A schimbat careva uleiul la cutia de viteze??

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by portocala611 View Post
    De curand m-am pricopsit cu doi litri de Elf nfj 75w80,asa ca am mai cumparat un litru si chiar daca am aproape 20000km am zis ca rau nu face daca-l schimb.L-am schimbat eu la munca unde am rampa,de intrat a intrat 2,8 litri,cutia fiind JH3 dar foarte surprins am fost cand uleiul vechi l-am pus in bidoanele noi golite,am constatat cu stupoare ca aveam doar 2,2 litri desi nu exista pierderi de ulei.Oare sa nu fi pus suficient cei de la Dacia?Sunt sigur ca nu s-a scurs tot uleiul din cutie dar totusi doar 2,2 litri?Ca la vechiul benzinar cad am schimbat uleiul la cutie am scos 2,8 litri si am pus 3 litri.Dupa schimbarea uleiului ma declar foarte multumit de cum merge acum cutia,mult mai fina si silentioasa cu uleiul schimbat si la nivel.
    Cutia merge bine si cu 2 si cu 3 litri. Doar la forje nasoale poate simti diferente (cand o prajesti).

    Foarte putin probabil sa bage din uzina asa dupa ochi...dar traim in RO si masinile astea se fac in RO...

    Comment


    • Originally posted by prometheus View Post
      Ulieul se mai si evapora .
      unde sa se evapore mai exact? ca doar e etansa cutia

      apai daia nu imi bag eu nasu unde nu-mi fierbe oala. fabrica a pus 2.2, eu sau altcineva pune mai mult si dupa aia se intreaba daca e ok sau nu si sta cu morcovu infipt daca a procedat bine sau nu, daca cutia va avea de suferit sau nu. pai nu mai bine o las eu in pace si stau linistit?

      nu stiu, zic si eu


      intre timp am scapat de petele de pe furtunul de tur dintre vasul de servo si pompa insa am obervat mai nou ca m-am pricopsit cu niste vapori de ulei pe la o mica conducta metalica care are la baza un mic surub de infiletare si care iese din pompa. e localizata pe langa conductele de la ac....mno, daca m-a mancat sa schimb uleiu.. n-am facut=o eu cu mana mea ci cei din reprezentanta, insa eu sunt "vinovatul moral" )

      sunt absolut sigur si convins ca are legatura cu schimbul de ulei, pt ca pana la acel moment totul era uscat. exceptand prezenta acestor vapori nu am nimic de obiectat, uleiul e la nivel maxim, nu scade, nu nimic, nu sunt zgomote, directia merge usor. doar ca ma deranjeaza pe mine dpdv estetic si vizual aceste pete/urme de ulei sau vapori, ce or fi

      eu sunt genu de sofer care deschide capota in fiecare zi sa se uite la ce mai e nou pe la motor si chestii dastea, deci stiu foarte bine toate detaliile compartimentului motor asta in caz ca ati putea suspecta ca nu am observat eu anumite detalii/chestiuni de "finete"
      Last edited by cristi....; 19 May 2015, 19:58.

      Comment


      • Cutia are gura de dilatare (vezi furtunu de sus pe unde se poate turna ulei, nu e etans) alfel ar crapa in primii km de forja.
        Temp la ulei in cutie daca o stresezi mult urca fara probleme la 80-90 grC, cine crede ca sta asa cuminte la 50 grC e copil.

        Comment


        • Eu am spus si o mai spun inca odata nu face cu nimic rau sa schimbi uleiul din cutie in afara ca "pierzi" niste bani dar aveti numai de castigat pe termen lung , cu ocazia asta refaceti daca este nevoie nivelul la ulei + ca este proaspat ca sa zic asa noul oloi turnat.

