Cumpărare Sh Dacia Logan Mcv Dci 70 Cp

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cumpărare Sh Dacia Logan Mcv Dci 70 Cp

    Salutare tuturor.Oare se merită cumpărarea unui mcv diesel de 70 cp?Am găsit unul laureat cu 120000 km.Momentan am un sedan tot din 2007 gpl care dabia se mișca din cauza motorului mic și puțin obosit.Ce probleme ar avea motorul de 70 cp?Proprietarul spune ca are 75 cp dar din câte știu există doar la euro 5.

  • #2
    70cp are sigur. cel mai simplu te uiti pe talon si vezi cati kw are. La km astia n-ar trebuii sa fie probleme, daca a fost intretinuta cum trebuie. Dar nu sunt multi cei care sunt asa grijuli. Un tester inainte ar fi ok, atenti sporita la rugina, eventual incidente rutiere din trec si km sa fie reali.

    Comment


    • #3
      Momentan nu am văzut masina pentru ca nu am toții banii(3000 e cere pe mașină). Despre rugină știu din proprie experiență. Mă interesează mai mult cum se comporta motorul,costul reviziei,consumul pentru ca fac naveta .

      Comment


      • #4
        Dci-ul este ok cand vine vorba de consum si cuplu insa sunt sanse mari sa aibe probleme cu injectia mai ales daca este fabricat inainte de 2010, ai grija ! documenteaza-te foarte bine cu aceste dci-uri inainte sa cumperi unul.
        sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

        Comment


        • #5
          Nu merita.
          Crezi ca e vreo rachet dci-u? Nici pe departe. Daca nu-i cunosti istoricul, ai sanse sa apra probleme la sistemul de injectie (de rugina cred ca esti constient). Daca ai de gând sa-l alergi pe naveta, ar fi bine sa ai masina ocupata pe locuri sa scoti motorina. Consumi în jur de 30ron/100km. Costul reviziei duce usor spre 300ron.
          Eu as da 3000€ avans pentru unul nou i mi-as face treaba cu cu el, atâta timp cât îsi acopera singur cheltuielile.
          Asta-i doar prerea mea. Cu 200k în 5ani de naveta pe dci.


          Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
          Last edited by lancer_kta; 8 February 2016, 17:21.
          http://www.auplod.com/u/poudal5a95e.png

          Comment


          • #6
            Dacă ar fi fost bani pentru o mașină nouă normal ca aș fi cumpărat. Momentan sunt în curs de documentare despre dci.

            Comment


            • #7
              Ai mare grija la sistemul de injectie. Neaparat sa-l pui pe tester inainte sa-l iei. Atat diagnoza cat si testul cu paharele.
              Pe diagnoza poti vedea si km reali.
              Nu o sa fie mai sprinten dci de 70 pe mcv fata de berlina cu 1.4. Singura diferenta o sa fie in depasiri.
              Consumul in schimb este bun.

              Comment


              • #8
                Ce test cu pahare? După achiziție se va face o remapare și sper să se simtă.
                Last edited by 77sky; 8 February 2016, 22:43.

                Comment


                • #9
                  Se scoate furtunul de retur de pe fiecare injector si se lasa sa se curga in niste pahare gradate. In functie de ce cantitate de motorina iese intr-un interval de timp, respectivul injector (mai bine zis supapa de retur) este intr-o stare buna sau nu.

                  Comment


                  • #10
                    La 3000 este o achizitie ok, posibil sa mai fie necesar sa mai investesti putin intr-o articulatie ceva, amortizoare, pentru ca dupa 100k km incep sa dea semne de oboseala reperele astea. Treaba cu remaparea o s-o simti dpdv al puterii insa la consum o sa cam urce... Si sa nu inceapa careva sa zica ca nu am dreptate, ca am aceasta modificare si consum mai mult, nu cum mult dar consuma, mai ales in oras . Cum ii aud pe uni fac remapare ca sa schimb mai jos in ture si consum mai mic, mergi mai subturat, mai distrugi putin turbina. Eu unu am un stil normal spre agresiv schimb intre 2700 3200rot/min, consum de oras 7,5, afara 5,5. Intr-adevar fata de 1.4 o sa simti ceva putere, dar cum au zis si colegii mare grija la injectie, insa dupa prima pornire iti dai seama cum stau lucrurile, cum suna motorul. Daca sunt probleme sunt sigur ca o sa le sesizezi in drive test sigur, dar clar e foarte bun si un test.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by lungu Dan View Post
                      Salutare tuturor.Oare se merită cumpărarea unui mcv diesel de 70 cp?Am găsit unul laureat cu 120000 km.Momentan am un sedan tot din 2007 gpl care dabia se mișca din cauza motorului mic și puțin obosit.Ce probleme ar avea motorul de 70 cp?Proprietarul spune ca are 75 cp dar din câte știu există doar la euro 5.
                      Sfatul meu este sa ramai cu masina pe care o ai si sa tragi de ea cat mai functioneaza. Inteleg ca la tine masina este o necesitate, nu ai masina doar asa pentru plimbari si concedii. Ce importanta are ca de-abia se misca, doar nu te duci cu ea pe circuit? Incearca sa mai strangi bani si cumpara o masina noua (nu e musai sa se intample anul acesta - avand in vedere ca ai una). Eventual cumpara in rate, daca este posibil; oricum este mai rentabil decat un second hand.

                      Comment


                      • #12
                        Pana la urma cred cred ca o sa renunț la dci.Mașina pe care o dețin merge destul de bine(atât cat poate motorul de1.4 cu gpl și165000 km)dar am nevoie de o mașină mai mare,mai încăpătoare si neapărat de 7 locuri.Mulțumesc pentru sfaturi.

                        Comment


                        • #13
                          De ce n-ai spus din prima ca vrei musai 7 locuri? Situatia se simplifica mult pentru ca ai foarte putine variante. La Dacia gasesti Lodgy care pleaca de la 11.200 euro cu motor pe benzina si fara aer conditionat. La alte marci te costa si mai mult. Varianta second hand (pe care nu o recomand) costa si ea destul de mult iar oferta este si aici extrem de limitata. De la Dacia gasesti MCV dar nu toate au 7 locuri. Oricum o masina buna de max. 7-8 ani si nu mai mult de 100.000 km costa destul. Ideal este sa gasesti pe la 50.000 km si fara rugina, de la cineva care are garaj si nu a mers pe timp de iarna, dar o sa spui ca astea sunt mofturi.

                          Comment


                          • #14
                            Am dci 2007 fix 100 mii de km și merge ca-n prima zi, nu te mai lua după alții
                            Dacă mașina a fost întreținută corect nu e absolut niciun fel de problema . Marele avantaj e consumul f redus sub 5%

                            Comment


                            • #15
                              Sunt destule mcv-uri cu 7 locuri după anul 2010 care încep de la 4600 euro.Cred ca o sa vând masina si să-mi cumpăr una cu motor dci euro 5 .Sunt mai reușite față de e4?Din ce an au apărut?

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google