Zgomot La Rece Motor 85cai Diesel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zgomot La Rece Motor 85cai Diesel

    Buna tuturor.Am urmatoarea problema, de ceva timp la rece imi face motorul ca un avans vacumatic la daciile vechi. Daca stau afara tacane motorul...in fine din masina la relanti nu se aude asa tare...problema este cand plec(motorul fiind rece) si accelerez acel sunet de avans vacumatic se aude pronuntat pana se incalzeste motorul apoi nu se mai aude decat foarte fin daca stai si asculti atent.Mai am si o trepidatie la relanti scurta de o secunda de la 8,5 la 9 la turometru...cam astea ar fi problemele.Mentionez ca am facut reviziile la timp, merg cu ea turata si schimb intre 2500-3000 si uneori ii mai dau cate o forja la 5000 scurta cu motorul cald...nu merg subturat...Am 105000km si problema a aparut pe la 100000km. Masina merge foarte bine la drum intins, porneste la prima cheie indiferent de timp. De cand a aparut acel tacanit la motor, stiind ca la noi e motorina proasta, am inceput sa-i bag ulei 2t in motorina(300g la 60l) si intr-adevar masina este mai silentioasa si are sprintul mai iute.Am si un tester cu ddt2000 pe care nu-mi da nici-o eroare(doar senzorul de la filtru de motorina imi spune ca e apa in motorina si asta cu toate ca am schimbat filtrul de motorina).Motorina am bagat un timp de la galeata dar doar din rezervor de la cineva in rest de la petrom in mare parte.Astept pareri

  • #2
    Nu inteleg cum adica avans vacumatic? Poti detalia putin ?

    Comment


    • #3
      Scoate sensorul de apa in motorina si sufla-l cu aer comprimat.A rămas apa între electrozi si de aceea rămâne martorul aprins.

      Comment


      • #4
        in legatura cu martorul de apa in motorina, pot sa confirm si eu, la fel am patit, dupa ce am schimbat filtrul cu unul noua s-a aprins iar si sigur a ramas ud de la apa senzorul ca apoi nu a mai zis nimic.
        Celor care nu stiu sa mearga cu diesel cautati pe google: "Exploatare diesel ! MAK"

        Comment


        • #5
          Zgomotul la motor este asemanator cu cel de la daciile vechi pe benzina cand bagai benzina proasta de 95 si "ciricaia avansul".Cei care ati avut dacie 1300 ar trebui sa stiti despre ce vorbesc.

          Comment


          • #6
            ai facut ceva intre timp? de la ce era? si la mine cred ca face asemanator si ma gandesc sa nu fie de la injectoare

            Comment

            Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google