Mai merita sa montam GPL ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Off: Tot ce va pot dori eu este ca peste 3 ani sa ajungeti la un nivel de venituri care sa va permita sa cumparati ceva mai performant.
    Saab 9-5 Aero

    Comment


    • La fel ca ursamajor, am 17.000km de cand am instalatia, si dupa calcule e amortizata, pana in aprilie se face cand anul de cand am montato mai fac vreo 3000, deci fac 20.000km pe an, si nu, nu ca sa merg la WC cu masina.
      Masina are 97.000km, deci daca ma mai duce motorul inca 5 ani si 100.000km, o pot si arunca, ca si-a facut datoria, oricum nu va tine tabla atat. Singurul regret e ca nu am pus de mai demult GPL.
      Pe luneta mea sta semnu de la ''naic'' bine lipit

      Comment


      • Originally posted by eugenmanea View Post
        Off: Tot ce va pot dori eu este ca peste 3 ani sa ajungeti la un nivel de venituri care sa va permita sa cumparati ceva mai performant.
        Dupa ce utilizezi GPL nu cred ca vei sa treci pe benzina/motorina chiar daca vei avea mai multi bani. Probabil ca te obisnuiesti cu un cost mai scazut pentru deplasare si vei dori sa te bucuri de bani altfel.

        Comment


        • Parerea mea este ca nu conteaza chiar asa de mult cate mii de kilometri reusesti sa faci cu masina, ci faptul ca se reduc destul de mult cheltuielile cu carburantul. Personal detin un Logan care va implini in curand 10 ani de cand il folosesc, sunt primul lui proprietar si pot spune ca nu si-a spus inca "ultimul cuvant", adica mai poate, inca. Si va mai putea destui ani de-acum inainte, mai ales ca in urma cu o luna, a primit in dar o instalatie GPL. Singurul regret este ca nu am avut ocazia sa-i pun asa ceva, mai demult. Nu vreau sa stiu in cati ani sau dupa ce distanta parcursa voi amortiza investitia, cert este faptul ca, cu aceeasi suma de bani pot face mai multi kilometri decat inainte si asta e un lucru bun.

          Comment


          • Butelia este in parametri
            LTFL este -0.78 foarte multumit
            Ratio mers pe gaz vs benzina 91% pe gaz asta in 13 luni si 25000 km.
            PS
            Motorul era oprit cand am facut printul.
            Discover the magic of the internet at Imgur, a community powered entertainment destination. Lift your spirits with funny jokes, trending memes, entertaining gifs, inspiring stories, viral videos, and so much more from users.

            Comment


            • Originally posted by niros View Post
              Parerea mea este ca nu conteaza chiar asa de mult cate mii de kilometri reusesti sa faci cu masina, ci faptul ca se reduc destul de mult cheltuielile cu carburantul. Personal detin un Logan care va implini in curand 10 ani de cand il folosesc, sunt primul lui proprietar si pot spune ca nu si-a spus inca "ultimul cuvant", adica mai poate, inca. Si va mai putea destui ani de-acum inainte, mai ales ca in urma cu o luna, a primit in dar o instalatie GPL. Singurul regret este ca nu am avut ocazia sa-i pun asa ceva, mai demult. Nu vreau sa stiu in cati ani sau dupa ce distanta parcursa voi amortiza investitia, cert este faptul ca, cu aceeasi suma de bani pot face mai multi kilometri decat inainte si asta e un lucru bun.
              Sa stii ca si numarul de km este foarte important, pentru ca astfel iti amortizezi investitia. Daca tu tii masina doar sa iesi in weekend la gratar 50 km, nu are rost sa iti pui gpl. Dar pentru cine merge constant si face cateva zeci de km zilnic, e foarte indicat

              Comment


              • Bre nea niros, esti din cale afara de necitit, pe cuvant.
                Da-o dreacu de artimetica! N-avem nevoie de ashea ceva...
                Pe mine unul ma bucura faptul ca ti-ai luat ceva, pt ca tocmai ai platit TVA, cineva a incasat si a dat impozite si salarii. La cat mai mult consum dam*ulilea!

                Comment


                • Originally posted by Cezar View Post
                  Bre nea niros, esti din cale afara de necitit, pe cuvant.
                  Da-o dreacu de artimetica! N-avem nevoie de ashea ceva...
                  Pe mine unul ma bucura faptul ca ti-ai luat ceva, pt ca tocmai ai platit TVA, cineva a incasat si a dat impozite si salarii. La cat mai mult consum dam*ulilea!
                  ... bine bre, ca eşti matale "dăştept"... în rest, adio şi n-am cuvinte. Mai bine te abţineai, zau aşa...

