Recomandare Bujii Logan 1,5 Dci

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Recomandare Bujii Logan 1,5 Dci

    Salut!vreau sa imi schimb bujiile si mi-ar prinde bine o recomandare.Am vazut pe net unele bosch si unele champion.voi ce parere aveti?ce ar fi mai ok?
    multumesc

  • #2
    -1) CHAMPION
    -2) NGK
    -3) BERU

    Nu recomand altceva...!

    P.S.: Iarna trecuta n-am avut bani sa-mi iau bujii de calitate si acum a trebuit sa schimb iar 2 dintre ele, alti bani, alta distractie...

    Comment


    • #3
      eu anu trecut mi-am cumparat bosch si pana acuma nici o problema

      Comment


      • #4
        pana la revizia de 105000 nu am utilizat decat de fabrica nici o problema de fiecare data cand le-am schimbat erau brun roscat ultima data am pus beru cu electrod cvadruplu ...parca pleaca mai usor acum la ger

        Comment


        • #5
          Brun-roscat nu vei vedea la bujiile de pe diesel niciodata, decat la motoarele otto...

          La diesel sunt cam negre toate, asta e...

          Oricum, se recomanda inlocuirea tuturor 4 bujiilor la aprox. 30.000 km la mersul preponderent in oras si la intre 45.000 - 60.000 km la mersul preponderent in afara localitatilor. De regula, la noi in RO, la 30.000 km trebuie inlocuite toate 4 deodata, asta ca sa nu avem probleme cu pornirea pe timp rece. Aceste bujii functioneaza putin si pe timp cald, inclusiv vara, deci pornirile dese le afecteaza pe tot parcursul anului.

          Comment


          • #6
            ei, acum asta ar mai fi sa schimbi bujiile diesel la 30000 km, chiar daca la 100000 poate porneste mai greu, nu cred e vreo problems, deci eu o sa le schimb la 120000, odata cu distributia , desi, la 99500 cat am acum nu cred ca e vreuna stricata, desi iarna parca porneste putin mai greu.

            Comment


            • #7
              ati recomand BERU sunt de origine ,eu le-am schimbat dupa 160.000 km dupa ce mi-au picat 2 buc
              pret 4 buji beru 120 ron fara factura la negru de origine
              Niciodata nu te certa cu un idiotu.Te aduce la nivelul lui si te bate prin experienta!!!

              Comment


              • #8
                Originally posted by vllad View Post
                ei, acum asta ar mai fi sa schimbi bujiile diesel la 30000 km, chiar daca la 100000 poate porneste mai greu, nu cred e vreo problems, deci eu o sa le schimb la 120000, odata cu distributia , desi, la 99500 cat am acum nu cred ca e vreuna stricata, desi iarna parca porneste putin mai greu.
                Este un document PDF, original RENAULT, aici pe forum (nu-l mai gasesc acum, dar il am salvat pe computer) si acolo am vazut scris despre intervalele de service recomandate de RENAULT, in FRANTA: bujiile se inlocuiesc la 1.5 dci la 60.000 km, la fel cum tot la 60.000 km se inlocuieste uleiul si filtrul de ulei, cat si filtrul de carburant, la 120.000 km distributia etc. Cum la noi in ROMANICA toate aceste intervale de service se cam injumatatesc din foarte multe motive, cred ca e oportun sa spun ca si bujiile se pot schimba ceva mai repede decat sustin francezii, adica inainte de 60.000 km...parerea mea si a celor care mi-au scris mie in cartea de service ca trebuie inlocuite bujiile in RO la 30.000 km...

                Ma bucur ca la aproape 100.000 km n-ai probleme cu pornirea la rece, dar sunt convins ca bujiile tale nu mai sunt ca noi. Ia si le masoara cu un ohm-metru si vei vedea ca nu mai corespunde niciuna dintre ele cu valoarea recomandata de producator (BERU recomanda intre 0,6-1 ohm; parca si NGK tot la fel zice). Bujii proaste inseamna aprindere insuficienta sau chiar deloc (in primele 1-2 minute cand se initiaza pornirea la rece) a amestecului carburant/oxigen, deci calamina in exces pe pistoane sau motorina prelinsa pe piston pana in baia de ulei, degradandu-l mai repede in timp. Exista suficiente motive pentru care se recomanda inlocuirea acestor bujii de catre producator la anumite interevale de timp.
                Last edited by trl; 23 December 2010, 22:25.

                Comment


                • #9
                  fara suparare dar unde scrie ca trebuiesc schimbare bujiile la diesel in 30.000km ? total eronat !
                  4 dci -uri , toate de firma, toate cu revizii doar la reprezentanta Dacia in tara, si toate peste 100.000km si la nici una nu s-a schimbat vreo bujie.
                  stii ce se strica la o bujie la diesel? rezistenta pica . si nu cred ca se schimba in functie de km parcursi , poate eu merg 1200km in 15 ore si altul in 30zile prin oras. cand o sa-mi pice prima bujie scriu aici, asta la dci .
                  am avut inainte un vw jetta 1.6 td la care am schimbat bujiile de 2 ori in 130.000km si mentionez ca singurul impediment era pornirea iarna cand se ardea mai mult de 1 bujie.
                  iti recomand beru GN 018 , oricum toate sunt o apa si un pamant , adica la fel de bune.
                  Last edited by Dennis_TL; 23 December 2010, 23:00.

                  Comment


                  • #10
                    Trebuiesc schimbate bujiile chiar daca nu fac probleme , de ex. la benzinar la 45000 km ?
                    Afecteaza consumul ?

                    Comment


                    • #11
                      la benzinar da se schimba in functie de km si au alta uzura , alte temperaturi, alt principiu. deci schimba-le cnf manualului . 60.000km parca la cele normale si 100.000 dc iti pui iridium

                      Comment


                      • #12
                        A mi recomanzi o anumita marca ?
                        ms

                        Comment


                        • #13
                          pt sor7n
                          NGK BKR5EK pentru 1.6 8v
                          mai rasfoieste aici http://www.loganclub.ro/forum/bujii_logan-t651.html
                          Last edited by Dennis_TL; 23 December 2010, 23:17.

                          Comment


                          • #14
                            Am 91000km cu dci-u' si nu am schimbat nici o bujie, toate reviziile facute la reprezentanta Dacia. Adevarul... ca nici nu i-am intrebat vreodata la ce interval se schimba, dar cu proxima ocazie o sa o fac. porneste fara probleme chiar si pe gerrr

                            Comment


                            • #15
                              Scanati manualul (carnetul de intretinere) de logan si va rog sa-mi aratati unde scrie ca trebuie schimbate bujiile la diesel la 30.000km? Eu am vazut in carte ca este specificat doar de benzinar, la diesel e negru pasajul (prin urmare nu se schimba la 30.000).

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google