Cu Ce Lipesc Ventuzele?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Originally posted by Ampt View Post
    Unde am montat eu foliile, băieţii de acolo mi-au spus foarte clar că pe geamurile faţă niciuna nu este legală!
    Explicaţia lor a fost următoarea: majoritatea autoturismelor au geamurile colorate de fabrică (inclusiv Logan-ul), iar ca folia pentru faţă să fie legală geamurile ar trebui să fie clare, cu alte cuvinte atâta timp cât geamurile sunt deja colorate, ansamblul geam/folie va fi sub limita admisă de lege (limita legală pentru geamurile laterale faţă este de 70%).

    Mă gândesc că le-ar fi fost foarte uşor să-mi zică că se poate, mai ales că aş mai fi scos din buzunar încă 100 de lei!

    Comment


    • #47
      Mie mi-au explicat in felul urmator : Pe geamurile laterale spate si luneta pot sa imi pun ce transparenta vreau, pe fata, cum spuneati si dumneavoastra domnule Ampt, au spus ca legea admite maxima transparenta de 70%, si de aceea poate sa imi puna folie cu transparenta 85% pentru ca geamurile de logan cica ar fi din fabrica cu o transparenta de 85-90% si atunci la test s-ar incadra in limita legala 70%, initial eu am vrut folie pe fata cu transparenta de 75% dar a spus ca imi pune acea folie daca vreau neaparat doar ca pe certificat omolegheaza doar geamurile spate si luneta pentru ca daca pun folie cu 75% + geamurile care au 85% transparenta geamului iasa la 60% deci sub limita legala. Si inca ceva, am trecut de ipt(de fapt tata a trecut pentru ca e a fost, eu doar l-am insotit pe post de sofer), anul trecut fara probleme, am fost la Lascar service Petrosani(reprezentantaDacia), iar evaluatorului i-am aratat omologarea si a spus ca e in regula, dar nu mi-a cerut-o el, am aratat-o de buna voie, insa nici nu a verificat cu vreun aparat transparenta geamurilor.
      Edit: @Ampt, poate acolo unde ati montat dumneavoastra foliile, nu aveau folii cu transparenta asa mare - 85%, pentru ca sunt fix ca un geam, la serviceul unde am montat eu foliile in catalogul de folii, cea cu 85% transparenta era ...practic fara nici o tenta fumurie, iar cand au montat-o pe geamuri, cand erau geamurile jos, inca pe geamuri se vedea bine tenta lor verzuie, pentru ca stiti ca geamurile de logan, cel putin daca le demontati, au tenta fumurie, sau cel putin asa e la tata...logan Laureate 2009, si le-am vazut cu ochii mei ca am stat acolo pana au montat foliile sa nu faca cumva vre-o prostie si eu sa nu vad sau sa vad prea tarziu.
      Last edited by Toorop; 15 April 2014, 18:32. Reason: Greseala ortografica si completare post

      Comment


      • #48
        Originally posted by Toorop View Post
        Pe geamurile pentru ca geamurile de logan cica ar fi din fabrica cu o transparenta de 85-90% si atunci la test s-ar incadra in limita legala 70%, ..., insa nici nu a verificat cu vreun aparat transparenta geamurilor.
        Şi cum geamurile la Logan au un grad de transparenţă de 81% din fabrică, rezultă că orice folie ai monta pe geamurile faţă, acestea te-au sărit din schema de 70%!
        Tocmai de acel aparat mi-au spus şi ei, cu el nu trece testul de transparenţă finală de 70% nicio folie pe faţă, chiar şi folia de 85% transparenţă (aveau şi ei)!

        Oricum în România totul ţine până la urmă de interpretare şi peste cine dai de fapt să aplice legea!

        P.S Pe forum suntem colegi, aşa că Ampt este mai mult decât suficient!
        Last edited by Ampt; 15 April 2014, 18:40.

        Comment


        • #49
          Se leagă de folii transparente pe faţă şi alţii circulă cu căruţe care stau să se dezmembreze în mers şi nu îi deranjează nimeni...

          Sent from my HTC EVO 3D X515m using Forum Runner
          Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

          Comment

          Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google