Am luat amenda desi purtam centura de siguranta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Stiam ca amenda de centura se mai da in loc de altele mai grave (oprire interzisa, neacordare de prioritate) soldate fara accident . Sigur nu a fost vreun caz din asta?
    Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

    Comment


    • #32
      mai baieti luati si cititi OG 2/2001(legea contraventiei) cu ultimele modificari si completari si va veti lumina; abia dupa ce cititi sa va apucati de ridicat probleme;

      cu titlu general, orice fapta, indiferent de natura ei(penala, civila, contraventionala, administrativa, disciplinara, contractuala) trebuie dovedita; dovada faptei se face cu mijloace de proba; mijloacele de proba admise de lege sunt: procesul-verbal, inregistrarile audio-video*, inregistrarile conversatiilor telefonice**, depunerea unui martor, expertizele criminalistice, constatarile tehnico-stiintifice, constatarile medico-legale, expertizele medico-legale, expertizele psihiatrice, inscrisurile etc.
      cele marcate cu * si ** sunt conditionate de lege, fiind necesara pt efectuarea lor aprobarea unui magistrat

      off: cine vrea mai multe lamuriri pe privat

      Comment


      • #33
        Procesul-verbal nu e mijloc de proba, ci un act constatator al unei fapte pedepsite de lege. La baza intocmirii lui si a dovedirii faptelor incalcate, stau mijloace de proba. Sau asa ar trebui.
        Last edited by mr.K; 30 August 2013, 10:58.

        Comment


        • #34
          dragul meu supara-te daca vrei, dar nu ai dreptate deloc, iar in functie de viitoarele raspunsuri pe aceasta tema e posibil sa trag concluzia ca esti praf; asadar mai citeste o carte, sugerez una de cercetare penala;
          acum hai sa-ti luminez calea : mijloacele de proba se clasifica in mijloace orale, scrise, inreg. audio/video, mijloace materiale de proba, mijl. de proba tehnice, mijl. auxiliare de proba si procedee de probatiune; din randul celor scrise cel mai important mijloc de proba este PROCESUL-VERBAL! denumit si inscris caracterizat, este un inscris in care sunt consemnate date si elemente de fapt constatate direct de organul de cercetare penala care a efectual actul procedural. sunt considerate mijloace de proba toate procesele-verbale incheiate de organele de cercetare penala in cursul desfasurarii procesului penal
          de retinut ca, spre deosebire de celelalte inscrisuri care pot servi ca mijloace de proba, procesul-verbal este incheiat in mod special pt a servi ca mijloc de proba!

          alta problema pe care o ridic: stii macar diferenta dintre proba si mijloc de proba? nu stiu ce facultate ai terminat, cum ai terminat-o, cu ce medie si cat de mult ti-ai dat interesul sa inveti, dar daca ai facut dreptul te sfatuiesc sa mai citesti pt ca incurci treburile; daca nu ai terminat dreptul te sfatuiesc sa citesti o carte de criminalistica si vei vedea ca ai gresit;
          stima!

          Comment


          • #35
            Intr-adevar, PVCC-ul este un mijloc de proba prin care agentul constatator dovedeste comiterea unei fapte insa existenta unei probe admise de instanta care dovedeste contrariul duce la anularea lui - asta pe fond. Anularea se mai face si pe forma sau vicii de procedura.

            Procesul verbal de contravenţie este un act administrativ de autoritate întocmit de agentul constatator ca reprezentant al unei autorităţi administrative,, investit cu autoritatea statală pentru constatarea şi sancţionarea unor fapte care contravin ordinii sociale, după o procedură specială prevăzută de lege, astfel că se bucură de prezumţia de autenticitate şi veridicitate, care însă este relativă şi poate fi răsturnată de probe de către contravenient conform disp.art.1169 c. civil care reglementează sarcina probei.
            Fapta descrisă sancţionată şi denumită prin acte normative drept convenţie, indiferent de gravitatea pericolului social pe care-l atrage este întotdeauna contravenţie.
            In acest context, însuşi legiuitorul stabileşte caracterul de infracţiune sau contravenţie al unei fapte care contravine ordinii sociale, stabilirea naturii răspunderii juridice şi calificarea faptei, nefiind lăsate la aprecierea agentului constatator.
            ank_nfs, noi intelegem ca ai studii in domeniu dar ia-o si tu mai usor, cum ar fi sa primesti si tu niste raspunsuri pe acelasi ton la problemele pe care le ridici ?
            Last edited by Cromatic; 31 August 2013, 11:14. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • #36
              imi cer scuze ca am depasit limita; repet, imi cer scuze, am fost sanctionata deja

              Comment

              Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google