Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Până în decembrie există riscul ca inflaţia să explodeze la 12%
    Inflatia in nov 2018 a ajuns la 3,4%. S-a stins si acest punct
    1. Omul a zis ca "exista riscul" si ca "pana in decembrie". Acum tu zici ca pe noiembrie.... stai sa vedem si decembrie.
    2. Exista riscul sa apara o noua criza mondiala, exista riscul sa cada un meteorit in Vaslui, exista riscul sa intre tara in faliment, exista riscul sa ne bombardeze rusii, exista riscul sa ne bombardeze americanii, exista riscul sa vina extraterestrii la Bucuresti, exista riscul sa racesti daca nu te imbraci corespunzator..... etc. Riscuri sunt multe, asta nu inseamna ca se si intampla.
    P.S. exista riscul sa castige ponta presedintia (de data asta)....
    Last edited by Fanez; 15 December 2018, 17:58.

    Comment


    • Buna intrebare. Cine vrea mentinerea economiei romanesti in stare de sub-dezvoltare? Bancile sunt intr-o afacere de capturare a unor clienti doritori pe care ii jupoaie cu comisioane si dobanzi uriase. Eu n-am platit niciun comision direct bancii cu care lucrez in ultimii ani. Dar daca sunt atat de profitabile inseamna ca scot ele banii de la altii.

      Banca Naţională critică în mod direct cele mai mari opt bănci din România, în „Raportul asupra stabilităţii financiare“ din decembrie 2018, că nu îşi asumă prin strategiile pe următorii doi ani o creştere a creditării şi deci a intermedierii financiare, cu toate că realizează pe piaţa financiară românească profituri generoase, mult peste media UE.


      Banca Naţională critică în mod direct cele mai mari opt bănci din România, pe motiv că nu îşi asumă prin strategiile pe următorii doi ani o creştere a creditării şi deci a intermedierii financiare, cu toate că realizează pe piaţa financiară românească profituri generoase, mult peste media UE, scrie redactorul-șef Sorin Pâslaru, în ZF.ro.

      Primele opt bănci din România, după totalul activelor, sunt BCR (capital majoritar austriac), Banca Transilvania (capital majoritar românesc), BRD-SocGen (francez), Unicredit Bank (italian), Raiffeisen (austriac), ING (olandez), CEC (românesc), Alpha Bank (capital majoritar grecesc).

      Luarea de poziție a BNR constituie o premieră, afirmă Pâslaru. Astfel, "pentru prima dată Banca Naţională nu se mai mărgineşte doar să constate o situaţie de fapt, ci avertizează că cele mai mari bănci din România au strategii care nu contribuie de fapt la dezvoltarea sistemului bancar şi a prezenţei sale în economie, ci dimpotrivă, acţiunile lor vor duce la diminuarea intermedierii financiare", scrie acesta.

      De fapt se ajunge încet-încet la o întrebare şi mai de adâncime: de ce, dacă aveţi toate condiţiile şi faceţi profit în România, nu vă măriţi implicarea în economia românească, nu finanţaţi investiţiile şi capitalul de lucru de care au nevoie firmele româneşti, atât de secătuite de capital în ultimii ani?

      Pentru o ţară care plânge pentru infrastructură şi după proiecte industriale de orice natură, în condiţiile în care avem deficit extern de 2 miliarde de euro în industria agroalimentară şi de 5 miliarde de euro în industria chimică, este absolut năucitor cum băncile sunt supralichidizate, cu un raport credite/depozite de 75%, faţă de 116% media în Uniunea Europeană, şi creditele pentru companii scad în loc să crească.

      Soldul depozitelor populaţiei şi companiilor este astăzi cu 17 miliarde de euro mai mare decât creditele acordate în economie de către bănci. Practic băncile stau pe munţi de bani, economia ţipă după investiţii, dar prognozele pentru următorii ani arată o şi mai redusă implicare a băncilor în finanţarea economiei reale. Este absolut aiuritor şi chiar se poate pune întrebarea: este o comandă politică externă de menţinere a economiei româneşti şi industriei româneşti în stare de subdezvoltare? Cine vrea ca România să fie un simplu exportator de cereale şi resurse energetice?

