De unde alimentati cu motorina?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Si eu ma feream de lukoil dar am bagat o data "la oferta" si chiar mi-a placut cum a mers masina. Ce n-am inteles eu este cum de isi permit sa aiba acelasi pret la toate sortimentele de carburanti (benzina/motorina, indiferent de cifra octanica/cetanica) si anume 5,13 lei la lukoil pallady (asta la ofertele de week-end).

    Ceva interesant:

    Comunicat de Presa CONSILIUL CONCURENTEI
    Contractul încheiat între SC Petrom SA Bucureşti şi SC Rompetrol Rafinare SA Constanţa, privind schimburi de carburanţi, nu conţine prevederi de natură anticoncurenţială şi nu are ca obiect sau ca efect restrângerea, împiedicarea sau denaturarea concurenţei pe piaţa carburanţilor din România sau pe o parte a acesteia, a decis Consiliul Concurenţei în urma unei analize.

    Obiectul contractului este reprezentat de schimbul dintre Petrom şi Rompetrol a unei cantităţi totale de 60.000 tone de carburanţi, timp de un an de zile, părţile urmărind aprovizionarea staţiilor proprii de distribuţie de carburanţi din apropierea rafinăriei celeilalte părţi.

    Prin implementarea acestui contract, părţile urmăresc îmbunătăţirea timpilor de aprovizionare a staţiilor de distribuţie carburanţi, eliminarea dificultăţilor determinate de reparaţiile şi restricţiile privind transportul feroviar de produse petroliere precum şi reducerea cheltuielilor de transport.

    Având în vedere clauzele contractului analizat, precum şi modificarile aduse acestuia de către părţi la solicitarea Consiliului Concurenţei, prevăzute în actele adiţionale la contract, s-a constatat că acesta nu conţine prevederi care să influenţeze politica de preţuri, a discounturilor sau a altor condiţii comerciale stabilite de către fiecare parte în relaţia cu proprii săi clienţi. De asemenea, contractul nu va influenţa direct sau indirect volumul investiţiilor realizate de către părţi în cadrul activităţilor desfaşurate şi nici nu conţine prevederi care să determine limitarea producţiei sau distribuţiei de carburanţi. Mecanismul de schimb de carburanţi, ce urmează a se realiza în baza contractului nu restricţionează libertatea părţilor de a-şi dimensiona în mod unilateral producţia carburanţilor sau de a decide asupra extinderii reţelei de staţii de distribuţie pe piaţă.

    În vederea monitorizarii modului în care va fi implementat contractul, cele două companii au obligaţia de a transmite, trimestrial, Consiliului Concurenţei situaţia schimburilor de carburanţi efectuate.

    Contractele de schimb produse petroliere (swap/exchange agreements) reprezintă o practică la nivel global (SUA, Marea Britanie, Italia), care funcţioneaza şi în alte domenii de activitate (gaze naturale, industria chimica, industria farmaceutică etc.)
    Asta inseamna ca rompetrol ia carburanti de la petrom.
    Last edited by Fanez; 25 November 2015, 22:20. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • ai bagat benzina. benzinarele nu sughit cu nicio benzina. poate nu trag la fel, dar sonor e la fel. la motorina, se auzea bataia injectoarelor de ziceai ca sunt duse. am bagat rompetrol peste si deja era mai bine.
      cand am consumat-o si am bagat doar rompetrol, masina era silentioasa... pe cat poate fi un lighean dci.

      Comment


      • Asa e. Mea culpa! colegii mei care au diesel lauda motorina de la rompetrol si de la omv. Inca ceva interesant:
        Da-mi cu totii bani pe numele firmei, nu pe calitatea produselor.
        Transportul produselor de la rafinarii la pompele de benzina costa foarte mult, asa ca Mol, Rompetrol si Petrom/OMV fac schimb de produse, astfel incat sa-si reduca costurile.
        Cum functioneaza? Rompetrol are rafinaria Petromidia, langa Constanta. Petrom are Petrobrazi, langa Ploiesti. Mol are rafinaria la Szazhalombatta (langa Budapesta).
        Rompetrol, pentru a vinde produse in vestul tarii, cumpara produsele de la Szazhalombatta, iar Mol, pentru a vinde in zona de sud-est cumpara produse de la Petromidia. Schimbul este 1:1, deci ambele firme vor evita plata transportului pe sute de km. Petrom/OMV procedeaza la fel, acest schimb de produse fiind investigat si aprobat de Consiliul Concurentei.

