Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Și tu ești de părere că Mr. K este unul și același cu userul "catalonia"?

    Caută-i postările, vezi pe la ce topicuri a scris și ce anume a scris (stilul, ideile).

    *unde mai pun că inițial era din Madrid (care nu prea se pupă cu Catalonia) iar acum e din Constanța

    Dar noi să fim sănătoși!
    Fiecare om merită o a 15-a șansă.
    http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

    Comment


    • Referitor la participarea unor reprezentanți din partea unor teritorii care nu sunt recunoscute ca stat de către România, K omite, fiind o simplă trompetă a unei propagande pentru idioți, că Iohannis a participat, în numele României, ca președinte al unei țări care nu a recunoscut și nu recunoaște provincia Kosovo.

      Principalele rezultate
      Summitul UE-Balcanii de Vest a avut loc la Sofia, în Bulgaria, la 17 mai. Acesta a reunit:

      - șefii de stat sau de guvern din statele membre ale UE
      - lideri din partea celor 6 parteneri din Balcanii de Vest: Albania, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei și Kosovo*


      Participarea lui Dorneanu la un forum tehnic, pe teme juridice, nu are nicio comparație cu participarea României (dar nu a Spaniei care nici ea nu recunoaște Kosovo) la un Summit care practic recunoaște statul Kosovo.

      According to Vecernje Novosti, Romania, Cyprus and Spain will also boycott the meeting in Sofia because they do not want to be at a table with Pristina. Kosovo is expected to be represented by President Hashim Thaçi. It is clear from the material that Spain, Romania and Cyprus are likely to resort to Plan B, that is, their representatives take part in the working dinner a day before the summit, and at the forum itself be represented by other member states. Even weeks ago, there were reports that the Spanish Prime Minister refused to attend the summit in Sofia over Kosovo.
      Asta se întâmpla prin apr 2018. Totuși, cu câteva zile înainte de Summit, Cipru și România au plecat capetele și și-au trimis președinții la ședința cu Kosovo. Spania a rămas demnă și a trimis doar un ambasador plenipotențiar.
      The Prime Minister of Spain, Mariano Rajoy is not expected to participate in the summit, but EU sources said that Spain is expected to be present, while the other 27 member countries are expected to be represented by their presidents or prime ministers
      Știrea zilei însă este "Tudor Chirilă primar". Cel puțin așa credeau liberalii, spun surse. Cetățeanul Chirilă neagă și atacă pe liberali.
      Tudor Chirilă neagă discuţiile cu PNL. „Nu au existat şi nu vor exista discuţii cu PNL pe care îl consider un partid la fel de toxic la PSD şi ALDE, pentru nicio funcţie publică sau candidatură. Nu sunt interesat de nicio formă de colaborare cu mafia politică din România reprezentată de aceste trei mari partide şi micii lor sateliţi”, a precizat Tudor Chirilă
      Last edited by gecmc94; 20 May 2018, 13:20. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Dati-mi voie sa ignor elucubratiile domniilor voastre.

        E oficial, s-au terminat paralele.
        Si cum spunea Margaret Thacher, socialismul esueaza cand se termina banii.

        Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca „prioritate legislativă”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuţiile aferente acestuia vor fi suspendate.


        Si cand te gandesti ca exista un proces intentat fostei directoare a ING Romania, care a avut tupeul sa declare acum ceva timp tocmai ceea ce guvernul oficializeaza acum.
        Plus o amenda babana pemntru ING.
        Ti se face scarba. De guvern si de sustinatorii lor.
        Last edited by catalonia; 20 May 2018, 18:32.

        Comment


        • @gecmc94 mr.K nu-i PSD-ist...deci nu-i o trompeta a propagandei pt idioti..cel putin nu pe forum.

          Comment


          • Cine citează din hoțnews, pipi24 sau ziare.com fără nicio probă că ar fi trecut prin filtrul rațiunii ce se scrie acolo, devine o simplă trompetă. O știre este o știre, cu citate și atât. La capitolul analiză, este nevoie de ceva mai mult efort iar propagandiștii de la numitele publicații sunt foarte pricepuți să stimuleze masele proștilor pe bază de stereotipuri.

            K (sub clona catalonia) nu a făcut proba să verifice tâmpenia pe care a spus-o mai sus (cum că la forumul din Rusia participă numai reprezentanți din țările foste URSS). Este stilul devenit clasic de minciună, dezinformare care îi stimula glanda plăcerii lui K (clonat acum drept catalonia).