      Astfel, BNR estimează că evoluţia gradului de intermediere, exprimată ca active bancare/PIB, va scădea de la 49,5% în 2018 la 46% în 2020, dacă se iau în calcul strategiile celor mai mari opt bănci din economie, prezentate Băncii Naţionale. În aceeaşi perioadă, ponderea creditului neguvernamental în PIB se va reduce de la 25,7% la 25,5%.

      De notat faptul că deja între 2017 şi 2018 intermedierea bancară a scăzut de la 53,5% la 49,5% şi creditul neguvernamental în PIB a scăzut de la 27,1% la 25,7% (pagina 106, a „Raportului asupra stabilităţii financiare“, BNR, decembrie 2018).

      De fapt, există şi o explicaţie în raport cu de ce scade intermedierea în pofida profitabilităţii mari: este de fapt un model în sine - business puţin cu marje foarte mari.

      BNR arată că băncile ar trebui să micşoreze marjele de dobândă practicate la credite şi să extindă volumul de creditare.

      Comment


      • Carmen Iohannis este tare bolnava. "I-i frig". Daca vreun procuror nu crede scutirea adusa de avocat, sa priveasca aici.

        Comment


        • Vai vai s-au terminat banii din pusculita de recurgem la noi taxe.

          Cea mai faina aberatie, de departe, este taxa pe lacomie in functie de ROBOR.
          Tind sa cred ca domnul in cauza e doar un maimutoi cu prea putine cunostinte din domeniu (asta daca chiar e prost si crede ce arunca pe piata).

          Vor putin, sau mai mult, si din bocanul cu miere numit Pilonul II. Astia vor din nou o revolutie. Nu e suficient ca vor sa "scape" hotii/penalii de raspundere ci mai baga si mana in buzunarele oamenilor, adanc pana la coate daca se poate.
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • Originally posted by Silviu View Post
            Vai vai s-au terminat banii din pusculita de recurgem la noi taxe..
            Am auzit cliseul asta de zeci de ori pana acum. Sper ca acum sa se adevereasca, sa pot sa-ncep sa-i injur.

            Originally posted by Silviu View Post
            Cea mai faina aberatie, de departe, este taxa pe lacomie in functie de ROBOR.
            Tind sa cred ca domnul in cauza e doar un maimutoi cu prea putine cunostinte din domeniu (asta daca chiar e prost si crede ce arunca pe piata) .
            La postarea de mai sus a lui gecmc nu ai avut nimic de spus.


            Faptul ca robor e un indicator sintetic calculat /stabilit artificial ,"asa cum stim" (am mai vorbit de el pe topicul asta), care le ajuta sa bage mana-n buzunarul clientilor nu-l deranjeaza pe producatorul opiniei.

            Originally posted by Silviu View Post
            Vor putin, sau mai mult, si din bocanul cu miere numit Pilonul II. Astia vor din nou o revolutie. Nu e suficient ca vor sa "scape" hotii/penalii de raspundere ci mai baga si mana in buzunarele oamenilor, adanc pana la coate daca se poate.
            In pilonul 2 isi va baga mana, daca vrea, doar titularul/propietarul pensiei private. Cine pofteste ii poate lasa in continuare.Ti se pare anormal (pai ori suntem de dreapta ori nu mai suntem). Eu cred ca-i normal ca "cotizantul" sa faca ce vrea, cand vrea si cum vrea cu banii lui. In plus ai vazut randamentele baniilor din pilonul 2, dar comisioanele percepute de administratorii fondurilor. Exista si fonduri de pensii private unde toti cei care "mai doreste, mai pofteste" pot baga cati bani vrea muschii lor.
            Last edited by gogeala; 19 December 2018, 12:44.
            "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

            Comment


            • Originally posted by gogeala View Post
              Am auzit cliseul asta de zeci de ori pana acum. Sper ca acum sa se adevereasca, sa pot sa-ncep sa-i injur.
              Tu realizezi ca nu pot sustine "pomenile" asa din neant. Banii trebuie sa vina de undeva. Probabil cu imprumuturile nu prea mai merge. Atunci trecem la nivelul doi, marim taxe sau introducem altele noi.

              Acum comentam cu datele pe care le avem pe masa. Eu sunt vinovat ca Teodorovici vine si arunca tampenii?


