Pentru Ce Ti Se Retine Permisul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    IancuMIC taxiul in cauza era oprit cu frana calcata ba mai mult avea luminie de avarie aprinse (in lege scrie clar ca le aprinzi numai si numai daca masina are o problema serioasa, nu ca stai tu sa dai clientii jos sau asa ti se scoala tie) de aici deducem ca taximetristul a dat de inteles celolrlati conducatori auto ca are o problema cu masina si nu se poate deplasa si nici nu are unde sa o impinga in afara carosabilului, ceea ce implica depasirea pe linia continua dupa asigurarile de rigoare fara vreo repercusiune din partea legii... asa vad eu situatia de fata. Voi cum o vedeti? Daca era pe timp de zi si taxiul era depasit de 10 masini? Cred ca politistii o luau grav de la soferi daca faceau faza asta... Ei daca erau politisti in sensul adevarat trebuia sa se duca direct la taximetrist sa vada daca are vreo problema fiind stationat cu luminile de avarie pornite - (din cauza asta se numesc lumini de avarie = stricat, defect, deteriorat si in lege scrie clar cum se folosesc acestea, ar mai fi o chestie: (3) Conducatorii de autovehicule trebuie sa puna în functiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi si în cazul în care aceasta manevra este impusa de blocarea circulatiei pe sensul de mers dar nu se aplica aici pt ca taxiul nu are nimic in fata si nu se numeste oprire daca esti cu luminile de avarie pornite, clar stationezi) - si daca ar fi avut masina stricata si nu se putea scoate de pe partea carosabila sa stea politia sa dirijeze traficul pana venea platforma sau altcineva sa-l tracteze (asa se intampla pe afara) Daca politia constata ca stationa si folosea abuziv luminile de avarie fara nici o problema la masina trebuia amendat si permisul suspendat pe o luna. Soferul in cauza are o gramada de argumente plus proba video pe care sper sa fie primita in instanta si cu un avocat bun are sanse mari poate si dreptul la ceva daune oricat de mici dar sunt binevenite. Vedem in continuare ce se va intampla, sper sa ne tina la curent. Astia de la rutiera doar in boscheti stiu sa stea la panda (se f-- in c--) si sa amendeze aiurea oameni nevinovati in loc sa dirijeze traficul de exemplu sambata a fost chin pe Iuliu Maniu in Bucuresti. Bine ca si legea este facuta in asa fel incat nu ai cum. sa nu o incalci de 3-4 ori pe zi fara nici un fel de vina din partea ta, mai ales in Bucuresti.
    Last edited by dias02; 9 April 2012, 12:44.

    Comment


    • #32
      Originally posted by zeegermans View Post
      10. Oprirea, stationarea si parcarea

      Citat:
      Original a fost postat de Cromatic Vezi Post
      Nu numai taxiurile ci toate vehiculele pot fi imobilizate atat cat sa permita urcarea/coborarea unor persoane caz in care nu se considera oprire.
      10. Oprirea, stationarea si parcarea

      Citat:
      Art.63. - (1) Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare.
      (2) Nu se considera oprire:
      a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesara pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;

      n-au scuza sa opreasca fix cum le tuna.
      Cred ca ai observat ca cei care profita in cea mai mare masura de prevederile acestui articol sunt taximetristii.Exista si posibilitatea ca in momentul in care acel taximetrist a imobilizat vehiculul sa fi fost indeplinita si conditia asta.

      A nu se intelege ca tin in vreun fel partea taximetristilor ci vreau sa se vada caracterul obiectiv al situatiei. Prin natura ocupatiei pe care o practica si-au format o atitudine in trafic contrara cu aproape tot ce inseamna Codul Rutier, multe din contraventii le fac deja din reflex.

      Prin felul in care celalalt taximetrist a executat manevra de depasire si prin felul in care a apreciat situatia nu mai reiese ca ar fi chiar nevinovat.

      Comment


      • #33
        http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

        Comment


        • #34
          cata prostie in tara asta de 2 lei.....dar de ce ne mai miram,fiecare face ce vrea in trafic si conduce cum vrea mai ales taximetristi.......

          Comment


          • #35
            eu cred ca aia i-au luat permisu mai mult din cauza ca era taximetrist )
            Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

            Comment


            • #36
              si de ce-ai crede asta?

