Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Buuuna faza si foarte adevarat. Eu am o mare problema cu cei din categoria descrisa mai sus. Si mai ales semnalizarea in giratorii. Este haos total. Este adevarat ca nu exista o reglemenare legala clara in legatura cu semnalizarea in giratorii dar totusi...

    Comment


    • Este adevarat ca nu exista o reglemenare legala clara in legatura cu semnalizarea in giratorii
      ba este:
      1. https://www.youtube.com/watch?v=dJ7Mp5NbLkY
      2. https://www.youtube.com/watch?v=rJJpAHwYUrE
      3. etc.

      Comment


      • Eu fac asa:
        -nu semnalizez intrarea in sens, pentru ca mi se pare o chestie care mai mult incurca; pana la urma e ca un drum cu iesiri succesive. Nu semnalizez cand merg inainte, ci cand virez.
        -daca ies pe prima iesire din sens, semnalizez treaba asta inainte de intra in acesta si folosesc prima banda, evident. E cel mai usor de intrat si parasit un sens giratoriu, daca te misti repede.
        -in sens am grija sa continui drumul pe aceiasi banda pe care intru, cand drumul are mai mult de o banda pe sens (nu va spun ce situatii creeaza aia care le incaleca)
        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

        Comment


        • Foarte corect, completez cu: Eu semnalizez si intrarea cand nu vreau sa ies pe prima iesire, ajuta mult! Mai ales daca ai pe cineva pe banda din stanga ta, daca nu semnalizezi ca faci rondul, te buseste 50% din cazuri.
          Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

          Comment


          • Originally posted by IancuMIC View Post
            Eu fac asa:
            -nu semnalizez intrarea in sens, pentru ca mi se pare o chestie care mai mult incurca; pana la urma e ca un drum cu iesiri succesive. Nu semnalizez cand merg inainte, ci cand virez.
            -daca ies pe prima iesire din sens, semnalizez treaba asta inainte de intra in acesta si folosesc prima banda, evident. E cel mai usor de intrat si parasit un sens giratoriu, daca te misti repede.
            -in sens am grija sa continui drumul pe aceiasi banda pe care intru, cand drumul are mai mult de o banda pe sens (nu va spun ce situatii creeaza aia care le incaleca)
            Si eu consider procedura descrisa aici ca fiind cea mai practica si are o logica clara.
            Semnalizare stanga apoi dreapta la iesire este foarte dificila in giratoriile cu diametrul mic, care sunt foarte des intalnite in RO.
            Problema este ca nu este specificat clar in legislatie cum trebuie procedat,, doar "Se recomanda".

            Comment


            • Prin Braila, referitor la incadrarea si semnalizarea in sensul giratoriu se intampla cam asa:
              - daca intrebi cinci soferi...o sa auzi cam sapte pareri diferite!

              Sau despre semnalizare:
              - Pai, ba, cu stanga intorc volanu' ca tre sa iau viraju', cu dreapta schimb viteza 4-3, 3-2...cu ce pm sa mai semnalizez???

              Oricum, cei de prin zona stiu ca aici se practica des...zborul peste sensurile giratorii!

              Comment


              • Sau despre semnalizare:
                - Pai, ba, cu stanga intorc volanu' ...,
                Nu! Cu stanga tin telefonul....
                Sau: "ce te intereseaza pe tine pe unde vreau eu sa merg?"
                Last edited by Fanez; 14 December 2018, 10:51.

                Comment


                • Asa cum am spus, nu ma intereseaza semnalizarea cand intru in sens, ci mai degraba momentul cand iesi din acesta; ala e momentul cand trebuie sa faci vizibila aceasta manevra.
                  Daca ar fi sa ma iau dupa parerile expuse aici si oriunde, semnalizarea stanga pentru unii inseamna intrarea in sens, pentru altii continuarea rularii in acesta. E foarte riscant sa intri in sens pe banda 1, cand in acelasi sens giratoriu circula unul pe banda 2 cu semnalizare stanga; ai fi tentat sa intri (benzi diferite), in ideea ca ala are de gand sa se tot invarta in sensul ala, eventual sa intoarca, dar te trezesti ca vrea sa iasa si pune in scurt "dreapta". Asa ca nu, multumesc, nu ma intereseaza semnalizarea stanga in sensul giratoriu.
                  Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                  Comment


                  • Din cate am observat eu, in zona mea, dintre cei care totusi semnalizeaza in sensul giratoriu cam 70% semnalizeaza stanga dar nu si iesire adica dreapta. Rezulta ca tu stai si astepti ca prostul sa treaca ala sa poti sa intri si el intra la dreapta nu mai trece de tine.
                    ​​​​​​Metoda descrisa de IancuMIC se foloseste in EU daca nu ma insel.