              Originally posted by gogeala View Post
              La postarea de mai sus a lui gecmc nu ai avut nimic de spus.
              Ce e de discutat? A lipsit de doua ori, intemeiat, conform legii.

              Faptul ca robor e un indicator sintetic calculat /stabilit artificial ,"asa cum stim" (am mai vorbit de el pe topicul asta), care le ajuta sa bage mana-n buzunarul clientilor nu-l deranjeaza pe producatorul opiniei.
              Ca roborul este un indicator sintetic calculat de acord, ca ar trebui sa fie altfel calculat iarasi de acord. Dar ca ii ajuta sa bage mana in buzunarul clientilor mai greu sa fiu de acord. Poate marja ce e pusa pe langa ROBOR, asa numita marja de risc, ii ajuta sa-si creasca profiturile. Si daca te uiti la stabilitatea politica a Romaniei chiar le dau dreptate bancherilor ca-si iau masuri de preventie.

              De ce nu vine Guvernul cu o solutia la acest ROBOR? De ce vine sa "profite" de pe urma lui? Statul profita si muritorul de rand plateste....

              In pilonul 2 isi va baga mana doar titularul/propietarul pensiei private. Cine pofteste ii poate lasa in continuare.Ti se pare anormal (pai ori suntem de dreapta ori nu mai suntem). Eu cred ca-i normal ca "cotizantul" sa faca ce vrea, cand vrea si cum vrea cu banii lui. In plus ai vazut randamentele baniilor din pilonul 2, dar comisioanele percepute de administratorii fondurilor. Exista si fonduri de pensii private unde toti cei care "mai doreste, mai pofteste" pot baga cati bani vrea muschii lor.
              Titularul + statul cu un mic comision de 2%, preconizat deocamdata.

              Gargara asta cu "randamentul pilonului 2" am tot auzit-o. E rasuflata.

              Fondul de pensii este o investitie pe termen lung si este normal ca administratorul sa fie mai ponderat in administrarea banilor. Daca ar "juca" mai agresiv ar sari PSD in sus ca "uite, se joaca cu viitorul nostrul administratorii in goana lor dupa profit". In plus, tot ce fac administratorii este strict reglementat prin lege, nu au foarte mare spatiu de manevra.
              I have no special talent. I am only passionately curious.

              Comment


              • Originally posted by Silviu View Post
                ...Vor putin, sau mai mult, si din bocanul cu miere numit Pilonul II. ...
                Al cui e borcanul asta cu miere? De ce sa fiu obligat sa-mi bag banii in buzunarele cuiva? Cine vrea "pensie privata" e liber sa-si faca, sa dea banii cui vrea el, dar cine nu vrea de ce trebuie sa fie obligat sa dea niste bani morman cuiva?
                Asta cu "valeu, muica, se fura banii din pilonul II si nu o sa mai avem pensie" e o mare gogorita in apararea celor care au borcanul despre care vorbeai mai sus si invart banii mei si ai tai cum "vrea muschii" lor.Tot ei se apuca sa se planga ca "Vai vai s-au terminat banii din pusculita" sau ca "nu mai sunt bani de pensii..." (cu alte cuvinte: "vedeti, bai prostilor ce face statul cu banii de pensii? aduceti banii pe mana noastra ca sa aveti pensie!"). De ce nu s-a zis: "oameni buni, asigurati-va pensia cu pensii private. Cine vrea pensie privata sa apeleze la case de asigurari specializate." Si chiar sa incurajeze asta prin diverse metode. S-a zis: "toti oamenii muncii cu varsta sub 35 de ani, obligatoriu contribuie la papica pitonului!"
                P.S. Daca pitonul asta cat anaconda era un program al statului prin care sa se gestioneze doar banii pentru pensii, era total altceva si n-as fi avut nimic impotriva lui. Vreau exemple clare din tari in care s-a aplicat si a avut un succes real. Concret. Multumesc!
                Last edited by Fanez; 19 December 2018, 13:30.

