De unde alimentati cu benzina?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Desi e vorba de motorina, se incadreaza la intrebarea "de unde alimentati?". Asta e povestea: E vorba de un Logan 1.5 DCI 90 CP (E5-DPF). De nou a mers doar cu motorina de la OMV (cea ieftina) si nu am nici un fel de problema. Dupa ce am citit despre faptul ca ar fi bine sa folosesc o motorina cu cifra cetanica mai mare (55 in loc de 50) am facut un plin cu motorina de la singurul distribuitor care are asa ceva (nu vreau sa-i dau numele, dar are sigla o floricica portocalie). A fost cea mai mare tampenie facuta, consumul la drum lung a crescut cu 1 l / 100 km, motorul nu mai are putere, a inceput sa tremure ambreiajul la plecarea de pe loc. Am facut drumuri inutile in afara orasulul ca sa golesc rezervorul si sa revin la motorina ieftina de la OMV.
    Dupa 3 zile in care am consumat 30 l din motorina "aia buna", am alimentat cu motorina obisnuita de la OMV iar dupa 100 km deja si-a revenit, motorul trage vioi, ambreiajul nu mai tremura, masina nu sta gata, gata sa se rupa la fiecare pornire de pe loc.
    Pe scurt, never - ever Rompetrol, raman la OMV !

    Comment


    • Ne-ai mai scris despre asta si exista topic "de unde alimentati cu motorina" (unde ai scris). Faci reclama la omv si... bagi fitile anti alta benzinarie. (Parerea mea).

      Comment


      • Fane, pentru un benzinar aspirat astmatic, cea mai buna benzina e aia mai ieftina pe care o poti lua din sursa sigura, in cazul asta-Petrom.
        OMV vinde aceeasi marfa cu 2 picaturi de aditiv in plus la tona de carburant, vax albina, dar snobii se simt bine ca pot plati in plus ceva fata de aia care pun de la Petrom.

        Comment


        • Mr.K, cu benzina de la Lukoil mergea masina mai bine decat cu cea de la Socar, Petrom (o anumita statie) si OMV. De obicei la Lukoil gasesti benzina cea mai ieftina. Prin urmare, te cred pe cuvant [emoji16]

          Comment


          • LUKOIL vinde zeama slaba, nici nu e de luat in calcul. Nu e nevoie sa ma crezi, imi e total indiferent.

            Trimis de pe al meu ONEPLUS A3003 folosind Tapatalk

            Comment


            • Ma poate lamuri cineva , pe usita de la masina mea (mai 2018, 0,9 tce gpl fabrica) scrie doar "95 si 98". Pe o masina din noiembrie 2018 tot cu 0,9 tce (dar fara gpl) scrie si 95,98 si e5, e10.
              La a mea pot pune linistit e10? Oare de ce nu au scris pe abtibild?
              You do not have permission to view this gallery.
              This gallery has 1 photos.
              Last edited by iatagan; 24 January 2019, 22:20.

              Comment


              • Fără nici o problemă! La Dacia toate motoarele sunt compatibile cu E10. Testele au arătat că se majorează consumul!
                Nu mă cert niciodată cu oamenii proști; că mă pot trage în jos la nivelul lor și mă vor bate cu experiența!

                Comment


                • Motoarele sunt compatibile sa mearga, dar rezervorul, furtunele etc? Pentru ca se stie ca etanolul afecteaza furtunele si plasticul. Cu E10 probabil orice masina va rula fara nicio problema, pentru ca sunt doar niste corectii de avans care trebuie facute si care probabil orice ecu le face singur automat, nu trebuie cine stie ce corectii extraordinare sa functioneze. Sa nu uitam ca E10, inseamna doar 10% etanol... Problema ramane doar cu plasticaraiele.
                  Last edited by Cristi_Xp; 21 February 2019, 10:58.
                  Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                  Comment


                  • Alimentam și eu cu benzina din ptrom dar când porneam masina cu motorul rece,mergea înnecat. Bag doar efix acum și nu mai am probleme

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google