Navi LG Stock De Pe Logan 2 - Discutii Generale

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by t0rquemada View Post
    Pi fr Menavrus nema internet i oricum trebuie un anumit stick, nu orice stick
    Asta e stickul de la RDS!

    Trimis de pe al meu SM-G900F folosind Tapatalk


    Pentru afisarea temperaturii exterioare ce trebuie facut?Daca este o treaba complicata sa stric ceva mai bine o las asa!!Multumesc
    Last edited by sorin74ivn; 11 February 2017, 23:33. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • Nu-i bun, nu merge orice.
      Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

      Comment


      • Ok am inteles!

        Trimis de pe al meu SM-G900F folosind Tapatalk

        N-am avut de lucru si am facut update la Evo de la 6.0.3 la 7.0.5 cu Nav Toolbox !S-a instalat fara licenta pentru harti si nu vede nici o harta!Ce este de facut?Pot sa revin la versiunea anterioara plus ca nu vad diferente majore intre cele doua 6.0.3 si 7.0.5?!Poate nu le observ eu ca necunoscator!Multumesc

        Trimis de pe al meu SM-G900F folosind Tapatalk
        Last edited by sorin74ivn; 12 February 2017, 19:10. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • Originally posted by horatiuc View Post
          Sunt surprins cât de jalnice sunt hărţile originale, am făcut update-ul gratuit în ianuarie şi habar nu are de chestii simple cum ar fi coborârea de pe Centura Bucureşti spre Chitila care e gata de o grămadă de vreme, am fost pe nişte drumuri care clar sunt asfaltate de cel puţin 10 ani dar apar neasfaltate iar altele asfaltate de 2-3 ani nu apar deloc şi evident nu te rutează pe ele...

          În momentul în care te pune să faci 30 km în plus că habar nu are de nişte drumuri de legătură destul de mari, navigaţia asta e cam inutilă. Eu stau în Tărtăşeşti şi dacă vreau la Piteşti mă pune să mă întorc până pe centură deşi am nu ştiu câte intrări asfaltate mult mai scurte spre A1, la Potlogi, Bolintin Deal, Bolintin Vale, Ciorogârla, toate variante mult mai scurte decât să mă întorc 20 km până la centură!

          Habar nu avea de drumul dintre comunele Perşinari şi Raciu din Dâmboviţa, asfaltat de vreo 2-3 ani, mă arată în câmp. Tot acolo între Văcăreşti şi Perşinari arată drum neasfaltat deşi e clar că are cel puţin 10 ani dacă nu mai mult asfaltul. Astea toate sunt doar la un prim drum ce l-am avut de făcut de când am luat maşina, mă întreb ce surprize mai are?

          Pe drumul naţional probabil se descurcă de minune, dar pe drumul naţional ne descurcăm şi fără navigaţie, nu?

          (evident GoogleMaps/Waze le ştiu pe toate la perfecţie, norocul nostru)

          Păcat pentru că altfel MediaNav e super, din toate celelalte puncte de vedere...
          hai las-o ca macane, mai umbla pe la setarile traseului. Daca nu stii sa folosesti o navigatie, nu veni aici sa versi un pomelnic sa explici cat de proasta e nevigatia si updateurile originale...
          Motivul principal pentru care colegii pun altceva e ca nu vor sa dea bani pe harti si updateuri...

          Comment


          • Citiți mai sus. Găsiți pe un forum franțuzesc o chestie pe care o instalați si va dă voie sa intrați un windows-ul MediaNav -ului si sa puneti ce hărți vreti voi. Eu am instalat chestia aia si mi-am pus hărțile HERE 2016 Q3. Totul merge perfect. E GRATIS!!!
            sigpic

            Comment


            • Un link ceva?!Mersi

              Comment


              • Il gasesti mai sus, la postul 2727.
                Last edited by MihaiiahiM; 13 February 2017, 18:28.
                sigpic

                Comment


                • Originally posted by sorin74ivn View Post
                  Un link ceva?!Mersi

