Taxa de prima inmatriculare

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • O conditie pe care as vrea sa o puna atunci cand iti cumperi o masina ar fi sa dovedesti ca detii sau ai un loc de parcare.
    Care se obtine de la primarie depunand un dosar care sa demonstreze ca esti in posesia unei masini.
    Abia ideea ta mareata inseamna la ora actuala sa nu pui caruta inaintea boilor.

    Taxa/impozitul va veni in scurt timp, visteria e goala.
    Cum masini deja s-au adus de nu mai incap pe sosele, cred ca se va trece la impozitarea anuala a celor deja inmatriculate, cate mai putin de la toti e calea sigura de a face bani multi.

    Comment


    • In zona unde stau eu, locurile sunt marcate si inchiriate. Asa ar trebui facut peste tot ( ca in cazul orasului Brasov ). Deci da, primaria stie daca mai sunt sau nu locuri in zona.

      Comment


      • Abia ideea ta mareata inseamna la ora actuala sa nu pui caruta inaintea boilor.
        Erata: sa pui caruta inaintea boilor.

        Deci da, primaria stie daca mai sunt sau nu locuri in zona.
        Si-ti da tie un loc doar pentru ca iti exprimi intentia sa iti cumperi o masina?
        Last edited by mr.K; 4 October 2017, 11:13. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • Vrei sa iti cumperi masina, faci cerere pentru loc. Institutia iti da acel loc ( platesti taxa care il tine rezervat X zile pana cand iti vine masina ) dupa care revii la institutie cand iti vine masina ( o ridici de la dealer/vanzator ) si confirmi locul, platind restul sumei pana la X ani ( 1,2,3 etc. ). Te razgandesti si nu mai cumperi, locul redevine imediat disponibil dupa ce expira perioada de rezervare ( pentru care oricum ai platit ca si cum ai fi avut masina ). Nu e nevoie sa fie date interdictii pentru cei care fac "glume" ( nu mai cumpara din diverse motive ), sigur va fi o lista de asteptare destul de lunga si nu cred ca i-ar conveni cuiva sa se aseze iarasi la coada, pe alti bani.


          Sa incercam sa pastram un limbaj care nu deranjeaza pe altii, in speranta ca nu va trebui sa recurgem la alte sanctiuni.
          Last edited by Cristi_Xp; 5 October 2017, 09:39.

          Comment


          • Dupa mine, taxa de inmatriculare ( fie ca e masina noua sau SH ), ar trebui sa tina cont si de faptul ca ai unde sa iti tii acea masina, pentru ca altfel se aglomereaza infrastructura si deja, in orasele mari, se merge bara la bara. Totodata sa se tina cont si de norma de poluare ( EURO x ). Cu alte cuvinte, iti permiti masina, inseamna ca iti permiti sa o intretii corespunzator ( sa ramana MACAR aceeasi norma, nu sa miroasa a gogosi dupa tine, deci ITP pe bune ) si sa nu incurci pe alti oameni in trafic. Masina e un moft, nu o necesitate. Romanul ramane descurajat de un anumit lucru in momentul in care are de platit taxe. Deci taxe pentru orice tine de masina ( locul de parcare cu plata, pret carburant si exemplele pot continua... ).

            Comment


            • Gândim o taxă pentru maşinile cu normă de poluare mică şi emisii mari de bioxid de carbon
              Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat marţi, în cadrul unei vizite la depozitul ecologic de deşeuri din judeţul Bistriţa-Năsăud, că se lucrează la stabilirea unei taxe de poluare pentru maşinile cu normă de poluare mică şi emisii mari de bioxid de carbon, având în vedere că numărul înmatriculărilor de astfel de autoturisme s-a dublat faţă de anul trecut.
              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

              Comment


              • gandesc pe dracu. toata lumea vrea sa scape de dieseluri, romanii le favorizeaza prin netaxarea emisiilor de NOx, C, CN, doar a CO2. daca ar gandi, n-ar veni cu tampenii din astea cu CO2 si restul nimic. Nu-i destul ca E5 la diesel e mai permidiv decat E3 la benzinare, ca inghitim fum si cianuri de la sobele alea pe roti, acu hai sa le facem si taxele mai mici, sa fie mai multe pe drum.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • Executivul a aprobat, in sedinta de joi, o serie de masuri privind facilitarea restiturii sumelor reprezentand taxa speciala, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule.

                  Ordonanta de Urgenta aprobata reglementeaza doua situatii specifice care au aparut in procesul de restituire.

                  "Noile prevederi vin in sprijinul persoanelor indreptatite sa li se restituie sumele achitate catre Fondul pentru mediu, dar care se afla in imposibilitatea de a anexa dovada platii acestora, in copie sau original. In cazul in care contribuabilul nu anexeaza documentul doveditor al platii, ANAF va verifica existenta acestui document in baza de date.

                  De asemenea, va fi reglementata si corectata situatia in care o persoana sa fi platit taxa, dar sa nu fi inmatriculat autovehiculul respectiv, drept pentru care sa nu poata atasa la cererea de rambursare a taxei copii ale cartii autovehiculului si certificatului de inmatriculare.
                  In acest caz, cererea de restituire va fi insotita de documentul de plata, in original, care confirma plata taxei neutilizate, document care are inscrisa mentiunea 'taxa neutilizata' si care este semnat si stampilat de catre persoana desemnata din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule", transmite Guvernul.
                  Inlesniri poentru a depune cererile de restituire, ca banii ii vedeti peste n ani.

                  Comment


                  • Liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea măsuri pentru stoparea creşterii importului de maşini second hand, deşi timbrul de mediu a fost tăiat prin legea „Dragnea” de eliminare a 102 taxe nefiscale. Acesta a precizat, marţi, că ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a primit ca temă elaborarea unei propuneri prin care să se stopeze creşterea importului de maşini second hand şi, în paralel, să crească producţia internă de autovehicule.

                    Întrebat, marţi, dacă va fi finalizat un act normativ pentru reintroducerea taxei de mediu sau de poluare, Dragnea a răspuns: „Doamna Graţiela Gavrilescu are temă să vină cu o propunere în sensul ăsta, dar nu de introducere a unei taxe, ci să vedem care este cel mai bun pachet de măsuri pentru ca importul de maşini second hand să nu mai crească şi să crească producţia internă”.

                    „Eu cred că o mărire a numărului de unităţi pentru programul Rabla ar fi foarte bună pentru producţia de autovehicule din România”, a adăugat Dragnea, potrivit mediafax.ro.

                    Timbrul de mediu a fost eliminat în februarie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, fapt care a condus la creşterea importului de maşini second hand.
                    Liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea măsuri pentru stoparea creşterii importului de maşini second hand, deşi timbrul de mediu a fost tăiat prin legea

                    Comment


                    • Taxa de prima inmatriculare a fost anulata; despre noua taxa auto si alte detalii legate de aceasta, va rog sa discutati aici:
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                      Comment

                      Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google