Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Scuze am uitat sa raspund.
    Ce porc admir? http://agrointel.ro/55533/top-5-rase...ctia-de-carne/
    Sau mistret?
    Nu e in top, e mai la coada. E porc rasa sofer.

    Comment


    • Originally posted by bolovan View Post
      Ma deranjeaza apelativul atata timp cat n-ai argumente pentru el. Ma deranjeaza cand aduci acuze fara argumente. Eu tu-am adus n argumente asupra doctrinei voastre (este suficient sa cauti pe wikipedia daca nu ma crezi).
      Axele politice ale discursului lui Băsescu, în perioada de după alegerile 2004, s-au modificat după 2005. Inițial, a reprezentat o platformă anti-sistem "da-ți-mi Consiliul și fac minuni", "PSD fură alegerile din 2004, fac plângere", "dragă Stolo, lacrimând" (cu zvonuri lansate că Stolojan este victima sistemului, când știm acum că de fapt scăzuse în sondaje și au făcut rocada).

      Cam după 2006, Băsescu a cântat pe aceste note:
      - PSD (sau PUR) este soluția imorală, sunt comuniști, "mafia lui Năstase". Băsescu condamnă comunismul.
      - Rusia este pericol iminent, "lacul rusesc", "axa București-Londra-Washington".
      - Statul cu bugetarul gras s-a cocoțat pe umerii privatului slab.
      - Curentul unionist cu Moldova.

      Bolovan, am citit în replicile tale anterioare opinii care sprijineau primele trei puncte. Că sunt și au fost mereu doar un teatru, a fost evident pentru orice om care știe niște lucruri. Mafia lui Băsescu a devenit la fel ca cea a lui Năstase, Băsescu nu este rusofob ci a îmbrățișat (a supt de la licurici) politica neoconservatoare care a dominat Casa Albă de la finalul lui Bush și în perioada Obama. Altfel, înainte de extinderea NATO, Băsescu a făcut o vizită la Moscova în 2005 unde: "În cadrul întâlnirii care a avut loc între preşedintele României şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la un moment dat, preşedintele României, fără să i se spună care sunt cutumele, foarte pozitiv, aparent, zice "Foarte bine că ne-am întâlnit! Ar fi cazul să schimbăm telefoanele între noi şi să nu mai depindem de tot felul de consilieri", lucru care a produs o uimire şi a închis această vizită protocolară"
      Relansarea relatiilor economice romano-ruse si abordarea fara complexe a relatiilor politice bilaterale au constituit “bagajul” de dorinte pe care l-a adus cu sine ieri, la Moscova, presedintele Romaniei, Traian Basescu, aflat in prima sa vizita oficiala in Federatia Rusa.

      Seful statului roman i-a transmis omologului sau rus ca doreste ca, in timpul mandatului sau la Cotroceni, sa fie “unul dintre prietenii europeni ai Federatiei Ruse, un presedinte care sa poata fi sunat si care sa sune oricind”.
      Despre bugetarul gras nu mai vorbesc, Băsescu fiind cel care vota mărirea salariilor. Iar despre Republica Moldova, unirea este un rău pe care România și-l face singură. Sunt subiecte despre care pot scrie pagini întregi dacă există interes de discutat geopolitică.


      Despre comunism

      M-ai trimis la Wikipedia să citesc.

      "Teoretic, în comunism toate bunurile aparţin societăţii ca întreg, şi toţi membrii acesteia se bucură de acelaşi statut social şi economic. "
      -- Fals în România de azi, niciun partid nu cere asta. Ar însemna să își arunce privilegiile pe geam. Nu ar mai fi nimeni votat dacă ar cere cocalarului să renunțe la cazanul haudi. Trebuie respectată proprietatea privată.

      "1. Exproprierea proprietăţii funciare şi întrebuinţarea rentei funciare pentru acoperirea cheltuielilor de stat."
      -- Fals, pământul este proprietate privată, ba chiar curând va fi proprietate străină. Niciun partid nu vrea să schimbe asta, prin naționalizare.

      "2. Impozit cu puternic caracter progresiv."
      -- Cotă unică. PSD-ul (mai ales prin Voinea) a mai vehiculat impozitul progresiv. Dar cifrele menționate nu au "puternic" caracter progresiv. Asta este în America unde impozitul ajunge la peste 40% la venituri foarte mari.
      "Taxpayers fall into one of 7 brackets, depending on their taxable income: 10%, 15%, 25%, 28%, 33%, 35% or 39.6%. Because the U.S. tax system is a progressive one, as income rises, increasingly higher taxes are imposed."