            Comment


            • celavek gecmc94, Putin nu da 2 copeici pe tine ca roman, de ce tii cu Rusia?
              Inteleg ca esti pezedist, dar asta te obliga sa fii si filorus? Asa va obliga partidul?

              Cat despre clone, tu esti clona unui kagebist jalnic.

              Comment


              • K = catalonia este fără niciun dubiu. Incă o probă este comentariul anterior. Iată pașii:
                - Se merge la rubrica "search" a forumului
                - Se introduce cuvântul "pezede"
                - Se selectează "afișează posturile"
                - Se apasă butonul de căutare

                Rezultatele aparțin doar lui K. Apare și Cătălin dar doar pentru că a citat din mesajele lui K unde apărea cuvântul "pezede".

                K (și clona catalonia), există o stare de echilibru aflată între rusofobia ta și rusofilia lui Dodon (sau poate Iliescu, deși nu știu cât de mult oportunism este la ei sau chiar este o afinitate).

                Propaganda atlanticistă (nord-americană) nu este o stare de echilibru ci o rusofobie ostilă. De aceea resping cu documente orice tentativă a cuiva de a mă manipula în această direcție. Așa cum resping și prostiile de roman din zona Dughin & Co.

                Orice om rațional ar trebui să tindă către starea de normalitate mai ales din bun-simț. Chiar și rusofilia este de preferat rusofobiei. Pentru că "afinitatea" este o valoare, o trăire nobilă, de preferat "fobiei", fricii, urii care nu fac decât să distrugă vieți și civilizații. Deci, #1 este echilibrul, #2 este rusofilia și pe ultimul loc și de criticat este rusofobia (ca orice "fobie" pe bază etnică).

                Că Putin nu dă doi bani pe români, este parțial adevărat. Iar fără context este aproape o minciună. Nu dă doi bani pe sistemul de stat al României. Da. Orice analiză a documentelor vremii a relațiilor URSS - Ungaria - România din WW2 (cele două țări care i-au invadat, în afară de Germania) arată prostia crasă a românilor și iscusința ungurilor. Apoi cea mai mare prostie națională a fost îmbălsămarea cu naționalism, cu iz de dramă națională a poveștii istorice a provinciei Basarabia. Idioții din sistemul de stat românesc al sec XX au deformat istoria și au întipărit în societate o rană pe care o mențin deschisă. Mint despre relația din Tările Române și Imperiul Otoman și contestă "prada de război" pe care Rusia a câștigat-o în 1812 pe seama Imperiului Otoman prin sacrificiul armatei rusești. Asta eu nu pot să pricep niciodată. La otomani ne-am dus cu căciula în mână și i-am pupat în fund pe toți. Odată ce Rusia a câștigat dreptul de folosire a provinciei Basarabia (pe care a păstrat-o independentă în Imperiu pentru că nu avea niciun plan serios pentru ea, poate doar o recompensă financiară de la România pentru a o returna), România a bătut cu piciorul în ușă și a pretins să îi fie returnată. Fără "mulțumesc", "te rog", nimic, deși nu avea sprijin în comunitatea internațională. Asta a fost atitudinea prostească a multor generații de politicieni români de după 1812 școliți prin Franța sau Marea Britanie.

                Și sunt absolut convins că doar "școlirea" nu a fost un argument suficient. Corupția făcută de guvernele occidentale era cea care ghida procesul de decizie din politica românească. Franța și Marea Britanie erau aliați ai Imperiului Otoman pe care îl foloseau pentru a contracara influența în creștere a Rusiei în Europa.
                Last edited by gecmc94; 21 May 2018, 00:01. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • celavek, ai nota 10 pentru incercarea de dezinformare si 2 pentru atingerea obiectivului.

                  Daca dau psd la search, dau de dumneata peste tot.

                  Cat despre cum ma tot feci la cap cu mr.K, am citit unele posturi ale lui, se pare ca era si el impotriva psd, dar nu iti inteleg surpinderea ca si eu sunt impotriva psd.
                  CU exceptia celor cu interes si/sau limitati intelectual, restul populatiei e impotriva psd.

                  PS: astept sa ne spui ca tezaurul Romaniei sta la granita in tren de vreo cateva decenii, dar autoritatile romane nu vor sa-l primeasca.

