-intercooler pe dci 65CP logan 1.5 dci 65cp intercooler pe dci 65CP - Dacia Logan Romania
Dacia Logan Romania

Inapoi   Dacia Logan Romania > Forum Dacia Logan > Dacia Logan : Motorizari diesel > logan 1.5 dci 65cp

Atentie ::
Bine ai venit pe forumul LoganClub.ro Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie aici

intercooler pe dci 65CP

logan 1.5 dci 65cp

Raspunde

Thread Tools
Vechi 20th December 2007, 11:25   #1
culaurentiu
Avansat

culaurentiu's Avatar

Data inscrierii: 03-12-2007
Motorizare : 1.5 DCi - 65 CP
Varsta: 30
Posturi: 103
Membru :
[Avansat]
Implicit intercooler pe dci 65CP

Sunt curios si pe viitor as vrea sa fac acest lucru daca se poate. A montat cineva intercooler pe versiunea de 65 CP? Ce modificari presupune? Se poate face operatia fara pierderea garantiei? Cat costa? Ce beneficii s-au observat?
Vechi 20th December 2007, 11:43   #2
Seba
loganist simplu

Seba's Avatar

Data inscrierii: 24-05-2007
Motorizare : saispevolti
Varsta: 31
Posturi: 9,023
Membru :
[loganist simplu]
Implicit

Citat:
Original a fost postat de culaurentiu
Sunt curios si pe viitor as vrea sa fac acest lucru daca se poate. A montat cineva intercooler pe versiunea de 65 CP? Ce modificari presupune? Se poate face operatia fara pierderea garantiei? Cat costa? Ce beneficii s-au observat?
din cate stiu, dci70 are doar intercoolerul in plus fata de dci65, deci se poate. modificarile sunt la nivelul tubulaturii de la turbina spre motor, care tubulatura tre' schimbata, ca sa treaca prin intercooler (ala e un radiator aer-aer, se monteaza ianintea radiatorului de apa; cred ca-i mai greu de modificat daca ai clima, ca si ala tot inaintea radiatorului de apa sta); adica aerul trebuie sa treca prin filtru->turbina->intercooler->motor. nu stiu costurile, in principiu daca te pricepi un pic, poti face acasa "pe genunchi" operatia; la fel, nu stiu ce implicatii are asupra garantiei. eu zic sa intrebi la un service...
Vechi 20th December 2007, 11:49   #3
culaurentiu
Avansat

culaurentiu's Avatar

Membru :
[Avansat]
Implicit

Am versiunea Preferance. De facut acasa... trebuie timp, ceea ce eu nu am. Cred ca am sa pun o intrebare la VC sa vad ei ce zic daca se poate monta in service asa ceva si daca afecteaza garantia, cu toate ca cei de acolo sunt c-am afoni.

Last edited by crististreulea; 6th February 2008 at 11:18.
culaurentiu e offline   Reply With Quote
Vechi 20th December 2007, 11:59   #4
SUPERCAR
Loganist de 5 stele

SUPERCAR's Avatar

Data inscrierii: 25-12-2006
Motorizare : 1.5 dCI 90CP
Varsta: 28
Posturi: 4,612
Membru :
[Loganist de 5 stele]
[LoganClub Constanta]
Implicit

Se poate monta dar in service la dacia nu iti monteaza nimeni stai linistit,trebuie sa te duci tu la un service particular,sau acasa dar e mai complicat daca nu te pricepi.
Vechi 20th December 2007, 12:00   #5
Seba
loganist simplu

Seba's Avatar

Membru :
[loganist simplu]
Implicit

Citat:
Original a fost postat de culaurentiu
Am versiunea Preferance. De facut acasa... trebuie timp, ceea ce eu nu am. Cred ca am sa pun o intrebare la VC sa vad ei ce zic daca se poate monta in service asa ceva si daca afecteaza garantia, cu toate ca cei de acolo sunt c-am afoni.
foarte bine gandita treaba cu VC ! intreaba totusi si la un service...
Vechi 20th December 2007, 12:11   #6
culaurentiu
Avansat

culaurentiu's Avatar

Membru :
[Avansat]
Implicit

Atasez ce-am gasit referitor la montat, dar e pentru alta masina
Fisiere Atasate
File Type: pdf 48.10.90P.pdf (1.38 MB, 310 views)
Vechi 20th December 2007, 15:18   #7
andrei
VIP

andrei's Avatar

Data inscrierii: 19-11-2006
Motorizare : MPI
Posturi: 12,512
Membru :
[VIP]
Implicit

Se poate monta si pe un dCi de 65 CP, dar castigul de putere e sub 5cp, de fapt sunt doar 3cp...

