Taxa de prima inmatriculare

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Taxa de prima inmatriculare

    Exista taxa de prima inmatriculare pentru masini autohtone, cumparata prin dealeri?

  • #2
    Nu, doar la sh-uri.
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

    Comment


    • #3
      da-mi voie sa te contrazic. exista taxa si la cele noi, la prima inmatriculare.

      am vazut pe site-ul unui dealer skoda (aviamotors.ro).

      de exemplu pentru o fabia cu motor 1.2htp se plateste taxa de inmatriculare de 163 euro. pentru o skoda octavia 1.9tdi se platesc 508euro, pentru una de 2.0tdi se platesc 527 iar pentru superb 2.8mpi v6 se platesc 1484euro. nu stiu dupa ce criteriu se calculeaza aceasta taxa. cel mai important este ca se va plati si pentru logan. la 1.4mpi - 160euro si la 1.6mpi - 183euro.
      Last edited by 2fast4u; 3 January 2007, 22:27.

      Comment


      • #4
        My bad. Asta e naspa pentru cei cu masinile noi, dai pe inmatriculare cat puteai sa iei altceva, de ex garantie extinsa sau vopsea metalizata.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

        Comment


        • #5
          Taxa speciala se calculeaza in functie de normele de poluare,vechimea masinii si capacitatea cilindrica.Pentru mai multe informatii accesati calculatorul online pentru taxa speciala http://www.loganclub.ro/taxaspeciala/

          @andrei,pentru masinile astea cand le aduce dealerul in tara din cate stiu eu se platea un fel de "vama",acum vama a fost inlocuita de aceasta taxa speciala,oricum pentru masinile noi nu e chiar asa mare,decat pentru alea cu cm3 multi :p
          Last edited by Cristi_Xp; 4 January 2007, 07:03.
          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

          Comment


          • #6
            Da oare la Logan se percepe aceasta taxa? Care este actul normativ care se refera la taxa de prima inmatriculare?
            Last edited by endy; 4 January 2007, 13:09.

            Comment


            • #7
              bineinteles ca se aplica si pe logan.

              uite ce scria in cotodianul:

              Prin proiectul privind modificarea Codului fiscal, procentul platit la valoarea CIP (fara taxe) a unui autoturism, adica acciza perceputa pina la 1 ianuarie 2007 de stat, va fi eliminat.

              In schimb, se aplica o taxa speciala pentru prima inmatriculare a autovehiculului in Romania, atit din provenienta autohtona, cit si din import, si este platita de agentii economici producatori sau importatori si de catre persoanele fizice care cumpara autoturisme.

              In capitolul al treilea al proiectului, articolul 214, se precizeaza ca intra sub incidenta taxei speciale autoturismele si autovehiculele, inclusiv cele comerciale, cu masa totala autorizata de pina la 3,5 tone. Taxa speciala variaza in functie de normele Euro pe care le indeplineste autoturismul si de cilindree. Pentru masinile rulate, se ia in considerare si virsta autoturismului .

              Taxa pe Logan, cit la Mercedes

              De exemplu, pina in prezent, pentru un Logan de 1,5 litri dCi, cu motor diesel de 65 de cai-putere, se aplica pentru masina noua o acciza de 1% din pretul initial. Pretul de pornire pentru varianta diesel Logan este de 7.390 de euro, iar nivelul accizei ajunge la 73,9 euro. In cazul taxei speciale, situatia se schimba dramatic, valoarea taxei speciale atingind 230 de euro. Acest nivel de taxare se va mentine si pentru modelul din import Renault Clio, care beneficiaza de exact acelasi motor care indeplineste normele Euro 3. Clio a fost cel mai bine vindut model din import in 2005 in Romania.