                Comment


                • Originally posted by Silviu View Post
                  Tu realizezi ca nu pot sustine "pomenile" asa din neant. Banii trebuie sa vina de undeva. Probabil cu imprumuturile nu prea mai merge. Atunci trecem la nivelul doi, marim taxe sau introducem altele noi. Acum comentam cu datele pe care le avem pe masa. Eu sunt vinovat ca Teodorovici vine si arunca tampenii?
                  Cu imprumuturile "merge", nu putem sa luam cat sunt dispusi altii sa ne dea. Trebuie sa ne incadram in 3%. Altfel cresterile pot fi sustinute de cresterea economica prognozata.

                  Originally posted by Silviu View Post
                  Ce e de discutat? A lipsit de doua ori, intemeiat, conform legii.
                  Ma refeream la cel despre "ce spune" BNR.

                  Originally posted by Silviu View Post
                  Titularul + statul cu un mic comision de 2%, preconizat deocamdata.
                  Administratorul fondului ia comisionul, ce naiba Silviu.

                  Originally posted by Silviu View Post
                  Gargara asta cu "randamentul pilonului 2" am tot auzit-o. E rasuflata.
                  Pai daca ai poti verifica si tu, nu e greu. Apoi compari cu alte posibilitati de plasare a banilor. Astept sa-mi spui.

                  Originally posted by Silviu View Post
                  Fondul de pensii este o investitie pe termen lung si este normal ca administratorul sa fie mai ponderat in administrarea banilor. Daca ar "juca" mai agresiv ar sari PSD in sus ca "uite, se joaca cu viitorul nostrul administratorii in goana lor dupa profit". In plus, tot ce fac administratorii este strict reglementat prin lege, nu au foarte mare spatiu de manevra.
                  Exista reglementari severe, administratorii fondurilor trebuie sa le respecte.
                  Altfel, spune-mi tu unde e abuzul daca decide "cotizantul" ce face cu banii lui. Sau suntem comunisti?
                  "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                  Comment


                  • Originally posted by Fanez View Post
                    S-a zis: "toti oamenii muncii cu varsta sub 35 de ani, obligatoriu contribuie la papica pitonului!"
                    Cand statul a dat s-a zis "sa fie primit", cand lasa "platitorul" sa decida e "de porc".
                    Si apropo, daca pica vreunul (f greu) cine crezi ca acopera gaura. Statul, ai ghicit. Catre "el" se vor uita toti "pagubitii".
                    Last edited by gogeala; 19 December 2018, 13:43.
                    "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                    Comment


                    • Originally posted by gogeala View Post
                      Cu imprumuturile "merge", nu putem sa luam cat sunt dispusi altii sa ne dea. Trebuie sa ne incadram in 3%. Altfel cresterile pot fi sustinute de cresterea economica prognozata.
                      Pai nu duduie economia? De ce avem nevoie de noi taxe adica metode noi de colectare suplimentara de bani? In mare partea aceste masuri le vor suporta clientii finali. Tu vii maresti salariile dar pe de alta parte iei masuri ce vor duce la un cost mai ridicat de viata. Unde este castigul dpdv al omului de rand?


                      Ma refeream la cel despre "ce spune" BNR.
                      Scuze. Nu am citit acel post.

                      Oare tu ca bancher, facand afaceri in Romania lui Liviu Dragnea (cu apucaturi de dictator), cu instabilitate politica accentuata, cu idioti pe post de ministrii ce ai face? Cand auzi tot felul de parlamentari fluturand ideea nationalizarii unor mari companii ai mai avea incredere sa creditezi? Eu unul nu.

                      Administratorul fondului ia comisionul, ce naiba Silviu.
                      Sa avem rabdare sa vedem cine ia comisionul, sau mare parte din el. Pe surse sunt anumite zvonuri. (si mai sunt reiterari ale unor idei mai vechi vehiculate de PSDisti acu ceva vreme).


                      Pai daca ai poti verifica si tu, nu e greu. Apoi compari cu alte posibilitati de plasare a banilor. Astept sa-mi spui.
                      La orice fond de investitii iti alegi schema de investitie. Am un astfel de "plasament" pentru pensie si am ales tot schema mai sigura.
                      In schimb am si cateva plasamente la risc (unde pot sa am castig bun sau sa pierd) dar astia sunt bani de investit pe termen scurt, pentru castig curent.