      "3. Desfiinţarea dreptului de moştenire.
      4. Confiscarea proprietăţii tuturor emigranţilor şi rebelilor.
      5. Centralizarea creditului în mîinile statului cu ajutorul unei bănci naţionale cu capital de stat şi cu monopol exclusiv.
      6. Centralizarea tuturor mijloacelor de transport în mîinile statului.
      7. Sporirea numărului fabricilor de stat, a uneltelor de producţie, desţelenirea şi ameliorarea pămînturilor după un plan general.
      8. Egală obligativitate a muncii pentru toţi, organizarea de armate industriale, îndeosebi pentru agricultură.
      9. Îmbinarea muncii agricole cu cea industrială, măsuri avînd ca scop înlăturarea treptată a opoziţiei dintre sat şi oraş.
      10. Învăţămînt public gratuit pentru toţi copiii. Interzicerea muncii în fabrici a copiilor, sub actuală ei formă. Îmbinarea educaţiei cu producţia materială etc., etc."

      Singurul punct de pe Manifestul Comunist care a ajuns politică de stat peste tot în lumea democratică este punctul 10. Nimic altceva nu se întâmplă în România și niciun partid nu dorește asta. Asta înseamnă comunism.

      Comment


      • Originally posted by gecmc94 View Post
        ...Seba, timișorean ca voi...
        Fals...
        Originally posted by gecmc94 View Post
        ...probabil amic de-o bere la întâlnirile voastre locale...
        Fals...
        Originally posted by gecmc94 View Post
        ...a numărat exact ca un arbitru timișorean, închizând ochii...
        nu stiu la ce arbitru te referi...
        Originally posted by Fanez View Post
        ... Era un joc cu care ne distram noi pe cand aveam vreo 10 ani. Se numea "ce fac eu sa faca toti"...
        aia e maimutareala. sa urmezi un lider nu inseamna sa mergi ca oaia, incolonat dupa magar. e ceva mai subtil decat atat...principii, idealuri, chestii de-astea complicate
        Originally posted by mr.K View Post
        ...Oricum pnl+usr ar castiga alegerile.
        ma indoiesc...pnl=psd=pcr, iar usr e o fantoma de partid. alde si pmp, niste scursuri in umbra psd...
        Originally posted by gecmc94 View Post
        ...uzurpatorul singurului liberal veritabil care mai era în politica românească, Crin Antonescu.
        ai dreptate la alea de mai devreme, dar Crin Antonescu liberal veritabil e poate pt aia de la gradinita. un timp ce plecat din pnl, a trecut pe la doua partied ca apoi sa revina in pnl, a lucrat toata viata angajat la stat, vine si ne prezinta idealul liberal, capitalismul, initiativa private? mai mult, s-a aliat cu psd si ponta. asa ca, repet, cine crede asta cu Crin mare liberal? tu poti inghiti as aceva? pari un tip al dracu de cerebral. cam rau de gura, ce-i drept dar destept. eu unul nu te inteleg la faza cu Crin...
        Last edited by Seba; 7 December 2017, 23:46. Reason: Automerged Doublepost
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

        Comment


        • Este pesedistul Mihai Fifor inculpat? Nu. Dar despre ce vorbim dacă președintele țării este demonstrat de o instanță prin decizie definitivă că este escroc! Singurul motiv pentru care procuratura nu l-a urmărit penal este prin prescriere, după ce au plimbat dosarul câțiva ani. RISE Project a scris pe larg despre asta.