                  Tariceanu sustine ca abuzul in serviciu e o mostenire comunista.
                  Pai, si? Noi nu traim in comunism de 3/4 de secol?

                  Doar ca abuzul in serviciu exista si in strainatate, si se pedepseste grav, cu inchisoare.

                  Exista si forma agravanta, numita abuz de autoritate, mai potrivit pentru a descrie faptele oficialilor romani, fata de abuzul in serviciu.

                  In alte tari gasim, abuzul de putere, si "abuzul de autoritate publica" fix ce fac si dragii nostri conducatori.
                  Toate acestea sunt pedepsite drastic, cu inchisoare.
                  Last edited by catalonia; 21 May 2018, 09:11. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • Originally posted by gecmc94 View Post
                    Cine citează din hoțnews, pipi24 sau ziare.com fără nicio probă că ar fi trecut prin filtrul rațiunii ce se scrie acolo, devine o simplă trompetă. O știre este o știre, cu citate și atât. La capitolul analiză, este nevoie de ceva mai mult efort iar propagandiștii de la numitele publicații sunt foarte pricepuți să stimuleze masele proștilor pe bază de stereotipuri.
                    Eu cred ca atat mr.K cat si catalonia au citat stiri si nu trebuie probe pentru a fi "trecute prin filtrul ratiunii". Ei le-au comentat si expus parerea. Referitor la analiza, depinde din ce punct de vedere privim. Poate fi corecta sau nu.
                    Manipularea (foarte des folosita in acesti 20 de ani) este o alta discutie. Atat despre manipulatori cat si de manipulati.

                    Citatul din Tariceanu si comentariul este destul de logic si real. Ai nostrii conducatori s-au folosit de abuzul de putere pentru a acoperi alte abuzuri si a nu putea fi pedepsiti.

                    Comment


                    • Sunt una și aceeași persoană Kcatalonia. După cum ai observat, s-a grăbit să distorsioneze chestiunea legată de forumul juridic spunând de compania selectă a unor țări din Asia sau Africa ceea ce era o dezinformare crasă. În lista pe care am dat-o eu, parcă numele României este bine că este acolo, printre vecini. Putem discuta de ce securiștii din MAE au dat recomandarea să nu se participe... de proști, de aia.

                      Revenind la Tăriceanu, omul are niște stereotipii și un clișeu în care vrea să pozeze cu orice preț. Acest om cu "față de european sadea, cu papion" are fie o înțelegere destul de limitată a realității lumii europene, fie joacă un rol, se proiectează într-o imagine care, crede el, se potrivește cu stereotipia românului simplu despre domnu' de la oraș, în acest caz, din Europa civilizată. Caracteristicile personajului politic pe care îl joacă Tăriceanu sunt:

                      - Europa este modelul democrației. Rusia este nu doar de criticat (pentru că orice țară are ceva criticabil) dar este cam câh, îi miroase, este nefrecventabilă, rău-famată. La atât s-au limitat mesajele politice și atât de superficial este Tăriceanu. Nu l-a întrebat nimeni ce părere are despre modelul francez de libertăți ale vieții spirituale. Dar de modelul social nordic, sau multi-culturalismul britanic. Europa este atât de diversă și cu siguranță nu este prea compatibilă cu "statul național român". Despre aceste lucruri Tăriceanu nu suflă și n-a suflat o vorbă vreodată.

                      - Alt mesaj al lui Tăriceanu este de apărător al libertăților civile. Foarte nobil fiind singurul politician după Crin Antonescu care se mai gândește la asta. A mai repetat de câteva ori mesajul de mai jos, spus și acum câteva zile.
                      Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, a declarat duminică, la Gala premiilor TLDE, că este dezamăgit pentru că sunt tineri care merg la manifestări publice și militează pentru slava instituțiilor represive ale statului și care și-au ales modele cum ar fi Kovesi sau Coldea.

                      „Cu toții ne-am angajat să milităm pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, pentru ceea ce se numește democrație, pentru ceea ce se numește statul de drept, pentru ceea ce se numește justiție corectă, echilibrată. De aceea, sunt dezamăgit și am un gust amar cînd văd uneori tineri care merg chiar la manifestări publice unde parcă militează pentru slava instituțiilor represive ale statului, parcă și-au ales modele cum ar fi Kovesi sau Coldea și atât înțeleg ei din ceea ce înseamnă o țară europeană, o țară liberă, o țară democrată. Îi compătimesc pe acești tineri și compătimesc și partidele din care fac parte“, a spus Tăriceanu.


