Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • se face si metroul din drumul taberei, se cumpara si autobuze noi in bucuresti, dar in ritmul nostru.

    Comment


    • Originally posted by mr.K View Post
      Hai in Iasi, au venit 100 de autobuze noi, mai vin si niste tramvaie, adevarat ca nu din alea suspendate.
      Depinde de la cine si cu cat le cumperi, ai vazut scandalul din Bucuresti...

      Comment


      • Originally posted by Costi-bc View Post

        "Vasile Bănescu a vorbit recent despre costurile finale ale fazei „la roşu” ale Catedralei Naționale care vor însuma aproape 100 milioane euro... "
        Mda... m-a pus naiba sa deschid eu de dimineata forumul, ca sa ma enervez la stiri de-astea... Nu vor cre(s)tinii astia ai maretului nostru neam sa-si inlature negura din creiere...
        M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

        Comment


        • Te referi la conducerea BOR cu atitudini megalomanice? Sau la creștinii de rând?

          Comment


          • Mă refer la cei care nu văd niciun fel de problemă în finanțarea din bugetul de stat a unei astfel de monstruozități, în condițiile în care Constituția statuează fără echivoc faptul că România este un stat LAIC.
            După modelul acesta, dacă eu aleg într-o zi să cred în biserica-universală-a-omuleților-roz-bombon-de-pe-planeta-Zog, o să ajung să am pretenția ca din impozitul plătit de mine să se finanțeze o mega-catedrală pentru această biserică, nu pentru cea a prea-afaceristului daniel.
            Mă bucur imens pentru faptul că se iese în stradă doar pentru „jospenaliișilapușcărie”, dar e fericire mare în norod când se cheltuiesc sume imense întru folosul doar a celor care știu foarte bine cât de adevărată e zicerea conform căreia „religia a apărut atunci când primul hoț s-a întâlnit cu primul fraier”. Ne mor copiii din cauza lipsei de „imunoglobine”, dar cheltuim sume „fără număr” pe catedrale (ca și pe armament, de altfel).
            M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

            Comment


            • Originally posted by Fanez View Post
              Depinde de la cine si cu cat le cumperi, ai vazut scandalul din Bucuresti...
              Au luat tot din Turcia dar cei drept Isuzu. Din pacate garantia este de doar 2 ani si nu sunt acoperite toate cheltuielile in aceasta perioada.

              Cele 400 de Otokar pentru Bucuresti au, conform caietului de sarcini, primii 4 ani intretinere gratuita (piese+manopera) si urmatorii 4 ani doar manopera gratuita.

              Mercedes Citaro care circula acum pe strazile din Bucuresti au avut, conform caietului de sarcini de la licitatia respectiva, 3 ani intretinere gratuita (piese+manopera). Trei ani de zile au fost impecabile, dupa care nu au mai schimbat decat ce era absolut necesar iar autobuzele care necesitau reparatii costisitoare au fost scoase din circulatie (300 de buc.) si folosite pentru piese.
              Last edited by abc; 14 March 2018, 22:42.

              Comment


              • In caietul de sarcini poti pune ce vrei, dar orice cost viitor care se pretinde a fi gratuit se va reflecta in pretul de achizitie, de fapt.
                Costa intretinerea 5000 de euro/autobuz pe 4 ani? Ok, atunci pretul de achizitie va fi pretul normal+5000 de euro.
                Societatile astea de transport din orasele mari au cohorte de mecanici angajati, mai bine si mai ieftin iti faci intretinerea in regie proprie dupa ce expira garantia.

                Comment


                • Evident ca totul se plateste. Gratuit este un fel de a spune. Bineinteles ca se reflecta in pretul de achizitie. In total s-ar putea sa coste chiar mai mult. Totusi mie mi se pare un lucru foarte bun. Eu si la autoturisme pe langa 3 ani garantie sau 100.000 Km care este standard as introduce in pretul de baza o perioada de sa zicem un an "fara griji", adica intretinere/reparatii (piese+manopera)+casco. Stiu ca la Dacia a fost ceva similar dar era optional si nu avea casco inclus.

                  Nu sunt de acord ca intretinerea o faci mai bine in regie proprie. Ca poti sa o faci, asta da. Dar din motive subiective sau obiective de cele mai multe ori nu o faci. Dovada: numarul foarte mare de masini, de tot felul, care circula pe drumurile patriei si care sunt intr-o stare mai mult sau mai putin jalnica.

