Reglaj Repartizare Aer în Habitaclu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Reglaj Repartizare Aer în Habitaclu

    Salutare,

    Inainte de toate, as dori sa imi cer scuze daca deschid un subiect care s-a mai discutat insa nu reusesc sa gasesc nimic legat de problema mea...

    Sunt posesorul unui Logan 2 (2014), 1,2, 75 CP. Inca de anul trecut, cat inca era in garantie, butonul de Reglaj repartizare aer în habitaclu mi s-a blocat... Nu se mai rotea... din fericire ramasese blocat pe dezaburire. Baietii de la service (Racari/ Filiasi - de acolo am luat masina, acolo am facut reviziile, acolo m-am dus sa rezolve problema de service/garantie) mi-au tinut masina in service 3 zile... La final au zis ca au schimbat tot blocul de ventilatie... nu reusisera sa gaseasca defectul...

    La momentul respectiv a mers, insa de cateva zile, iar s-a blocat butonul asta de Reglaj repartizare aer în habitaclu.

    Va rog sa ma ajutati cu un sfat... ce Dumnezeu ar putea bloca sistemul asta de directionare a aerului. Nu prea imi vine sa ma duc la "specialisti" din astia , sa schimbe tot blocul de ventilatie si sa ma taxeze la greu... Daca as avea o schema de functionare a blocului de ventilatie, poate as putea sa ma prind de unde vine problema... Nici asta nu gasesc. Poate ceva gunoaie acumulate in tubulatura au ajuns la vreo clapeta si au blocat-o... nu stiu, va cer voua un sfat

    Va rog ajutati-ma, daca aveti idee.

    Multumesc anticipat pentru deschidere, amabilitate si promptitudine.

    O zi excelenta in continuare!

  • #2
    Si eu am patit acelasi lucru. Noroc ca acum, in prag de iarana, butonul in cauza s-a blocat pe dezaburire. Acum am 115 mii de km.

    Prin primavara, cand inca eram in garantie, am fost la reprezentanta pt a semnala ca butonul merge greu si agata. Au desfacut baietii pe acolo, au uns ceva si au ridicat din umeri, spunandu-mi ca nu inteleg de ce merge greu. Peste jumatate de an, butonul s-a blocat.

    Astia or sa spuna ca vina e a utilizatorilor, insa eu banuiesc altceva. La mine, cel putin, butonul in cauza mergea greu si agata putin inca din prima zi. Am sesizat ca e o mica “piedica” chiar in ziua in care am ridicat sareta.

    La primavara ma gandesc sa desfac bordul si sa vad ce obtureaza miscarea clapetelor...

    In concluzie: calitatea Dacia ramane discutabila.

    Comment


    • #3
      Vreau să vă întreb dacă ați folosit des acel buton. Am mașina de doi ani și nu cred că l-am folosit de mai mult de 10-20 de ori. Eu reglez sistemul de aerisire doar de două ori pe an: la finalul primăverii pentru a-l trece pe modul de vară cu AC și la final de oct pentru a-l trece pe modul de încălzire. De dezghețat parbrizul eu o fac cu un lichid de degivrare pentru că mi-ar lua prea mult să folosesc încălzirea de pe bord.

      Comment


      • #4
        L-am folosit normal, la nevoie! Daca nu agata nu ai de ce sa-ti faci griji! Repet, la mine agata putin chiar de pe poarta fabricii!

        E clar ca noi suntem cazuri izolate, problema in sine nefiind una prea des intalnita. Nu vad de ce ar trebui sa-ti faci griji!

        Comment


        • #5
          Posibile probleme în cutia de climatizare, dai bordul jos degeaba - aia(cutia) trebuie demontată în părți componente, adică deconectat circuitul de răcire motor(antigel) și vaporizatorul AC (R134a)
          Last edited by t0rquemada; 11 November 2018, 18:58.
          Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

          Comment


          • #6
            Daca problema este de la blocul pe care l-au schimbat anul trecut, ai putea sa te adresezi celor care l-au schimbat, aceasta piesa ar trebui sa fie inca in garantie, pentru ca e una noua, pentru cel putin 24 de luni de la data inlocuirii.

            Comment


            • #7
              Cea mai bună comparație:

              Pentru că ambreiajul patinează schimbăm pedala de ambreiaj

              Comanda de climă trage/împinge de 1 cablu care mai departe, prin pârghii și alte subansamble mișcă niște clapete în cutia de climatizare. Dacă acele clapete s-au blocat poți să schimbi orice piese externă dar fără a repara problema
              Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

              Comment


              • #8
                Mulțumesc pentru sfaturi... Le scriu si celor de la service... Sa vedem ce imi zic... Eu insa nu o mai duc sa o mai las 2-3 zile pe acolo... 😁

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google