Dezactivare Instalație GPL

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dezactivare Instalație GPL

    Salutari tuturor

    Am si eu o problema cu instalația Gpl si poate cineva îmi poate da o soluție. Situația este următoarea: dețin un Logan 1.6 8v cu instalație Gpl Voltran care era deja montata pe mașină când am cumparat-o. Pe lângă faptul că am avut diferite probleme din cauza instalației gpl de 6 ani de când o dețin pe care le-am rezolvat cu chiu cu vai din cauza ca nu se găsesc piese pt aceasta instalație care din cate am înțeles nu se mai produce din 2010, în ultima vreme funcționarea pe Gpl lasă de dorit ceea ce mă face să renunț la ea.
    Datorită nr mic de km pe care-l fac in ultima perioada am ajuns la concluzia că nu merită să mai investesc în ea pentru o revizie din cauza pieselor care nu se găsesc și banilor care nu merită investiți momentan am decis să renunț la ea pentru că am de gând să vând si mașina cât de curând.
    Până atunci mă interesează cum as putea dezactiva instalația dacă pot singur fără a apela la vreun service în sensul de a rămâne permanent să funcționeze doar pe benzina fara sa încerce permanent să treacă pe Gpl si sa se oprească motorul din cauza instalației. Am încercat să scot siguranță care acționează instalația si daca o scot nu mai pornește deloc nici pe benzină.
    Deci mă interesează o soluție cât mai simpla să dezactivez instalația fără să demontez ceva de pe mașină momentan. Sper ca m-am făcut înțeles și aștept ceva sfaturi.
    Va mulțumesc

  • #2
    Scoaterea sigurantei era cea mai simpla solutie si ar fi trebuit sa mearga . Poate stie cineva mai bine ....

    Comment


    • #3
      Asa am crezut si eu dar se pare ca nu e asa...nu stiu cum a fost legata la instalatia electrica a masini deoarece atunci cand am contactul pus butonasul (comutator) care indica nivelul carburantului si starea instalatiei pe benzina/gpl este stins si se aprinde doar cand am motorul pornit.
      In mod normal am vazut la alte instalatii de gpl puse tot pe logan ca atunci cand se pune contactul butonul se aprinde fara sa fie motorul pornit si astfel in caz ca nu este benzina in rezervor pornirea se poate face direct pe gaz ceea ce la mine nu se poate face. Probabil numai un electrician ma poate lamuri sau sa-mi rezolve problema...

      Mă gândeam și la scoaterea mufei din calculatorul Gpl dar cred că aș avea același rezultat să nu pornească deloc pt ca din cate știu este legat de calculatorul mașinii..
      Last edited by augustus8186; 14 September 2017, 18:55. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • #4
        Salut! Incearca sa inchizi robinetul de la butelie.

        Comment


        • #5
          Scoate firele de alimentare de pe baterie...
          Fără curent sigur nu va merge... Decât dacă o fi neam de a lui Houdini...
          Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
          Contact pe site-ul din Profil- infotehnic

          Comment


          • #6
            Mulțumesc pentru sfaturi.
            Cu robinetul închis de la butelie motorul se oprește daca stau pe loc sau e turație mica când vrea să treacă pe Gpl.
            Probabil soluția ar fi cum a spus colegul moog de mai sus cu deconectarea firelor de alimentare de pe baterie dar fiind o problema care ma depășește pentru că nu știu care sunt exact sunt nevoit să merg momentan așa.
            La pornirea motorului trec instalația din buton pe benzina si merge permanent așa fără să mai stau cu stres ca mi se oprește când vrea să treacă pe gaz la vreun semafor sau prin vreo intersecție ceea ce mi s-a intamplat de câteva ori și este foarte neplăcut.

            Comment


            • #7
              La borne trebuie să ai niște fire subțiri în plus... Pe unul ai o siguranță pe fir... Scoate siguranța din soclu... Nu trebuie să-ți dai doctoratul în auto pentru asta...
              Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
              Contact pe site-ul din Profil- infotehnic

              Comment


              • #8
                Salut,

                Sunt unul din cei patiti cu instalatia Voltran. Eu m-am chinuit singur cu reparatii timp de 10 ani. Acum m-am decis sa o dezechipez. Intrebarea mea este daca merg la ITP, iar in cartea tehnica apare GPL, voi avea probleme nemaiavind instalatia? Trebuie sa trec din nou pe la RAR pentru a-mi sterge GPLul din cartea tehnica?

                Comment


                • #9
                  O dai jos de pe masina, te duci la RAR sa modifice cartea, si eventual poti face si ITP-ul acolo...daca masina e intreaga... cred ca iesi mai ieftin...
                  Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
                  Contact pe site-ul din Profil- infotehnic

                  Comment


                  • #10
                    Stie cineva daca RAR impune sa o demontez la vreun service autorizat RAR, care sa imi elibereze vreun certificat de conformitate sau o pot dezechipa oriunde?
                    Multumesc de rapuns?

                    Comment


                    • #11
                      Din cite știu nu cere decât la montaj sau o tigaie adusă din exterior...
                      Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
                      Contact pe site-ul din Profil- infotehnic

                      Comment

                      Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google