Problema Functionare A Iluminarii Numarului Si A Stergatorului Spate

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problema Functionare A Iluminarii Numarului Si A Stergatorului Spate

    Salut, am o problema cu lampa de iluminare a numarului din spate. Functioneaza doar cu motorul pornit si fara sa fie luminile aprinse: pozitie , faza scuta,lunga, nu conteaza, daca aprind luminile se stinge, deasemenea nici stergatorul nu functioneaza. Cu motorul oprit sau doar cu contactul pus nu functioneaza deloc.Am verificat mufele in spate si conexiunile, par in regula, aveti idee ce ar putea fi ? ceva sugestii ? Loganul este in 2007 si in afara de geamuri electrice fata si servodirectie nu are nimic. Multumesc.

  • #2
    Am auzit de la cineva ca exista o mufa la baza stalpului din stanga (cel de langa scaunul soferului) in interior, care are legatura cu stergatorul spate .. si ca acea mufa trebuie curatata, stiti ceva despre asta ? intreb ca sa nu desfac stalpul degeaba.

    Comment


    • #3
      Exista 2 mufe la baza stalpului, sub mocheta. Nu trebuie sa demontezi neaparat stalpul, doar scoti chederul si dai mocheta deoparte. Pentru un acces mai facil recomand si demontarea scaunului. Altfel Este foarte dificil de scos mufa din suportul ei care o tine fixa.
      In acele 2 mufe sunt toate conexiunile electrice pentru partea din spate: lumini, pompa injectie, geamuri electrice, difuzoare, etc. La MCV sigur sunt si firele de la stergator.
      Eu as verifica si conexiunile electrice din usa spate mai intai.
      GL-22-TOF

      Comment


      • #4
        Conexiunile din usa spate le-am verificat deja , multumesc o sa verific acolo la scaun si o sa revin cu raspuns mersi inca o data pentru raspuns.

        Comment


        • #5
          Toorop, ai rezolvat pb cu stergatorul spate ?,ca ai depistat ?, ca nici la mine nu mai merge !

          Comment


          • #6
            Va salut, imi cer scuze ca am raspuns tarziu dar doar astazi am avut timp sa verific pe acolo. Ce am rezolvat si depistat, motorasul stergatorului este bun, nu are nici o legatura cu mufele existente la baza scaunului de la sofer, problema este ca nu am tensiune sufiecienta la mufa nici la numar nici la stergator, in loc de 12v am doar 10v, la stergator am verificat in felul urmator: mufa de la stergatoare are 3 fire unu negru-masa, verde-plus si gri probabil are legatura cu temporizarea, am pus aparatul de masura in mufe iar o persoana din interior actiona stergatorul spate cu contactul pus si am doar 10v, la fel si la mufa de la iluminarea numarului, tot 10v dupa ce am pus pozitiile, la mufa de la tripla cand pun pozitiile am 12v la firul negru-masa si firul albastru-becul pentru pozitie. Ca sa rezolv temporar problema cu iluminarea numarului deoarece daca te prinde politia noaptea fara iluminare la numar ...iasa urat, am pus banda cu led in locul becului si am tras firele prin usa exact pe unde trece traseul original (ca sa fie estetic) pana la mufa de la tripla si am alimentat de acolo de la firul negru si albastru, acum macar am bec la numar. Probabil cauza pentru care sunt doar 10v, este masa insuficienta, insa nu prea stiu de unde trebuie sa trag o masa suplimentara si cum sa fac asta mai exact.

            Domnul doru MBT, verificati mufa de la stergatoare cum am spus, cu un multimetru, iar daca aveti 12v sau macar minim 11.5 atunci e o problema la motorasul de la stergator, daca aveti mai putin sau deloc e o problema de masa sau cablaj intrerupt pe undeva..ori siguranta.

            Va rog daca ma poate ajuta cineva , sa imi explice mai bine cum sa adaug o masa suplimentara la firele acelea.. daca credeti ca asta ar fi problema tensiunii insuficiente. p.s Am masurat la o alta masina si tensiunea la becul de la nr este 12.2 cu motorul orpit.

            Comment


            • #7
              Are masa rupta . Daca te uiti sub burduful din cauciuc este un fir negru mai gros care este minusul, mai usor vez ca ai si o cupla in contraripa in spatele lampii stanga . Scoate cupla aceia ,scoate burduful afara cu instalatie cu tot , da burduful intr-o parte si uita-te la fire . Este vorba de burduful de la usa portbagaj.
              Bafta!
              Last edited by ciprianeduard; 18 February 2014, 23:03.
              sigpic

              Comment


              • #8
                imi cer scuze ca am raspuns asa tarziu , nu stiu din ce motiv doar acum am vezut ca mi-ai raspuns, stiu de ce burduf imi spui pentru ca pe acolo am trecut cu firele de la banda cu leduri ca sa o alimentez la mufa de la tripla, pai cand o sa mai am timp o sa verific firul de masa care trece pe acolo.. daca e rupt o sa il refac daca nu o sa mai adaug un fir pe firul de masa si il leg la us burub undeva pe caroserie, in mod normal ar trebui sa rezolve problema, acum cand o sa mai am ceva noutati o sa revin cu detalii si poze, multumesc mult pentru raspuns.

                Comment


                • #9
                  Ai rezolvat problema?
                  sigpic

                  Comment


                  • #10
                    Salut, din pacate nu am mai apucat sa umblu acolo, masina e pe taxi si eu am fost cam ocupat. Daca aveam noutati reveneam cu poze. Scuze inca o data, dar o sa ii vina randul si ei.

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google