Consum Logan 1.4 MPI

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • O mini-excursie ieri până în clisura Dunării, pe traseul Petroșani- Tg. Jiu- Motru- Turnu Severin- Orșova- Eșelnița și retur, în total 385 km. Viteza medie undeva pe la 60-63 km/h (drumuri aglomerate, cu foarte multe camioane mari greu de depășit). Mașina cu trei pasageri și o mică sarcină în portbagaj, mers fără aer condiționat (nu e dotată mașina cu așa ceva), dar cu toate geamurile deschise și luminile de întâlnire aprinse non-stop. Spre surprinderea mea, consumul mediu a fost unul „de manual”, adică 5.56 l/100 km. Benzină ecto Sport 98 de la Lukoil.
    M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

    Comment


    • ... Viteza medie undeva pe la 60-63 km/h (drumuri aglomerate, cu foarte multe camioane...)...mers fara aer conditionat ... cu toate geamurile deschise...
      Viteza medie, adica viteza cu care ai mers sau cea indicata de CB? Presupun ca ai mers cu viteza undeva intre 40 si 80/h.
      Cu geamurile deschise iti consuma mai mult decat cu AC pornit.
      Cu 1.4 am scos 5.2% mergand cu viteze intre 60 si70 km/h, bagaje destule si 4 persoane, temp exterioara 12-15 grade, ventilatia pe treapta 2, radio si lumini pornite.

      Comment


      • Fanez,
        Viteza medie (extrem de aproximativa) am calculat-o raportand durata calatoriei la lungimea traseului, ca masina mea nu are CB care s-o calculeze. Vitezele cu care am mers au fost aproximativ intre 40 si 110 km/h (cu 110 am mers destul de putin, doar pe portiunea din E79 dintre Bumbesti si Tg. Jiu si pe centura Severinului).
        Stiu ca la mersul cu geamurile deschise consumul e mai mare decat cu AC, tocmai de-asta am mentionat aspectul. Am uitat sa spun ca si noi am mers cu radioul pornit non-stop.
        M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

        Comment


        • Am facut si eu Transalpina, pe traseul Campulung, Curtea de Arges , Horezu , Novaci, Ranca, Dobra, Saliste , Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti, Campulung, în total 561 km. Am folosit AC 80% din timp cu blocaje rutiere de aproximativ 2 ore insumate. Cosum viteza medie si toate celelalte se pot vedea in foto.Benzina a fost amestecata, 95-99 de la Petrom. Ce mi-a placut pe traseu este ca nimeni nu m-a presat sa merg mai repede, am fost trei persoane si ceva bagaj.Traseul l-am facut in doua zile , altfel nu ai timp sa vezi nimic.
          Attached Files

          Comment

          Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google