Miscare De Protest Impotriva Bancilor: "Stop Banque"

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    @loosh diferenta de dobanzi dintre noi si tarile cu apa calda e dat de riscul de tara si potentialul risc al clientilor, diferentele nu sunt asa de mari precum crezi tu. Si multe comisioane din cele pe care le spui tu poti fii evitate prin folosirea platii electronice, dar romanul nu stie decat sa scoata toti banii din bancomat.
    Nu iau partea bancilor pentru ca lucrez in domeniu, ci doar aduc niste lamuriri. O mare parte din vina pentru ca "rata este cat salariul" o au clientii bancilor pe care nu i-a interesat cat si cum vor plati ratele si i-a interesat cum sa faca sa ia sume cat mai mari.

    si ca sa revin la prostest - singurii care nu vor face depuneri sunt clientii persoane fizice, firmele sunt obligate prin lege sa depuna numerar-ul la sfarsitul zilei. Are cineva idee ce pondere au depunerile persoanelor fizice in totalul depunerilor?
    sigpic

    Comment


    • #17
      Fimele sunt obligate prin lege sa depuna numerar-ul la sfarsitul zilei? (numerarul se scrie legat).
      Asta clar nu adevarat, de cand a disparut plafonul de casa. Firmele depun numerarul la banca pentru a-l securiza.
      Cat despre plata electronica, am avut surpriza ca pentru transferul unei sume in euro, comisionul sa fie d eminimum 30 de euro, iar retragerea la ghiseu (comision de 0.5% din suma) era mai ieftina. Nivelul de securitate din Romania nu prea te imbie sa faci plati pe net.
      "Rata este cat salariul", ACUM, cand au facut creditul nu era, s-a marit cu diverse artificii si cu cresterea EURIBOR, ROBOR coroborata cu SCADEREA SALARIILOR multor romani.
      Romanii NU vor face depuneri pentru simplu motiv ca nu au bani de depus, si chiar de ar avea sume mici, nu se erita din cauza comisoanelor de retragere a sumelor, ulterior si a dobanzilor de mizerie ce se ofera.
      Last edited by mr.K; 8 November 2010, 11:29.

      Comment


      • #18
        Nu vreau sa comentez posturile voastre, pentru ca nu sunt in masura. Prin thread-ul asta vroiam sa vad niste opinii, pareri despre aceasta miscare de protest.
        Dupa cum am mai spus, nu cred ca romanii sa aiba putere sa faca ceva, si nici nu ma intereseaza daca fac sau nu depuneri/retrageri.
        Sunt curios la nivel mondial ce o sa se intample. Va reamintesc ca miscarea a fost pornita din Franta.Gasiti amanunte aici, sau dand un search cu "Stop Banque".
        Uite , eu in 7 decembrie nu am sa fac nici o depunere, nici vre-o plata de factura sau rata, si am sa scot din bancomat 300 ron, doar asa , de orgoliu.
        Nu sfatuiesc pe nimeni sa faca la fel.
        Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
        sigpic

        Comment


        • #19
          @cris_iasi te rog sa ma scuzi pentru scaparea gramaticala. Legat de acele artificii poate ca ai dreptate, dar cand romanul isi ia cate 5 credite cine e de vina? Tot banca nu? Legat de evolutia robor/euribor eu zic sa mai cauti un pic pe "goagal", in 2008 EURIBOR la 3 luni era 4 acum e 1. Ce a crescut foarte mult este cursul de schimb RON vs EUR/USD/CHF si aici a naibii banca tot ea e de vina...

          Legat de nivelul de securitate a platilor electronice este foarte ridicat, sunt aceleasi sisteme care se folosesc si in tarile alea spre care tindem noi, diferenta vine din lipsa de informare a clientilor.

          ps. Am observat ca ai luat tot ce am zis personal, nu asta am dorit, dar cand esti pe un forum pe care il citesc foarte multi incearca sa informezi corect.

          Propun inchiderea acestui tread deoarece mai sunt inca vreo 3-4 in care se discuta cam aceleasi probleme.
          Last edited by yrman; 9 November 2010, 10:41. Reason: Automerged Doublepost
          sigpic

          Comment


          • #20
            @yrman, nu e nimic personal aici pe topic ,daca asa ai crezut imi cer scuze. Dar tu faci parte din sistem si e normal sa fii subiectiv. Euribor la 3 luni e in crestere, dar faza cea mai tare e: cand Euribor-ul scadea la de 4 si ceva pana la 0.665 parca era minumul prin vara lui 2010, ratele cresteau. De aia am afirmat ca "artificiile" bancilor sunt impotriva oricarei logici economice generale, tintesc doar profitul lor. Si da, banca e vinovata ca a dat 5 credite unei singure persoane. Ca nu a vrut/a fost incapabila sa vada ca acea persoana contracteaza 3 credite in paralel/simultan.
            Comisioanele reprezinta o sursa de venit constanta pentru banci, le pot ajusta cum doresc, ca la Euribor din pacate nu pot umbla.
            Cred ca informatiile pe care le vehiculez sunt in mare parte corecte, cine vrea informatii 100% corecte sa intrebe la banca. Sa se sperie in direct de cinismul bancherilor.