                  Postul 28, parca versiunea ta e 6.0.4

                  Comment


                  • exista acum si HERE 2016 Q4 tot pe acolo

                    Comment


                    • Originally posted by GuGu21 View Post
                      hai las-o ca macane, mai umbla pe la setarile traseului. Daca nu stii sa folosesti o navigatie, nu veni aici sa versi un pomelnic sa explici cat de proasta e nevigatia si updateurile originale...
                      Motivul principal pentru care colegii pun altceva e ca nu vor sa dea bani pe harti si updateuri...
                      Pai daca esti asa mare cunoscator explica-mi si mie ce trebuie sa alegem ca sa ne duca pe un drum CARE NU EXISTA PE HARTA? Mai ales daca e vorba de Centura Bucurestiului? Pentru o harta gratuita de pe net ar fi acceptabil, dar pentru o harta actualizata la 3 luni si care costa 90 Euro de fiecare data cand o actualizezi, ma astept sa apara pe ea tot ce a aparut in acele 3 luni care au trecut de la ultima harta, cel putin in ceea ce priveste drumurile nationale, hai ca alea dintre doua sate de care nu a auzit nimeni nu am pretentia sa fie. Desi e ciudat ca o harta gratuita - Google Maps - sa fie mai exacta decat una care costa bani grei, ar putea macar sa o sincronizeze cu Google inainte sa o puna la vanzare.


                      Personal nu o sa incerc sa instalez altceva, in Romania e mult mai bun Waze si nu cred ca poate sa existe ceva care sa il concureze. O sa folosesc MediaNav in strainatate unde cu siguranta nu-si bat joc de harti si merge perfect.

                      Comment


                      • Ce hartă actualizată la 3 luni ai găsit tu?

                        Așa pentru cultura generală (deși am mai explicat de câteva ori în cele 141 de pagini):
                        -cumperi mașina cu o hartă inițială*
                        a) ROmania (primești și Bulgaria) 49euro
                        b) Full europa, acum spartă în 2 bucăți Full Europa de Vest sau Full europa de est 119euro

                        *harta inițială de obicei e 201xQy unde cu posibilitate de update gratuit în 90 de zile la 201(x+1)Qy sau Latest Map Guarantee cum îi zic cei de la NNG

                        Ultima hartă oficială NNG e 2016Q2, ultima apărută(pe care o testează toți cobaii) e 2016Q4 iar ultima hartă de bază e 2012.03 din 06.06.2016

                        Acum, datele cartografice le strânge Here (fostul navteq) și le pune la dispoziția lui NNG care le rumegă 1 an și scot update-ul, adică 2016Q4 e cu date de acum 1 an.
                        Pentru Dacia/renault sunt 2 update-uri oficiale pe an, pentru restul(adică doar hărțile) 4


                        Mai departe, rutarea, (dacă nu ai mai avut un garmin(ăsta e GPS, restul gps-uri)) trebuie să înveți cum educi partea de calculare traseu, pe ECO te învârte de nu te vezi, exluderea drumurilor cu taxă ocolește toate drumurile pentru care ai nevoie de rovinietă etc.

                        Concluzie:
                        hărți la zi + setări corecte de rutare = ajungi unde vrei, altfel te plângi
                        Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                        Comment


                        • ai?

                          Tutorial update harti medianav evolution firmware <= 6.0.4

                          Procedura merge pe firmware 6.0.4. Nu a fost testata pe versiuni anterioare si nici pe 7.0.5. Daca aveti versuni anterioare faceti update la 6.0.4, daca aveti 7.0.5 asteptati sau vedeti ce gasiti pentru downgrade la 6.0.3 sau 6.0.4.

                          Pasul 1
                          Cei care aveti firmware mai jos de 6.0.4 faceti update la 6.0.4. Downloadati firmware-ul de aici, puneti fisierul upgrade.lgu pe un stik formatat fat 32 in directorul radacina, mergeti la masina, bagati stikul, porniti masina (motorul pornit) si cand afiseaza sa faceti update la 6.0.4 acceptati. Nu scoateti stikul pana nu apare interfata medianavului. Se va restarta o data dar lasati stikul si motorul pornit si va continua pana termina update-ul.