                      Despre chestiunea cu abuzul în serviciu, nu îl bănuiesc pe Tăriceanu că este prea citit în domeniul juridic. Dar este o poziție care nu prea se potrivește cu clișeul în care pozează de obicei. Un derapaj, o nesincronizare.

                      Nu am uitat de PS lui catalanului K dar, sincer să fiu, nu cred că are cineva chef de discuții utile, constructive și cu bună-credință pe tema relațiilor internaționale ale României sau greșelile aceste țări (ale statului român).

                      În fine, doar ca element de decor, vă sugerez să răsfoiți cartea "Take Ionescu" de Anastasie Iordache. La pagina 280 se scrie ceva uluitor. Știu, vă veți gândi "cum ar fi fost dacă...". Trist, foarte trist că România este țara ocaziilor ratate.

                      Diplomaţia română avea să se confrunte cu pretenţiile guvernului sovietic asupra Basarabiei. in timpul cât Take fonescu s-a aflat in străinătate, interimatul Ministerului de Externe a fost preluat de Al. Averescu, eare a primit o comunicare de la Moscova referitoare la Basarabia. Astfel, guvernul sovietic se arăta dispus să recunoască alipirea Basarabiei la România in schimbul cotei părţi a sumelor datorate de aceasta fostei gubernii la Datoria Publică a Imperiului rus şi sumele care echivalau valoarea armamentului rusesc şi a unor bunuri domeniale din această fostă gubernie rusească. Revenit la Bucureşti, Take Ionescu a refuzat să negocieze cu ruşii: „Take a sărit ca ars a declarat că ar fi un act de trădare faţă de Franţa de Anglia să luăm contact cu boişevicii, cu Moscova nu putem traia decat prin Paris şi Londra". Generalul Averescu, susţinut de C. Argetoianu, s-a opus opiniei lui Take Ionescu, ceea ce a creat primul moment al crizei care va surveni intre Take lonescu şi şeful guvernului: „Sigur de sprijinul stăpănilor săi, Take a rners până la demisie". Spre a evita criza de guvern, Al. Averescu, la sugestia regelui, a deferit cazul arbitrajului lui IC Brătianu care a fost de acord cu Take Ionescu, întemeiat pe aceleași argumente
                      Comentariul personal este că cererile rușilor erau rezonabile și cam la fel s-a petrecut și în alte situații fost-coloniale: China și UK pe tema Hong Kong sau China și Portugalia pe tema Macao.
                      Iar un alt comentariu este că situația întâmplată în 1921 seamănă cu Orban și plângerea lui penală pe motiv de "trădare". Dacă ați ști voi câte situații a ratat România din cauza prostiei? Aceasta este doar una.
                      Last edited by gecmc94; 21 May 2018, 23:57. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • Alt mesaj al lui Tăriceanu este de apărător al libertăților civile.

                        Al propriei libertati e Tariceanu aparator.
                        Un nemernic mincinos dovedit.

                        Cat despre faptul ca rusii nu ne-au furat nimic vreodata, ai grave probleme de perceptie a realitatii.
                        Cele mai mari furturi au fost teritoariale plus tezaurul din aur.

                        Apoi: au decimat/dislocat populatia vorbitoare de limba romana tocmai in estul indepartat.
                        Ne-au scurs de resurse tara cateva decenii.

                        Ne-au rapit jumatate de secol din viata, ca natiune, dandu-ne inapoi cu un secol, ca dezvoltare. Nici peste 25 de ani nu vom mai ajunge la deschiderea dinaimte de 1944.

                        CUm e tavarisci, vorbesc de pe pereti, nu? Niet, matale gavaresti numai mujicii la adresa poporului roman.
                        Last edited by catalonia; 22 May 2018, 08:36.

                        Comment


                        • Suntem aici la o cafea si niste discutii amicale despre politica. Mai postam informatii, argumente, idei, opinii.

