Sfaturi Privind Achizitionarea Unei Camere Digitale.......

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by csebalyn View Post
    Daca vrei preponderent poze si nu esti nici super pasionat si nici expert in arta fotoggrafica, atunci o camera compacta, desi un dslr entry-level, gen fuji 9500,9600,9700 costa cam la 800ron si isi face toti banii. Merita orice leu dat in plus fata de o compacta la pret de 400ron.
    In cel mai bun caz DSLR-urile te costa minim 2200 lei. Fuji 9500, 9600, 9700 sunt de fapt compacte high-end mega zoom, in nici un caz DSLR.
    sigpic

    207 noir obsidien

    Comment


    • #17
      Ai dreptate. Specialistul stie...
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • #18
        Multumesc de sfaturi , am facut si concediul asta cu telefonul , deci bugetul alocat ,undeva la sfarsitul lunii octombrie ,sper sa fie undeva la 7-800 ron,pretentiile care le am sunt ;sa pot face cateva poze dar sa iasa poze si daca mai si filmeaza o buna bucata de timp ,adica 1h 2h ii foarte bine , ma sfatuiti sa iau neaparat noua sau merge si un second ............Imi dau seama ca la bugetul alocat nu prea pot sa imi permit multe..........
        http://www.loganclub.ro/forum/mcv_ro...ion-t5724.html toate bune

        Comment


        • #19
          In banii astia poti sa iti iei un aparat destul de bun. Sunt superoferte prin supermarketuri foarte tentante (chiar daca nu suna bine sa iti iei aparat din supermarket).
          Ai trei variante pentru achizitia unui aparat nou:
          - sa cumperi un aparat fara nume sonor, compact cu zoom 3-4x si rezolutie 8-10 MP si il dotezi cu un card de 4 GB (ca sa poti si filma destul de mult) - pozele vor iesi ok doar un ochi avizat va vedea multe defecte pentru privitorul de rand vor fi perfecte
          - sa cumperi un aparat cu nume, compact cu rezolutie max 6MP (le gasesti din ce in ce mai greu) eventual din lichidare de stoc sau de la ocazii speciale, si vezi ce mai ramane pentru cardul de memorie (dezavantajul e ca daca te vei familiariza cu aparatul devii mai pretentios si ii vei cere mai mult s-ar putea sa nu iti ofere satisfactie si vei fi nevoit sa treci la o clasa superioara)
          - sa cumperi un aparat ultra zoom 8-10x si rezolutie de 6MP (gen Fuji din seria 5000) dar esti la limita cu banii pentru memorie (nu vei filma atat de mult) memorie pe care totusi o poti achizitiona ulterior dupa ce mai strangi bani

          Pentru cine vrea sa faca doar poze de familie sa le priveasca pe calculator sau sa le scoata in format 15x10 nu conteaza prea mult rezolutia (practic un numar marit de pixeli pe o suprafata mica a senzorului duce la pierderea calitatii). Daca vrei sa decupezi scene din cadru atunci obligatoriu un aparat cu rezolutie mai mare si optica buna.

          Eu sunt de principiul ca ce e luat de nou l-ai folosit doar tu. La aparate digitale ca si la masini ce e second-hand poate sa aiba sau nu probleme in functie de fostul/fostii proprietari. Poti sa incerci si varianta secondhand daca ai curaj si noroc si poti cumpara un aparat foarte bun dintr-o clasa superioara.
          sigpic

          207 noir obsidien

          Comment


          • #20
            Am avut un samsung L700...Pozele le facea belea(7,2 mgp) si ziua si noaptea,blitul super puternic in incapere,iar filmarile se vedeau fain si alea...(640 rezolutia)
            nu are stabilizator(parca) dar daca o misti(sau se misca ce vrei tu sa pozezi) tot clar iese..Pretul era 5 bulioane...Parca...Cred ca tot de asta am sa imi iau
            " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

            Comment


            • #21
              Eu iti recomand un Panasonic. Are zoom foarte bun (6 - 8x), stabilizator optic de imagine, si avand in vedere ca vrei sa faci poze de familie, o camera compacta este ceea ce-ti trebuie.
              bafta!
              Computer, did we bring batteries?... Computer?...

              Comment


              • #22
                Deci asta am eu.
                E f bun nu dau detalii vedeti si aici
                sigpic
                !

                Comment


                • #23
                  Daca vrei compacta ia-ti un Sony . Daca vrei un Zoom de calitate ia-ti un Panasonic . Daca vrei ieftin si bun ia-ti Canon . Daca vrei performanta ia-ti NIKON SAU EOS sau orice DSLR dupa parerea mea aberatii . Am un sony face detection smile recognition - cam toti s-au luat acum dupa ei ... Are 7.2 mpixel cam de ajuns dupa parerea mea si zoom 4x . Il am de 1 an jumatate . Am primit acumulator cablu de date , husa , incarcator si adaptor HDMI la TV;) Mergi pe Sony sau Panasonic
                  1.6 MPi Icy White

                  Comment


                  • #24
                    Asta am primit si eu am avut o oferta plus card de 2 gb
                    sigpic
                    !