                          Pasul 2.
                          Opriti motorul, scoateti stikul. Mergeti cu stikul la pc, stergeti upgrade.lgu.
                          Downloadati de aici arhiva zip respectiva. Dezarhivati si copiati upgrade.lgu pe stik in directorul radacina.
                          Mergeti cu stikul la masina, bagati stikul, porniti motorul si cand va intreaba de update dati acceptul. Va dura putin, dar, daca tin bine minte, parca tot in doua etape se instaleaza, prin urmare nu scoateti stikul si nu opriti motorul daca nu a aparut interfata medianavului. Cel mai bine nu opriti deloc pana la finalul pasului 2.
                          Dupa instalarea acestui mic update veti avea practic acces la total commander. TTCMD si la task manager. Task managerul nu ne trebuie. Ca sa intram in total commander apasam pe harta in ecranul principal al medianav (nu pe navigare ci pe harta). In dreapta jos veti vedea o noua optiune TOOLS. Apasati pe tools si se va deschide un ecran cu cele doua programe, ttcmd si task manager. Rulati ttcmd si faceti bakup astfel:
                          in dreapta intrati in MD (acesta este stikul). Din stanga selectati (merge cu drag&drop din lateral) storage card, storage card 2, storage card 3, storage card 4. Se vor albastri, semn ca au fost selectate toate 4. Trageti-le in dreapta si asteptati sa termine.

                          Obs.
                          Practic in acest pas, prin acel mic upgrade, nu s-au suprascris fisierele de sistem ci doar s-a instalat ttcmd si posibilitatea de a intra in el pt a face backup. Asadar, daca veti incerca la acest pas sa copiati harti noi nu vor fi vazute. Deci nu incercati.

                          Pasul 3.
                          Opriti motorul, scoateti stikul, mergeti cu el la pc, stergeti upgrade.lgu.
                          Downloadati de aici arhiva respectiva. Dezarhivati si copiati upgrade.lgu pe stik in directorul radacina. Copiati-va si hartile noi, poi-urile, fisierele lyc, speedcam, dem, buiding etc. (Atentie! Necesita cunostinte despre igo in general, fara legatura cu tutorialul).
                          Mergeti cu stikul la masina, bagati stikul, porniti motorul si cand va intreaba daca faceti update dati acceptul.
                          La fel, update-ul va fi in doua etape, deci nu scoateti stikul dupa primul restart. Sa nu va speriati la niciunul din update-uri daca isi ia restart dupa ce a bifat doar vreo 3 casute din bara de loading.
                          Dupa instalare, cand apare ecranul principal, veti vedea o iconita mica ca o camera video in dreapta sus. Din acea iconita se intra direct in playerul video. Daca vreti sa intrati in meniul cu celelalte aplicatii aveti doua metode:
                          1. Ori deschideti playerul video de la acea iconita si apoi inchideti playerul din butonasul de power din dreapta sus.
                          2. Ori intrati in harta si de acolo dati TOOLS (ca la pasul 2).

                          Obs. Practic acest update a rescris fisierele de sistem cu altele care nu mai verifica autenticitatea hartilor.

                          Pasul 4.
                          Intrati in ttcmd.
                          Mergeti in storage card 4, NNG, content si stergeti hartile vechi din maps, poi-urile vechi etc. (Atentie! Necesita cunostinte despre igo in general, fara legatura cu tutorialul). Copiati noile harti, poi, buidings, speedcam, dem etc. Unele foldere trebuie create sau cand copiati copiati cu tot cu folder. Navigatia originala nu avea speedcam, dem, buildings etc.
                          Copiati si cele doua fisiere lyc (corespunzatoare Here 2016 Q3) in folderul licence.
                          Spatiul de stocare al aparatului este de 4 GB. Prin urmare eu va sfatuiesc asa: Va copiati doar hartile fbl, fda, fsp, hnr etc, toate mai putin frt (camion) doar pt Romania, copiati nasa terain in dem, copiati buidings tot pt Romania etc. In principiu copiati tot ce trebuie sa fie Romania completa. Cand vreti sa mergeti in alta tara, vedeti ce traseu alegeti si copiati-va si pentru tarile de pe traseu. Tinand cont ca spatiul de 4 GB este mic (care de fapt e vreo 2-3 GB liberi) nu are rost sa stati cu toate fbl-urile in detrimentul celorlalte fisiere de driver alert, puncte de interes etc. care sunt importante. Voi faceti cum vreti. Pe altervista va prezinta si o metoda de a da o cale spre harti pe stik. Nu am incercat-o pt ca nu am avut timp si nici nu stiu daca schimba calea catre tot contentul catre stik sau doar hartile si poi-urile si ia buildings si celelalte din contentul din storage card 4.