@csebalyn:
- diferente fata de K9K 790 (65cp E3)
  • norme depoluare Euro4 (125 g/Km CO2)
  • schimbator de caldura aer/aer (air/air intercooler)
  • senzor debit de aer admisie
  • senzor de temperatura aer admisie - cuplat cu senzorul de debit de aer admisie
  • EGR este comandat cu un motor, in loc de electrovana
  • senzor pozitie EGR
  • posibilitate de intrare in mod "avarie" cu pierdere de putere dar
    motorul inca functioneaza cand pompa de injectie nu mai poate
    asigura debitul nominal (din cauza temperaturii motorinei, uzurii pieselor
    sau infundarii filtrului de motorina, etc.)
Vechi 20th December 2007, 15:34   #8
culaurentiu
Avansat

culaurentiu's Avatar

Membru :
[Avansat]
Implicit

Sa inteleg ca pana la urma trebuie pus si restu' nu doar schimbatorul de caldura cu tubulatura !?!? si montarea senzorilor, presupune si schimbarea ECU?!?!, banuiesc ca da
Vechi 20th December 2007, 15:41   #9
Seba
loganist simplu

Seba's Avatar

Membru :
[loganist simplu]
Implicit

andrei, ma refeream strict la partea mecanica a motorului, nu si la echipamentele auxiliare sau electronica cand am zis ca sunt aceleasi motoare...oricum, senzor debit si temp aer tre sa aiba amandoua, altfel ecu nu stie sa calculeze injectia in nici unul dintre cazuri...iar daca dci65 nu le are, atunci nici dupa monrtarea intercoolerului nu-i trebuiesc. oricum ecu se adapteaza la ce zice sonda lambda.ideea de baza era ca poti pune intercooler pe dci65, fara sa-l strici, ba chiar mai castigi ceva putere, cu acelasi motor si cu acelasi soft.evident, consumul nu va mai fi acelasi, probabil ca va creste foarte putin.
Vechi 20th December 2007, 16:25   #10
culaurentiu
Avansat

culaurentiu's Avatar

Membru :
[Avansat]
Implicit

Eu cred ca, cu acelasi soft ar trebui sa consume mai putin, pentru ca arderea are loc mai bine. Sa luam ca exemplu situatia fara intercooler, la 2500 RPM turbina incalzeste destul de bine aerul, si este fortata sa dea maximul, rezulta un consum mai mare, datorita insuficientei de aer, in situatia in care aerul e rece .. care intra, rezulta o ardere mai buna, necesita mai putin combustibil pentru a mentine cele 2500 RPM la acceasi sarcina. Poate gresesc, dau si eu cu parerea.
Vechi 20th December 2007, 16:51   #11
Seba
loganist simplu

Seba's Avatar

Membru :
[loganist simplu]
Implicit

@culaurentiu: zici tu ceva... ma gandeam insa ca senzor de temp si presiune tre sa aiba (daca are si benzinarul) si din cauza asta temperatura mai scazuta a aerului de admisie (ca urmare a montarii intercoolerului) va face ecu sa creada ca e mai frig, deci implicit trebuie mai multa motorina...asta daca nu se resofteaza. ziceam ca fara schimbarea tabelelor de injectie, ecu va fi pacalit de aceasta temperatura mai scazuta si in consecinta va corecta amestecul conform vechilor tabele, valabile pt un aer mai cald, deci ceva mai multa motorina. asta in acceleratii...la mers constant, amestecul e dictat de lambda, care daca e mai mult aer in evacuare, clar ca si ea va comanda o imbogatire a amestecului (pt ca n-are de unde sa stie de modificarea adusa motorului), deci de aia ma gandesc ca la inceput va consuma o idee mai mult. oricum, in timp, ecu isi "invata" parametrii "din mers" si va corecta acele tabele de injectie, posibil de aici sa revina si consumul la normal, dar nu stiu sigur cat de mult are ecu posibiliatea sa nu tina cont de datele "default".
Vechi 26th December 2007, 10:38   #12
gigi-kent
Loganist de 5 stele

gigi-kent's Avatar

Data inscrierii: 07-02-2007
Motorizare : 1.2 bar
Varsta: 27
Posturi: 1,099
Membru :
[Loganist de 5 stele]
[LoganClub Brasov ]
Implicit

trebuie sa te interesezi si de caderea de presiune pe care o da intercoolerul. daca la intrate in intercooler turbina are o presiune de 1 bar si la iesire are 0.8 bar inseamna ca intercoolerul are o cadere de presiune de 0.2.cu cat caderea de presiune e mai buna cu atat intercoolerul e mai tare.oricum mai bine mergi la un service specializat pentru ca ei stiu mai bine ce sa iti dea si nu e recomandat sa iti iei tu.risti sa stai cu el acasa.
gigi-kent e offline   Reply With Quote
Vechi 26th December 2007, 15:34   #13
Seba
loganist simplu

