Random Misfire P0300

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Random Misfire P0300

    Salut.
    Am un Logan MCV 1.6 MPI echipat cu instalatie GPL LOVATO, motor K7M. De ceva timp a inceput sa aiba rateuri de combustie la pornirea la rece, gen P0304 timp in care motorul functiona foarte prost, nu avea putere. Problema se manifesta la pornire, deci pe benzina, dar si la trecerea pe GPL, pana cand se incalzea motorul si nu mai aveam probleme. Martorul antipoluare din bord clipea intermitent. Eroarea de mai sus am rezolvat-o prin inlocuirea bujiei nr. 4 cu una noua.
    Acum, fiind iarasi frig afara, se aprinde din nou intermitent martorul antipoluare din bord, motorul merge bine iar ca eroare am P0300 random misfire, nu se poate identifica unde apare rateul de combustie, pe ce cilindru. Am schimbat toate bujiile dar problema tot apare intermitent, la prima pornire dimineata a masinii. Dupa cateva secunde martorul antipoluare se stinge (nu mai clipeste). Problema P0300 nu apare in fiecare zi, dar parca cu cat este mai rece afara si mai umed cu atat sunt sanse mai mari sa clipeasca martorul antipoluare din bord.
    Ce ma sfatuiti, eu vreau sa inlocuiesc bobina de aprindere cu una noua, mai ales ca rateurile sunt aleatorii si nu pe un cilindru anume.
    Culburatorii nu au fost reglati niciodata, masina are 60k pe gpl, sa fie si asta o cauza?

  • #2
    pare bobina fisurata si intra umezeala... parerea mea ar trebui reglati si tachetii dar numai la rece.

    Comment


    • #3
      Dupa ce schimb bobina, dau raspuns aici cu rezultatul.

      Am cumparat bobina de inductie noua, 100 lei neoriginala, dar recomandata de catre vanzator. Cand am ridicat capota si am vrut sa vad ce bit imi trebuie sa desfac suruburile de la bobina de inductie a masinii m-a curentat, deci de atunci mi-am dat seama ca exista o problema la bobina.
      Am oprit motorul si am desfacut bobina, constatand ca aceasta este crapata pe margini (a se vedea pozele).
      Am montat bobina noua urmand sa verific dimineata cum porneste motorul si daca mai am probleme.


      Last edited by Anturaju93; 20 December 2017, 15:27. Reason: Automerged Doublepost

      Comment

      Working...
      X
      Anulare DPF
      Politica de Securitate Google