                    Comment


                    • - Vehiculele care nu circulă pe prima stradă sau arteră la dreapta, vor circula pe lângă insulă sau rondou până în momentul părăsirii intersecţiei cu respectarea reglementărilor privitoare la semnalizarea schimbării poziţiei de mers a vehiculelor
                      Legislaţia rutieră nu stabileşte reguli speciale de semnalizare a schimbării direcţiei de mers pentru intersecţiile cu sens giratoriu. În aceste intersecţii se va semnaliza ca în toate celelalte intersecţii sau situaţii, fiecare schimbare a direcţiei de mers va fi semnalizată corespunzător, acest lucru ajutând pe ceilalţi participanţi la trafic să vă cunoască intenţiile şi implicit, la buna desfăşurare a traficului rutier. Se recomandă ca semnalizarea schimbării direcţiei de mers în intersecţiile cu sens giratoriu să se facă astfel: - cei care doresc să circule pe prima arteră la dreapta vor semnaliza de la intrarea în intersecţie şi până la părăsirea ei, cu semnalizator dreapta, apropiindu-se cât mai mult de marginea din dreapta a intersecţiei, acest lucru îi va ajuta pe cei ce îi precedă să înţeleagă intenţia acestora de a circula pe prima arteră la dreapta - cei care circulă pe direcţia înainte nu vor semnaliza la intrarea în intersecţie, acest lucru îi va ajuta pe cei care îi precedă să înţeleagă intenţia acestora de a circula pe direcţia înainte, dar vor semnaliza cu semnalizatorul din dreapta părăsirea intersecţiei, pentru a-i ajuta pe ceilalţi participanţi la trafic să înţeleagă intenţia acestora de a părăsi intersecţia - cei care circulă la stânga sau care vor să întoarcă, vor semnaliza stânga la intrarea în intersecţia, acest lucru îi va ajuta pe cei ce îi precedă să înţeleagă intenţia acestora de a circula la stânga sau de a întoarce, iar la părăsirea intersecţiei vor semnaliza cu semnalizatorul din dreapta pentru a-i ajuta pe ceilalţi participanţi la trafic să înţeleagă intenţia acestora de a părăsi intersecţia
                      Schimbarea benzii de circulaţie în interiorul intersecţiei cu sens giratoriu se va face ca în orice altă situaţie, cu asigurare, semnalizare şi, dacă este cazul, cu acordare de prioritate celor care circulă pe banda de drum pe care dorim să intrăm. (Sursa: scoalarutiera.ro)
                      Am gasit scris si aici.

                      Comment


                      • Cum spuneam.... SE RECOMANDA.

                        Comment


                        • In schimb n-ai citit atent :
                          Legislaţia rutieră nu stabileşte reguli speciale de semnalizare a schimbării direcţiei de mers pentru intersecţiile cu sens giratoriu. În aceste intersecţii se va semnaliza ca în toate celelalte intersecţii sau situaţii, fiecare schimbare a direcţiei de mers
                          nu este, asa cum zici, regula specială pentru giratoriu întrucât se aplică regula existentă deja, cum scrie mai sus.

                          Comment


                          • Si mai departe
                            "Se recomandă ca semnalizarea schimbării direcţiei de mers în intersecţiile cu sens giratoriu să se facă astfel: etc etc. . '
                            Una este sa ai zic la incuiat
                            Recomand sa faci asa si alta este sa spui Faci asa.
                            Giratoriul daca il desfasori este practic un drum drept cu iesiri pe dreapta. Deci circulind in giratoriu practic nu schimbi directia de drum decat cand iesi din el adica la dreapta cand este cazul sa semnalizezi. Sau cazul cu mai multe benzi atunci semnalizezi schimbarea benzilor. Logic. Parerea mea. Eu oricum semnalizez si intrarea(stanga) si iesirea(dreapta) dar ar fi mai simplu in cazul expus mai sus. Problema ca multi bostani nu semnalizeaza deloc sau o fac aiurea.

                            Comment


                            • Oameni buni, ce știți despre decarbonizare? Ați făcut vreodată așa ceva la mașinile voastre? Dacă da, au fost rezultatele pe măsura așteptărilor?
                              Întreb pentru că am văzut o reclamă conform căreia o firmă de decarbonizări din Cluj va fi luni în Petroșani și se pot face programări telefonice. Să mă duc...? Să nu mă duc...?
                              M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                              Comment


                              • Eu mi as pastra banii; exista multe alte lucruri mai importante de facut cu ei. D-ta faci cum doresti; ca si in cazul uleiului, sa n-avem discutii dupa.
                                Last edited by IancuMIC; 14 December 2018, 21:56.
                                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google