Seba's Avatar

Membru :
[loganist simplu]
Implicit

gig0-kent, asa e cum zici: e normal sa scada presiunea cand scade si temperatura (exista o lege fundamentala a termodinamicii care zice ca intordeauna presiunea x volumul / temperatura este constant). cu cat intercoolerul raceste mai bine, cu atat presiunea va scadea mai mult. oricum, aceasta scadere relativa de presiune e valabila daca intercoolerul ar fi lasat cu iesirea libera. dar cum pe iesirea intercoolerului e motorul, cred ca se schimba un pic starea lucrurilor. aceeasi termodinamica mai are cateva legi ce-o guverneaza, printre care ca intr-un sistem inchis, presiunea statica e aceeasi in toate punctele, la fel si debitul. tocmai astea ultimele doua dau explicatia avantajului de a pune intercooler pe masina, adica aer mai rece inseamna mai mult oxigen, la aceasi presiune.
Vechi 26th December 2007, 17:29   #14
gigi-kent
Loganist de 5 stele

gigi-kent's Avatar

Membru :
[Loganist de 5 stele]
[LoganClub Brasov ]
Implicit

am vrut sa zic ca difera intercoolerele si nu toate au o cadere de presiune standard si de aceea trebuie sa fii atent la ce cumperi.apropo ce presiune e in turbina de pe logan?si se poate pune ceas indicator de presiune in turbina?
gigi-kent e offline   Reply With Quote
Vechi 27th December 2007, 20:09   #15
Seba
loganist simplu

Seba's Avatar

Membru :
[loganist simplu]
Implicit

@gigi-kent: la dci65-dci70 cred ca e 2-2,2bari, iar la dci85 e 2,3bari. ma gandesc ca da, se poate pune un manometru pe iesirea turbinei. tre' sa te "intepi" in tubulatura ce duce spre intercooler. la dci65, presupun ca undeva spre galeria de admisie poti "baga" un colier "T" cu iesire spre manometru. n-ar trebui sa fie ceva extraordinar de complicat, iar un manometru de 4 bari max cred ca-i destul.
Vechi 27th December 2007, 20:47   #16
gigi-kent
Loganist de 5 stele

gigi-kent's Avatar

Membru :
[Loganist de 5 stele]
[LoganClub Brasov ]
Implicit

am citit pe un alt forum si zice ca cel de 65cp ar avea 1bar iar cel de 70 cp undeva pe la 1.2 bari.cred ca e realist pentru ca cineva zicea ca a marit presiunea in turbina pana la 1.5bari si era un bmw masina aia.am vazut ceasuri de boost cu presiune maxima 2 bari si de la 1.5 pana la 2 bari era linie rosie ca la turometru
Vechi 27th December 2007, 21:09   #17
Seba
loganist simplu

Seba's Avatar

Membru :
[loganist simplu]
Implicit

sorry de exprimare, eu vorbeam de presiunile absolute:
http://www.bursa.ro/on-line/s=compan...007-10-12.html
care da, au valorile relative ceva mai mari decat ce spuneai tu mai devreme (adica scazand presiunea atmosferica de 1 bar, obtii un pic mai mult decat datele spuse de tine).
Vechi 5th February 2008, 01:12   #18
Buz
Junior

Buz's Avatar

Data inscrierii: 29-01-2008
Motorizare : 1.5 DCI 85CP Chipuit
Varsta: 22
Posturi: 88
Membru :
[Junior]
Implicit

Nu vreau sa ma bag ca musca in lapte dar de ce draci sa bagi intercooler pt mai multa putere cand poti sa faci un chiptunning si ai 20 cai...o zic din proprie xp, sincer eu sunt f multumit de cum merge, diferentele sunt enorm de mari!
Vechi 5th February 2008, 01:57   #19
PAULIC
Loganist de 5 stele

PAULIC's Avatar

Data inscrierii: 24-08-2007
Motorizare : 1,5 DCI
Varsta: 48
Posturi: 611
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Intercoolerul nu se baga numai pentru putere ci si pentru o mai buna functionalitate a motorului.(a se vedea zilele cu 40++ grade si a ne reaminti daca motorul tragea tot la fel ca acum)
PAULIC e offline   Reply With Quote
Vechi 5th February 2008, 06:22   #20
felixb
Loganist de 5 stele

felixb's Avatar

Data inscrierii: 05-11-2007
Motorizare : 65 cp
Posturi: 1,685
Membru :
[Loganist de 5 stele]
Implicit

Citat:
Original a fost postat de csebalyn Vezi Post
din cate stiu, dci70 are doar intercoolerul in plus fata de dci65, deci se poate. modificarile sunt la nivelul tubulaturii de la turbina spre motor, care tubulatura tre' schimbata, ca sa treaca prin intercooler (ala e un radiator aer-aer, se monteaza ianintea radiatorului de apa; cred ca-i mai greu de modificat daca ai clima, ca si ala tot inaintea radiatorului de apa sta); adica aerul trebuie sa treca prin filtru->turbina->intercooler->motor. nu stiu costurile, in principiu daca te pricepi un pic, poti face acasa "pe genunchi" operatia; la fel, nu stiu ce implicatii are asupra garantiei. eu zic sa intrebi la un service...
dci 70 cp ..nu are intercooler
felixb e offline   Reply With Quote
Old 17th October 2007, 15:18   #
BOT

BOT is offline Add to BOT's Reputation Report Bad Post IP   Edit/Delete Message Reply With Quote Quick reply to this message

Raspunde

Sari la Forum

Tags
65cp, dci, intercooler

Momentan 1 utilizator(i) vizualizeaza Thread-ul (0 membri and 1 guests)

Thread Tools

Reguli de Postare