                          gecmc94 cred ca m-ai inteles gresit. Eu la asta ma refeream:

                          Originally posted by mr.K View Post

                          CIne zicea pe aici abuzul in serviciu fara prejudiciu trebuie sa fie doar contraventie?
                          Ce le-ar mai conveni pezedistilor, si nu numai.
                          Originally posted by catalonia View Post

                          In alte tari gasim, abuzul de putere, si "abuzul de autoritate publica" fix ce fac si dragii nostri conducatori.
                          Toate acestea sunt pedepsite drastic, cu inchisoare.
                          In opinia mea ambele pareri sunt corecte, in opinia altora poate nu.

                          Eu respect si argumentele contra. Altfel as cadea in plasa gandirii celor de teapa marelui liberal democrat Tariceanu: doar noi suntem cei ce gandim corect, noi suntem cei ce militam pentru drepturi, libertati fundamentale, democratie, stat de drept, justitie corecta si echilibrata. Ceilalti si partidele din care fac parte slavesc institutiile represive ale statului. Asta pentru a sustine dorinta tovarasilor socialisti (sau ma rog social-democrati).
                          Parca hora asta a unirii, gen "hai sa dam mana cu mana cei ce furam natiunea romana" am mai vazut-o si la Crin+Ponta.
                          Efectele le vom resimti cat de curand.

                          Cat despre marele tovaras vecin, aceeasi parere ca despre marele frate de peste ocean. Cine poate, oase roade.

                          Comment


                          • Tăriceanu achitat.
                            Diniță achitat.
                            Onea procurorul șef DNA urmărit penal într-un dosar
                            Negulescu procuror DNA urmărit penal în 14 dosare
                            Procuroarea Elena Iordache, care îi urmărește penal pe cei doi mafioți din sânul DNA, acuză presiuni asupra sa.

                            Problemele tale care trăiești într-un Matrix închipuit de o istorie falsificată abia încep.

                            Rusia nu a furat Basarabia. A câștigat-o cu onoare pe câmpul de bătălie de la Imperiul Otoman prin Pacea de la București din 1812. A exploatat teritoriul cam 100 de ani și era dispusă să recunoască unirea (frauduloasă la vot și contestată de Rusia) din 1918 cu România dacă primea niște compensații financiare pentru materialele/fortificațiile militare construite în provincia Basarabia. Abordarea pare corectă. N-a avut cu cine discuta.

                            Tot Rusia i-a bătut încă o dată pe turci și a câștigat Dobrogea pe care ne-a dat-o la schimb contra județelor din sudul Basarabiei. În fapt, era o criză mondială atunci, prin 1875, determinată de crahul bursier din 1873 care a provocat o recesiune prelungită. Imperiul Otoman era aproape falit. După ce a fost învins, în tratatul de la San Stefano, Rusia a cerut 1,410,000,000 ruble ca reparații de război. Turcia nu avea banii și în locul a 1,100,000,000 ruble a cedat niște teritorii: Dobrogea și altele câteva.
                            Russian and Turkey agreed on a " preliminary treaty of peace " at San Stefano on March 3, 1878, which set forth, with annexed maps, new boundaries for Montenegro and Serbia. Bulgaria was laid out extensively, including all areas which were believed to contain a majority of Bulgarians. The plan proposed at the conference of Constantinople for the organization of Bosnia and Herzegovina was to be put into effect. Improvements and reforms were to be provided in Armenia. An indemnity of 1,410,000,000 rubles was to be paid by Turkey to'Russia, but in lieu of 1,100,000,000 rubles of this sum the Dobrudja and the districts of Ardahan, Kars, Batnm, iintl Bayazid were to be ceded.
                            Sursa: The History of Turkey, De Douglas Arthur Howard

                            Rusia vroia banii dar s-a trezit cu un teritoriu pe care nu și-l dorea neapărat. Iar România nu prea avea banii să-l plătească. Așa că Rusia a propus un schimb dezavantajos pentru ea, primind trei județe din sudul Basarabiei mai sărace decât Dobrogea.
                            “Rusia, obţinând Dobrogea de la Imperiul Otoman, a pus-o pe masa negocierilor şi cu acceptul cancelarului Bismarck, România s-a trezit că pierde cele trei judeţe din sudul Basarabiei şi obţine o nouă provincie, ceea ce pentru toată Europa a părut echitabil, mai puţin pentru români, care ar fi preferat o posesiune în plus şi nu una la schimb. La o documentare mai atentă rezultă că noua provincie românească era superioară celei din sudul Basarabiei, iar acest aspect este evidenţiat în destule materiale de specialitate”, potrivit istoricului Florin Dîrdală.
                            Astfel, România reintra în posesia unui teritoriu pe care nu-l mai avea din 1416 (potrivit lui N. Iorga), de aproape 500 de ani (deci o veșnicie).

