Plafoniera Ramane Alimentata Dupa Inchiderea Usilor.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Plafoniera Ramane Alimentata Dupa Inchiderea Usilor.

    De ieri a inceput alarma sa sune aleatoriu (wintec 722) indicandu-mi pe pager usa deschisa. Am suspectat butoanele din partea inferioara a usilor, le-am demontat, erau etanse burdufele de cauciuc si nu a intrat apa in ele ca sa-mi faca contact chiar daca usile sunt inchise. Seara am observat ca ledurile din plafoniera (butonul e pus pe pozitia "aprindere la deschiderea usilor") raman usor aprinse, foarte slab, doar noaptea se observa.
    Intrebarea si rugamintea catre vreun coleg care cunoaste bine instalatia electrica a loganului sau a unuia care a mai patit asa ceva e urmatoarea:
    - De ce dupa stingerea treptata a plafonierei mai ramane un curent foarte slab care alimenteaza ledurile continuu ?
    Am desfacut si UCH crezand ca poate s-a format condens si este umezeala, insa l-am gasit uscat.
    In mers la fel, ledurile raman usor aprinse.
    Daca ar fi bec sofit nu cred ca s-ar aprinde, e foarte slab curentul, nici alarma nu suna imediat ci la cateva ore dupa armare, am observat ca ledurile au si o usoara palpaiala si probabil cand urca putin mai mult tensiunea alarma simte o usa deschisa. De aceea suspectez umezeala formata prin condens pe undeva printr-o mufa probabil, la -20 cand plec de pe loc, pana ajung la 4 linii sa pornesc caldura, pe bord se formeaza un abur serios. Pana acum nu am mai avut aceasta problema, ledurile se stingeau complet si alarma nu-mi suna deloc. Am desfacut firul de la alarma care simte minus pe firul ce trece prin butoanele usilor ca sa nu-mi mai stice somnul alarma, au ramas doar senzorii de perimetru si de soc.
    Multumesc.

  • #2
    si la mine ramane aprins modulul de leduri..dar nu il bag in seama...iar alarma(tot 722) nu face figuri..merge perfect...nu stiu ce ar putea fi la tine :-??
    0.9 tce SL plus

    Comment


    • #3
      Salut.
      In legatura cu acel modul de leduri,si eu am aceeasi problema.
      Cind ies din masina le sting definitiv
      Se vede doar noaptea ca mai are ceva tensiune,dar nu stiu de unde ar putea fi.Poate asa fac toate dupa un anumit interval de timp.
      Numai bine.
      La multi Ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Un Logan----YNG-----
      Numai bine.

      Comment


      • #4
        Multumesc pentru raspunsuri, poate vor aparea si alte pareri. Am uitat sa spun ca am desfacut si plafoniera, credeam ca din cauza condensului se transmite prin intrerupator plusul permanent la pinul plusului intrerupt de usi, intr-adevar era ceva umezeala, am sters cat am putut si la remontare tot raman putin aprinse ledurile. Voi demonta plafoniera si o s-o usuc pe o soba. Oricum mi-a mai revenit inima la loc dupa ce am citit ca are loc acelasi fenomen si la altii. Maine sunt la munca, mesajele noi le voi citi joi dimineata. Multumesc si astept si alte sfaturi.

        Comment


        • #5
          Salut,

          Am doua intrebari...

          1. Problema cu iluminarea plafonierei este de cand s-a montat alarma?
          2. Dupa incuierea usilor ramane pornita o perioada scurta (conform temporizarii) sau pe termen nlimitat?

          Am si eu alarma instalata pe masina si imi ramane plafoniera aprinsa dupa incuierea usilor, dar se stinge dupa un timp... cateva min.

          Probabil nu a fost instalata bine desi am facut operatiunea intr-un service Dacia.

          Comment


          • #6
            si eu am led in plafoniera, si ramane la fel, noapte vezi o lumina foarte putin vizibila. insa de 6 luni de cand am led nu s-a intamplat nimic. cu vechiul bec sofit nu aveam probleme.

