Problema Relanti Logan

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problema Relanti Logan

    Am ajuns aici mai mult dupa multe cautari deoarece nu reusesc sa identific problema, deoarece se manifesta diferit.
    Problema a inceput acum 2 luni, cand dupa ce am mers pe autostrada(constant), am ajuns in Bucuresti unde motorul a inceput sa moara la semafor(scadeau rotatiile sub 500rpm). Atunci am oprit motorul, am pornit iar si nu prea am bagat de seama, am crezut ca o fi fost ceva de la benzina, cine stie.
    Recent, acum o saptamana, am venit iar, acelasi traseu. De aceasta data, a fost oribil. Motorul a facut cred ca in 10km de 20 de ori in bucuresti, sa moara la orice semafor si pe drum in Bucuresti nu mai spus, efectiv scadeau rotatiile sub 500-400-300-200-100 si masina tremura violent. De aceasta data am mers la un service, deoarece s-a aprins check engine-ul in bord. Dupa service, cu 85 lei pe o diagnosticare, concluzia a fost aparent ca nu e buna benzina. Am schimbat si bujiile(cu 2 electrozi), codul a fost sters, am golit rezervorul. Am pus o benzina mai scumpa, insa problemele au aparut iar.
    Si daca la inceput se manifesta dubios doar cand motorul era cald in general, acum e si mai rau. Acum check engine-ul se aprinde si se stinge cand are el chef, si se comporta dubios si cu motorul rece.
    Astazi insa am obervat un nou comportament aiurea, pe care l-am filmat.
    Youtube link
    In doua service-uri diferite am auzit ulterior doua variante. Ori ca e de la relanti(pas cu pas) ori sonda lambda. Voi ce parere aveti?
    Masina in cauza e un Logan 1.4 11.2005.

  • #2
    Chit ca nu primesc nici un raspuns, am pus cu un obd2(de telefon e drept, cu torque) si eroarea e de la sonda lambda(p0130 powertrain o2 sensor circuit(bank 1 sensor 1).
    O sa postez daca mai rezolv ceva.

    Comment


    • #3
      Problema s-a rezolvat. Postez ca sa le fie de ajutor altora pe viitor(e urat cand cauti sa nu gasesti). Am schimbat sonda lamba de la motor(nu cea de sub masina) cu una sh(ca sa nu dau direct 500 ron pe una noua) la 1/10 de pret. Dupa peste 1300km parcursi, zero probleme.

      Comment


      • #4
        mersi de raspunsul impartasit cu noi ceilalti, am si eu problema asta si varianta comunicata de tine nu am luat-o in calcul, next step schrot si schimbat sona lambda.

        Comment

        Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google