                  Autobuzele Otokar alese de Primăria Capitalei nu încap nici măcar în garajul auto menționat de turci pentru reparații.
                  Last edited by abc; 15 March 2018, 20:48. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • nu vreau sa poluez aiurea forumul, asa ca scriu aici ce "intrebari" imi pun eu legate de logan (1.6 mpi 8v 2005)

                    1. check engine
                    ok, am incercat eu candva sa verific ce are, ne-am conectat la masina cu 2 aparate diferite (aftermarket nu originale dacia/renault) cu unul nu s-a putut conecta deloc la masina, cu al doilea a reusit sa citeasca ceva si a zis nenea de acolo ca sonda de dupa catalizator citeste cam aiurea uneori, dupa ce a sters eroarea am mai incercat o data si nu am mai putut sa ne conectam cu masina. ok ca si consum nu am treaba, de atunci e acelasi consum, pur si simplu becul se aprinde, se stinge cand cum. ce am observat eu e asa: la drum lung, dupa vreo 30-40 de km de mers incontinuu se aprinde check engineu. dupa cateva zile si cativa km parcursi in oras (maaxim 10-15 pe zi cu cate 2-3 opriri) martorul se stinge si ramane stins pana fac iar un drum lung. e posibil asa ceva sau doar mi se pare mie?? de pus pe testerul de la reprezentanta n-am pus-o, n-am avut timp si nici bani, o s-o fac vara asta cel mai probabil cand o sa imi schimb si evacuarea.

                    2. asta e intrebare de incepator mai mult ca sigur, da e normal ca dupa 4000 de ture sa simt ca ma baga masina in scaun ca si cum as avea distributie variabila? ) adica merge liniar pana la 3500-4000 si dupa 4000 simt ca ma baga mai brusc in scaun decat pana atunci. sau din nou, mi se pare mie doar si e perfect normal pentru ca...motive? ambreiajul are 15-20 de mii de km maxim de cand l-am schimbat.
                    Semințele acelaș gust are.

                    Comment


                    • 1. nenea cred ca ti-a zis bine , dar vorba americanului :"daca mege las-o asa."
                      2. e legat de "feeling" asa ca nu ma bag , dar sa stii ca 90 de cai ai pe la 5500 de ture. mai putine ture , mai putini ponei ...
                      e tabelul pt 1.4 , dar diferentele nu-s mari
                      Attached Files
                      Last edited by Costi-bc; 17 March 2018, 20:21.
                      o/____\o
                      (i)
                      .........

                      Comment


                      • a, ok. am inteles. multumesc pt ambele raspunsuri, oricum am lasat-o asa pt ca nu imi permit inca sa o pun la punct chiar toata de unul singur. daca am vazut ca trage la fel si nu consuma mai mult, mi-am pastrat banii ba pentru un senzor abs ba pentru frane
                        Semințele acelaș gust are.

                        Comment


                        • Firea inchide iar scolile din Bucuresti. Vineri toti elevii si prescolarii stau acasa.
                          Eu zic sa amane anul scolar, mai bine, ca si asa stau elevii mai mult pe acasa decat la scoala.

                          Comment


                          • Saptamana asta era programul "scoala alt fel" sau cum ii zice programului in care plimbi copiii prin muzee sau ii pui in pericol la scarile rulante din metrou. Oricum "scoala scoate tampiti" cum zicea carmaciul, de ce sa mai ducem copiii la scoala? Ii tinem acasa cu filipineze.

                            Comment


                            • Madama primar este prevazatoare, se gandeste deja la viitor, incepand pregatirea viitoarei generatii de pupatori de moaste in pelerinaje organizate de consortul domniei-sale. Pentru asa ceva nu este nevoie de niciun fel de scoala, sunt admisi si analfabetii. Singura conditie e sa aiba drept de vot si sa fie dispusi sa si-l exercite la comanda.
                              Scuze ca am derapat oleaca pe aratura politica.
                              M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                              Comment


                              • Originally posted by Fanez View Post
                                Saptamana asta era programul "scoala alt fel" sau cum ii zice programului in care plimbi copiii prin muzee sau ii pui in pericol la scarile rulante din metrou. Oricum "scoala scoate tampiti" cum zicea carmaciul, de ce sa mai ducem copiii la scoala? Ii tinem acasa cu filipineze.
                                La gradinite e programul "gradinita altfel"?
                                Gradinitele de cartier fiind la cateva sute de metri de locuintele copiilor, ce ii impiedica pe parinti sa-i duca la gradinita ca sa poata merge si ei, la randul lor, la munca?
                                Plozii astia de cativa ani nu pot sta singuri acasa.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google