Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cred ca ar fi cazul ca Romania sa se rupa, asistatii sociali si cei care lucreaza, ca e jale, daca pentru 100 ron isi vand piele pentru ursul din padure.

    Comment


    • Hai totusi sa nu exageram. Decat sa rupem barca...mai bine sa o reparam. Hai sa gasim o solutie ca astia sa se ridice. De asta suntem o tara...si presupus un popor.. Altfel ajungem ca serbia...dintr-o tara prospera...in 3 regiuni nu foarte saracute...si 3 dezastruoase.
      Discutam cu sarbii (mai exact muntenegrenii)...nu sunt de loc multumiti. In bosnia...am fost asta vara...arata de parca-i parasita. Cladiri neterminate de 20 ani etc. Nu cred ca vrem asta.
      O socitetate cu iz de civilizatie nu-si debarca elementele neconforme...le ajuta sa se integreze. Altfel...la fel putem spune si despre orbi, saraci, surzi, batrani, handicapati...ne trag in jos...sa-i debarcam. Nu-i ok.

      Comment


      • Yugoslavia nu putea decat in mod fortat sa fie o natiune din cauza diferentelor de religie, dar declansatorul razboiului a fost factorul economic, cand Croatia a zis ca ei se dau deoparte cu industria la care contribuise tot poporul yugoslav. Frumos asa?

        Noi nu avem piedica asta cu religia , putem sa ramane uniti, dar cand investitiile ocolesc total parte de est a Romaniei, te intrebi ce rost are.
        Te poti separa si cand esti ignorat o jumatate de secol.

        Comment


        • Imi pare rau ca o zic, dar Ardealul este mai civilizat decat sudul si estul tarii, la noi este multa mizerie peste tot, chiar daca exista cosuri de gunoi, oamenii arunca langa el, este musai sa fie un morman.

          Comment


          • Ma rog, pretentii teritoriale fara razboi nu poti avea acum, cat timp se tinde spre unificare administrativa la nivel de continent.
            Nicide separarea unor regiuni nu poate fi vorba, Catalunia, Scotia se agita demult, dar le vor impune niste piedici plus izolare economica, de o sa le piara cheful.
            Marea Britanie nu stiu nici ei cum sa procedeze dupa ce vor fi liberi, asa ca trag de timp acum cu Brexit-ul.
            Dar, in caz ca UE se va dizolva, o luam de la capat, fiecare tara are la granita cate o regiune pe care o revendica.

            Deocamnda, noi suntem cu gasca pesedista.
            Astia-s circari, uite ordonanta, nu e ordonanta, ba-i proiect de lege, ba nu mai deloc.
            Degringolada toata la ministerul justitiei, nu-l da nimeni afara pe Ciordache, sau il tin ca sa dea un ultim tun in justitie si apoi sa-l treaca pe linie moarta?
            Cred ca da, pesede trebuie cu orice pret sa-l scape de puscarie pe carmaciul mustacios.
            Last edited by mr.K; 7 February 2017, 12:07.

            Comment


            • mr.K grosul industriei era in serbia, croatia s-a depsartit mai tarziu. Kosovo si bosnia au inceput tambalaul...si au ramas si probabil cele mai sarace tari (ceva de nivelul cogo-ului sunt acum). Si asta o spun discutand cu oamenii (ma rog...in kosovo mai greu...ca sarba de acolo este cam ciudata...si n-am reusit mare lucru sa vb cu ei). da, sa profitat de diferentele religioase (culmea, guvernul comunist sarb nu a intervenit si nu a incercat sa uniformizeze...a lasat fiecare comunitate cu religia ei...nu s-a bagat)
              Pai la un moment dat pe boier dragnea o sa-l sape si o sa fie dat la o parte...cam asa se intampla intre boieri. Nu asa era in istorie? Taiau capul domnitorului cand doreau sa preia puterea...sau incurcau interesele lor prea tare (aka interesele domnitorului nu corespundea cu interesele boieriilor din jur)

              http://www.hotnews.ro/stiri-administ...inchisoare.htm ce penibili...cam astia-s sustinatorii PSD
              Last edited by bolovan; 7 February 2017, 12:13. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • Eu stiam ca grosul industriei (ma rog, al industriei care conta) era in Croatia si in Slovenia.
                Plus ca populatie lor era de religie catolica. Plus ca erau mai la vest.
                Planul era facut din afara, Iugoslavia era o forta militara si trebuia slabita, 1000 de avioane, 200 elicoptere, tancuri, vreo 10 submarine, corvete, multi militari inregimentati.

