Rovinieta

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dupa ce dumneata schimbi numerele masinii si pleci la drum crezand ca ai vigneta valabila, este posibil sa treci pe langa una dintre camerele special amplasate pt. "a citi" care dintre masinile care trec prin respectiva zona au sau nu taxa achitata. Ghici ce? Camerele respective citesc fix numarul de inmatriculare iar dumneata te vei trezi cu amenda acasa.


    Am atasat un fisier care cred ca te poate ajuta.
    Attached Files
    If it ain't broke, don't fix it!

    Comment


    • Ai fost foarte de ajutor cu cererea aceea. Nu am ştiut cum se procedează în atare situaţie şi dacă stau bine să mă gândesc nici cei care vând vignete habar nu au. Să şti că am întrebat şi nu eram singurul. Lângă mine mai era un domn cu aceeaşi problema iar cel de la ghişeu a ridicat tâmp din umeri şi ne-a răspuns „ Nu ştiu” exact ca cel cu pluralul la telecomandă. Şi îl cred pe cuvânt... Acum să revin cu întrebarea mea la care nu ai răspuns. Dacă eu nu fac cerere şi numerele vechi ajung la alt auto acela are sau nu vignetă valabilă, pe când eu trebuie să iau alta pe aceeaşi maşină ?

      Comment


      • Tind sa cred ca nu. Rovinieta se intocmeste, pe langa numarul de inmatriculare si pe serie de sasiu.
        If it ain't broke, don't fix it!

        Comment


        • Originally posted by Fyrestarter View Post
          De ce? Practic e aceeaşi maşină dar cu alt număr de înmatriculare. Să argumentez de ce insist: eu radiez maşina şi o înscriu din nou. Numerele avute anterior sunt retrase şi repartizate unui alt auto. Rezultă că fericitul căruia îi revin numerele poate spune că, conform logicii are vignetă valabilă. Sau nu e aşa...!?
          Daca radiezi masina, o poti face din 3 motive:
          -o vinzi in tara, caz in care noul proprietar are rovinieta valabila daca nu schimba si numerele de inmatriculare, sau achita tariful si schimba pe noul numar de inmatriculare rovinieta deja valabila pentru acea masina
          -o casezi/dezmembrezi
          -o exporti
          In ultimele 2 cazuri faci o cerere de restituire a sumei pentru perioada cat rovinieta nu e utilizata, la CNADNR Bucuresti.

          Asa cum vrei tu sa faci, sa mergi cu noile numere pe principiul ca ai rovinieta deja pe masina respectiva, o sa implice amenzi si nervi+timp sa le anulezi.

          Comment


          • @ Niki B: La ghişeu nu m-a întrebat decât numărul de înmatriculare nu şi seria de şasiu. Probabil au în baza de date şi amănuntul ăsta. Aşa că teoretic aş putea trece de camere, care nu verifică decât numerele.
            Last edited by Fyrestarter; 24 May 2011, 12:08. Reason: Completare

            Comment


            • La completarea numarului de inmatriculare, se interactioneaza cu baza de date a RAR. Si numarul de identificare a sasiului se completeaza automat.

              Comment


              • Nu, K. Nu se completeaza automat VIN'ul.


                Mie mi'a spus un baiat de la Petrom ca seria se completeaza pe rovigneta, obligatoriu, doar pt. autovehiculele de peste 3.5 t. La autoturisme nu'i obligatoriu.
                If it ain't broke, don't fix it!

                Comment


                • E necesar.
                  Fa o proba, daca nu ma crezi.

                  Comment


                  • Am o rovigneta chiar in fata mea, acum. NU este scrisa seria de sasiu. A fost intocmita pe 14 ian. Posibil ca intre timp sa se fi modificat lucrurile.
                    If it ain't broke, don't fix it!

                    Comment


                    • Cine a intocmit-o, a gresit netrecand si numarul de identificare. MAI ALES daca e vorba de o rovinieta valabila pe 12 luni.

                      Am sunat acum un prieten de la drumuri si mi-a confirmat. Baietii de la Petrom lucreza dupa ureche, numai preturile la carburanti le stabilesc ceas atomic.
                      Last edited by mr.K; 24 May 2011, 14:18.

                      Comment


                      • Rovigneta facuta in aprilie pe un an are seria de sasiu trecuta pe langa nr de inmatriculare.

                        Comment


                        • Originally posted by mr.K View Post
                          Cine a intocmit-o, a gresit netrecand si numarul de identificare. MAI ALES daca e vorba de o rovinieta valabila pe 12 luni.

                          Am sunat acum un prieten de la drumuri si mi-a confirmat. Baietii de la Petrom lucreza dupa ureche, numai preturile la carburanti le stabilesc ceas atomic.

                          K, hai ca m'ai pus sa caut roviniete prin casa!

                          Am gasit una din aprilie, facuta telefonic de baiatul de la Petrom. Imi amintesc perfect, ca atunci cand l'am sunat i'am dat doar numarul de inmatriculare. Ghice ce? Apare si seria de sasiu! )))


                          Se pare ca intre timp s'a modificat schimbarea, iar si mai de curand eu numai am masina. Relax...
                          If it ain't broke, don't fix it!

                          Comment


                          • seria trebuie trecuta obligatoriu pentru s-a intamplat ca pe sistemul vechi sa se greseasca numarul de inmatriculare si sa nu observe nimeni iar cand au fost introduse camerele au inceput sa curga amenzi si singura diferenta a fost facuta de serie.
                            de obicei seria se introduce automat dar au fost cazuri, cei drept mai rare cand trebuia introdusa manual. nu stiu de ce sa intamplat asta dar cred ca proprietarul nu a mai facut niciodata pentru ca masina nu era inmatriculata recent.

                            Comment


                            • Corect cristi_timidu.
                              Mare atentie la ce date sunt trecute pe bonul respctiv, se intampla sa inverseze ceva la numar, sa puna alta litera asemanatoare (J in loc de I de exemplu) si alte minuni. Semnarea unuia din cele 2 bonuri transfera raspunderea la cumparator, prin acceptarea datelor.
                              Adica orice eroare vi se imputa. De obicei se ia amenda.

                              Comment


                              • Pai acum la rovigneta apare si seria caroseriei sau vin-ul masinii? Daca intre timp eu schimb numarul masinii mai e valabila rovigneta?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google