          Comment


          • sincer, habar n-am cine-I vifor asta din pct meu de vedere, cazurile de coruptie ar trebui rezolvate cu rapiditate, cu aceeasi prioritate cu crimele. iar cine taragneaza, sa fie tras la raspundere. nu ma incanta ca intra dragnea sau altu' la puscarie, atata timp cat rahaturile deja facute se repara foarte greu, iar cele posibile a fi facute, nu mai au nimic de-a face cu bunul simt, dreptatea, etc. din partea mea, ii doresc lui prezidente incompetente sa imparta celula cu dragnea, ciclopul betiv cu soferul interlop, blonda suprema cu roscata agramata, etc. singurul lucru care ma face sa injur mai mult psd decat I-am injurat pe aia din pdl, e matematica: psd are mult mai multi hoti/incompetent/parveniti decat orice alt partid - si nu ma refer la numar in valoare absoluta, ci la procentaj. aici e problema mai mult, incep sa faca rahaturi pe care nici pdl nu cred c-ar fi indraznit sa le faca. pacat de ei, ca aveau sansa sa repare intr-adevar rahaturi facute de aia "de dinainte", pacat de noi, ca vom suferi in continuare, iar ei o vor duce si mai bine. ce-i mai rau, ca printr-o masina de manipulare mai bine pusa la punct decat cea a actualei opozitii (clar au si aia, dar nu asa eficienta) si prin tintirea, in general, a suportului din partea acelei parti a societatii usor de impresionat, neinformata, prin metode cam comuniste (nu ca "ceilalti" n-ar fi aplicat aceleasi metode, dar nu asa "pe fata"); greseala "alorlalti" a fost ca n-au vizat constant acelasi electorat (de aia au si disparut). eu nu contest unele idei bune din programul psd, ci rahaturile ascunse in intentii bune si prezentate ca fiind unica salvare. fazele cu multinationalele (carora le-au facut cadou fondul de salarii, ha, ha), cu Soros (care platea cainii alora de la demonstratii), cu polinomul, cu statul capra, aste-as, in mare parte, gargara. nu asa iti asiguri suportul populatiei, chit ca nu vorbesti mereu prostii. fii exemplu de decenta, sa vezi "follow de leader"-si nu la modul descries de Fane, ci la ala in care impartasim idealuri, puterea exemplului. adica mai si gandim, nu doar copiem ca maimuta. si papagalii vorbesc, dar nu inteleg ce spun.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • Originally posted by Seba View Post
              dar Crin Antonescu liberal veritabil e poate pt aia de la gradinita. un timp ce plecat din pnl, a trecut pe la doua partied ca apoi sa revina in pnl, a lucrat toata viata angajat la stat, vine si ne prezinta idealul liberal, capitalismul, initiativa private? mai mult, s-a aliat cu psd si ponta. asa ca, repet, cine crede asta cu Crin mare liberal? tu poti inghiti as aceva?
              Curat grădiniță. Dar atât poate politica românească. Antonescu a fost un Tudor Chirilă mai bătrân, hipster, vamaiot, chef puțin de muncă și talent de vorbitor. Din păcate pentru Antonescu, persoana lui a combinat aspirații liberale (drepturi ale omului, limitarea rolului statului) cu superficialitatea vamaiotă de nepăsare pentru problemele administrației statului. El nu și-a dorit puterea administrativă. Poate că nu ar fi știut ce să facă cu ea.

              Nu consider o problemă că Antonescu nu a fost antreprenor. Un liberal nu trebuie neapărat să fie om de afaceri de succes.

              Despre alt om politic român post-decembrist, eu nu știu altul care n-ar fi dispus să pună forțele statului pe tine, dacă îi ajungi inamic. Un control ANAF, un procuror, o intimidare politică a sponsorilor pe care îi ai, etc. Ponta a făcut asta. Iliescu da. Boc a făcut asta. Băsescu la fel. Iohannis la fel. Dragnea sigur. Kovesi. Macovei. S-a spus orice despre Antonescu, că chiulea și de la școala unde era profesor, și în Parlament, etc. Dar nu s-a spus că ar fi fost abuziv, într-o formă sau alta. Mai degrabă boem, dezordonat. Ghinionul lui. Nu poți ajunge om de stat fiind așa, fără interes în pârghiile administrative/birocratice ale acestui stat.

              Poate în următorii 10-20 de ani, va apărea combinația reușită de liberal cu pasiune pentru arta administrației publice.
              Last edited by gecmc94; 8 December 2017, 01:21.

              Comment


              • Originally posted by bolovan View Post
                ...
                Atunci am sa-ti lansez alta provocare: ...
                "Nu raspund la provocari!"

                Comment


                • Macar in fata marii adunari nationale, raspunzi?

                  Cei noua ambasadori care s-au intalnit miercuri cu ministrul Tudorel Toader i-au impartasit acestuia "preocuparea lor cu privire la proiectul de legi privind reforma justitiei dezbatut in Parlament", precum si importanta solicitarii "avizului Comisiei de la Venetia asupra unor aspecte de baza ale reformei justitiei".
                  Acu' numai sufla pezede nicio vorba despre Comisia de la Venetia?
                  Last edited by mr.K; 8 December 2017, 10:16. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • Si daca si comisia vietii de la venetia va spune ca modificarile sunt bune si ca sunt legale, ce se va intampla atunci ? Vor mai fi manifestatii organizato-spontane iarasi ? Se vor mai arunca pe masini proStestatarii furiosi ?