                            Eu nu am spus decât de conducătorii statului (și de stat) că au dat dovadă de mare prostie și au ratat ocazii istorice. N-am spus nimic de popor, nici de bine, nici mujicii.

                            Hai să îți lansez o provocare, K. Eu îți dau două citate care sunt emblematice pentru originea și motivele WW2 în estul Europei. Tu să arăți, prin citate, cum Putin, Stalin, un
                            țar sau orice alt reprezentant de prim rang al Rusiei insultă poporul român. Nu cred că vei găsi așa ceva.

                            "Berlin, 27 nov 1941,
                            Ministrul de externe Mihai Antonescu, în discuția cu Hitler, menționa:

                            ”Numeroasa și primitiva rasă slavă constituie pentru Europa nu o problemă politică sau spirituală,ci o gravă problemă biologică față de natalitatea europeană. Acestei probleme trebuie să i se găsească soluții radicale și serioase.

                            Conjugarea latinității, ca idee de rasă, în acțiunea germanismului împotriva slavilor mi se pare o necesitate de prim ordin, iar poziția în contra slavilor să fie neșovăitoare, orice formulă de separație, de neutralizare, de ocupare a teritoriilor slave este legitimă.

                            Poporul român este antislav și a fost antislav, după cum a fost totdeauna organic antisemit.
                            ”(Arhiva MAE și Buzatu Gh. Mareșalul Antonescu în fața istoriei. Culegere de documente. Doc. 55. Iași, 1990. P. 301-302)."

                            Ședința Guvernului din 26 februarie 1942 mareșalul Ion Antonescu a declarat că mai sînt și ”ceilalți minoritari de care vrem să scăpăm: ucraineni, polonezi, bulgari, găgăuzi, toate litfele acestea care s-au așezat în Nordul și Sudul Basarabiei”
                            ( ANRM. 706. Inv. 1. D. 566. Fila 54).
                            ”Noi trebuie, a continuat el la aceeași ședință a Guvernului, să realizăm pe toate căile și prin orice mijloace propaganda antirusească”( ANRM. 706. Inv. 1. D. 566. Fila 167).
                            "Sub-oamenii" atacați de Hitler
                            Generalplan Ost (GPO) (English: Master Plan East) was a secret Nazi German plan for the colonization of Central and Eastern Europe. Implementing it would have necessitated genocide and ethnic cleansing on a vast scale to be undertaken in the European territories occupied by Germany during World War II. It would have included the extermination of most Slavic people in Europe. The plan, prepared in the years 1939-1942, was part of Adolf Hitler's and the Nazi movement's Lebensraum policy and a fulfilment of the Drang nach Osten (English: Drive towards the East) ideology of German expansion to the east, both of them part of the larger plan to establish the New Order.



                            Ah, iată că m-am oprit la trei insulte capitale făcute de români și aliații lor asupra rușilor.
                            Last edited by gecmc94; 23 May 2018, 00:03. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • Tot Rusia i-a bătut încă o dată pe turci și a câștigat Dobrogea pe care ne-a dat-o la schimb contra județelor din sudul Basarabiei.
                              Si cu judetele din nordul Basarabiei plus Bucovina de Nord, ce-au avut?

                              Tariceanu a mintit instanta, asta poate auzi orice om, hotararea instantei poate fi schimbata la instanta superioara, ca nu e definitiva.

                              Comment


                              • @gecmc94, Rusia, mai tot timpul, a negociat lucruri ce nu erau ale ei. Cum poti spune ca ei au fost binevoitori sa ne "vanda" (dare la schimb contra unei sume de bani) teritorii ce, in trecut, erau ale noastre, dar prin anumite contexte geo-politico-militare au ajuns la altii ?

                                Au obtinut de la Imperiul Otoman Bucovina conjunctural si nu e ca si cum s-ar fi luptat cu ei strict pentru Bucovina ca sa o redea Romaniei. E cel putin ciudat ca nu observi anumite aspecte legate de nuanta.

                                Ti-am mai spus acum ceva vreme ca tu ai o serioasa problema cu logica. Pur si simplu te certi cu ea in loc sa conlucrezi cu ea, cum ar fi si normal.
                                I have no special talent. I am only passionately curious.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google