          Ca s-a gasit mai putin ulei la momentul golirii , (colegu cu 2.2 litri) nu-i nici o problema , se respecta procedurile corecte de umplere la cutie si garantat probleme nu vor fi iar la cutia de Logan operatiunea cu pricina se realizeaza extrem de usor .
          Last edited by prometheus; 19 May 2015, 22:12.
          sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

          Comment


          • Originally posted by Octavian View Post
            Temp la ulei in cutie daca o stresezi mult urca fara probleme la 80-90 grC, cine crede ca sta asa cuminte la 50 grC e copil.
            N-are cum. In general mai imprumuta caldura si de la motor, dar parca nici sa ajunga la 90 de grade, ma gandesc.
            Last edited by IancuMIC; 19 May 2015, 23:10.
            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

            Comment


            • nu stiu, dar imi dau cu parerea. eu cred ca are cum, atata timp cat afara, la nivelul asfaltului se ajunge la 50-60 de grade. daca tii masina in soare si te urci in ea zici ca ai intrat in cuptor. cum o fi sub capota, unde aproape totul e metalic. daca mergi cu masina prin bucuresti, la 35-40 de grade afara, cand se merge bara la bara si tot amesteci in benzina, sunt destul de sigur ca uleiul din cutie nu ramane la 50 de grade. cred ca daca asezi termometrul sub capota, masina fiind parcata sunt minim 60 de grade.
              cum o fi cand merge si motorul, mai mult la ralanti ?!

              Comment


              • daca era asa, puneau un radiator de racire pe cutie, cum e la astea automate sport de pe amg-uri, s-uri etc; nu e cazu la logan

                pai uleiu ce face? o parte din caldura o "absoarbe" si el
                in 2009 , vara,cu dacia oil pe tigania aia de transalpina in constructie am urcat lichidu de racire la 6 linii, mers in tr 1 la 2 mii de ture o gramada, fiind soare si atent la terenul super accidentat nu am observat, injurand de numa, pasageru mi-a atras atentia. tot atunci cred ca am omorat si uleiu, ca dupa aia a mers motoru ca naiba cu dracia de dacia oil, nu si a mai revenit pana la revizie. cel mai idiot drum ever, nici nu vreau sa mai aud de el

                a inghit masina tone de praf, am plecat cu ea spalata am ajuns cu ea praf praf, asa ceva...
                Last edited by cristi....; 19 May 2015, 22:51.

                Comment


                • Alea de pe AMG-uri depasesc 100 de grade C lejer.
                  De acord cu B997NDL in trafic super aglomerat garantat cutia pe canicula ajunge la temperaturi destul de mari , cel putin 50 de grade C , in sutuatii de genul asta daca n-ai uleiul la nivel posibil sa distrugi agregatul.
                  Last edited by prometheus; 19 May 2015, 22:49.
                  sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

                  Comment


                  • la alea urca peste 100 de grade numai daca mergi agresiv cu ele. la mers normal, daca te uiti la temperatura de racire de la motor nici nu ajunge in zona optima de lucru, pe mijloc, la 120 de grade sau cat e gradatia de mijloc considerata normala, ramane pe la 75-80. asta in regim lejer de mers: 90-100-110

                    nu stiu ce sa zic legat de uleiul din cutie ca sa raman ontopic: producatorul nu specifica nimic, si nu e vb numai de dacia aici, majoritatea nu specifica nicaieri ca trebuie schimbat sau nu recomanda acest lucru decat in situatii exceptionale; in conditii normale considerandu-se ca nefiind necesara/utila o astfel de schimbare. tinand cont ca ma indoiesc ca nu ar ezita sa mai castige ceva bani si din asta daca ar fi chiar asa o mare problema si urgenta si necesitate....nu stiu ce sazic

                    mai nou nici la automate nu se mai recomanda schimbul la rulaje de 60 de mii, ci de la 100 de mii in sus, peste 100 de mii binisor. deci...

                    la cvt ai senzor care te anunta; in functie de stilul de mers poata sa ramana stins si 200 de mii de km
                    )
                    Last edited by cristi....; 19 May 2015, 23:08. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • tu vobesti de mers la drum intins unde racirea e eficienta. chiar daca e canicula, aerul care vine la min 100 km/h reuseste sa raceasca apa din radiator ( ca sa nu mai zic ca, daca adie vantul in sens opus deplasarii, se adauga si viteza lui in ecuatie)
                      dar asta se aplica dor celor care stau la tara si merg numai la drum intins.
                      ia mergi tu vreo 13 km prin bucuresti, ceea ce e o distanta medie, pe canicula si la ora de varf. iti fierbe si creierul, nu numai apa din radiator.
                      50 de grade e un nimic. inseamna ca poti tine in mana linistit ceva cu acea temperatura. pune mana pe capota unei masini bleumarin ca a mea, sau au neia negre si o sa simti ca ai pus-o pe plita.
                      daca o las o ora la soare in iulie, pariez ca prajesc oua pe ea.