            Comment


            • #21
              de acord cu tine in mare parte mai putin aia cu 5 credite, un om normal la cap se gandeste inainte sa se inhame la ceva si sa "pacaleasca" sistemul. S-a dovedit acum ca aia care se credeau destepti pe vremea aia ca pot sa ia 5 credite acum sunt intr-un mare impas si unii pierd case, masini altii au popriri puse pe salarii etc.
              sigpic

              Comment


              • #22
                A, dar n-am zis ca e exclusiv vina bancilor in privinta celor cu 5 credite, m-am exprimat prost. Pana la urma au venit voluntar la banca, toti. Dar sa nu zici ca bancile nu stiau de practica asta. Si acum cele 5 banci trebuie sa puna popriri pe un singur salar. Daca imprumutatul se misca repede vinde si ce nu avea ipoteca si gata. Multi pleaca din tara. Si uite asa, inca o viata scoasa de pe fagasul normal.
                Lacomia bancilor a mers pana acolo incat primeam carduri in cutia postala si ca sa le activez era destul sa merg pana la o banca cu vreun fluturas de salar si sa imi acorde descoperitul de cont. Puteam avea 15 carduri.
                Acum, mai nou, primesc la cutia postala cartele SIM de la operatorii de telefonie mobila. Cred ca modul de atragere al clientilor a fost prea agresiv din partea bancilor. Acum se numara cioburile. Si e abia inceputul.

                Comment


                • #23
                  Politica macro a unei banci, ia in calcul toate aspectele pe o perioada de timp bine determinata, asa ca sa nu plangem banca.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                  Comment


                  • #24
                    gata cu galceava


                    Alo, domnii care s-au aprins, va rog sa reveniti ON TOPIC, unde este vorba despre o miscare de protest (cititi titlul cu atentie), si nu despre credite versus nivelul EURIBOR si RO-mama-lui-de-BOR.
                    Daca voi va contraziceti pe teme gramaticale si pe comisioane, asta nu inseamna ca trebuie inchis un thread. Dati-mi un exemplu de thread care a fost deschis inaintea astuia in care se vorbeste de STOP BANQUE , si eu am sa rog administratorii sa il inchida.
                    Multumesc.
                    Last edited by loosh; 9 November 2010, 12:41. Reason: on topic, please
                    Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                    sigpic

                    Comment


                    • #25
                      Numerosi clienti bancari din Europa si-au propus sa pedepseasca drastic bancile, retragandu-si simultan fondurile depuse, pe data de 7 decembrie. Va fi adoptata si in Romania aceasta miscare, denumita "Stop Banque"? Reprezentantii clientilor bancari au pareri impartite: experimentul ar putea sensibiliza clasa politica, dar este periculos.
                      Danut Sandu, unul din liderii grupului de clienti nemultumiti ai Alpha Bank, spune ca solutia ar putea fi adoptata si de romani. "Nu cred ca bancile s-ar lasa impresionate de acest gest, dar daca miscarea ar fi mediatizata, ar putea influenta clasa politica", este de parere acesta.
                      De altfel, romanii cu credite ar putea participa doar cu greu la aceasta miscare, pentru ca nu prea au depozite bancare. "Daca ar avea bani stransi, atunci i-ar folosi ca sa isi achite creditele in avans", crede Sandu.
                      Pe de alta parte, Adrian Paraschiv, liderul grupului de clienti nemultumiti ai Volksbank, considera ca miscarea este extrem de periculoasa pentru sistemul bancar. Acesta povesteste ca a mai asistat la un curent de opinie impotriva unei banci locale si a putut vedea ce inseamna o multime derutata.
                      El sustine initiativele care semnalizeaza comportamentele abuzive ale bancilor, "dar in limite rationale". Spre exemplu, clientii Volksbank chiar au avut o initiativa prin care si-au propus sa ramburseze in masa, in avans, un singur euro din creditul contractat, ca gest simbolic de revolta. Sursa aici.
                      Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                      sigpic