                      Exista reglementari severe, administratorii fondurilor trebuie sa le respecte.
                      Altfel, spune-mi tu unde e abuzul daca decide "cotizantul" ce face cu banii lui. Sau suntem comunisti?
                      Nu e niciun abuz daca DOAR atat decide statul. Cum spuneam si mai sus, stai sa vedem ce se intampla.
                      Eu as lasa obligatorie si implicita cotizatia la fondul privat. Daca vrei sa nu cotizezi sa decizi ulterior.

                      ~~~~~~

                      Fanez, e mai bine sa virezi in buzunarul unuia care-ti va da ceva mai tarziu decat sa virezi in buzunarul rupt al statului si sa nu ai certitudinea ca vei mai vedea ceva cand este cazul. Este vorba de predictibilitate. Din pacate PSD nu e deloc predictibil ba din contra.

                      I have no special talent. I am only passionately curious.

                      Comment


                      • Originally posted by Silviu View Post
                        Pai nu duduie economia? De ce avem nevoie de noi taxe adica metode noi de colectare suplimentara de bani? In mare partea aceste masuri le vor suporta clientii finali. Tu vii maresti salariile dar pe de alta parte iei masuri ce vor duce la un cost mai ridicat de viata. Unde este castigul dpdv al omului de rand?
                        E o taxa "pedeapsa".
                        De exemplu, dobanda la euro la 1 din cele 8 e 0.4%/an, comisionul de retragere 0,5% iar la alta e 1%.
                        Ramane de vazut daca vor marii dobanzile, eu cred ca nu. Va scadea robor-ul.

                        Originally posted by Silviu View Post
                        Oare tu ca bancher, facand afaceri in Romania lui Liviu Dragnea (cu apucaturi de dictator), cu instabilitate politica accentuata, cu idioti pe post de ministrii ce ai face? Cand auzi tot felul de parlamentari fluturand ideea nationalizarii unor mari companii ai mai avea incredere sa creditezi? Eu unul nu.
                        Crezi ca crede cineva asa ceva? Sa fim seriosi, nu nationalizeaza nimeni nimic. Altfel le sfaraiau calcaiele deja.

                        Originally posted by Silviu View Post
                        Sa avem rabdare sa vedem cine ia comisionul, sau mare parte din el. Pe surse sunt anumite zvonuri. (si mai sunt reiterari ale unor idei mai vechi vehiculate de PSDisti acu ceva vreme).
                        Iar "surse" sau zvonuri? Administratorul il ia. E o penalizare pt "cotizant" ca s-a sucit. Fac si pariu daca vrei.

                        Originally posted by Silviu View Post
                        Eu as lasa obligatorie si implicita cotizatia la fondul privat. Daca vrei sa nu cotizezi sa decizi ulterior.
                        Eu nu. De ce sa decida ulterior, sa platesca si o "mica" penalizare "de sucire", cand poa" sa decida fiecare din prima. Cine vrea sa dea fuguta si la "pilonul 3".

                        Originally posted by Silviu View Post
                        Fanez, e mai bine sa virezi in buzunarul unuia care-ti va da ceva mai tarziu decat sa virezi in buzunarul rupt al statului si sa nu ai certitudinea ca vei mai vedea ceva cand este cazul. Este vorba de predictibilitate. Din pacate PSD nu e deloc predictibil ba din contra.
                        M-ai rupt.
                        Dar te-as intreba ceva, daca maine statul anunta ca nu mai garanteaza cei 100.000 euro/echivalent din depozite bancare ce crezi ca vor face o parte din deponenti?
                        Cand au cazut fonduri de pensii in sua STATUL a acoperit gaurile.
                        "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                        Comment


                        • Sau daca cineva are 270.000 euro si vrea sa-i tezaurizeze/depozita cum crezi ca va proceda? Ii va pune "gramada" sau va deschide 3 depozite?
                          Cred ca stii raspunsul si asta arata ca oamenii au incredere in stat.
                          "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                          Comment


                          • Originally posted by gogeala
                            Crezi ca crede cineva asa ceva? Sa fim seriosi, nu nationalizeaza nimeni nimic. Altfel le sfaraiau calcaiele deja.
                            Era un simplu exemplu. Vezi ce a patit bursa doar la niste "zvonuri" ale tembelului de la finante. De pe o zi pe alta numai suprize.

