Curiozitate Electrica Dacia Logan : Probleme Tehnice Probleme tehnice Logan : probleme motor,probleme cutie viteze ,probleme ambreiaj ,probleme frana ,probleme bord Dacia Logan Forum - Vezi un Singur Post - Curiozitate Electrica
Vezi un Singur Post
Vechi 19th May 2017   #4
Seba
sofer amator
 
Seba's Avatar
 
Data inscrierii: 24-05-2007
Motorizare : 1.6_16volti/1.4mp3
Varsta: 40
Posturi: 13,580
Membru :
[sofer amator]
Implicit

nu instalatia masinii e problema, ci alimentatorul. sau poate playerul are partea de radio instabila/sesibila. cand auzi fasaitul in boxe, chopperul alimentatorului de telefon fie nu e deparazitat, nefiltrat, neecranat (cam toate chinezariile sunt asa). ai o varianta sa deparazitezi bricheta sau playerul cu un filtru dublu-pi, sau macar unul d eretea (de-ala cu 3 condici, de se pune pe motoarele ac). in mod normal un filtru pe alimentarea playerului, gen asta sau ceva mai evoluat, ar trebui sa te scoata la liman. ideea e ca daca in general sau mai pregnant se intampla cu alimentatorul tau, ar trebui sa vezi cu un osciloscop pe ce frecventa ai cea mai mare problema si se face filtrul opreste-banda centrat pe frecventa aia, sau de banda cat sa acoperi primele 3 armonici ale purtatoarei dominante scapate de oascilatorul sursei. o varianta mai ieftina, dar care nu da neaparat rezultatul final scontat e sa incerci ecranarea alimentatorului. cumva sa pui alimentatorul intr-o cutie metalica, cu carcasa legata la masa masinii (- de la bricheta e perfect) si vezi cum se comporta, eventual mai dai 10-15 lei pe-un filtru deparazitor auto (eu zic ca-i o suma de care la o adica te lipsesti chiar daca nu da rezultate, fara prea mari sacrificii).
ps: cel mai ieftin (si ca bani si ca timp si ca volum de munca) e sa invelesti alimentatorul in banda adeziva de aluminiu, pui un fir de la masa la bandajul de aluminiu si vezi daca se imbunatateste situatia, apoi treci la cutia de izolare si filtre. ideea e ca fara niste teste (cu masuratori ar fi si mai fain) nu prea gasesti o solutie de-aia "all-in-one-wonder"
__________________
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Last edited by Seba; 19th May 2017 at 12:05.
Seba e offline   Reply With Quote