Reglaj Culbutori Preference 1.4

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • reglaj culbutori logan

    azi am efectuat reglaj culbutorii.2 au fost prea stransi.6 prea slabi.motor cu 43500 km.acum motorul e mult mai silentios si nu mai tacane.multumit de rezultat.manopera m-a costat 20 ron.bafta si recomand sa efectuati acest lucru daca vi se recomanda.

    Comment


    • Dupa reglaj culbutori nu mai merge bine.

      Salut,

      Va rog ENORM sa ma ajutati !!!

      Am mentionat ca mi-am reglat culbutorii, a mers bine ziua respectia (aprox 3km pana acasa) iar a doua zi a fost rau, din ce in ce mai rau.

      Motorul trebideaza, la pronire (si daca e caldut motorul) aproape moare motorul, nu trage defel, zgomot de diesel + taganituri....

      E reglat pe 0.10 admisie / 0.25 evacuare.

      Nu mai stiu ce sa fac, regret ca m-am apucat de asta.

      Daca sunt colegi logan club prin Arad care ar putea sa ma ajute sau macar sa-mi dea mai multe indicatii, va rog foarte mult !

      Comment


      • În ciuda faptului că valorile menţionate sunt corecte (cu motorul rece, desigur), probabil i-ai reglat greşit; eu zic să mai desfaci o dată şi să refaci reglajul încet şi cu atenţie. Asigură-te că respecţi procedura din manual (pentru uşurinţă, varianta supapă evacuare deschisă complet) şi nu ai cum să dai greş. În plus, după ce ai reglat jocul unui culbutor şi ai strâns piuliţa de fixare, verifică încă o dată (măsoară) jocul pentru că există riscul de a-l deregla în momentul strângerii piuliţei dacă nu ai ţinut fix şurubul de reglaj.
        sigpic

        Comment


        • Posibil sa nu fi strans bine vreo piulita de reglare al jocului la supapa, sau cand ai pus la loc nu ai fixat bine ceva gen corp clapeta/ tub reaspirare vapori ulei, ceva s-a miscat pe drum si acum iti trage "aer fals".

          LE: acum vad ca ai si gaz - poate e de acolo
          Last edited by azid123; 1 April 2014, 17:04.
          O informatie face cat o mie de sfaturi...

          Comment


          • Dupa reglaj culbutori nu mai merge bine.

            Salut Ibuzescu si azid123 , va multumesc pentru raspuns !
            Voi verifica cu antentie tot, iar GPL am de 2 ani si nu am avut probleme defel pana dupa ce am reglat culbutorii. Voi reveni cu informatii dupa reglaj.

            Comment


            • Salut, mi-am luat inima in dinti si am facut si eu reglajul culbutorilor la loganul meu. pt ca serviciul imi ocupa o mare parte din timp am facut treaba in 2 etape. In prima zi am desfacut capacul filtrului de aer si bobina de inductie iar a doua zi am desfacut capacul si am facut reglajul dupa schema supapei de evacuare deschisa la maxim. Daca ai grija sa pozitionezi f bine culbutorul pe cama in pozitia optima apoi e o joaca sa reglezi. Tin sa spun ca datorez succesul in primul rand colegilor si acestui forum carora le multumesc iar acum nu ma mai satur de sunetul rotund si fara balbaeli al motorului mei. Simt o satisfactie deosebita. Reglajul l-am facut marti dupa serviciu.
              merita sa faceti acest reglaj, la mine erau stransi culbutorii pe evacuare!
              Multumesc inca o data colegilor de forum si sa auzim numai de bine!!!

              Comment


              • Am reglat si eu culbutorii la 1.6 8v , adica la service , dar acum am o problema cand e rece motorul fluctueza foarte mult turatia ...la fel si cand e cald dar nu asa rau . Care ar fi problema ?

                Comment


                • Iar înainte de reglaj nu aveai fluctuațiile astea ? Dacă da, atunci reglajul a fost făcut greșit.
                  sigpic

                  Comment


                  • facea dar nu asa rau ... daca o bag pe tester rezolv ceva ?

                    Comment


                    • Daca spui ca simptomele s-au accentuat dupa regalj, tind sa cred ca nu a fost facut corect. Sugur a fost facut la valorile corecte ? 10 admisia si 25 evacuare cu motorul rece, desigur. Daca nu, acolo e problema. Cu testerul ... daca mergi la cineva nepriceput, la ce simptome ai tu acolo o sa iti spuna ca totul e ok.

                      Comment


                      • Originally posted by razvaneluu View Post
                        Am reglat si eu culbutorii la 1.6 8v , adica la service , dar acum am o problema cand e rece motorul fluctueza foarte mult turatia ...la fel si cand e cald dar nu asa rau . Care ar fi problema ?
                        Daca inainte n-ai avut si acum ai, i-au reglat prost.
                        Eu cand am fost la service mi-au spus fie o las la ei peste noapte, fie sa vin peste vreo 4-5 ore, adica motorul trebuie sa fie rece, nici macar caldut.

                        Asa au procedat si la tine? Oricum trebuie sa te duci inapoi cu ea.

                        Eu la mester am mers de doua ori si tot prost i-a reglat (trepida in ralanti si nu tragea ok) pana i-am reglat eu si totul a decurs OK, asta se intampla acum vreo 4 ani.

                        Comment


                        • Am avut pe cineva care a făcut diagnoza la service și i-au scris pe constatare: reglaj culbutori; deci da, se poate determina pe tester dacă este necesară reglarea culbutorilor.
                          sigpic

                          Comment


                          • Asta au dedus ei si au scirs acolo, n-a dat pe tester nimic.
                            Si la mine au pus-o pe tester (n-a dat nimic), au schimbat bobina, au purjat injectoarele, fise, bujii...pana au ajuns la concluzia ca sunt culbutorii dereglati.

                            Comment


                            • Da, corect, s-a determinat asta nu ca un parametru direct ci ca și concluzie a diagnozei.
                              sigpic

                              Comment


                              • La1.2 16v știe cineva care sunt cotele? Mașina merge și pe gpl, dar și pe benzina uneori când rămân fără gaz. Parca are o ușoară bătaie la relanti. Are deja 24000 km. Fiind plecat din tara, vreau sa ii reglez eu fără a apela la mecanicii rai și scumpi de aici. De ce am nevoie înafara de lera și silicon?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google