              Comment


              • #37
                eu unul m-am convins ca nu ai cu cine sa discuti, am cautat un raspuns din partea politistilor pe forumul lor si am ramas blocat. ei trebuie sa aplice legea, probabil ceva in genul aleia de a primit amenda pentru tulburarea linistii ca tipa cand o batea barbata-su.

                am fost acuzat ca nu sunt obiectiv cand spun ca trec echipajele de politie rutiera pe langa benzi de dreapta intermitent blocate de masini/taximetre sau masini oprite pe colt... probabil sunt eu singurul care vede si se apuca sa lanseze acuzatii, voi sigur nu v-ati lovit de problemele astea.

                i-am intrebat daca ar trebui sa pun avariile, sa astept si sa dau telefon la rutiera sa vina un echipaj sa dirijeze traficul de fiecare data cand sunt in situatia asta. Raspuns? esti om matur, te asiguri ca nu e vreun echipaj si depasesti. Pe principiul asta putem deci sa incalcam orice articol din regulament, atat timp cat nu sunt ei sa te vada.

                le-am atras atentia ca atat timp cat o masina e oprita sa coboare/urce un client nu se poate considera intotdeauna ca "nu e oprire" ... pentru ca trebuie sa citesti si dupa virgula, DACA nu perturba circulatia pe drumul public. Daca citim pana in virgula inseamna ca putem opri si pe autostrada sa luam un autostopist, in giratoriu, oriunde vrem... nu a comentat nimeni.
                Last edited by Floxtrot; 10 April 2012, 00:52.

                Comment


                • #38
                  Originally posted by Cromatic View Post
                  si de ce-ai crede asta?
                  reformulez, din dragoste pentru taximetristi )
                  Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                  Comment


                  • #39
                    Pai si care-i problema pentru taximetrist?- contesta pv-ul, nu plateste nici-o amenda si isi i-a permisul inapoi iar apoi ii da cu taximetria inainte pana la proces iar la proces se constata ca nu a fost vina lui, se admite plangerea si viata merge inainte...

                    Comment


                    • #40
                      Iti spun eu unde e problema, e la politia rutiera care este aproape inexistenta in trafic. Se sta la radar, mai baga cate o actiune de filtre in weekend pentru alcool pe langa cluburi/discoteci... si atat. In restul timpului ignora incalcari ale regulamentului, astazi am fost depasit de Stefan cel Mare de unu pe linia de tramvai, dubla linie continua acolo... a depasit si refugiul de partea stanga. In fata mea masina de politie rutiera, l-a vazut si nu a schitat nimic, sa il respect ca nu isi face datoria?
                      Perceptia mea si a multora e ca traficul rutier degenereaza, ei prezinta statistici... daca dai drumul acum la camerele de filmat din intersectii, in 10 minute vezi cel putin 10 incalcari de regulament, in afara de masinite oprite neregulamentar. Alte forumuri sunt pline cu inregistrari din trafic... soferii incalca relaxat regulamentul rutier pentru ca nu are cine sa ii sanctioneze.
                      Cand am intrebat daca sa le dau telefon sa vina sa dirijeze in cazul in care o masina blocheaza sensul de mers au zis ca sa depasesc dar sa am grija sa nu fie echipaj... adica sa nu ii deranjez pe ei pentru chestii din astea minore, pentru ei, pentru tine ca sofer sa nu ai carnet poate sa fie o problema majora.
                      Ar trebui cand prezinta statisticile alea sa adune si numarul de accidente care se rezolva prin amiabil ca sa vedem adevarata amploare a fenomenului.
                      Last edited by Floxtrot; 10 April 2012, 16:14.

                      Comment


                      • #41
                        Originally posted by Cromatic View Post
                        Pai si care-i problema pentru taximetrist?- contesta pv-ul, nu plateste nici-o amenda si isi i-a permisul inapoi iar apoi ii da cu taximetria inainte pana la proces iar la proces se constata ca nu a fost vina lui, se admite plangerea si viata merge inainte...
                        ca sa-l puna pe drumuri aiurea , plus ca nu scrie niciunde in lege ca au procedat in afara legii,nu sunt ei in masura sa hotarasca ce si cum ci instanta,pana atunci l-au pus pe drumuri.
                        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                        Comment


                        • #42
                          Eu cunosc cativa politisti si toti mi-au zis ca nu suporta taximetristii .. si in multe cazuri le dau dreptate .. sunt mult prea haotici si tupeisti in trafic .. desigur or fi si taximetristi cu bun simt , dar per total din partea mea ar trebui reguli mult mai stricte ptr ei .
                          Oricum in cazul prezentat au facut un mic abuz , din punctul meu de vedere .

                          Comment


                          • #43
                            Eu nu pricep!!!??? Cum adica..."reguli mult mai stricte ptr ei "??? Ei nu circula pe aceleasi drumuri ca si noi???
                            Trebuie ...doar sa li se aplice aceleasi reguli ...ca pentru toata lumea!!!
                            ...Iar politistii care nu suporta taximestrii sa mearga sa se trateze...au o problema!!!
                            Nesimtirea si tupeul exista la toate categoriile de conducatori auto...diferenta e doar la cantitatea de nesimtire..!!!

                            Comment


                            • #44
                              Nu ai facut abuz, ai perfecta dreptate. cel putin astia din Ploiesti se cred zmei si stapanii soselolor.

                              Comment


                              • #45
                                Si pentru astfel de manevre se retine permisul, nu-i asa? L-am "prins", astazi cand ma intorceam de la tara.
                                Attached Files
                                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google