        Comment


        • @Fanez.
          Ce spui tu acolo, era valabil in...2007. Au trecut 8 ani de atunci.
          Mol are si in Croatia rafinarii.

          LE.
          Indicati si sursele atunci cand citati ceva; nu de alta dar ajungem sa credem toti bloggerii din tara.
          Last edited by IancuMIC; 25 November 2015, 22:35.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

          Comment


          • Sa se fi schimbat practicile de atunci pana acum?
            Cel pe care l-am citat, a scris asta pe 22 mai anul asta.

            Daca va referiti la asta http://www.bursa.ro/schimbul-de-carb...col=16983.html atunci s-au stabillit protocoalele.
            Last edited by Fanez; 25 November 2015, 22:46. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • E vorba de un Logan 1.5 DCI 90 CP (E5-DPF). De nou a mers doar cu motorina de la OMV (cea ieftina) si nu am nici un fel de problema. Dupa ce am citit despre faptul ca ar fi bine sa folosesc o motorina cu cifra cetanica mai mare (55 in loc de 50) am facut un plin cu motorina de la singurul distribuitor care are asa ceva (nu vreau sa-i dau numele, dar are sigla o floricica portocalie). A fost cea mai mare tampenie facuta, consumul la drum lung a crescut cu 1 l / 100 km, motorul nu mai are putere, a inceput sa tremure ambreiajul la plecarea de pe loc. Abia astept sa golesc rezervorul si sa revin la motorina ieftina de la OMV.
              Au mai patit si altii prin ce am trecut eu, sau doar am avut eu ghinion cu pompa de la care am alimentat?
              Last edited by ctropett; 26 March 2018, 10:09.

              Comment


              • A fost ghinion. Am un coleg care a alimentat numai cu motorina de care ai zis, de la benzinaria cu floricica, de cand a luat masina, acum vreo 12 ani. N-a avut probleme.

                Comment


                • si eu alimentez numai de la rompetrol si n-am mai auzit de asa ceva, dimpotriva, e cea mai buna motorina, lucru confirmat si de alti soferi.
                  cand am bagat de la lukoil m-am speriat de cum se auzea motorul, zici ca-i bagasem cuie. ori a fost indoita cu apa, ori ai mult condens in rezervor.

                  Comment


                  • NDL, eu alimentez de cca un an doar la Lukoil. Am și card de client și bag motorină premium în weekend. Nicio problemă. Am o ușoară impresie că și motorului îi place acum, după un an. Probabil că s-au mai curățat injectoarele de la detergenții din motorină.

                    Comment


                    • Eu am alimentat numai de la Lukoil si nu am avut nici o problema.

                      Comment


                      • Se merita sa trec de la evo diesel de la mol la motorina standard de la petrom?

                        Comment


                        • Pana luna trecuta luam motorina de la rompetrol (varianta premium), si aveam un consum mediu afisat pe cb de 6,5.

                          Luna asta am schimbat pe varianta premium de la omv (nu mai aveau motorina premium la rompetrol), si mi-a crescut consumul la 8,0.

                          Fac acelasi drum zilnic, nu s-a schimbat nimic ca si traseu. Posibil sa fi fost putin mai aglomerat orasul in ultimiile saptamani, dar mi se pare cam drastica cresterea.

                          A mai patit cineva ceva similar?

                          *Petrom nu rompetrol, nu pot edita mesajul.
                          Last edited by Orednas; 27 June 2018, 16:57. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • pai la petrom si omv e cam aceeasi motorina...

                            Comment


                            • Mai putin Maxx Motion. Nu e aceeasi cu cea de la Petrom, Diesel Extra.

                              Cu Diesel Maxx Motion trage simtitor mai bine motorul si probabil de aici consumul ceva mai mare (tendinta de a apasa mai ferm acceleratia).
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

                              Comment


                              • In ultimul timp am trecut de la Rompetrol la Mol din cauza ca am observat o crestere a numarului de regenerari a DPF-ului daca folosesc motorina Rompetrol.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google