                      Comment


                      • Originally posted by cristi.... View Post
                        producatorul nu specifica nimic, si nu e vb numai de dacia aici, majoritatea nu specifica nicaieri ca trebuie schimbat sau nu recomanda acest lucru decat in situatii exceptionale; in conditii normale considerandu-se ca nefiind necesara/utila o astfel de schimbare. tinand cont ca ma indoiesc ca nu ar ezita sa mai castige ceva bani si din asta daca ar fi chiar asa o mare problema si urgenta si necesitate....
                        Pai normal ca nu-ti spune/recomanda constructorul deoarece pentru ei e mai ok sa-ti comunice sa schimbi cutia in caz de prea putin ulei, pentru ei rezulta un profit gras, pentru utilizator...multa paguba.
                        sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

                        Comment


                        • eu nu stiu nici un caz cu logan cu cutie cazuta din cauza ca nu s-a schimbat uleiu. am inceput sa intreb taximetristii, unde vad multi km: de la 300 de mii in sus, daca s-a schimbat uleiu din cutie: nici poveste, se uita ciudat la mine )

                          eu foloseste masina numai la drum intins: in oras nu ii vad rostul, distantele sunt relativ mici; nu are sens sa scot masina pt atata drum; depinde si de oras

                          trebuie vazut si pana unde urca temperatura, pana la ce valoare, ca doar nu poate sa urce pana la infinit )

                          la relantii, uleiul din motor, dupa cativa zeci de km buni (90 mai exact) facuti pe un drum in regim de autostrada, uleiul era la 75 de grade stabilizat. am vazut cand am facut itpu pe calculatorul de acolo. ma asteptam sa aiba mai mult. mie vara nu prea imi porneste gmvu, oricat as merge in oras. porneste numai daca fac mai multe manevre pt parcare, in locuri prea stranse. in rest nimic.

                          *folosesc; scuze de eroare
                          Last edited by cristi....; 20 May 2015, 00:04. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • Originally posted by mr.K View Post
                            Nu stiu cat sa iau de bun ce zici tu, care ai 27.000 de km in 8 ani. Cand sa se strice cutia la tine, daca nu circuli cu masina?
                            obsesrvatie: 28.300 Km in 8 ani si 3 luni (schimbat doar placute si ulei motor - numai Dacia Oil + filtre - ulei si aer)

                            aici ma refeream la masinile de firma care sunt trecute de 100.000 sau chiar de 200.000 Km dar sunt intretinute corect si conduse cat de cat normal
                            Last edited by abc; 20 May 2015, 08:22.

                            Comment


                            • Salut lume, sunt nou pe forum. mi-am facut cont deoarece vreau sa va povestesc ce am patit.
                              Sunt Galatean (26 ani), mutat in alt oras cu munca. Saptamana trecuta sosise momentul sa schimb uleiul + filtrele la Logan 1.5, 2008...eh dc sa ma duc la un service sa dau 50 lei cand le-as putea schimba eu. Ma duc frumos la periferie aici, liniste, ridic masina ma bag dedesubt, scot busonul scurg uleiul (intrun recipient), pun busonul la loc, torn uleiul (4,2 L), schimb si filtrele....toata treaba merge brici. Ajung la camin, ma minunez ce masina sanatoasa o inchid si plec in camera. A doua zi de dimineata dau cheie (precizez ca si la relanti scotea fum alb chiar mult)....dar dupa 2000-2200 rot/min se accelera singura pana la 5000 rot/min si scotea un fum alb alb dar extrem extrem de mult de nu am crezut ca un automobil poate scoate asa ceva (chiar daca opream si scoteam cheia din contact motoru nu se oprea)....venise 2 persoane cu extinctoare crezuse ca am luat foc....(in fine am luat autobuzul ca daca ma prindeau gaborii....imi luau si certificatul de nastere)...seara am dus masina in service...si a doua zi m-au sunat de la service si mi-au zis ca am zero litri in cutie si vreo 8 litri in motor...azi o sa ma duc in service sa vad mai exact ce anume am stricat la masina...pompa de ulei? turbina...nu stiu diseara ma duc si vad.

                              Comment


                              • Probabil ca ai uzat atat cutia cat si cate ceva pe la motor, fiind cantitate dubla a aruncat mult ulei aiurea pe la semeringuri.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google