Planetara Rupta Logan 1,6 16v Euro5

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Planetara Rupta Logan 1,6 16v Euro5

    Merg pe premiza cum spun si reprezentantii Dacia(Defect de Fabricatie)dar sa va spun patania mea.Merg la servici,parchez masina in parcarea unitatii si nimic suspect pana acum.A doua zi cand ies din tura,urc in masina,pornesc motorul,dau sa plec si surpriza:intra frumos in viteza dar aud un zgomot la debraiere si nu vrea sa plece de pe loc,ridic capota rog un coleg sa debraieze usor si vad cum planetara stanga produce un zgomot si se invarte neuniform.O iau tractata la sufa si o duc la reprezentanta Dacia,ridicat pe elevator iar verdictul este Planetara Rupta,retezat axul cara intra in fuzeta+zgariat janta pe interior(de planetara).Masina are 4 ani,31000 km si nu s-a auzit nimic suspect la ea pana acum,a fost si este exploatata decent,fara arogante.Reparatia va fi facuta pe garantie doar ca trebuie sa astept cateva zile pana le vine planetara noua,deoarece nu o aveau pe stoc.Pareri!credeti ca trebuie sa urmaresc sau atent la mecanici si provenienta piesei?

  • #2
    Reprezentantele aduc numai piese de origine si cu siguranta vei primi garantie atat pe piesa cat si pe manopera.E bine totusi sa urmaresti la mecanici sa nu-ti strice si altceva in timpul procesului de schimare(pivotul de la bascula de exemplu).De asemenea ar trebui sa vezi daca mai sunt si alte piese avariate pe acolo,din cauza planetarei,ca sa le ceri sa fie schimbate si acelea pe garantie.Ma gandesc doar la un defect de fabricatie si nimic altceva.Asta e parerea mea.
    Last edited by leopardu; 15 September 2016, 06:40.

    Comment


    • #3
      Mai ai garantie? Foarte tare.
      Eu stiam ca ultimul model de 1,6 16v a fost fabricat in mai 2011. Nu inteleg cum de are doar 4 ani vechime?

      Comment


      • #4
        Masina este fabricatie 05/2012 si a beneficiat de garantie extinsa conform contractului(5 ani).Am cerut sa investigheze si alte avarii provocate de planetara rupta iar inpreuna cu reprezentantii Dacia am constatat doar janta zgariata pe interior si mici zgarieturi pe protectia rulmentului din fuzeta ce nu par a fi probleme si de inlocuit.

        Comment


        • #5
          Cuplu prea mare, rupe planetarele motoru asta !

          In mod evident defect de fabricatie, normal ar trebui schimbata pe garantie.

          Comment


          • #6
            Originally posted by portocala611 View Post
            Masina este fabricatie 05/2012 si a beneficiat de garantie extinsa conform contractului(5 ani).Am cerut sa investigheze si alte avarii provocate de planetara rupta iar inpreuna cu reprezentantii Dacia am constatat doar janta zgariata pe interior si mici zgarieturi pe protectia rulmentului din fuzeta ce nu par a fi probleme si de inlocuit.
            Nu cred. Eu cand am fost in august 2011 am vrut sa comand. Cei de la reprezentanta mi-au zis ca nu se mai pot face comenzi. Intr-adevar chiar in perioada aia a disparut si de pe site modelul cu 1,6 16v. Am luat ce aveau pe stoc.
            Poate ai luat una de pe stoc in mai 2012. Aici e alta discutie. Conform informatiilor de atunci ultimul model 1,6 16v s-a fabricat in mai 2011.

            Sau cei de la reprezentanta si cei de la Vocea Clientului m-au minti pe fata ca sa cumpar din stoc. Este o posibilitate.
            Last edited by Archangel80; 15 September 2016, 13:29.

            Comment


            • #7
              Nu zic nimic de reprezentantii de la Dacia dar la mine: geamurile sunt 2012, componentele din plastic au abtibilduri cu 05/2012, cartea masinii este 2012 curat si te asigur ca masina nu este stoc sau fabricata in 2011.
              Last edited by 77sky; 15 September 2016, 17:51.

              Comment


              • #8
                Probabil ca se refereau la varianta Prestige. Iar Laureate s-a fabricat mai mult ulterior, cel putin 1 an. Si mai inseamna ca ai Laureate.
                Oricum nu mai conteaza acum dupa 5 ani. Pentru mine.

                Comment


                • #9
                  Este Laureate cu pachet optional jante aliaj și geamuri electrice spate.
                  Last edited by portocala611; 15 September 2016, 16:21.

                  Comment


                  • #10
                    Daca planetarele si cutia mea de viteze (originale de 1.4 MPI) au 284.000 km., din care 40.000 cu motor de 1.6 16v si inca nu au cazut cu demaraje multe de pe loc 0 - xyz km/h, inseamna ca intr-adevar a fost un defect de fabricatie in cazul acesta.
                    4 pistons + GPL + tuningu' casei = km multi & 1.5 dCi 85 BoiP

                    Comment


                    • #11
                      Mi-au reparat de vineri masina dar am reusit sa o iau astazi din service,pe langa planetara au schimbat si rulmentul din fuzeta,a frecat planetara pe el si cica avea un mic joc.Multumit de cum au lucrat si de cum merge,sper sa nu mai am neplaceri.

                      Comment


                      • #12
                        Aceeasi problema am avut-o si eu la 20.000 km. S-a rupt planetara si trebuia schimbat si rulmentul. Eu am 1.2 16v. Au zis ca e posibil sa fie defect de fabricatie, deoarece s-a mai intamplat si la alte masini. Au fost schimbate pe garantie (in 2013). Acum am aproape 70.000 km si nu s-a mai rupt nimic.

                        Comment


                        • #13
                          Probabil astea cu 16v sunt mai nervoase

                          Oare ma astept si eu la asta daca am trecut cu bine de 50.000km ? )

                          Comment


                          • #14
                            Sigur a fost un defect de fabricatie. Cazurile cu planetare rupte la Logan, le numeri pe degete; sau nu am auzit eu de prea multe.
                            Ciudat e ca in 2012 se mai fabricau masini Logan cu motor de 105 cp.
                            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                            Comment


                            • #15
                              1,6 16v s-a montat pe L1 ph2 pana la iesirea din fabricatie. Avand in vedere ca L2 a fost prezentat la Salonul auto Paris 2012 (29 septembrie - 14 octombrie) cam aia e si perioada cand a iesit din fabricatie L1 ph2 . Logan cu motor 1,6 16v se gasea pe stoc si in prima parte a lui 2013.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google