                          SI uite-asa veti avea harti noi si avantajele softului original care opreste radio/muzica cand intra Ioana sau Marcel sa iti zica ca te-ai ratacit.
                          Evident, aveti si player video, doar ca asta nu merge in multitasking cu navigatia, prin urmare aveti grija cand si cum il folositi.
                          Am marea rugaminte ca in semn de multumire, cel/cei carora le va reusi tutorialul si au masina la dispozitie, sa faca ceva teste cu skinuri si sa posteze aici. Problema e ca acel buton de TOOLS se integreaza cu grafica originala a navigatiei, nu stiu cum se va vedea pe alte skinuri. Doar ca skinul original mie mi se pare o mizerie si l-as schimba. Va multumesc si eu anticipat.

                          IMPORTANT!!
                          Pentru garantie:
                          Copiati cu total commander hartile si poi-urile vechi si stergeti tot ce e nou (stiti ca ati facut backup anterior). Vedeti ca continutul nou aduce optiuni in plus si prin setarile navigatiei, optiuni care in versiunea originala nu apareau ca nu aveati nici dem, nici speedcam, nici buildings etc. Nu stiu daca chiar ar sta astia de la service sa sape chiar asa adanc, dar hartile cu siguranta vi le-ar vedea ca sunt q3 2016, care la ei nici nu au aparut, prin urmare vor sti ca ati umblat la aparat.
                          Downloadati de aici Ripristino 6.0.4 (adica Recovery 6.0.4). Copiati upgrade.lgu pe stik in directorul radacina, instalati ca si pana acum (deja sunteti experti de atatea instalari) si gata.
                          La revenirea din service reluati cu cele doua mici upgrade-uri si copierea continutului necesar.
                          Atentie! Aceasta restaurare nu am probat-o, dar nu are de ce sa nu mearga.

                          Trimis din Yahoo Mail pe Android

                          Am urmat acest tutorial si a iesit ceva extraordinar!





                          Cred ca ma pot conecta si la internet?!

                          M-am incurcat la pasul 4 si-mi apare o eroare ,cred ca trebuie sa iau toate operatiuniile de la capat incepand cu pasul 1!

                          Last edited by sorin74ivn; 14 February 2017, 19:17. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • Cat de ... trebuie sa fii sa iei cu copy-paste tutorialul altuia si sa nu indici sursa? Mai ales pe un forum unde cuvantul de ordine e "da bani dca vrei ajutor". Eu cand ma interesam pe aici de updatarea hartilor pt evolution primeam raspunsuri de genul "e complicat, risti sa bla bla etc" de la mai marii guru ai forumului. Asa ca m-am zbatut singur si apoi am facut un tutorial, postat pe un forum unde lumea nu vrea mereu bani ca sa ajute pe cineva. Si tu acum... L-a ma luat cineva si l-a mai pus pe un forum, dar a facut-o indicand linkul si cu permisiunea mea.
                            Ma bucur ca ti-a iesit ceva "extraordinar". Macar de nu stergeai sau suprascriai alte fisiere importante in navigatie ca sa ai eroarea aia.

                            Sent from my ASUS_Z017D using Tapatalk

                            Comment


                            • Eu imi cer scuze n-am stiut!E public pe gps zone!

                              Rog moderatorul acestui topic sa stearga postarea mea post #2817.Multumesc
                              Last edited by sorin74ivn; 14 February 2017, 20:08. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • Buna seara
                                Am un programel pentru instalat harti pe media nav, de vreo 9mb si nu stiu cum as putea sa-l postez/ ofer celor doritori, sa nu mai umble cu tot felul de giumbuslucuri.
                                O seara buna!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google