                Acest articol se va concentra asupra cooperarii dintre Romania si Iugoslavia, dar si asupra modului cum ar fi evoluat daca Iugoslavia nu s-ar fi destramat, ci ar fi luat-o pe acelasi drum cu Romania, continuand vechiul parteneriat, care a dainuit aproape un secol. In 1991 Iugoslavia reprezenta o forta in… Continue reading
                Last edited by mr.K; 7 February 2017, 12:19.

                Comment


                • serbia era si o forta economica (lucrau foarte multi sarbi in DE...si trimiteau banii in iugoslavia. Pe chestia asta...economia era in crestere (nu se fura ca acum). Prin urmare, au incepu sa dezvolte foarte multe industrii...intrerupand dependenta de industriile din afara. Nu era problema ca devine o forta economica...problema era ca devena o forta economica ce nu se putea controla din exterior. Combinata cu o forta militara destul de puternica...era un mare ghimpe in spatele americaniilor (nu puteau sa desfasoare fortele la granita cu rusia...si aproape de americani. Incearca sa-ti inchpui...rachetele lor din RO...inconjurate la nord de moldova/rusia si la sud de iugoslavia...nu era o pozitie strategica grozava...chiar din contra. Asa...au rezolvat pozitia strategica: practic controleaza accesul in rusia si china..si un acces facil si ieftin.

                  Comment


                  • Important pentru noi- Iugoslavia ne era stat prieten, cred ca singurul, dintre vecini.
                    Cat a fost embargo, i-am ajutat si noi cu carburant, neoficial. Petrom-ul trimitea cu barjele motorina pe Dunare, plecau din Cernavoda, ca sa nu bata la ochi daca veneau de aproape.

                    Comment


                    • Mentalitatea invechita a "Bucurestiului" de a conduce tara. Adica, tine-i la stadiul de dobitoci flamanzi si prosti, ii poti conduce mai usor. Ii poti trimite in razboi sa moara pentru tara si rege , cu recompensa un "pogon de pamant" la vaduva. Din acest motiv in Moldova sunt cele mai multe cruci in cimitire, iar sapte copii per familie este putin, nu aveai cu cine munci "pogonul de pamant". Nasol era cand se ridicau "cei multi si prosti" la rascoala, boierul era linsat si nevasta violata...dupa o betie, toata lumea se linistea si lucrurile reveneau la normal. Toate revoltele in Moldova incepeau primavara cand se termina bautura si toti dependetii intrau in sevraj.
                      Acum vad ca si UE practica aceeasi metoda, suntem un fel de Vaslui al UE. Numai fenomenul de globalizare va face sa dispara aceste diferente. "Dobitocii" cand se duc la "munca" in UE fac prapad.....acu vor sa bage bani in constructia puscariilor in Romania, este mai rentabil sa-i tii aici inchisi, cu cativa euro.
                      Last edited by Oti; 7 February 2017, 12:38.
                      „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

                      Comment


                      • Moldova se va ridica doar cu banii generatiilor care muncesc afara, nu va face Bucurestiul ceva in sensul asta.

                        Cica
                        Grindeanu nu mai merge in Parlament la discursul lui Iohannis pentru ca nu ar fi primit invitatie (surse)
                        Premierul Sorin Grindeanu nu va merge in Parlament pentru a asista la discursul presedintelui Klaus Iohannis, pentru ca nu ar fi primit invitatie de la conducerea Legislativului
                        A uitat draknea sa-l cheme pe premier? Mai degraba nu vrea sa il aduca aproape de Iohanis.



                        Idee de afaceri:
                        "Prima impadurire". Cum puteti lua 6.000 de euro de la stat pentru a ajuta Romania sa isi recapete padurile
                        Drept urmare statul roman prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale vrea sa-i convinga pe romani sa-si impadureasca terenurile agricole lasate acum in paragina.
                        Proprietarii de terenuri agricole care vor dori sa intre in programul prima impadurire vor primi in primul la infiintarea padurii cate 6000 de de euro de hectar. In urmatorii ani, timp de 12 ani, vor primi cate 2700 de euro de hectar pe an.

