Consum Logan GPL

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tare ciudat, sa-mi consume mai mult decat in oras, unde am facut 446 km cu un plin? Cineva mi-a zis ca mai pot face lejer 200 si ceva de km cu ce am acum, dar nu am unde merge ca sa vad asta si cand vin spre casa nu vreau sa risc sa raman fara combustibil si voi alimenta. Oricum momentan sunt in teste si sper sa ma obisnuiesc repede cu instalatia, dar acum ca sunt si eu la inceput, intreb in stanga si in dreapta.

    Sent from my GT-I9300 using Forum Runner

    Comment


    • Baga benzina sa ai în rezervor pt 50-100 km cel puțin și faci consumul afara calumea

      Sent from my GT-I9300 using Forum Runner
      sigpic

      Comment


      • aceasi butelie am si eu de 53 si intra 42.nu te lua dupa leduri.cand faci plinul vezi cati litri intra si afli cat ai consumat.tot 1 linie aveam si eu cand am ajuns la mare(300 km) si mi-au intrat 25 de litri,deci un consum de 8 si un pic.cred ca asa e si la tine. p.s pentru jelly

        Comment


        • Bun...Sa revin cu consumul la mcv-ul meu 1,2 gpl aftermarket. Am facut 8000km de la instalare si deja am amortizat jumatate din costul instalatiei. Consumul se mentine intre 8 si 8,5% in rgim de mers fara menajamente intre Campina si Afumati pe A3 cu viteza legala adica sub 130km/h si inca 25-30km zilnic prin Bucuresti.
          Indiferent de unde am incarcat gpl consumul a fost tot asta. Trebuie sa remarc ca la mers extrem de agresiv in |Bucuresti consumul se duce cam in 11% dar repet condus agresiv.
          Cel mai fericit am fost cand a trebuit sa fac un drum pana la Roman si am alimentat in Buzau si la dus si la intors cu doar 2.70 lei/litru. In cazul acestui drum, mers agresiv (traiasca statia CB care ma scuteste de radar) la ducere cu vant puternic din fata iar la intoarcere cu AC pornit media a fost de 8,3% . 8,3X2,7=22.41 lei pentru fiecare suta de km ceea ce este excelent. Ca sa fie clar cat de tare am mers va spun ca media a fost de 87km/h in conditiile in care pe acest drum am trecut prin Bacau, Ramnic si Buzau.
          PS Singur in masina la dus la intors 120kg in plus
          Last edited by citro; 26 July 2014, 10:26.

          Comment


          • @jelly uitete pe ceasul de la multivalva. La mine ala este precis. Cu masina pe loc drept, daca nu e trecut de jumatate te poti intoarce acasa fara sa alimentezi.

            Eu cand am mers la mare (Costinesti) am plecat cu plinul de la mol si am alimentat la intorcere in constanta 26l si aveam 290km parcursi. Am fost 3 persoane, ac tot drumul, am mers 110-100 pe autostrada iar pe portiunea cu dealuri am lasat-o sa curga si am ajuns si la 160 (posibil sa fi influentat si asta consumul).
            Problema este ca am mers cu 130-140 spre pitesti si am consumat 10l/100km cu masina lafel de incarcata. A consumat cam mult din punctul meu de vedere.
            Last edited by bad_hrc; 26 July 2014, 10:35.

            Comment


            • Bad_hrc pe benzina la acelasi stil de condus ce consum ai fi avut?

