de șpăgari și poate am fi avansat mai mult. Sa nu confundam totuși luarea/darea de mita cu neglijenta/nestiinta, sunt doua lucruri total diferite.

                              Comment


                              • Originally posted by aris86 View Post
                                ...1 mi-as dori sa le impoziteze careva impozitul în tara...
                                2 @ furatul din bani publici, prerea mea este ca omul trebuie sa intre la puscarie... Sunt pro pucrie, indiferent de suma furata...
                                3 @Fanez, Iancu voi ai fost condamnai de CP pentru neglijenta în munca, sau abuz cum susinei voi pe aici? ...
                                1. Asta vrea sa faca psd (e in programul de guvernare).
                                2. Nimeni n-a zis altfel. Furtul e furt. Repet: n-are legatura cu oug13 sau alta modificare a CP.
                                3. Oricine poate fi acuzat si condamnat la puscarie pentru abuz in serviciu cu CP in forma actuala, oricand.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google