                        Dar.
                        Cei care primesc bani trebuie sa intretinuta si sa pastreze padurea pana in momentul in care copacii ajung la maturitate si pot fi taiati.
                        Pai, oricum nu faci profit 2700 de euro /an dintr-un ha de pamanat. Iei 12 ani bani, apoi mai stai inca 10 fara parale, pana pot fi copacii taiati.
                        Zic sa se bage, aia care au.
                        Sa aiba ce taia gratis si guvernarile viitoare.
                        Last edited by mr.K; 7 February 2017, 12:44.

                        Comment


                        • Originally posted by bolovan View Post
                          ...Taiau capul domnitorului cand doreau sa preia puterea...sau incurcau interesele lor prea tare (aka interesele domnitorului nu corespundea...
                          Exact asa si acum.

                          Comment


                          • Originally posted by aris86 View Post
                            Imi pare rau ca o zic, dar Ardealul este mai civilizat decat sudul si estul tarii, la noi este multa mizerie peste tot, chiar daca exista cosuri de gunoi, oamenii arunca langa el, este musai sa fie un morman.
                            dintr-un "bulan" chior numit austro-ungaria. ghinionul sudului a fost ca aveau vecini bulgari si turci, nu ca astia din vest sunt mai cu mot. moldova pana nu demult era cel putin la fel de civilizata ca transilvania. pana la prima unire, moldovenii ii bateau la c.u.r. pe olteni si ardeleni la cultura, stiinta. ce-i al lor, sa ramana al lor. moldovenii nu-s prosti, doar ca multi sufera de pe urma neasarii din trecut si se cam complac in lene. dezindustrializarea s-a facut peste tot in tara, nu doar in moldova si muntenia. diferenta a fost ca vestul a avut din nou bafta cu pozitionarea geografica. mai putin banatul, care se invecina cu oltenia si in care cretinul ala de ceausescu a "pompat" populatia din moldova (dar nu valorile, ca alea trebuiau sa ramana, logic, iar oltenii au venit singuri si din nou, nu "spuma") ca din banat sa trimita trenuri intregi in baragan (si iar nu "spuma"). amestecul asta a dus la oarece nivelare, pe perioada comunista insa, nemtii si ungurii ramasi au fost exemplu pentru romani si de aia partea asta a fost mai "civilizata", sa zicem. dupa ce-a picat comunismul, toti au inceput sa fure, insa astia de aici si-au adus aminte cum cu 5 minute mai devreme mergea treaba "inainte" si s-au apucat sa fure o idee mai putin. si da, cum am mai spus, au avut avantajul geografic. ce e de condamnat la aia mai la est de cerna si mai la nord de ploiesti, e ca n-au facut decat sa se multumeasca cu ce pica de la masa boierului si mai mereu au fost de partea celor care dadeau pomeni in detrimentul investitiilor si-al locurilor de munca. castiguri mici, de moment, dar concrete. unul singur dintre conducatori n-a facut un pas catre constructia unor autostrazi care sa lege moldova de transilvania si astfel sa ajute la dezvoltarea economica. valabil si pentru cei din sud. "vina", daca e s-o numim asa, n-o poarta bucurestenii, ci gasca de mafioti cu sediul in bucuresti. bucuresteanul de rand cred ca e la fel de civilizat ca si timisoreanul sau ieseanul sau clujeanul. mereu conducatorii au fost cei care prin actiunile lor au "f..t buha". si cred ca orice om normal isi doreste sa nu existe hoti, sau daca tot sunt, sa nu fie liberi. mentalitatea insa, "sa-mi dea statul ceva, dar io de ce sa dau la stat?" pe fondul deculturalizarii, dezeducarii, scaderii puterii economice, nu se va schimba peste noapte. lucrul asta trebuie inteles de toti si masurile trebuie luate urgent, altfel, ruperea e inevitabila.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                            Comment


                            • Originally posted by mr.K View Post
                              ...

                              A uitat draknea sa-l cheme pe premier? Mai degraba nu vrea sa il aduca aproape de Iohanis...
                              Premier = guvern. Presedintele s-a adresat parlamentului. Parlament nu = guvern. Premier nu = parlament. (Grindeanu nici nu este deputat sau senator).

                              Comment


                              • Din culisele protestului pro PSD de la Cotroceni!
                                IMG_0002.JPGIMG_0003.JPG
                                Keep walking...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google