                    Comment


                    • #25
                      Despre Kodak z8612-is ce spuneti?Chiar daca nu ati folosit acest produs astept pareri daca dupa caracteristicile pe care are este ceva de capului lui.Multumesc.
                      Aaaa...l-am gasit la pretul de 449 ron.
                      sigpic

                      Comment


                      • #26
                        Slabuta.
                        Adica e mare si nu ofera prea mult (si ce ai aratat, pretu e mare, oricum nici la 5 mil nu as lua-o pt ca e mare la ce ofera).
                        Pana acum am avut doua Panasonic (unu e si acum la fratello, f bun, scoate poze OK ) , un BenQ (d-ala super Slim) si un Sony la care m-am oprit si de care sunt foarte multumit (eu stiam ca nu sunt buni la compacte, dar m-am inselat).
                        Recomand din ce am avut in mana Panasonic (scoate poze bune pt un amator) si Sony.
                        BenQ avea aceleasi caracteristici ca Sony, dar pe departe mult mai multumit de Sony (bateria tine mult mult mai mult, pe intuneric scoate poze mai bune).
                        Sony ceva mai ''compacta'' decat Panasonic si nr de shooturi mai multe, la Panasonic bun stab de imagine (oricum pt un ochi avizat, stabilizatoru de imagine ia oricum din calitatea pozei).

                        Comment


                        • #27
                          Merci Octavian___30...chestia care ma nemultumeste la Sony e ca nu are acumulatori clasici ci trebuie acumulator special.
                          Merci inca o data si astept si alte pareri
                          sigpic

                          Comment


                          • #28
                            Originally posted by Octavian___30 View Post
                            Pana acum am avut doua Panasonic (unu e si acum la fratello, f bun, scoate poze OK ) , un BenQ (d-ala super Slim) si un Sony la care m-am oprit si de care sunt foarte multumit (eu stiam ca nu sunt buni la compacte, dar m-am inselat).
                            Recomand din ce am avut in mana Panasonic (scoate poze bune pt un amator) si Sony.
                            BenQ avea aceleasi caracteristici ca Sony, dar pe departe mult mai multumit de Sony (bateria tine mult mult mai mult, pe intuneric scoate poze mai bune).
                            Sony ceva mai ''compacta'' decat Panasonic si nr de shooturi mai multe, la Panasonic bun stab de imagine (oricum pt un ochi avizat, stabilizatoru de imagine ia oricum din calitatea pozei).
                            Panasonic..mmmm buuun, de acord cu tine! Pentru o familie, un client care doreste anumite poze, fara anumite pretentii ridicate (rapiditate executie foto, precizia ridicata a spectrului coloristic si alte bazdaganii...)
                            Iti spun ca Panasonic e una din firmele cu cele mai robuste camere foto, pentru aceasta categorie, prea putine se intorc in service.
                            Ce dezavantaje are Sony? Lipsa universalitatii (ce nasol suna...) cardului de memorie, precum si pretul ridicat al lui (nu e precum un card obisnuit sa il bagi in sloturi...), acumulatorii, indiferent de camera eu ii prefer pe cei clasici, cilindrici, muuult mai usor de procurat, in plus (!) avandu-i pe ei, tii un set de rezerva (s-a descarcat un set, il schimbi); pe cand la acumulator...tine el mult, insa uneori nu indeajuns, apoi, sa iei unul mai mare coooosta ori sa il ai pe al doilea iar cooosta

                            Acum e inca bine, fata de anii trecuti (2003-2005) cand preturile lor depaseau 1000 ron (actuali); acum la cca 400-800 lei iei o camera bunicica, repet, pentru un familist.

                            P.S. am uitat de ...Canon (foarte robuste si cu imagini buuune) si...m-as feri cat pot de Benq (multe si diverse probleme, ori Sanyo)
                            Last edited by 77sky; 20 May 2009, 21:27.
                            Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

                            Comment


                            • #29
                              Se vede ca nu ai avut Sony
                              Exact asa am spus si eu, foarte reticent la acumulatorii dedicati (cardul o data il iei si costa 30-50 lei depinde de cati giga este).
                              Niciodata nu s-a intamplat sa raman fara curent tocmai pt ca Sony fata de celelalte cu acumulatori dedicati, tine f f mult .
                              De cele mai multe ori de umple cardu si acumulatorul tine (fata de BenQ unde musai sa ai acumulator de rezerva).
                              Treaba cu acumulatori de rezerva e depasita demult la Sony. Pur si simplu n-ai nevoie (o am de doi ani, am fost in multe concedii si a trebuit sa descarc 1 giga fara sa reincarc acumulatorul).
                              La Panasonic imi place stabilizatorul de imagine si calitatea pozelor (la fel ca la Sony). Dar nu e la fel de compacta ca Sony, la ce ofera, e ceva mai mare.

                              Comment


                              • #30
                                Eu va recomand un Nikon P80...e un compact cu tendinte de DSLR ...ma rog...si pretul pe masura
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google