              Potrivit expertului in taxe al firmei de avocatura Salans, Gabriel Biris, in noile conditii se va plati mai mult pentru un Logan decit pentru un Golf. „Pentru Dacia Logan taxa speciala este mult mai mare decit acciza practicata pina acum. Prin comparatie, pentru un Golf de aceeasi cilindree se va plati 108 euro, doar pentru ca acesta are standard Euro 4. E mai bine chiar decit cu acciza actuala, care valoreaza 150 de euro, pentru acelasi Golf“, ne-a spus Biris.

              Avantajul luxului

              Reprezentantul Salans a adaugat ca noua formula de taxare avantajeaza, paradoxal, masinile mai scumpe. „Aceasta taxa inlocuieste practic acciza. Ea era procent din pretul masinii. Acum taxa se calculeaza in functie de cilindree si de gradul de poluare. Aceasta formula avantajeaza masinile care polueaza foarte putin si pe cele cu optiuni fata de cele cu dotari standard“, a explicat Biris. Practic, se ajunge in situatia in care taxa speciala aplicata pentru achizitionarea celui mai mic motor de la Mercedes C-Klasse, de 18 litri, care indeplineste standardele Euro 4, sa ajunga la 282,9 euro, in conditiile in care pretul CIP al acestui autoturism incepe de la un minimum de 25.615 euro.

              Protectionism fata de rablele din import

              „Este o masura de protectionism pentru ca s-a fluturat mult prea mult ideea ca o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va fi posibil sa importi orice autoturism. Cred insa ca gusturile cumparatorului roman s-au mai cizelat in cei 16 ani si lumea incepe sa cheltuiasca banii pe lucruri serioase si nu asa cum s-au speriat toti pe masini de 200-300 de euro“, spune Edwin Keletin, redactor-sef al revistei „ProMotor“.

              Taxa speciala ar putea ajunge la 2.750 de euro pentru un autoturism de 1,8 litri, non-Euro, fabricat in 1995.

              *
              Calculul taxei speciale

              Fiecare centimetru cub (A) se inmulteste cu valoarea exprimata in euro sau eurocenti (B) din coloana a treia a primului tabel. Aceasta valoare se inmulteste la rindul ei cu coeficientul de corelare (C) al taxei prevazut in a doua coloana din al doilea tabel. Coeficientul de reducere (D) a taxei in functie de virsta autovehiculului se regaseste in a doua coloana din tabelul al doilea. Dupa scaderea a 100 de unitati din valoarea coeficientului de reducere si impartirea la 100, inmultiti acest rezultat cu primii trei factori si veti obtine valoarea finala a taxei speciale.
              Taxa speciala = A x B x C x (100 - D)/100

              Comment


              • #8
                si tabelul...
                Attached Files

                Comment


                • #9
                  Asta ma sperie rau, deoarece am inca numere rosii, civ-ul l-am primit prea tarziu anul trecut ca sa pot incepe inmatricularea, de aceea in zilele care urmeaza, trebuie sa inmatriculez masina.

                  Comment


                  • #10
                    Mie pe calculator,imi da pentru un logan de 1.6 care are mai putin de 3 luni cu euro 3 sa platesti taxa 600 euro,astea noi acum au euro 4???Pentru ca mi se pare absurd sa dai 600 euro la inmatriculare pentru o masina romaneasca
                    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                    Comment


                    • #11
                      ai nostrii sunt niste prosti, mancatori de bani
                      http://i62.photobucket.com/albums/h1.../sticker_1.jpg
                      http://i62.photobucket.com/albums/h1...c_user_bar.png

                      Comment


                      • #12
                        Astea sunt taxele de prima inmatriculare la Logan!

                        532 de euro pentru Logan berlină 1.4 MPI Euro 3!
                        611 de euro pentru Logan berlină 1.6 MPI şi 1.6 16V Euro 3!
                        559 de euro pentru Logan berlină 1.5 dCi Euro 3!
                        160 de euro pentru Logan berlină 1.4 MPI Euro 4!
                        183 de euro pentru Logan berlină 1.6 MPI şi 1.6 16V Euro 4!
                        168 de euro pentru Logan berlină 1.5 dCi Euro 4!
                        Cel mai nou proiect auto din România!
                        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

                        Comment


                        • #13
                          si 200 eu mi se pare mult pentru inmatricularea Logan...
                          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                          Comment


                          • #14
                            Uite ce am gasit pe situl www.informatiiauto.ro

                            Taxa specială de înmatriculare nu se va aplica pentru maşinile introduse în ţară anul acesta
                            Publicat în data de: 29 Decembrie 2006
                            Categorii: Legislatie, Stiri.