                      Comment


                      • #26
                        Banca este primul camatar cu acte in regula

                        oricum, sunt camatari, dar cu acte in regula, de aceea nu e bine sa te imprumuti la banci, dai cat nu face si pe deasupra le facem si curu mare pe banii nostrii
                        nu e bine nici sa retragi decat la termenul prevazut, acum si cu impozitul pe dobanda, o sa dam iar tot din buzunarul nostru, traim in legile lor facute de ei si asudate de noi.
                        stop, stop, stop!!!
                        lipsa text

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by loosh View Post
                          ................"Nu cred ca bancile s-ar lasa impresionate de acest gest, dar daca miscarea ar fi mediatizata, ar putea influenta clasa politica", este de parere acesta.
                          .[/URL]
                          Singurii ca pot influenta clasa politica sunt FMI-ul si bancile. Nu clientii bancilor.

                          Comment


                          • #28
                            Uite aici o alta parere:
                            Premiul pentru cea mai idioată acţiune de protest a anului merge spre campania STOP BANQUE, care îi îndeamnă pe toţi europenii să-şi retragă masiv banii depuşi în bănci fix în 7 decembrie (site-ul pentru francofoni aici).
                            Draghe, în primul rând, românii n-au bani în cont în ziua aia, că vine Moş Nicolae şi au făcut curăţenie prin conturi.
                            În al doilea - băăă, voi chiar n-aţi auzit de comision de retragere?! Adică hai să pedepsim băncile şi să le plătim TOŢI, în aceeaşi zi, nişte comisioane. Şi în 10 ce se întâmplă? Iară ne intră salariul pe card!
                            Câtă vreme banii stau într-o bancă, noi luăm dobândă pe ei - câtă o fi (eu încasez lunar vreo 5 lei din dobânda pe contul curent, în curând îmi fac ziar din banii ăştia). Ca suma primită să fie mai mare decât cei dată pe comisioane, ţine de educaţia financiară* a fiecăruia.
                            Care e miza unor retrageri masive, hai să zicem reuşite? Să rămână băncile fără bani? Super. De parcă asta ne-ar fi de vreun folos. Cine a trecut prin prăbuşiri de bănci (în România, să zicem!) ştie ce fenomen fericit sunt.
                            Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                            sigpic

                            Comment


                            • #29
                              Noua revoluţie nu se face în stradă, ci cu cardul, la bancomat. Luna trecută, fostul mare fotbalist francez Eric Cantona lansa un apel la sfidarea sistemului prin retragerea banilor din cont. Între timp, mesajul lui Cantona a declanşat un fenomen pe Internet şi va declanşa unul, probabil, şi în sistemul bancar, pe 7 decembrie. Inclusiv în România!

                              Într-un intervi luat la începutul lunii octombrie pentru o publicaţie locală din Nantes, Cantona afirma, în contextul amplelor proteste din Franţa faţă de reforma pensiilor, că sistemul trebuie distrus prin altfel de revoluţii decît cele din stradă. Fosta legendă a echipei Manchester United, devenit între timp un actor de succes, spunea că, dacă sistemul se bazează pe bănci, sistemul trebuie distrus începînd cu băncile.

                              “Asta înseamnă că cei trei milioane de oameni care stau acum cu pancartele în stradă să se ducă la bancă, să-şi retragă banii din bancă, iar băncile se prăbuşesc. Trei milioane, 10 milioane, iar băncile se prăbuşesc fără vreo ameninţare, fără o revoluţie. Trebuie să mergem la bancă. Abia aşa vom vorbi de o reală revoluţie. Nu e complicat”, a spus Cantona.
                              Mai mult aici
                              Last edited by loosh; 24 November 2010, 21:41. Reason: Nu vreau sa incarc threadul, urmati link-ul!
                              Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                              sigpic

                              Comment


                              • #30
                                Cantona are credite? Are probleme financiare? Sau n-a mai auzit lumea de el nimic, de ceva vreme si se baga in seama?
                                Cine a trecut prin prăbuşiri de bănci (în România, să zicem!) ştie ce fenomen fericit este.
                                Sa stai 2 ani sa recuperezi niste bani de la BankCoop, cat timp s-a finalizat procedura de faliment. Fara dobanda pe perioada aia.
                                Vreti sa falimentati bancile? Simplu. Nu mai luati credite si cereti salariul in unemrar, nu pe card, renuntati la orice cont curent. Si tot nu veti reusi, toti furnizorii de utilitati mari (E-ON de exemplu)vor plata prin banca acum, ca nu mai au casierii.
                                Revolutia se face in strada, nu prin banci. Guvernul asculta de bata.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google