              Comment


              • Originally posted by andreyi View Post
                Am observat o chestie. De cand am montat instalatia(BRC 24.11) la mersul pe GPL consumul mediu afisat pe CB e ceva mai mare si cred ca pot face urmatoarea corelatie in a identifica mai rapid consumul de GPL. Spre exemplu, in concediu am avut undeva la 7,9 - 8 % pe CB, iar consumul de GPL la pompa a fost undeva la 8,5%. Acum am 7,8%, si stiu sigur ca am mers mai usor decat in concediu, iar consumurile anterioare in conditiile astea au fost de de 8,4% pe GPL.
                Ar putea ca: consumul real de GPL sa fie consumul afisat de CB + 0,5 litri? - si sa fac o regula din asta?
                Poate mai sunt si alti utilizatori care au identificat treaba asta, sa-mi confirme(parca si la Vitriol e la fel).
                Pot sa iti confirm ca daca iti menti stilul de mers diferenta se mentine procentual.
                Pe scurt daca mergi incet si consumul e mic o sa fie tot aia 0,5 l diferenta daca mergi tare o sa fie mai mult. Eu am descoperit ca am 15% diferenta intre ce afiseaza consum si cat este real.
                Citesc consumul de pe calculator si inmultesc cu 1,15 si imi da mereu fara exceptie consumul real.
                Ramane sa stabilesti dupa mai multe teste care este procentul in cazul masinii tale si apoi nu iti mai bati capul. Eu deja nu mai sunt preocupat sa calculez cat a consumat de la plin la plin. Arar mai calculez numai ca sa fiu convins ca instalatia functioneaza in parametri.
                Spor la km pe gpl sa ai!
                Last edited by citro; 27 July 2014, 10:28.

                Comment


                • La 100-110 aveam 6,5-7 si 120-130 in jur de 7,5-8,5.
                  Pe gaz am mers la pitesti si inapoi cu. 130-140 a luat 10, la predeal mers regulamentar pe dn1 a fost 7,5-8 cu masina plina, dabia urca si i-am dat in gura grav atunci.
                  Eu acum dau vina pe reglajul instalatiei, la primele 2-3 plinuri a consumat mai putin dupa care a crescut putin consumul. Masina are 60k km si 9k pe gpl, in mod normal stiu ca te cheama la un reglaj dupa ce se rodeaza putin instalatia, auto gilex a zis ca nu e nevoie. Am in plan reglaj culbutori la urmatoarea revizie gpl care va fi in maxim 2-3 saptamani.
                  Last edited by bad_hrc; 27 July 2014, 10:34.

                  Comment


                  • Pai e ok consumul dacă aveai pe benzina 8,5 iar acum pe gaz la aceeași viteza chiar mai mare cu 10km/h ai 10 %

                    Sent from my GT-I9300 using Forum Runner
                    sigpic

                    Comment


                    • In wekeend plecat la mare pe A2 mers constant 100 110 si 500 km parcursi cu 37 litri o fii bn statia gpl vis a vis de statia meteo din afumati recomand

                      Comment


                      • Alimentat de la Mol Eforie sud. Facut plinul. Au intrat 40 l. Mers pe autostrada cu 120, 140, 160 km.h. Mi a scuzut doar un led ! ceea ce nu mi s a mai intamplat pana acum. La mine ledurile indica corect....sunt calibrate.

                        Comment


                        • Cum ai facut calibrarea LED-urilor?

                          Comment


                          • 9,1% consum urban + extraurban, cam 50%-50%, AC pornit permanent.
                            Mai precis, cu 47,3 l am făcut 520 km.
                            Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                            Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                            Comment


                            • Calibrarea ledurilor se face foarte usor la serviceul unde s a montat GPL-ul. La mine le a calibrat dupa acul din butelie...indica bine de la inceput...dar nu mi intra pe rosu. Ramaneam fara gaz cu ultimul led verde.

                              Comment


                              • Total 687 KM din care 187KM cateva drumuri Brasov-Sacele si prin oras + 500KM Brasov-Savinesti si retur. CB arata 46,2 L. deci un consum de 6,7. In realitate am bagat in jur de 57, 58 L GPL deci un consum de 8,3-8,4. mers linistit. Interesant este ca dorind sa fac primul plin complet au intrat aprox 52L in conditiile unui rezervor de 54 (chiar credeam ca o fi o problema la pompa). Anterior, cand am vrut sa fac primul plin dupa montaj au intrat doar vreo 13 L pe langa cei 10 L bagati pt. calibrare. Ma gandesc sa nu fie o problema la supapa. Oricum nu voi alimenta mai mult de 42 de acum incolo.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google