                  Comment


                  • Pai nu serios... Daca tu te stergi la dos cu artimetica, eu ce replica sa-ti dau?
                    Nu vreau sa ma abtin, ca n-am de ce.
                    Este eronat sa nu iei in considerare calculale, pt ca nu iesi mai ieftin ci mai scump! Chiar daca scoti putini bani la pompa.
                    Sau, daca vrei sa simti ca scoti putini bani din buzunar, ia de 2500 lei 500 l de benzina, pune 3/4 din rezervor si mergi la benzinarie si pune restul. Acelasi efect, garantat. Ca valoare, mai mica decat GPL!

                    Comment


                    • Da,e mai bine sa-i dam lui puie monta cate 3 lei la litrul de benzina.....
                      Off. De acord ca unii ar trebui sa se abtina.

                      Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

                      Comment


                      • In orice tara civilizata exista accize, ca asa-i mersul in socialism: ti-o trag tie ca sa-i dau unui lenes, ca apoi tot tu sa ma aplauzi si sa ma votezi!
                        Daca vrei sa faci ceva impotriva oricui din sistem, mergi eco, mananca eco si tot asa. Adica, te poti muta la tara!

                        Comment


                        • De la ce s-a plecat si unde s-a ajuns. In fine, rog un moderator sa stearga, daca este posibil, postarea mea din 25.02, cea cu #904 si eventual si pe cea de astazi cu #908, inainte sa "deranjez" mai tare lumea pe aici. Multumesc anticipat si imi cer scuze... tot anticipat!

                          Comment


                          • Salutare!
                            Vin si eu cu cateva argumente (calcule) PRO. Acum un an am montat o instalatie Tomasetto STAG 200 care m-a costat 2500 ron - inclusa omologarea si berea pentru baietii de la montaj. De atunci am facut 8000 km. Carcotasii vor spune ca nu se merita investitia pentru atatia km/an dar, pentru asta am consumat exact 800 litri GPL - am pastrat toate bonurile de la gazarie. Rezulta un consum de 10% (facut jumi-juma, urban-extraurban) pentru care am platit 2350 lei. Pe benzina masina are o medie de 8,3% - calculata in cei cinci ani de cand am Loganul. Adica, as fi bagat aprox. 665 litri benzina si, cu un pret mediu de 6 lei/litru, as fi cheltuit 4000 lei. Din diferenta de 1650 lei scad 250 dati pe benzina consumata la porniri (cca. 40 litri) si 100 pentru revizia de 1 an. Deci, ramane un castig de 1300 ron si in 16-17000 de km instalatia va fi amortizata.
                            Si inca una pentru carcotasi: daca depuneam la banca cei 2500 ron cu o dobanda de 3,5% (buna pentru anul 2014) as fi avut fabulosul castig de... 90 ron !!!
                            Concluzia? O trage fiecare!
                            Last edited by gabrielg67; 2 March 2015, 23:22.

                            Comment


                            • Daca maine gasesti masina facuta praf in parcare din diverse motive si declarata dauna totala, ramai in pierdere.
                              La asta era buna aritmetica, km parcursi conteaza.
                              Cad ai o masina ca Loganul, care nu stii cat va rezista fara a cadea tabla de pe ea, ideal e sa-i pui GPL cat mai curand, nu sa astepti sa faca 10 ani. Asa, economisesti mai mult, intru-n timp mai lung.

                              Comment


                              • Am avut 2 masini cu GPL pe ele. Double Cab si o Solenza. Papucul a facut 80.000 km. cu instalatia care a costat cca 300 euro (in 2000), iar cu Solenza am circulat 70.000 cu instalaţia care a costat vreo 800 euro. Nu numai ca mi-am scos investitiile ci am vandut mai usor masinile. De ex Papucul s-a amortizat in vreo 12.000 km la preturile de atunic la combustibil si instalatia de GPL pe Solenza s-a amortizat in vreo 23.000 km, daca retin corect.
                                Pe un motor 0,9 l. daca se monteaza GPL si se circula doar extra-urban, instalatia se amortizeaza in = 2500 lei : (4,4 l. benzina/100 km x 5,3 lei/l. benziona - 5,7 l. GPL/100 x 2,85 lei/l. GPL) x 100 = 35.336 km.
                                Cum masinile mai vechi au consumuri mai mari folosirea GPL e si mai avantajoasa caci de ex. la un consum extra-urban de 5,5 l/100 km benzina amortizarea se face in 28.268 km. Daca se circula numai in oras se ajunge aproape la jumatate.
                                Deci nu intarziati cu decizia ... folositi GPL si masina va fi mai vandabila cand vreti sa va luati la revedere de la ea.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google