            Comment


            • #7
              Ok, inteleg acum.
              Eu am o problema de alta natura.

              La voi problema este urmatoarea... LED-ul se aprinde la un curent foarte mic fata de bec (poate functiona si la curenti mici cu intensitate luminoasa mai slaba). Probabil comanda plafonierei se face electronic nu prin releu si ramane un curent rezidual.
              Puteti verifica eventual cu un voltmetru (cand plafoniera ar trebui sa fie oprita).

              Solutia ar fi un releu mic pus acolo sau mai simplu, o rezistenta in paralel cu ledul (dar atentie la valoare si putere - trebuie experimentat)

              Succes

              Comment


              • #8
                @vdnick- asa se intampla la toti cei care au alarma, comanda de inchidere e data pe comanda butonului de pe consola. Incearca sa incui masina din butonul de pe cheie si o sa se stinga si plafoniera.
                INTALNIRE LOGAN CLUB CALARASI DUMINICA ORA 15

                Comment


                • #9
                  Cei care aveti module cu leduri montate eu zic sa nu va complicati si sa le lasati asa. Si eu am tot leduri de cativa ani si tot la fel cateva leduri(nu toate) raman foarte putin aprinse aproape insesizabil... se vede doar noaptea daca te uiti atent. Cum au zis si colegii probabil e un curent rezidual. Cat despre alarma nu stiu ce sa zic, si a mea s-a declansat inexplicabil de cateva ori dar cat timp nu si-a format un obicei din asta am lasat-o asa. Contactele la usi/portbagaj nu cred sa fie pentru ca in mers nu mi se aprinde becul de "usi deschise" in bord. Poate o fi cel de la capota sau cine stie alta cauza.

                  @vdnick: asa-mi ramane si mie plafoniera aprinsa dupa ce incui masina dar nu cateva minute.. in jur de 30 de secunde dupa care se stinge. Se intampla asta pentru ca alarma are inchiderea pusa pe butonul de usi din habitaclu. Daca inchid din telecomanda masinii se stinge imediat plafoniera. In fine, nu consider asta o problema... ori ca se stinge imediat ori ca dupa 30 sec tot aia e.

                  Comment


                  • #10
                    Am observat si eu chestia cu ledurile de la plafoniera dar ATENTIE numai daca am led si in portbagaj , am pus la lampa din porbagaj bec normal si plafoniera nu mai ramane aprinsa deloc . Nu am alarma , instalatia este stoc.
                    sigpic

                    Comment


                    • #11
                      plafoniera este alimentata permanent pe +, inreruperea ei se face pe -[ adica comutatorul e pe -] ,deci daca ledul lumuneaza slab nu este de la curent rezidual [care se regaseste decit in instalatiile de mare putere] ci de permeabilitatea electrica a aerului si cum ledul are nevoie de o putere foarte mica se inchide circuitul prin aerul umed , intreaga caroserie care este legata la - are rolul unui imens condensator
                      baiatu cu lenuta monteza filtre polen , alarme si alte cele

                      Comment


                      • #12
                        La mine nu se intampla fenomenul descris de voi. Si precizez ca am leduri si la plafoniera si in portbagaj.
                        I HAVE A !sigpic
                        fara linkuri externe in semnatura

                        Comment


                        • #13
                          @mmaxalb aerul in general este un foarte bun izolator. Pentru a fi strapuns este nevoie de un camp electric destul de intens...

                          Te sfatuiesc sa-ti editezi cat mai repede postul, nu da bine.

                          Comment


                          • #14
                            de obicei cind scriu ceva gindesc , nu tot timpu dar asta este alta poveste
                            recomand ceva lectura Condensatorul şi câmpul electric
                            si
                            cimp electric

                            PS a vazut cineva pina acuma de cind e deschis theread-ul
                            baiatu cu lenuta monteza filtre polen , alarme si alte cele

                            Comment


                            • #15
                              La fel este si la mine dar vorbind cu baietii de la zextar am inteles ca nu este nici o problema ele se vor stinge dupe cateva minute de tot

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google