                    Comment


                    • Se pare ca pezedistii nu au curiozitatea sa intrebe Comisia.
                      Or fi avand vreun motiv.
                      Nu v-au zis la sedinte?
                      Last edited by mr.K; 8 December 2017, 12:36.

                      Comment


                      • Nah, ca l-au chemat pe 2dorel sa explice, daca el se tot fofila.

                        Tudorel Toader a fost chemat de Comisia de la Venetia sa explice singur ce face cu legile justitiei din Romania
                        "Comisia de la Venetia - sesiunea de lucru din data de 9 decembrie 2017:
                        2dorel zice:
                        1. Am dat curs invitatiei de prezentare a evolutiilor legislative din Romania referitoare la legile justitiei
                        2. În marja reuniunii, am avut o întrevedere cu domnul Marin Mrčela, președintele Grupului de state împotriva corupției (GRECO).
                        Sper ca le-a zis 2dorel ca noi suntem pasnici, nu luptam cu nimeni, toti coruptii din Romania sa stea linistiti, oriunde s-ar afla, in special aia din parlament.

                        Comment


                        • In trecut s-a interzis sa mai discutam politichie , acum o dam pe discutii "amicale " )
                          Va roade tare )

                          Si pe mine ma roade tare ca orice roman angajat in mediul privat si ca orice roman care vede cum se duce dracu sistemul justitiei, dar aici ar trebui sa fie un loc de relaxare/discutii care fac obiectul utilajelor auto.
                          Chiar nu vreau "amical" sa-mi vomit fierea aici.

                          Comment


                          • Decizie fara precedent a Consiliului Europei din cauza modului in care sunt modificate Legile Justitiei.


                            Grupul de state impotriva coruptiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis sa ceara Romaniei sa prezinte informatii in legatura cu modificarile la Legile Justitiei, care sa fie analizate la reuniunea din martie.

                            GRECO a decis sa efectueze evaluari urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din Romania si asupra a doua proiecte de legi privind reorganizarea Curtii Supreme si a Consiliului National al Judecatii din Polonia.

                            In comunicatul Consiliului Europei se precizeaza ca este pentru prima data cand GRECO utilizeaza articolul 34 din Regulamentul sau de procedura, introdus recent pentru a permite o "procedura ad-hoc in circumstante exceptionale".
                            Macar in Polonia se instaureaza dictatura nationalista, la noi se instaureaza dictatura HOTILOR.

                            21.000.000 euro zice olaf ca a furat livake.
                            Eu cred ca olaf nu stie tot, a furat de 10 ori mai mult, doar ca din alte surse.

                            Ai dreaqu UE astia, nu ne lasa sa furam in liniste, traditional romanesc, se baga ei peste noi.

                            Doar ca romansii, ca si pezedeaua pe care o sustin, uita ca atunci cand Romania s-a milogit sa intre in UE, s-a angajat sa respecte anumite principii.
                            Romanul tot roman: s-a vazut cu sacii in caruta si acum face ce il taie capul.

                            Daca UE ar decide sa excluda Romania din uniune, am ajunge iar cu burta lipita de foame, pentru ca pezede n-ar mai avea nicio solutie decat sa va trimita la munca prin straini, in tara nu mai e nimic de facut cu exceptia multinationalelor, decat agricultura cu plugul tras de cai, sau lipitul afiselor electorale.
                            Last edited by mr.K; 11 December 2017, 17:11. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • de lucru e, numa' ca nime' nu vrea sa faca treaba calumea...
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                              Comment


                              • E de lucru prin microfirme, unde muncesti, iar in ziua de leafa iti spune patronul ca nu are lichiditati, trebuie sa ai rabdare pana primesti paralele, ca el trebuie sa achite noul X5.
                                Sigur, familia te intelege ca n-ai niciun chior in buzunar.

                                Firmele astea mici, n-as avea nimic impotriva lor, dar au o mare hiba: nu pot asigura progresul unui salariat, nu-si permit sa ia unul neinstruit si sa-l educe profesional. Firmele mici din Romania sunt doar niste entitati care trebuie sa imbogateasca patronachele si sa evite plata impozitelor la buget, ajungand la momentul potrivit in insolventa.
                                Apoi deschidem alta, sau inca 10 firme, doar e ieftin sa faci o firma in Romania, ieftin sa o si inchizi.
                                Eu unul detest sa lucrez in firme mici, care nu-si permit salariati bine pregatiti si bine platiti, implicit.
                                Last edited by mr.K; 11 December 2017, 19:15.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google