                            Înghesuială, nervi, uşi trântite şi ore întregi de aşteptări încordate, ieri, la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Capitală.

                            Peste 2.000 de persoane s-au bulucit să-şi înmatriculeze autoturismele aduse din străinătate, de frica taxelor speciale pe care le va aduce 1 ianuarie 2007.

                            "Stau aici de 5-6 ore. Nu este posibil să aşteptăm atât pentru o înmatriculare", s-a revoltat reprezentantul unei firme de leasing, arătând cu capul spre ghişeul ticsit cu mii de formulare. Din când în când, din forfota generală se ridicau ţipete indignate. "Cum se poate aşa ceva?!", a fost reacţia cea mai întâlnită la oamenii care mai aflau cate un lucru nou de la funcţionarii scoşi din pepeni. Însă adevăratele scandaluri s-au iscat din cauza audierilor pentru înmatriculări. Mulţi au încercat să formeze cozi, intrând în conflict cu cei trecuţi pe listele de aşteptare întocmite ad-hoc. Totul într-un trafic uman demn de şoseaua de centură.

                            "Cei care au plătit anul ăsta se pot păcăli"
                            "Oamenii nu ştiu nimic, de asta se calcă în picioare", a spus Petruş Şerban, comisar-şef în cadrul Direcţiei de Înmatriculare, explicând că "taxa specială nu se va aplica pentru maşinile introduse în ţară anul acesta". Însă el a acuzat şi întârzierea cu care Ministerul de Finanţe a transmis normele noii prevederi.

                            "Oricum, cei care s-au grăbit să-şi plătească toate taxele pot să se păcălească", a apreciat comisarul-şef, bazându-se pe faptul că, de anul viitor, taxele şi accizele percepute pentru importurile de automobile vor fi eliminate. În aceste condiţii, plăţile vor fi cu atât mai mici, cu cat autoturismul va fi mai nou. Petruş Şerban a precizat că, în această perioadă, se depun cate 2.000 de cereri de înmatriculare pe zi, în condiţiile în care nu se poate răspunde în timp util decât la 1.200. Totuşi, el a anunţat că Direcţia pentru Înmatriculare îşi va deschide porţile şi sâmbătă, 30 decembrie, pană la ora 12.00.

                            Cum şi când se aplică taxa la prima înmatriculare
                            De la 1 ianuarie 2007, pentru prima înmatriculare în România a unui autoturism second-hand se vor plăti taxe speciale. Această nouă taxă se plăteşte cu ocazia primei înmatriculări în ţară, cu excepţia autovehiculelor care sunt înmatriculate temporar, pe o perioadă de timp egală cu durata de valabilitate a asigurării internaţionale (cartea verde). Achitarea acesteia se face în momentul înmatriculării, de către persoana fizică sau juridică, în numerar sau prin virament.

                            Nu se va plăti însă această taxă în cazul autoturismelor şi a autoturismele de teren a căror înmatriculare în România se realizează după data de 1 ianuarie 2007, dar pentru care accizele au fost plătite cu ocazia importului sau a achiziţionării de pe piaţa internă în cursul anului 2006.

                            Comment


                            • #15
                              Pai ...la masinile euro 3 taxa asta speciala nu difera cu mult de vechea "vama" platita pentru masina.Si toti oamenii aia aveau euro 3 de inmatriculat intrucat euro2 nu ai voie...deci..ori atunci ..ori anul acesta nu cred ca e mare branza,poate se plateste chiar mai putin anul acesta
                              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google