                            Defapt nu sunt zvonuri ca proiectul de OUG exista deja. Ca sa nu mai zic ca mai exista niste prevederi de marire obligatorie a capitalului social al administratorilor fondurilor de pensii, procent din valoarea contributiilor. Adica administratorul trebuie sa vina cu bani in plus (sume deloc neglijabile). De ce? Banuiesc ca daca fondul respectiv nu respecta isi pierde licenta (normele ASF asta spun) si banii administrati se vor duce oare unde?



                            Originally posted by gogeala
                            Eu nu. De ce sa decida ulterior, sa platesca si o "mica" penalizare "de sucire", cand poa" sa decida fiecare din prima. Cine vrea sa dea fuguta si la "pilonul 3".
                            Dar de ce ar decide sa-si scoata banii ulterior cand poate beneficia de ei la maturitate, fara penalizare. E un Fond pentru Pensii nu pentru cheltuieli curente. In plus, acolo
                            este virat un procent din banii pe care angajatul ii datoreaza statului pentru pensii. Deci nu e ca si cum as pune eu bani intr-un depozit si ar trebui sa am acces la ei oricand.

                            Este acelasi lucru cu pensia de stat, beneficiezi de ea in conditiile legii si nu cand ai tu chef. Cum ziceam este o investitie pe termen lung si trebuie tratata ca atare.

                            Originally posted by gogeala View Post
                            M-ai rupt.
                            Dar te-as intreba ceva, daca maine statul anunta ca nu mai garanteaza cei 100.000 euro/echivalent din depozite bancare ce crezi ca vor face o parte din deponenti?
                            Cand au cazut fonduri de pensii in sua STATUL a acoperit gaurile.
                            Te-ai rupt degeaba. NU statul garanteaza depozitele bancare.
                            I have no special talent. I am only passionately curious.

                            Comment


                            • Originally posted by Silviu View Post
                              Dar de ce ar decide sa-si scoata banii ulterior cand poate beneficia de ei la maturitate, fara penalizare. E un Fond pentru Pensii nu pentru cheltuieli curente. In plus, acolo
                              este virat un procent din banii pe care angajatul ii datoreaza statului pentru pensii. Deci nu e ca si cum as pune eu bani intr-un depozit si ar trebui sa am acces la ei oricand.
                              E treaba fiecaruia ce face cu banii lui si unde vrea sa-i plaseze.
                              “De ce sa-i obligam?”, ar spune un #-ist sau un liberal sadea (“de dreapta”).

                              Originally posted by Silviu View Post
                              Este acelasi lucru cu pensia de stat, beneficiezi de ea in conditiile legii si nu cand ai tu chef. Cum ziceam este o investitie pe termen lung si trebuie tratata ca atare.
                              Nu e chiar acelasi lucru, sunt diferente importante as zice. Un avantaj “la private”e ca se “mosteneste”, primesti exact cat ai strans. Dar ce se face cineva daca apuca sa “manance” 30 ani pensia, ca dupa un timp nu prea mai are ce sa ia.

                              Originally posted by Silviu View Post
                              Te-ai rupt degeaba. NU statul garanteaza depozitele bancare.
                              Ba da, statul. N-am sa dau sursa, te las pe tine s-o gasesti. Sunt inca rupt.
                              Majoritatea bancilor functioneaza ca institutii cu sediul in Romania, astfel ca depozitelor sunt garantate de statul roman, prin intermediul Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.
                              Last edited by gogeala; 19 December 2018, 18:24.
                              "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                              Comment


                              • Originally posted by gogeala View Post

                                E treaba fiecaruia ce face cu banii lui si unde vrea sa-i plaseze.
                                “De ce sa-i obligam?”, ar spune un #-ist sau un liberal sadea (“de dreapta”).
                                Nu sunt banii lui (ca venit elibil din salariu) ci parte din contributia lui obligatorie la asigurarile sociale.

                                Daca ii da la stat, in intregime, ce garantii are pe viitor?

                                Ba da, statul. N-am sa dau sursa, te las pe tine s-o gasesti. Sunt inca rupt.
                                Alegeti sursele de informare ceva mai bine:



                                FGDB nu e finantat de stat.

                                ~~~~

                                In alta ordine de idei, bursa a luat-o razna. Nu doar in Romania ...
                                I have no special talent. I am only passionately curious.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google